Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פעם עשיתם תאונה לא באשמתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שלום,אני חדש בפורום והתחלתי ללמוד נהיגה לא מזמן ואני מרגיש מאוד חסר ביטחון ומפחד לעשות תאונה וכל הזמן חושש שיקפצו לי לכביש,המורה ממש בסדר איתי ועוזר לי ואני מרגיש שאני מתקדם יפה ומתחיל לקלוט את העניין אבל אני עדיין חושש.

האם למישהו מכם קרה פעם שעשה תאונה אבל לא באשמתו(נגיד שקפצו לו לכביש למרות שהיה זהיר ונסע בסדר)ברור לי לגמרי שצריך להזהר ולפתוח 7 עיניים,אבל קרו לכם מקרים שבהם(חס וחלילה כמובן)הפגיעה היתה בלתי נמנעת?

ועוד שאלה,באילו מקרים מותר להשתמש בצופר?ברור לי שאסור לצפור סתם ברחוב לחבר שירד,אבל באיזה מקרים צפירת הזהרה פשוט מתבקשת? כרגע המורה שלי צופר בשבילי,

פורסם

יישר כוח שאתה מגלה עניין בדברים אלו כבר בשלב לימוד הנהיגה! תמשיך בדרך הזאת. לשאלתך: לי עדיין לא הזדמן להיות בתאונה, באשמתי או שלא באשמתי. אני כן יכול לספר לך על אנשים שלימדו אותי לנהוג (מדריכי נהיגה) שהודות למיומנותם הצליחו להיחלץ בלי פגע ממצבים שלא היו באשמתם. לשיטתי, כמעט כל תאונה אפשר למנוע והיכן שלא ניתן למנוע - ניתן לצמצם נזקים כך שהתאונה תהיה תאונת פח. כאשר אתה נוהג בכביש, תנהג מתוך ניסיון למנוע כל מצב מסוכן אפשרי. בעזרת הרגלי נהיגה נכונים ניתן למנוע גם תאונות שבהן נהג אחר נכנס בך מאחור\מהצד\חזיתית, או שמשהו קופץ לך לכביש. אם יש לך שאלה ממוקדת לגבי מצב מסוים, אני מוכן גם לפרט.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

2 תאונות כאשר בשתיהן נכנסו בי.

פעם אחת עצרתי בתמרור עצור ומישהי החליטה שהיא לא ראתה אותי (או את הצומת, או את הילדים שבדיוק חצו את הכביש) ונכנסה בי מאחורה...

פעם שניה מישהו החליט לעשות עלי פניית פרסה מהנתיב הימני (כאשר אני בשמאלי, מנתיב שמותר להמשיך ממנו ישר).

בכל מקרה, אני ממליץ להיות רגוע ככל הניתן, חברה שלי הייתה לחוצה מאוד בתחילת הנהיגה (כבר אחרי טסט, היא פחדה לשרוט את האוטו שלי), כאשר נהגה על האוטו שלי והייתה עושה המון טעויות ושטויות. רק אחרי שהצלחתי להסביר לה, ואחרי שהיא הפנימה, שצריך להיות רגועים היא התחילה לנהוג בלי טעויות.

בהצלחה ויישר כוח על הרצון ללמוד!

פורסם

בעצירה על גשר לה גארדיה כשאני עם רכב ליסינג של העבודה האטתי בגלל העומס וברגע שהאטתי נכנס בי בחור שחשב שהוא יכול לחתוך במכה אחת.

התוצאה היתה טמבון עקום לגמרי ופלסטיקים שבורים (מזדה 3 שלא עברה תאונה עד שלא עליתי עליה) והבחור שנכנס בי היה

עם מיצובישי גאלאנט עם שבר בגריל ושפשוף בטמבון.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

דבר ראשון - הכל בסדר אצלך. גם אחרי שתקבל רישיון תהיה לך תקופה לא קצרה של חוסר ביטחון מסויים.

בשביל זה יהיה לך מלווה.

אבל בשלב הזה חשוב שלא תתבייש ותשאל את המורה על כל מה שמעסיק אותך (צופר, התנהגות של נהגים\הולכי רגל).

עם הזמן תדע לראות כל מיני דברים שעכשיו איך רואה. לדוגמה לזהות את הנהג שלא מסתכל לכיוון שלך (ואז באמת צריך לצפור), הולך רגל שמדבר בנייד בזמן שחוצה את הכביש במקום לא מוסדר,

וגם לזהות מרחוק\יותר מוקדם מצבים מסוכנים ותלמד לא להיכנס למצבים האלה.

בהצלחה!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תמיד יש סיכוי שמישהו יקפוץ לך לכביש, לכן צריך להיות מרוכז בנהיגה ולשים לב גם מה קורה במדרכה, ותמיד להיות מוכן למצב שמישהו יכנס לך לנתיב הנסיעה בלי לשים לב.

לגבי התאונות, אצל נהגים חדשים יש הרבה תאונות- לדוגמה, מהשכבה שלי לפחות 3 חבר'ה ריסקו מכוניות באשמתם למצב של טוטאל-לוס.

אבל יש גם תאונות שלא באשמת הנהג, לדוגמה משאית סטתה מנתיב הנסיעה שלה ונכנסה בפינה האחורית של הרכב שלי- מה שנגמר בטוטאל-לוס.

פורסם

לשאול נהג אם היה מעורב בתאונה שלא באשמתו, זה כמו לשאול אסיר אם הוא אשם בפשע המיוחס לו.

"חומות של תקווה"... :wink:

מתחדשת*

פורסם

תמיד תצפה התנהגות מטומטמת של נהגים אחרים.

לי קרו תאונות שלא באשמתי במהירויות נמוכות למזלי.

