Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נראה לי כמו רעיון פשוט מאד לביצוע שיאריך מאד את הטווח שלהן - ועוד בחינם. למה אף יצרנית לא עושה את זה?

פורסם

כי זה מייקר את הרכב,צריך לעצב את ככה שזה יראה חלק מהרכב ולא לשים לוחות סתם,חוץ מזה זה מוסיף משקל,ואולי זה לא כזה פשוט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההספק שאפשר לקבל משטח של גג מכונית (סדר גודל של 1 מ"ר) הוא זניח ביחס להספק שנדרש להנעת מכונית.

ציטוט מויקיפדיה:

שטף האנרגיה הנקלט בכדור הארץ מן השמש אינו עולה על 1,000 וואט למ"ר בתנאים המיטביים. יעילות הפקת חשמל מאנרגיה זו עומד על 10% עד 15% כתלות בשיטת ההפקה. לכן מקובל שלאורך היממה ועונות השנה ניתן להפיק 40 עד 60 וואט בממוצע ממטר רבוע של קולט שמש

:turn-l:
פורסם

למה אין? יש.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Leaf

זה הופיע באחד הפרקים האחרונים של "טופ גיר" -

לניסאן ליף יש כמה פנלים סולריים על הגג, והם משמשים לאיוורור המכונית

כשהיא בחנייה (אם הבנתי נכון, לא התעמקתי בזה).

במילים אחרות, אפילו אם תכסה את כל המכונית בפנלים סולריים,

הזרם שתצליח להפיק יהיה אפסי. לא כדאי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מניח שפותח הת'רד התכוון לא כאופציה אלא כחלק מהאבזור הסטנדרטי .

אבל בעקבות השאלה של הבחור למעלה התפתחה אצלי שאלה :

למה עוד אין רכבים היברידיים עם מנועי דיזל (או ט"ד) קטנים ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אותה תשובה - עלות מול תועלת. מנועי ט"ד הם יקרים ומסובכים יותר ממנועי בנזין והתועלת שלהם כעזר למנוע חשמלי לא שווה את ההפרש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אותה תשובה - עלות מול תועלת. מנועי ט"ד הם יקרים ומסובכים יותר ממנועי בנזין והתועלת שלהם כעזר למנוע חשמלי לא שווה את ההפרש.

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-26202-%D7%91%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-3008-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA.aspx

רוני, אתה לא עובד באותו העיתון??

פורסם

גם אני שאלתי את עצמי אותה שאלה.

מבחינת חישוב :

פאנל 156*156 מ"מ מפיק כ4W חשמל.

תיקחו רכב בעל מבנה סטיישן ותקבלו לפחות 200W חשמל.

זה לא מספיק בישביל הנעת הרכב אבל למה לא לנצל זאת בשביל כל צרכני האנרגיה הקטנים?

הרכב ניטען במהלך היום ובערב משמש בישביל הדלקת האורות + סטריאו ברכב, טעינת מצבר וכו'

מה רע?

והמחיר? תא סולארי בגודל זה עולה באייבי כ5$

אז המחיר ליצרן הוא עשירית מזה.

אז .... שלא יעבדו עליכם!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
גם אני שאלתי את עצמי אותה שאלה.

מבחינת חישוב :

פאנל 156*156 מ"מ מפיק כ4W חשמל.

תיקחו רכב בעל מבנה סטיישן ותקבלו לפחות 200W חשמל.

זה לא מספיק בישביל הנעת הרכב אבל למה לא לנצל זאת בשביל כל צרכני האנרגיה הקטנים?

הרכב ניטען במהלך היום ובערב משמש בישביל הדלקת האורות + סטריאו ברכב, טעינת מצבר וכו'

מה רע?

והמחיר? תא סולארי בגודל זה עולה באייבי כ5$

אז המחיר ליצרן הוא עשירית מזה.

אז .... שלא יעבדו עליכם!

התגובה שלך כל כך שטחית שאני לא יודע מאיפה להתחיל.

משטח של 1 מ"ר ניתן לייצר 125 וואט-פיק, עלות ממוצעת ל-1 מ"ר היא 225$ (תוצרת סין, אם לא, תוסיף 10%).

בנוסף יש להוסיף ממיר מתח, סיפור של עוד 100$ בערך.

בנוסף יש להוסיף מצבר, בערך 200-300$.

חיווט ועבודה, נניח 50$.

בידוד תרמי, הלוחות הפוטו-וולטאים פולטים לא מעט חום (כן, יותר מפח בצבע שחור), לכן יש להוסיף עוד שכבות של בידוד, עלות, אין לי מושג אבל לא זול.

בנוסף יש לבצע שינויים מבניים בגג הרכב אשר יוסיפו משקל וינפחו את הגג + משקל של מצברים וממיר מתח = תוספת משקל משמעותית.

אז מה יצא לנו,

עלות כוללת בסביבות 800$ למערכת שיכולה להפעיל את הרדיו דיסק שלך, או נורה ממוצעת..

אגב, התחזוקה גם היא דיי יקרה.

אבל היי, אני מזמין אותך לרכוש את הלוחות באיביי ולייצר מערכת כזו ולהתקין אותה על הגג שלך.

