Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, סחבק מחזיק בליאון 1.8TSI ידנית שנקנתה לפני כמעט שנתיים ואוטוטו האחריות נגמרת, הרקע הטכני שלי במכונאות דל עד בסיסי ולא יותר.

לפני כמה חודשים שכן שלי, מהנדס מכונות ניגש אלי בחניה בזמן ששטפתי את האוטו ומתוך סקרנות הציץ במנוע והתחיל לשאול שאלות עד שהגיע לטורבו. כשהראיתי לו את המיקום שלו הוא הושיט יד ואמר "תראה, הייתה יבשה, עכשיו רטובה, יש לך כנראה נזילת שמן מהחיבורים, כדאי שתבדוק".

כמו יקה טוב, הלכתי לפליקס, על אף הביקורות הגרועות, כי מוסך הוא טוב עד שלא הוכחה אשמתו, ומכיוון שקניתי את הרכב מהם וקיבלתי איתו טיפול ראשון חינם, נראה לי הגיוני להמשיך לטפל שם (אגב, אני מפ"ת והמוסך בתל אביב).

הגעתי לשם ב 7:30 קיבל אותי איש שירות ושאל מה הבעיה, הסברתי לו שיש הזעות בחיבורים של הטורבו ואני מבקש לבדוק, מרחוק שמע את השיחה מישהו שנראה כמו מנהל העבודה שם, התקרב אליו, לחש לו באוזן (לא כל כך בשקט, כי שמעתי מה הוא אמר לו) "זה טבעי אין מה לעשות" כאילו עבר שם בדרך אגב והמשיך ללכת. האיש שירות כמו תוכי חזר על דבריו של מנהל העבודה ופתר אותי ככה.

שאלתי אם אין מה לבדוק, לפתוח מכסה מנוע לראות, התשובה הייתה שלילית נחרצת. (כמו שוטר בשרשור מלפני שבוע שראה בוודאות את הרכב שלא עצר בעצור) אפילו לא פתחו כרטיס עבודה, לא מכסה מנוע, שום כלום. יצאתי משם עצבני כמו שמזמן לא הייתי, ונסעתי לתושיה. קיבל אותי חיים, הרים מכסה מנוע, לקח פנס, הסתכל על ההזעות ושאל אם אין איבוד שמן, עניתי שלא, אני נוסע 12K בשנה וממלא לא יותר מליטר וחצי בין טיפול לטיפול, ואז הוא ענה שזה בגדר הנורמה, ואם כל זה מה שיש אז לפני תום האחריות כדאי שאגיע לעוד בדיקה לראות שהכל בסדר.

למרות שהרגשתי יותר טוב (בכל זאת יחס, ולא משהו שנשמע כמו "עזוב אותי באמא שלך") זה קצת הטריד אותי, אבל הייתה תקופה של לחץ בעבודה ואחר כך קצת חו"ל, והעניין נשכח. חזרתי מחו"ל רגוע והחלטתי שעושים סוף לעניין, ונסעתי למוסך רון. אמרתי לו שהרכב באחריות ואני מבקש חו"ד, אם לא קשה לו, למרות שהתיקון לא יתבצע אצלו. הרכב הועלה על ליפט ואחרי 2 דקות הוא הראה לי שלולית קטנה, ואמר ש"זה שיש הזעות ואיבוד קטן של שמן זה טבעי, זה שנוזל זה לא טבעי". אז אחרי שהייתי כבר ב 3 מוסכים , כולם בת"א החלטתי שאני נוסע למוסך ליד הבית, והגעתי למוטור-אפ, קיבל אותי בחור בשם שלמה (אם אני לא טועה) , פתח כרטיס, הרכב עלה על ליפט , ריססו עם ספריי, ניקו , ייבשו , בדקו חצי שעה, ואז חזר אלי הבחור ואומר "שמע, עובד תקין, לא יודע איפה הבעיה, אני רואה שטיפה נזל אבל לא יודע למה, נתקשר למחלקה הטכנית ונודיע לך".

