Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך להחלפת נוזל הבלמים של היאריס במוסך, מנהל העבודה ואני ביצענו נסיעה על התיבה הרובוטית כדי לבדוק את פעולתה, עקב החלפה מהירה להילוך שלישי ותקלה אקראית-הרוורס לא נכנס.

לאחר נסיעה, זינוק בעלייה ורוורס בעלייה שנעשו ע"י מנהל העבודה, הוחלט להחליף שמן גיר.

הבנתי ממנהל העבודה שההילוך בגיר בנוי כ"שן מול שן"-ושאם הרוורס לא נכנס תקין באופן הזה, אכן צריך לנסות שוב פעם.

הרכב שוב הועלה על הליפט. תהליך ההחלפה הוא פשוט ביותר, ומבוצע ללא מכונה מיוחדת שמבצעת סירקולציה. בתהליך נכנסו בערך 2.8 ליטר של שמן גיר למערכת אחרי ההמתנה לניקוז מלא.

ההחלפה פשוטה ביותר:

1. פירוק שייבת הקרטר של שמן הגיר.

2. המתנה של 5 דקות עד שכל השמן ייצא מהמערכת.

3. מילוי מתקן מיוחד (לא צילמתי אותו וחבל) שכלל מיכל עם מנוף ששואב את שמן הגיר ישירות אל נקודת המילוי.

4. החלפה לשייבה חדשה (הן חד-פעמיות) .

5. בדיקה שלי בנסיעה הביתה :roll::-D

ועכשיו לחלק היותר פיקנטי בהחלפה-כאשר הקרטר של שמן הגיר נפתח. יצא משם שמן גיר כהה, עם ריח מוזר-וראיתי נצנוצים של מתכת בתוך השמן במיכל האיסוף של המוסך עם קצף, מה שחיזק את ההצדקה להחליף את השמן לאחר שנתיים בלבד של שימוש. בתמונות המצורפות רואים את ניקוז השמן הישן (התמונה הימנית ביותר), את השמן הספציפי שהשתמשו בו, ואת הקרטר של שמן הגיר לאחר הכנסת השמן החדש.

השמן הוא שמן ספציפי של טויוטה לתיבה הרובוטית, בעל צמיגות חד-דרגתית של 75W. לא ניתן לשים שם שמן אחר בצמיגויות נפוצות כגון 75W90 ואילך, עקב כך שהצמיגות הגבוהה תגדיל את הבלאי.

עלות ההחלפה-430 ש"ח אחרי מע"מ-ולאחר הנחה בשעתון היצרן שסוכמה מול המוסך. ליטר של שמן גיר עלה 90 ש"ח (:shock: ) ונכנסו קצת פחות מ3 ליטרים למערכת.

אני מתנצל על איכות התמונות (הפלאפון שלי ישן).

אני מקווה שההחלפה הזו תדגיש את חשיבות השימוש בשמן טרי בתיבות הילוכים לסוגיהן השונים על מנת לשמור על אופן פעולה תקין וחלק ללא תקלות, והחלפה מסודרת כל כמה שנים. אני מעדיף להחליף כל שנתיים.

מתן.

תמונה050.jpg

תמונה052.jpg

תמונה053.jpg

תמונה054.jpg

פורסם

אני שמח שהחלפת לנוזל מקורי. כמו שאמרתי לך, נוזל איכותי של חברה מוכרת גם עולה מחיר דומה לליטר.

ככל הידוע לי בתיבות הילוכים ידניות תמיד יהיו שבבים בשמן. על אף זאת תיבה ידנית תעבור קילומטרז' מכובד עד אשר תזדקק להחלפת סינכורנים או גג"שים במקרים קשים יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממה שאמרו לי במוסך, הם מחליפים ביוזמתם שמן גיר בתיבת הילוכים כל 60,000 ק"מ (ללא הוראת יצרן) אך החלפה מוקדמת מומלצת יותר. מאיפה השבבים בשמן יכולים להגיע? האם מדיסקיות הקלאץ' או מרכיבים מכניים אחרים?

פורסם

אם אין הנחיה של היצרן להחליף שמן למה החלפת?

הרגשת שיפור כלשהו מעבר לתחושה הפסיכולוגית?

השבבים הם שחיקה טבעית של הגלגלי שיניים ושל הסינכרונים

פורסם

ועכשיו אתה מוכן להודות שהגיר הזה כישלון או שאתה עדיין דובק בגרסתך?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אם אין הנחיה של היצרן להחליף שמן למה החלפת?

הרגשת שיפור כלשהו מעבר לתחושה הפסיכולוגית?

השבבים הם שחיקה טבעית של הגלגלי שיניים ושל הסינכרונים

תודה על התשובה, אני לא נסעתי ברכב במהלך הסופ"ש כך שאינני יכול להגיד עדיין מה קורה. במהלך השבוע אסע עמו, אבדוק את תגובת הגיר וארשום האם חל שיפור.

ועכשיו אתה מוכן להודות שהגיר הזה כישלון או שאתה עדיין דובק בגרסתך?

שאני אבין-מדוע הגיר הזה הוא כישלון אם אני נהנה להשתמש בו? צר לי לאכזב אותך, ידידי. אני עומד מאחורי דבריי-מבחינתי הוא לא כשלון בכלל. הוחלט להחליף שמן גיר, וזה שהשמן יצא כפי שתיארתי רק מראה שהגיר מתפקד כמו כל גיר שדורש החלפת שמן מדי תקופה. אכן, צריך רק לדעת איך לנהוג בו ופשוט לראות בו גיר ידני לכל דבר. לראיה-אני נוהג גם על פיורינו עם גיר רובוטי זהה ואני נהנה מהנהיגה עליו (אני נהנה פחות עם מנוע הדיזל העצלן שלו לטעמי שהורס את כל החוויה).

לגבי הרוורס, אכן רשום בספר הרכב (להפתעתי) שייתכן והתיבה לא תשלב להילוך בפעם הראשונה.

אם הטענה שלך שגיר רובוטי הוא כשלון, האם אתה חושב שגם ה DSG (שהוא שדרוג של הגיר הזה) הוא כשלון? הרי גם הוא לא עובד לפעמים בצורה אופטימלית, ונפתחו כאן כבר שרשורים לגבי הרעשים שהוא משמיע וההעברות הלא חלקות, בעיקר מראשון לשני.

פורסם

Dan-idin, שכחתי להגיד מדוע החלפתי. ראשית כל, אני מאמין בקיצור מרווחי טיפולים. המוסך טוען שאף על פי שלא קיימת (!!) הוראת יצרן, הם מחליפים ב 60,000 ק"מ. בבדיקה שלי מול אתר טויוטה באירופה-החלפת שמן גיר צריכה להתבצע כל שנתיים במידה והרכב ננהג בתנאי סביבה קשים (לוח הטיפולים שהוצאתי משם מראה זאת). אני חושב שזהו זמן מספיק לשמן לשבת בקרטר. קראתי בפורום ביקורות על החלפות שמן בגירים אוטומטיים, פשפשתי קצת באינטרנט,קראתי בפורומים בחו"ל לגבי תדירות ההחלפה והתחמצנות השמן, ולדעתי שווה לי לדבוק בהוראות היצרן.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

חיפשתי גם לדעת על החלפת שמן גיר רובוטי אז מצאתי פה מקווה שלא פגעתי במישהו !

שאלה שלי אם צריך להחליף מסנן שמן בגיר ביחד עם החלפת השמן ?

• תוכן חדש...