אני ממש סקרן לדעת לאילו תוצאות תגיע, אולי אתה תפתיע את כולנו!

הייתי שמח גם לקבל בסוף התהליך מדריך, יש סיכוי שאפילו ינעצו אותו בפורום טכני. :wink:

פורסם
התגובה שלך כל כך שטחית שאני לא יודע מאיפה להתחיל.

משטח של 1 מ"ר ניתן לייצר 125 וואט-פיק, עלות ממוצעת ל-1 מ"ר היא 225$ (תוצרת סין, אם לא, תוסיף 10%).

זה המחיר שאולי סתם צרכן ישלם- מומלץ שתיבדוק מספקים בחול מה העלות לפאנלים של שארפ ותופתע!

בנוסף יש להוסיף ממיר מתח, סיפור של עוד 100$ בערך.

טוב שלא ניסחפת- אתה לא הולך להמיר DC לAC! והממיר ממש לא יעלה קרוב לזה

בנוסף יש להוסיף מצבר, בערך 200-300$.

נכון

חיווט ועבודה, נניח 50$.

בידוד תרמי, הלוחות הפוטו-וולטאים פולטים לא מעט חום (כן, יותר מפח בצבע שחור), לכן יש להוסיף עוד שכבות של בידוד, עלות, אין לי מושג אבל לא זול.

בנוסף יש לבצע שינויים מבניים בגג הרכב אשר יוסיפו משקל וינפחו את הגג + משקל של מצברים וממיר מתח = תוספת משקל משמעותית.

אני ממש בספק- ברכב ההברידי כבר יש מצבר בכמה מאות ק"ג אז 2 קילו נוספים לא ישברו את גב הגמל

אז מה יצא לנו,

עלות כוללת בסביבות 800$ למערכת שיכולה להפעיל את הרדיו דיסק שלך, או נורה ממוצעת..

כל המצברים שציינת ובסוף רק נורה ממוצעת ?

סתם נניח שיש לנו פאנל של 150W OK?

לפי מחקר שביצעו קיבלו ממוצע של 5 שעות שמש ביום

נגיד שהרכב עמד בשמש באותו יום וניטען 5 שעות

כמה חשמל אגרנו ?

האם זה לא מספיק בשביל להפעיל את אורות הדרך ואת הרדיו המובנה לנסיעה ממוצעת בלילה?

אגב, התחזוקה גם היא דיי יקרה.

אבל היי, אני מזמין אותך לרכוש את הלוחות באיביי ולייצר מערכת כזו ולהתקין אותה על הגג שלך.

אני ממש סקרן לדעת לאילו תוצאות תגיע, אולי אתה תפתיע את כולנו!

בישביל מה לי להתקין בריכבי- דובר פה על המכוניות ההברידיות שמגיעות בלי

הייתי שמח גם לקבל בסוף התהליך מדריך, יש סיכוי שאפילו ינעצו אותו בפורום טכני. :wink:

ובאמת חבל לזלזל בנושא, אפילו BMW עובדת על הפקת חשמל מהחום במערכת הפליטה (קרוב ל800W) בשביל המכוניות ההברידיות. אז למה להם להשקיע כסף רב (הרבה יותר יקר מסתם פאנל סולארי) בישביל הספק זעום של 800W (במיקרה הטוב) לרכב הברידי משפחתי?

ויש גם קיט לפריוס עם גג סולארי

http://www.greenskid.com/prius-goes-solar

ציטוט:

"SEV officials claim that this solar-powered version of the Prius can generate as much as 1,300 watt-hours a day. With that being said, you can expect an additional 5-8 miles from this car by relying on its solar modules alone. However, when you use it with its tried and tested battery, this Prius can give you of up to twenty more miles and fuel efficiency of up to 30 percent."

ידליק רק נורה ממוצעת? LOL

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אני מניח שפותח הת'רד התכוון לא כאופציה אלא כחלק מהאבזור הסטנדרטי .

נכון. ועכשיו שאני חושב על זה, אפשר להרחיב את "מעטפת הביצועים" אם שמים אותם גם על מכסה המנוע ומכסה תא המטען. אולי אפילו גם על הדלתות. זה יכול להיות יעיל מאד בארצות משופעות שמש כמו שלנו. תחשבו למשל על החניה כשאתם בעבודה. טעינה של המצבר בחינם. אולי לא הרבה אבל גם מעט זה יותר טוב מכלום.

אני שמח לראות שיש כבר ניצנים בנושא. הלוואי והם יתפתחו הלאה.

פורסם

נכון, אז?

ה-3008 היבריד היא לא היברידית אמיתית כמו הפריוס. שים לב שמנוע הדיזל מניע את הקדמיים והחשמל רק עוזר עם האחוריים, והוא בהספק קטנטן. מדובר בהיברידית לייט עם מנוע עזר, לא בדבר האמיתי.

את התשובה שנתתי בהודעה הקודמת לא המצאתי. זה נאמר לי ישירות ע"י אחד המפתחים הראשיים של פרוייקט השברולט וולט/אופל אמפרה.

רוני

לחשמליות/היברידיות אין לוחות סולאריים על הגג מאותה סיבה שעל גגות הבתים של כולנו אין כאלה לוחות - זה לא משתלם כלכלית לטווח הקצר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...