Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מודע לכך שהרצליה פיתוח היא בסה"כ שכונה ולא עיר (למרות שהרבה נוטים לחשוב כך), כמו קיסריה.

הבתיים הפרטיים בהרצליה פיתוח, יותר יקרים מהבתיים הפרטיים בקיסריה. ההבדל הוא יחסית משמעותי, כיוון שבמחיר של בית פרטי עם גינה קטנה בהרצליה, ניתן לרכוש בית פרטי בשטח יותר גדול עם בריכה גדולה, בקיסריה.

האם הרצליה פיתוח נחשבת איזור יותר יוקרתי מקיסריה ? אם ניקח לדוגמא שכונה מבוקשת בקיסריה, כמו שכונת הגולף, עדיין נגיע למחירים יותר זולים מהרצליה פיתוח.

כמה נקודות, שאני מצאתי:

1. אני מודע לכך שהרצליה פיתוח נחשבת כאיזור שהוא יותר במרכז, אבל המרחק בין קיסריה לת"א הוא בסביבות החצי שעה - ארבעים דקות, בנסיעה ברכב פרטי.

2. קיסריה מנוהלת באופן פרטי, בניגוד לשאר הערים בארץ.

3. בקיסריה, קיים רווח ניכר בין הבתים וצורת הבנוייה לא צפופה, כמו בהרצליה פיתוח.

מה פספסתי פה? האם זו רק שאלה של מיקום מרכזי? לפי מה שאני "גיליתי", הנדל"ן בקיסריה אמור להיות יקר יותר:shock: .

נ.ב

בשאלה זו, אני לא מתייחס לשכונת גלי תכלת, שמחירי הנדל"ן בה גבוהים, משאר השכונות בפיתוח.

תודה לכל מי שיענה לשאלה זו, ברצינות:).

פורסם

הרצליה יקרה יותר מכיוון שהיא אכן במיקום מרכזי יותר עם קירבה לערים מרכזיות כמו תל אביב, רמת גן וכו׳.

קיסריה מרוחקת חצי שעה מתל אביב כשהכביש פתוח, משמע- לא בחגים, לא בשבתות, לא כשהיתה תאונה קלה על המהיר ועכשיו כולם סקרנים...ולא בכל בוקר לכיוון תל אביב או אחרי צהריים לכיוון קיסריה.

מעבר לזה גם הקירבה לתחנת הכח לא בדיוק מוסיפה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יצא לי לנסוע לקיסריה הלוך וחזור מטעמי עסקים, בימי חול ולא נתקלתי בפקקים מיוחדים, אבל יכול להיות שמספר נסיעות בודדות, הן לא מדד.

תחנת הכח - נקודה טובה! אכן חשבתי עליה ושכחתי לציין זאת, הקרבה היא לא כזו גדולה, לטעמי.

אז זהו, עלינו על ה"בעיה"? תחנת כוח וריחוק מהמרכז?

ללא קשר לקירוב למרכז, קיסריה ממוקמת באיזור שנחשב טוב? ז"א, האם קיימים לידה ישובים, שנחשבים כבעייתים?

קיסריה תמיד הצטיירה בפני, עוד מהיותי ילד, כמקום האידיאלי לאותם אנשים שהצליחו בחיים ועכשיו מחפשים "פיסת גן עדן" בארץ. לכן, אני עדיין מבולבל.

פורסם

המקום האידאלי יהיה כנראה רוב כפר שמריהו אם כבר.

אבל ההבדל במיקום ובהגעה למקומות בשעות בבוקר הוא עצום בין הרצליה לקיסריה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אז זהו, עלינו על ה"בעיה"? תחנת כוח וריחוק מהמרכז?

ללא קשר לקירוב למרכז, קיסריה ממוקמת באיזור שנחשב טוב? ז"א, האם קיימים לידה ישובים, שנחשבים כבעייתים?

קיסריה צמודה לאור עקיבא, מהצד השני של כביש 2. ישוב עם אחוז לא קטן של אוכלוסיה "בעייתית", מוריד מעט מהיוקרה.

אתה צריך לעשות הפרדה בין ישוב לשכונה, מבחינת ישוב -כפר שמריהו נחשב ליותר יוקרתי (לפחות ע"פ גלובס) משני אלה. נחשב למספר אחד בארץ מבחינת ערך הבתים שלו והנדל"ן.

השכונה הכי יקרה היא ארסוף במועצת חוף השרון, מדובר בשורה של בניינים ששוכנים על מצוק מול הים בשטח סגור עם מלא שומרים. כל נכס שם זה מינימום 1.4 דונם.