חסר סבלנות שכמותי, לא יכולתי לחכות, התקשרתי למוסך תושיה (שוב פ"ת - ת"א) , ודיברתי עם יניב שקבע לי תור למחרת ב 7:30, הגעתי אליו וסיפרתי לו את כל השתלשלות העיניינים, ועל צורת הטיפול של צ'מפיון ברכב תחת אחריות. יניב שמע ואמר, "קודם כל נבדוק, ונעשה מאמץ שתצא מבסוט, והכי חשוב שלא תרגיש שמורחים אותך".

חיים קיבל לידיו את הרכב מיניב , והסביר לפועל שטיפל ברכב מה לבדוק, תוך 5 דקות הייתה תשובה. הראו לי שמתחת למכסה הפלסטיק שמכסה את הפלאגים יש "מפריד שמן" או "נשם" בעגה המקצועית, ומשם טפטף קצת שמן שיצר את השלולית, והוא מחובר עם צינור קצר לטורבו.

באותו יום הוחלף נשם, והתבקשתי לבוא לביקורת אחרי שבועיים כדי לוודא שהבעיה טופלה, ואם לא , הרכב עדיין במסגרת אחריות כך שאם צריך להחליף חלק אחר יקר יותר לא תהיה בעיה.

חשוב לציין , שמאז שהייתי במוטור-אפ עד היום עבר יותר משבוע, עד היום לא קיבלתי טלפון מהם עם עדכון מהמחלקה הטכנית.

והשאלה הנשאלת, לקוח שקונה רכב חדש עושה את זה בעיקר בשביל שקט בתקופת האחריות, מתוך ידיעה שהסיכוי לתקלות נמוך, אבל גם אם יבוא משהו גדול הוא מכוסה. למה לקוח נדרש לבזבז זמן יקר, עם 4 נסיעות ב 4 ימי עבודה שונים (לא מוכנים לקבל את הרכב ביום ששי על תקלה כזו, אף מוסך לא הסכים אפילו להציץ בתקלה בששי כי זה יום קצר) כדי לממש אחריות ?

על פניו, המצב כרגע בסדר, אחרי 150 ק"מ של נסיעה הכל יבש, ועושה רושם שהבעיה נפתרה, עד סופ"ש הבא הרכב ייסע עוד 400 ק"מ ויהיה יותר קל לקבוע אם אכן הבעיה נפתרה או שצריך להגיע להמשך טיפול.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

נמחק ציטוט מיותר.

הסיפור שאתה מספר הוא חמור מאוד בעיניי. במקומך, הייתי מתלונן אפילו לאיגוד המוסכים ואפילו למשרד התחבורה ולמשרד התמ"ת.

השאלה גם אם בתקלה שמוסך רגיל לא מזהה , האם לא כדאי פשוט לפנות למוסך מרכזי של יבואן.

פורסם

לא אמור להיות הבדל בין המרכזי למוסך מורשה, הם אמורים להיות בעלי אותו ידע, אחרת הוא לא יכול להיות מורשה יבואן.

ההבדל בינהם הוא בזמינות החלפים.

אין לי בכלל זמן וחשק להגיש תלונה. הזמן שלי יקר מדי מכדי לקבל תשובה מאיזה פקיד "התלונה שלך הגיעה והיא תיבדק ... "

מבחינתי זה שהרכב בסוף טופל לשביעות רצוני זה הכי חשוב. אני מקווה מאד שלא אצטרך יותר את צ'מפיון במסגרת האחריות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

טוב שאתה מספר את הסיפור הזה כי בסופו של דבר זה מגיע ליבואנים וסיכוי גדול שבעקבות זה דברים משתנים לטובתנו הלקוחות. מעבר לכך, יפה שהתעקשת כי לא הרבה יש להם את הסבלנות לרוץ ממוסך למוסך ובדרך כלל מעדיפים שיגידו להם "זה בסדר, לא צריך לעשות כלום" במקום להתעקש ולמצוא את התקלה.

דבר אחרון הוא שמוסך זה מוסך זה מוסך וכולם אותו הדבר,מורשים, מוסכי יבואן או חאפרים - צריך לקבוע תור מראש ולא להגיע סתם ביום שישי. הראש שלהם כבר בבית ואם חשוב לך שיבדקו טוב את הרכב, תקבע תור לאמצע שבוע על הבוקר. בכל מקרה, אתה לא צריך לפנות לאיגוד המוסכים והם גם לא יעשו כלום לפי דעתי אלא מספיק שתפנה למחלקת השרות של צ'מפיון. בניגוד למה שחושבים, הם מאוד קשובים ללקוחות.

