Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הינה פירוט המחשב שיש לי:

GAGABYTE GA-M51GM-S2G

+AMD ATHLON 64 X2 PROSSESOR 3800

1GB RAM

NVIDIA GeForce 8400 GS ׁ(הכרטיס מסך במקור בא בלי מאורר אבל שמתי לו מאורר קטן שנתרם מכרטיס אחר).

על המארז יש מאורר 12 ס"מ שמכניס אוויר ומאורר 8 ס"מ שמוציא אוויר.

יש לי אנטיוירוס חינמי של AVIRA ואני מדי פעם מנקה את המחשב: ניקוי דיסק C, איחוי דיסק (DEFRAGMANTATION), מנקה עם תוכנת SPY BOOT SEARCH & DESTROY וגם בודק שגיאות עם CCLEANER וגם מנקה אבק מבפנים. בקיצור שומר על הסדר.

אני לא גיימר, לא משחק במשחקי מחשב (רק במשחק אינטרנטי, כמו החווה של פייסבוק, רק באתר רוסי של ODNOKLASNIKI) והמחשב משמש אותי בעיקר לאינטרנט.

המחשב כבר לא רץ כמו פעם וכשברקע רץ משחק החווה אז הוא מתחיל ממש להגיב לאט.

בלי שום קשר, הזמנתי כונן פנימי של WESTERN DIGITAL WD10EARS 1TB כי ה 150 ג'יגה כבר לא מספיקים לכל התמונות והסרטים. כשהכונן יגיע אני מתכנן להעביר אליו את כל המידע שאני רוצה לגבות.

אני מתכנון לעשות שני דברים:

1. לפרמט את הכונן הישן ולהתקין מחדש חלונות XP כי הפירמוט בטח ירענן את המחשב ויזרז אותו.

2. לקנות זיכרון DDR2 של 4 ג'יגה.

מה דעתכם, האם שידרוג זיכרון (מ 1 ל 4 ג'יגה) ופירמוט יזרזו את המחשב או שהלוח אם והמעבד ישנים והם ייצרו צוואר בקבוק והמחשב יישאר איטי?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה כונן קשיח כרגע מותקן במחשב? (דגם מדוייק) אם הוא SATA1 אז עדיף יהיה להתקין מערכת הפעלה על הכונן החדש.

ממליץ דווקא להתקדם לחלונות 7 ולא להתקין מחדש XP, גם על החומרה הנוכחית שלך אך כמובן לשדרג זכרון למינימום של 2GB.

אם השימושים שלך בעיקר אינטרנט אז אני לא רואה סיבה לשימוש ב4, גם אם תתקין חלונות 7 64BIT.

אם אתה תוסיף עוד מקל של 1GB אז גם הזכרונות יעבדו בDUAL CHANNEL שיוסיף לך קצת למהירות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

יש לי כבר 4 שנים מחשב HP דומה לשלך, עם AMD 3800 (לא ליבה כפולה) וכרטיס מסך 6100 NVIDIA.

הדבר היחיד שעשיתי, זה הוספתי ג'יגה לזיכרון RAM (ל 2 GB ) וכל שבוע אני עושה ניקוי דיסק.

המחשב עובד מצויין, קודם עם VISTA ועכשיו עם W7.

אני משתמש במחשב בדיוק לאותם צרכים כמוך.

ואני לא מוצא סיבה להחליף.

הבעיה שלך זה זיכרון RAM קטן מדי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ראשית - גבה את המחשב ופרמט אותו. התקן את התוכנות החיוניות ובדוק אם יש שיפור - להערכתי יהיה שיפור כזה.

סביר מאוד שתוספת של 1 ג"ב זכרון גם עשויה לשפר. מערכת הפעלה של 32 ביט תתמוך בעד 3 ג"ב זכרון.

העניין הוא שמדובר בהשקעה כספית מסויימת (זוג סטיקים של 2 ג"ב כ"א יעלו סביב 200-250 ש"ח), ולכן, למני שאתה משקיע בזכרון, אמי ממליץ לך לבדוק את התגובה לפרמוט.