רוב הטייקונים הכבדים גרים שם, החל ממשפחת דנקנר ועד כרישים כמו בני שטיינמץ.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אנ מכיר את כפר שמריהו, ארסוף, סביון, רשפון, שפיים וכו"...

השאלה שלי התייחסה להרצליה פיתוח וקיסריה, בלבד. ההבדל במחירים שלהם, פשוט הפליא אותי ולא נתן לי מנוח :)

אז אני מבין שאור-עקיבא, תחנת כוח וקרבה למרכז, עושים את שלהם.

פורסם

בעיקר קרבה למרכז.

סע את אותו מרחק שיש מקיסריה לתל אביב צפונה לקיסריה (אולי קצת יותר) ותוכל לקנות לך אחוזה של ממש במחיר של בית בקיסריה.

פורסם

כפי שכבר ציינו, המרחק עושה את שלו. אני נמצא די הרבה בקיסריה,

ובאמת מספיק שנהג אחד יתן נשיקה לנהג שלפניו כדי לעכב אותי בחצי

שעה נוספת. לא מעט פעמים התנועה לא זורמת (לרוב אני נוסע לקיסריה

בשעות הערב וחוזר מאוחר).

למעט זאת, אני מעדיף משמעותית את קיסריה - אני לא יכול לספק מדד

מדעי, אבל ממש לא מרגישים את קרבתה של תחנת הכוח (מבחינת האוויר

ושאר תחושות), הבתים יפייפיים (לטעמי הרבה יותר מהאריטקטורה של הרצליה פיתוח)

והאוכלוסיה הקרובה לא ממש מורגשת (בדיוק כפי שאוכלוסיית "הרצליה קיפוח" לא מורגשת

בפיתוח).לגבי כפר שמריהו - הכל צפוף, קטן וצמוד זה לזה, אין מקום ויש תחושה שפשוט

דחסו בתים גדולים ליד השני.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

נכס זהה, על מגרש בגודל זהה, יעלה בהרצליה פיתוח הרבה יותר.

שורה ראשונה לים בהרצליה פיתוח יקרה בהרבה משורה ראשונה בקיסריה.

למרות זאת, בפיתוח ישנם גם נכסים על מגרשים קטנים, ולכן יהיו זולים מאחוזות בקיסריה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
קיסריה צמודה לאור עקיבא, מהצד השני של כביש 2. ישוב עם אחוז לא קטן של אוכלוסיה "בעייתית", מוריד מעט מהיוקרה.

אם אינני טועה, אור עקיבא היא אחד הישובים בהם אחוז המסיימים תיכון עם בגרות הם מהגבוהים בארץ. דווקא ישוב אחר שצמוד לקיסריה, שמטעמי שכנות טובה הקימו הקיסרים בין שני הישובים מכשול עפר בגובה 5 מטרים, אם בכלל משפיע יותר. (ג'יסר א-זרקא).

כעיקרון, לשאלתך - הקרבה למרכז היא קריטית, כמו גם עתודות בניה והרחבה לישוב שבקיסריה יש ובהרצליה קיפוח אין. (אדמות התע"ש נמצאות בנוף ים, ונמצאות במרחק שנות אור עד שהקרקע המזוהמת תהיה נקייה)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
נכס זהה, על מגרש בגודל זהה, יעלה בהרצליה פיתוח הרבה יותר.

שורה ראשונה לים בהרצליה פיתוח יקרה בהרבה משורה ראשונה בקיסריה.

למרות זאת, בפיתוח ישנם גם נכסים על מגרשים קטנים, ולכן יהיו זולים מאחוזות בקיסריה.

5 מיליון שקלים יתנו לך הרבה יותר בקיסריה, מאשר בהרצליה פיתוח. אם בהרצליה פיתוח תצליח למצוא בית קטן וישן (עשרות שנים), אשר מיועד לשיפוץ רציני, בקיסריה תמצא בית פרטי די חדש עם חמישה חדרים ובריכה

אני עדיין לא מבין מה הבעיה מהכביש של ת"א לקיסריה - הלוך וחזור, אבל אם כולם מציינים זאת, אז כנראה שיש פה משהו שלא ראיתי.

אני מאמין שהבתים בקיסריה יותר יפים מאשר בפיתוח, כיוון שכפי שציינתי, קיים מרווח בין הבתים. בהרצליה פיתוח, או לפחות ברובה, הבנייה ממש צפופה וכל בית קרוב לשני - דבר שמאוד פוגע בפרטיות. כיוון שהבנייה צפופה, גם רוב השטחים קטנים וכך גם הבתים.