אחת- היתי ברמזור אדום בנתיב הימני שהיה לנוסעים ישר או לפונים שמאלה ואני רציתי לפנות שמאלה. הנתיב השמאלי לפונים שמאלה בלבד ובו היה טנדר. כאשר הרמזור התחלף לירוק נהג הטנדר לא מרוכז החליט להמשיך ישר ופגע לי בדלת מאחורי הנהג וסיבסב אותי כאילו הייתי כלום. פה לא יכולתי לעשות כלום מלבד לצאת מהרמזור במהירות יותר נמוכה ממנו, אבל את זה לא יכולתי לצפות לצפות.

מקרה שני, רמזור ירוק ובו שני נתיבים שמאלה - הייתי בנתיב השמאלי בדיוק לקראת הפנייה והנהג בנתיב הימני החליט לעשות עליי פניית פרסה..בלמתי אך הוא כבר פגע בי בכנף ימין. פה יכולתי לעשות משהו אם הייתי מתקרב לרמזור במהירות יותר נמוכה.

תזהר מאידיוטים שעוברים נתיבים. לא חסר כאלה שקופצים לך לנתיב בלי להסתכל במראה רק בגלל שהם לא רוצים ללחוץ על הברקס משום שמישהו לפניהם הוריד את הרגל מהגז. אם אתה נוהג במהירות חוקית יש לך עוד סיכוי לבלום או לראות את הנולד. אם אתה טס ב140-150 ומישהו עובר פתאום לנתיב שלך אין לך סיכוי.

כמו כן שים לב למה שקורה מאחוריך והיזהר במיוחד מאוטובוסים ומשאיות שנהגיהם לעיתים נוהגים בזלזול, בהלך מחשבה כנראה שבשעת תאונה להם לא יקרה כלום. רק אתמול משאית בטון הגיחה מאחורי אימי ועקפה אותה כשבינהם סנטימטרים ספורים ואח"כ זיגזה בין נתיבים כולל אי תנועה צבוע.

פורסם

עכשיו נזכרתי בעוד משהו- אל תעקוף משאית מימין! אם אתה חייב אז תעשה את זה במהירות הכי גבוהה שאתה יכול!

אומנם מעולם לא קרתה לי תאונה עם משאית אבל אני יודע שלמעלה בתא הנהג הוא לא יכול לראות אותך כשאתה בא מצד ימין.

פורסם

מבחינת חוק אתה יכול לצפור רק כדי למנוע תאונה. בכל מקרה עד שלא תעבור טסט אל תגע בצופר !!

אם אתה לא מרגיש בטוח אין קסמים, עם הנסיון יבוא הבטחון, רק אל תאמר לעצמך שאתה מפחד - אתה תתחיל לפחד בכללי מ"נהיגה" ולא מהאיומים עצמם בכביש, אתה תהיה חסר בטחון על הכביש ותהיה נהג הרבה פחות טוב. גם לא תרצה לנהוג כל כך. תהיה עירני וזהיר, אם משהו מחשיד אותך תאט או תאיץ כדי להתרחק, אבל שוב אל תפחד סתם מנהיגה.

פורסם

לא רק משאיות אסור לעקוף מימין, אסור לעקוף מימין נקודה.

לדעתי זה אחד החוקים שצריך לשים עליו דגש הרבה יותר, אנשים לא מפחדים לזגזג בין מכוניות מהימני לשמאלי וחזרה

אבל הם לא לוקחים בחשבון שאם אוטו אחר זז מספר ס"מ הם יהיו על הגדר.

פורסם

נכון מאוד. ולכן יש לשמור על הימין, לעקוף משמאל ולשמור "מרווח מילוט" לפחות לצד אחד בכל רגע נתון - הנה לך דרך להימנע מתאונה במצב שנוצר בגלל אשמתו המלאה של הנהג בנתיב ליד, כאשר הוא סוטה לכיוונך. אני נוסע בימני ויש לי שול רחב שאני יכול לרדת אליו אם הנהג לידי מחליט לעבור ימינה "עלי". אם אין שול (או שהוא חסום) אז אני מתאים את המהירות שלי כך שנהג אחר לא יימצא במקביל אלי משמאל. פשוט וקל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי זה אחד החוקים שצריך לשים עליו דגש הרבה יותר, אנשים לא מפחדים לזגזג בין מכוניות מהימני לשמאלי וחזרה

חשוב לטפל בעוד בעיה חמורה שגורמת לתופעת העקיפה מימין, והיא ניקראת "סבתא משמאל". קורה לא מעט פעמים שאנשים לא מודעים למהירות התנועה ,נוסעים במסלול השמאלי לאט בצורה משמעותית ממהירות הזרימה של הכביש. תופעה זו גורמת לעומס גדול יותר בכביש ומאלצת נהגים לעקוף משמאל. לדעתי צריך להיות פה כמו באירופה שייתנו דוחות גם לנהגים שלא יודעים להשתלב בתנועה כמו שצריך. זה לא פחות חשוב מלתת דוחות לנהגים מהירים!

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

הבעיה היא כאשר נוצר מצב שבו אין לך ברירה כי יש מלפניך נהג/ים שתקוע בנתיב השמאלי (או האמצעי לצורך העניין) ונוסע לאט. במצב כזה אתה מוצא את עצמך במחסור בברירה והדרך היחידה לעקוף היא מימין.

פורסם

שיהיה בהצלחה, הייתי מעורב בהרבה תאונות שלא באשמתי (בארץ), מישהי לקחה שמאלה במקום שאין בו פניה כשאני מגיע ממולה, מישהי לא עצרה בעצור, מישהו לא עצר בעצור, פעמיים נכנסו בי מאחור בעוצמה (נשים) ועוד....

haters will hate

• תוכן חדש...