Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיוף קילומטרים ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מס' חודשים רכשתי פונטו ספייס 2003, מספר הקילומטרים שלה סביב ה162,000 כיום 168,000 ק"מ

לא בחנתי היטב את הרכב , ואת הרשיון רכב, הרכב עבר 5 ידיים , קניתי אותו בפזיזות מאדם מפוקפק

כנראה שעל טעויות משלמים ואין הרבה מה לעשות,

בכל אופן היום שהצצתי ברשיון רכב ראיתי שכשהרכב עבר טסט ב11.2010 היה רשום ברשיון רכב 199,000

ק"מ.

ז"א שבוצע פה זיוף של כ 30000 ק"מ כלפי מטה .

כמה שאלות:

יש לי טסט עוד חודשיים , האם תהיה בעיה להעביר אותו טסט כי יראו שמס' הקילומטרים לא תואם.

אני מתכנן למכור את הרכב בגלל סיבות אישיות עכשיו , האם תהיה לי בעיה שיחשבו שאני ביצעתי את הזיוף?

אשמח לקבל יעוץ מכל מי שעבר משהו דומה.

תודה

פורסם

בחלק מהרכבים הק"מ המקורי והאמיתי שמור במחשב הרכב ולא ניתן לזיוף. המניפולציה נעשית במד המרחק בתצוגת הנהג בלבד.

אם זה כך בפונטו, גש למכון ספידומטרים או למוסך מורשה, ובקש שיאפסו את המד לפי המחשב ובא לציון גואל.

לגבי הבעיות בטסט: בעקרון, את התקנה הזו התקינו בדיוק כדי לתפוס "נוכלים" כמוך. הם אמורים לבדוק ולהתריע (ואולי אפילו לפסול אותך, לא יודע ולא רוצה לפזר הפחדות סתם,תשאל את חבר הפורום קומפי בה"פ).

כמה זה באמת עובד? לא יודע.

לפני שאתה נלחץ-אל תשכח שאנחנו בישראל ולא בשוויץ.:lol:

לא תהיה לך בעיה "פלילית" עם ההפחתה, כי אתה תציין זאת בזכרון הדברים ("ידוע לרוכש כי מס' הק"מ המופיע במד המרחק נמוך ב30K ק"מ מהמרחק שהרכב עבר בפועל").

אבל ההשפעה של זה על החלטתו של הקונה עלולה להיות קריטית.

אני בתור רוכש זהיר הייתי נמנע מלגעת באוטו כזה. מי יודע מה עוד זוייף שאפילו המוכר התמים (אתה) עוד לא גילה?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לא מחייב שבוצע זיוף.

יכול להיות שבטסט הקודם הבוחן טעה ברישום הקילומטרים,קורה להם המון

יכול להיות שהבוחן רכב טעה ברישום אבל איך ניתן לתקן את הנזק, אני יכול ללכת למוסך מורשה שיקפיץ לי את הק"מ למעלה אבל אז זה יפגע בי במכירה.

פורסם
בחלק מהרכבים הק"מ המקורי והאמיתי שמור במחשב הרכב ולא ניתן לזיוף. המניפולציה נעשית במד המרחק בתצוגת הנהג בלבד.

עם כלי סריקה איכותי בסביבות ה100 דולר ניתן להוציא ולזייף כל נתון ממחשב הרכב כולל זיוף קילומטרג' מקורי. לאחר מכן חוץ מלהסתמך על הגיון בריא (וכמובן תיעוד) אין לך דרך לדעת אם הק"מ שונה או לא.

לחליפין לא חסרות גם תוכנות ייעודיות למחשב שע"י חיבור כבל דיאגנוסטיקה ללפטופ ניתן לזייף גם כן כל נתון. יוטוב מלא בסרטונים כאלה.

חבר שיש לו סקודה סופרב הראה לי איך ע"י מכשיר דיאגנוסטיקה K+ VAG שקנה באיביי אפשר להוציא ולשנות ממש כל נתון ממחשב הרכב. הדגמים לי בLIVE איך הוא משנה את הק"מ המקורי של המחשב (כמובן שאחרי זה שינה חזרה למקורי), ממש נדהמתי לראות את זה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אם יש אפשרות להחזיר את מס' הק"מ למקורי ,מישהו יודע כמה זה עולה ואיפה עושים את זה בזול ? לפיאט פונטו ספייס ?

אבל ברשיון רכב זה משהו שלא ניתן לשנות ויש מצב שתהיה בעיה במכירה ובטסט.

פורסם

לפני מס' חודשים רכשתי פונטו ספייס 2003, מספר הקילומטרים שלה סביב ה162,000

...

כשהרכב עבר טסט ב11.2010 היה רשום ברשיון רכב 199,000 ק"מ.

...

ז"א שבוצע פה זיוף של כ 30000 ק"מ כלפי מטה .

רק מתמטיקה - זיוף של 37,000 ק"מ פלוס כמה שהוא נסע מאז הטסט ועד למכירה.

:turn-l:
  • תוכן חדש...