ליביו הכניס את כפר שמריהו למשוואה, לא אני :) כבודה של כפר שמריהו, במקומה :).

תודה רבה לכולם, החכמתי :).

פורסם
אני מאמין שהבתים בקיסריה יותר יפים מאשר בפיתוח, כיוון שכפי שציינתי, קיים מרווח בין הבתים. בהרצליה פיתוח, או לפחות ברובה, הבנייה ממש צפופה וכל בית קרוב לשני - דבר שמאוד פוגע בפרטיות. כיוון שהבנייה צפופה, גם רוב השטחים קטנים וכך גם הבתים.

ליביו הכניס את כפר שמריהו למשוואה, לא אני :) כבודה של כפר שמריהו, במקומה :).

יפים זה מאוד תלוי במי שבנה. ראיתי בתים יפים גם שם וגם שם, ודי הרבה בתים מכוערים מאוד. כנראה שכסף לא קונה טעם... בכלל, אני שונא את המפלצות הענקיות של השלוש קומות ו-400 מ"ר. לרוב גר שם זוג מבוגר שלא ביקר בחצי מהבית שלו כבר שנתיים.

הבנייה בהרצליה פיתוח לא נורא צפופה. כמובן שתלוי איפה, אבל השטחים בהחלט גדולים והבתים ברובם גם כן. בית קטן בפיתוח זה 250 מ"ר בנוי על שטח של חצי דונם.

כפר שמריהו - לא כזה שונה מפיתוח, עם כל הכבוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לכפר שמריהו יש את הקסם שלה. השקט שם הוא פשוט אדיר.

מסכים איתך לגבי ההגדרה של "בית יפה", אבל עדיין - הבנייה בפיתוח צפופה, עד לרמה מגוחכת, בעייני. נכון שקיימים בתים עם שטח ענק ופרטיות כמעט מוחלטת, אך עדיין הם המיעוט בעניין.

לא מזמן, עבר לשם קרוב משפחה שלי וכאשר ביקרתי אותו, לא יכולתי שלא להבחין שאם אני נמצא בחצר, לא פחות מארבע מרפסות "מכוונות עלי".

אני לא מתבייש להודות שאני מאוד אוהב פרטיות ולכן העניין הזה די מפריע לי.

פורסם

כמי שגר וגדל בהרצליה 23 שנה, ויצא לי להיות לא מעט בקיסריה ולצאת משם גם בשעות הבוקר מדובר בהבדל משמעותי מאוד, כשמדובר אמנם בכחצי שעה הפרש כשהכביש פנוי, כשאתה צריך להגיע לפגישה נניח בשעה 10 בת"א (דבר הגיוני פחות או יותר למעמד האנשים שגרים שם), ז"א שתצטרך לצאת מקיסריה בסביבות 8:30, מהרצליה יספיק לך גם 9:15 בקלות.

זאת ועוד כמו שהוזכר כאן, בקיסריה יש המון מקום להתרחב, בפועל יש מסביב הרים של דיונות וים, בהרצליה פיתוח המצב הוא ממש לא כזה, השטח בנוי כמעט לחלוטין וקיים מחסור אמיתי בשטח לבנייה, ככה שלמעשה לרוב מפנים בתים ישנים ע"מ לבנות וילות חדשות. אגב כמו שכבר הוזכר פה, אם כבר איזור מדהים באמת שמזכיר בנייה מערבית זה כפר שמריהו.

אני יסיים באנקודטה משעשעת, בזמן שאנחנו משפצים את הדירה בהרצליה, אנחנו משכירים יחידת דיור בהרצליה פיתוח, ממולנו קיימת וילה שלהערכתי היא בסביבות ה20-30 שנה, יושבת על שטח יחסית קטן ונמכרת כעת ב4 מיליון שקל כשלא גרים בבית הזה מעל שנה, והבית שעומד שם כיום חייב לעבור הריסה לפני בינוי מחדש, זה נותן קצת פרופורציות בנוגע ליוקר של השטח, כשבאיזורים מסויימים של המדינה ניתן לקנות בערך בחצי המחיר וילה חדשה מהניילונים, יש מקומות שגם יותר בזול.

אבי.

פורסם

בארץ, מה שקרוב יותר למרכז, עולה יותר, ואין מה לעשות, ככה זה.

וילה זהה בקיסריה, תהיה זולה מוילה בפיתוח. חצי שעה נסיעה זה אופטימי מאוד,

ונדיר שזה יהיה זמן הנסיעה הממוצע שלך מפיתוח.

• תוכן חדש...