דבר נוסף שהייתי מציע לך הוא לבדוק את המחשב עם תוכנה כגון אברסט או CPU-Z לי, למשל, היה פעם מחשב שהאט ,התברר שמסיבה לא ברורה מהירות השעון של המעבד ירדה מ-2.5 ל-1.8 גה"צ (בערך) והיה צורך לתקן את ההגדרות בביוס. אפשרות נוספת היא בעית התחממות שתוצא לאור על ידי תוכנות מסוג זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1GB זכרון זה מינימום לחלונות 7 ולהפעלה סבירה של XP.

עלות של מקל זכרון DDR2 800/667 עולה פחות מ100 ש"ח.

פורסם
אם אתה תוסיף עוד מקל של 1GB אז גם הזכרונות יעבדו בDUAL CHANNEL שיוסיף לך קצת למהירות.

חשוב שהזכרונות יהיו מאותו יצרן ודגם.

לפותח השירשור:

שני השדרוגים היחסית זולים ושכמעט תמיד יביאו תועלת, זה הגדלת RAM ושדרוג הארד דיסק.

ומה שלדעתי כדאי לעשות עם המחשב, זה אכן להגדיל RAM, כל עוד זכרונות DDR2-800 יחסית זולים. 2 ג'יגה יהיו מעל ומעבר לשימושים שלך, תוכל גם להתקין חלונות 7 ללא חשש (חוץ מהקטע של הRAM המחשב שלך מאפשר את זה בכיף).

בקשר לHDD, אני מציע לך לך להעביר את הכל לכונן החדש, ולהשתמש בישן ככונן חיצוני (מוכרים היום קופסאות להפיכת הארד דיסק לחיצוני), או, אם יש לך נגן מדיה ביתי, שאפשר לשים בו הארד דיסק, אז לשים את ההארד דיסק הישן שם (כמובן בתנאי שהוא מתאים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
חשוב שהזכרונות יהיו מאותו יצרן ודגם.

חשוב אבל לא הכרחי.

פורסם
להתקין מחדש חלונות XP כי הפירמוט בטח ירענן את המחשב ויזרז אותו.

2. לקנות זיכרון DDR2 של 4 ג'יגה.

מה דעתכם, האם שידרוג זיכרון (מ 1 ל 4 ג'יגה) ופירמוט יזרזו את המחשב או שהלוח אם והמעבד ישנים והם ייצרו צוואר בקבוק והמחשב יישאר איטי?

לוח האם והמעבד הם לא צוואר הבקבוק, מה שצוואר בקבוק אצלך

זה האנטיווירוס, האנטיוורוס והאנטיווירוס.

אה, כן, וגם הדיפרגמנטציה (מדהים שעדיין כל מיני אנשים מאמינים בוודו הזה).

תבטל את שניהם, והמחשב יעוף. לא משנה איזה מחשב.

ואם הזמן שלך יקר (כנראה שלא, אבל נניח) כמובן שזול יותר לקנות מחשב חדש,

ש"על הדרך" יכיל גם ווינדוס 7 ובכלל יקדם אותך לעשור הנוכחי בכל מיני מובנים.

כל השדרוגים ההדרגתיים וכל התוספות והשינויים הקטנים האלה היו נכונים ללפני עשור, בערך,

היום יש עידן חדש - הקפיצה בחומרה והנפילה במחירים(!!) כל כך גדולה, שההתעסקות בשפצורים אילו ואחרים

משולה לשיפוץ רכב אספנות. אולי כיף, בטוח יקר יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

+1 בנושא האנטיוירוס.

בכמה שרשורים כבר כתבתי שאנטיוירוס זה הוירוס הכי גדול, במחשב מודרני זה הרבה פחות קריטי, מכיוון שהביצועים גם ככה טובים. במחשב מיושן (שני טסטים בשנה :lol:) זה קריטי.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מה יקר בהוספת ג'יגה לזיכרון RAM בעלות של 100 ש"ח?