פורסם

מסקנה את הרכב הבא תקנה מיבואן נורמלי ולא מצמפיון הביזיוניים.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

מספיק שתפנה למחלקת השרות של צ'מפיון. בניגוד למה שחושבים, הם מאוד קשובים ללקוחות.

אבא שלי הוציא גולף חדשה לפני חצי שנה , TSI 1.4 DSG, גולף שלישית במשפחה, כולן נקנו חדשות (+ פאביה חדשה שנקנתה לפני 5 שנים), יש לו הסטוריה מכובדת של הזמנות אצל צ'מפיון.

יום למחרת הרכב נתקע באמצע צומת ראשי על ציר ז'בוטינסקי בפ"ת כשמאחורה טונות של נהגים עצבנים וחסרי סבלנות שמיהרו לעבודה. הרכב נגרר אחר כבוד למורשה הקרוב שביצע עדכון תוכנה ואמר לאבא שלי שזה באג ידוע ושיהיה רגוע הכל יהיה בסדר.

השירות של צ'מפיון שקיבל פקס זועם לא הבין על מה הוא כועס, גם אני לא מבין באמת אם זה באג ידוע למה לא עושים עדכון תוכנה בבונדד לפני שחרור הרכב ללקוח , למה צריך לחכות שהלקוח ייתקע בכביש עם חנוכיה דולקת בלוח שעונים יחכה לגרר ויפסיד חצי יום עבודה על משהו שיכל להיות מעודכן מראש ...

מסקנה את הרכב הבא תקנה מיבואן נורמלי ולא מצמפיון הביזיוניים.

ומה אם אלה שאוהבים את המותג? למה לסבול ? המסקנה שלי יותר מעשית, מי שאוהב את הרכבים של הקונצרן קודם כל שימצא מוסך נורמלי שמכיר את הרכבים (לא משנה אם זה מוסך יבואן או מוסך מורשה אחר), ויקנה רכב שטופל לפי הספר ועבר את תקופת האחריות , ככה הוא לא כובל את עצמו.

חוץ מזה, אני יכול לכתוב מגילה על מוסכי שירות של יבואנים אחרים (גם ממזרח אסיה וגם מגוש האירו) שהרמה בהם לא הייתה מי יודע מה. כנראה הסיפור זה לא יבואן כזה או אחר, אלא מנטליות שמושרשת עמוק פה, שאת מי שאפשר לדפוק - דופקים.

פורסם

ומה אם אלה שאוהבים את המותג? למה לסבול ? המסקנה שלי יותר מעשית, מי שאוהב את הרכבים של הקונצרן קודם כל שימצא מוסך נורמלי שמכיר את הרכבים (לא משנה אם זה מוסך יבואן או מוסך מורשה אחר), ויקנה רכב שטופל לפי הספר ועבר את תקופת האחריות , ככה הוא לא כובל את עצמו.

חוץ מזה, אני יכול לכתוב מגילה על מוסכי שירות של יבואנים אחרים (גם ממזרח אסיה וגם מגוש האירו) שהרמה בהם לא הייתה מי יודע מה. כנראה הסיפור זה לא יבואן כזה או אחר, אלא מנטליות שמושרשת עמוק פה, שאת מי שאפשר לדפוק - דופקים.

יש אפשרויות טובות יותר חוץ מרכבים של צמפיון.

גם אני מאוד רציתי גולף GTI אבל החלטתי שהעצבים שאני אולי יחטוף על צמפיון לא שווים את זה.

צריך לפעמים קצת לצאת מהקופסא ולבדוק חלופות אחרות.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

אכן הדבר הכי חשוב (בכל מותג) הוא למצוא מוסך מקצועי ואמין עם עובדים מקצועיים עם מודעות שרות. אני עם סקודה שנייה, ולאחר המוסך המרכזי שלהם לא הרשים אותי (בלשון המעטה), חיפשתי המלצות על מוסך טוב. הגעתי למוסך "אוטו בדק" ואני מליץ עליו בלב שלם. העובדים מבוגרים (לא ילדים), מנהל המוסך מקצועי מאד ויש להם דיאגנוסטיקאי משכמו ומעלה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...