יש מחשבים חדישים שנמכרים בפחות מזה?

אגב, אצלי ESHET NOD32 לא מורגש בכלל.

עוד פעם - תכפיל זיכרון, ואולי בזה יסתיימו כל ההשקעות.

בעבודה שלי יש מחשבים עם מעבדים יותר חדישים וכרטיס מסך יותר מתקדם, אבל עם זיכרון RAM של 1GB. המחשבים האלה פשוט תקועים ולא זזים יחסית למחשב הישן והחלש שלי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לוח האם והמעבד הם לא צוואר הבקבוק, מה שצוואר בקבוק אצלך

זה האנטיווירוס, האנטיוורוס והאנטיווירוס.

אה, כן, וגם הדיפרגמנטציה (מדהים שעדיין כל מיני אנשים מאמינים בוודו הזה).

תבטל את שניהם, והמחשב יעוף. לא משנה איזה מחשב.

ואם הזמן שלך יקר (כנראה שלא, אבל נניח) כמובן שזול יותר לקנות מחשב חדש,

ש"על הדרך" יכיל גם ווינדוס 7 ובכלל יקדם אותך לעשור הנוכחי בכל מיני מובנים.

כל השדרוגים ההדרגתיים וכל התוספות והשינויים הקטנים האלה היו נכונים ללפני עשור, בערך,

היום יש עידן חדש - הקפיצה בחומרה והנפילה במחירים(!!) כל כך גדולה, שההתעסקות בשפצורים אילו ואחרים

משולה לשיפוץ רכב אספנות. אולי כיף, בטוח יקר יותר.

מה בדיוק וודו בדיפרגמנטציה? לעשות פעם בשבוע זה מיותר אבל הפעולה הזו לא מיותרת כלל, בטח כאשר מדובר במחשבים ישנים עם מעט מקום אחסון ומעט זכרון פנימי. במחשבים חדשים ומהירים יותר עם הרבה מקום אחסון אז אפשר לחיות גם בלי זה אבל כל עניין לגופו, לבטל זאת לגמרי זה פשוט לא נכון.

להשקיע בכרטיס זכרון פחות ממאה שקל זה כלום לצורכי המחשב, הכונן הקשיח שהזמין יוכל בקלות לעבור איתו גם אם יקנה מחשב חדש. הוצאה של למעלה מאלף שקל אולי נוחה כעת לך אך לא לכל בן אדם. אם הצרכים שלו הם בסיסיים ביותר (אינטרנט ועיבוד תמלילים) אז אין צורך להחליף מחשב בשביל משחק פלאש בפייסבוק.

מחשב חדש שיכיל 7 "על הדרך"? רק בניידים או מחשבי מותג. אם יש לו אפשרות להתקין 7 על המחשב הנוכחי, כבר המלצתי לעשות זאת.

ההערה על שווי הזמן שלו לא במקום ומעט מזלזלת.

פורסם

אני מתנצל אם ההערה על הזמן נראית כמזלזלת, לא התכוונתי לכך.

העיסוק בפירמוט, התקנה, ריצה לפה ולשם כדי לקנות רכיב זה או אחר

עולה בזמן, בהרבה זמן, ולפעמים כדאי לעשות את החישוב -

אולי הזמן עולה יותר מהרכיבים עצמם.

שוב, אם מדובר בתחביב, תפדאל, לכן השוויתי את זה לרכב אספנות.

לא מסכים אתך בנושא הדיפרגמנטציה, ויש תימוכין למה שאמרתי.

לא אסביר כאן כי זה די ארוך, אבל בשורה התחתונה היא בעצם מ-א-ט-ה לך את המחשב. כל מחשב.

וצר לי שאני נשמע קצת כמו כהן דת של מחשבים ניידים חדשים,

אבל זאת האמת - העולם צועד לכיוון הזה והתמורה לכסף טובה יותר בכל תחום אפשרי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...