Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה זמן התחלתי בפעילות גופנית להוריד כמה קילוגרמים מיותרים. עכשיו גם התחלתי להתאמן בחדר כושר לפתח מעט שרירים.

חיפשתי קצת באינטרנט על תזונה אחרי אימון, וראיתי שמומלץ לאכול 2 מנות של פחמימות פשוטות מיד אחרי האימון, בעיקר פירות,

וחצי שעה אחרי האימון ב"חלון ההזדמנויות" מומלץ לאכול חלבון ופחמימה. אחת הדוגמאות שנתנו לחלבונים ושומן (בכמה אתרים שונים) זה קופסאת טונה וחצי כוס קורנפלקס רגיל, וזה מה שאני צורך.

השאלה, איזה פחמימות מורכבות מומלץ לאכול אחרי האימון? ובאיזה מינון מסך הארוחה שאחרי.

תודה. :wink:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

פסטה , אורז , תפו"א (בתנור) , אולי פתיתים אבל אני לא בטוח , בשלושה האחרים בטוח 100%

בקשר למינון , אני מעריך 100-150 גרם , אבל מומחים ממני יגידו.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

זה פשוט לא משנה

ישנו מיתוס של לאכול פחמימה ״מהירה״ כלומר בעלת אינדקס גליקמי גבוהה

מזמן זה הופרך

לא משנה מה אתה אוכל לפני או אחרי גם מבחינת חלבונים וגם מבחינת פחמימות, העיקר שבמהלך כל היממה אתה מקבל את הערכים היומיים הדרושים מבחינת קלוריות/חלבונים

בכל אופן אם אתה בקט של להסיר משקל מהגוף כלומר להוריד שומן

אז תשכח מלעלות במאסת שריר, וכדי להרזות אתה חייב להיות בגרעון קלורי וחשוב לא לבצע אימונים בעלי נפח ועצימות גבוהה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין משמעות לתמרים או סוכר ענבים

כמו שרשמתי, החלון הזדמנות הזה הינו מיתוס שהופרח

חשבו שסינתוז החלבון המירבי הינו בשעה לאחר האימון ושרמת אינסולין גבוהה מעלה את רמת הסינתוז

כל זה הופרח !! סינתוז החלבון נמשך באותה רמה גם 48 שעות אחרי האימון ואינו מושפע מרמת אינסולין

לכן פשוט צריך לאכול ארוחה רגילה כדי לא להיטת רעבים...

מה שחשוב זה הערכים היומיים כפי שרשמתי למעלה 

פורסם
זה פשוט לא משנה

ישנו מיתוס של לאכול פחמימה ״מהירה״ כלומר בעלת אינדקס גליקמי גבוהה

מזמן זה הופרך

לא משנה מה אתה אוכל לפני או אחרי גם מבחינת חלבונים וגם מבחינת פחמימות, העיקר שבמהלך כל היממה אתה מקבל את הערכים היומיים הדרושים מבחינת קלוריות/חלבונים

אז תשכח מלעלות במאסת שריר, וכדי להרזות אתה חייב להיות בגרעון קלורי וחשוב לא לבצע אימונים בעלי נפח ועצימות גבוהה

מחזק את הדברים.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

אני מצטער, אני יוצא נגד כל המדע המדוייק הזה של לאכול 12 דקות וחצי אחרי אימון קובית שוקולד, 8 דקות ו 46 שניות פחית טונה ו 7.77 דקות אחרי זה פיל.

זה כל כך פינתי ומיועד לספורטאי קצה שההתעסקות בזה אולי נראת סקסית אבל מיותרת כלכך ולדעתי מעיקה.

תאכל מאוזן במשך היום, אל תחסיר ארוחות לפני אימון או אחרי ותהנה !

בכל ארוחה תדאג שיהיה משהו חלבוני ומשהו פחממתי, תאכל ירקות/פירות פעם ביום מנה יפה.

חלבונים - פחית טונה, חזה עוף, המבורגר, ביצה, כל אלה מצויינים

פחממות - אורז, פסטה, תפו"א, לחם ועוד ועוד, העולם מלא בפיתויי פחממות.

וזה הכל, זה יעשה את העבודה.

אפשר לשלב הכל יחד כמובן, אחרי אימון למשל אני אוכל סלט ענק שיש בו גם ירקות, גם פסטה וגם ביצה ו/או טונה.

יש טענה שמומלץ לצרוך קופאין חצי שעה - רבע שעה לפני אימון, מגביר שריפת קלוריות, אולי זה כן שווה איזה התייחסות.

עוד טענה שאולי נכונה היא לאכול משהו מתוק מאוד וקטן אחרי אימון כדי לאותת לגוף שמצב המלחמה נגמר ואפשר לחזור לרגיעה, אבל שוב, גם אם זה נכון אני חושב שזה קיצוני מידי.

אם כבר להשגיח על משהו זה על להוריד מכמויות המלח המשוגעות שאנשים אוכלים לפעמים.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בעקרון כבר הורדתי בחודש וחצי האחרונים את ה4-5 קילו שרציתי להוריד, בעיקר בעזרת ריצות ומאזן קלורי שלילי ולא ע"י תרגילי כח, כמו שאמרת. כרגע אני מעוניין לפתח מעט שרירים עם אחוז שומן מתאים לכך.

בקשר למה שאמרת, דווקא אני קראתי ברשת, לא יודע עד כמה זה נכון, שהדבר הכי חשוב להרזייה הוא שמירה על קצב חילוף חומרים גבוה ואת זה ניתן להשיג הכי טוב ע"י תרגילי כח.

ז"א ככל שאתה משתמש ביותר קבוצות שרירים באימון ככה הגוף יצטרך לשרוף יותר קלוריות וכך ניתן לרזות יותר מהר.

אשמח אם תתן דעתך על מה שהבחור בסרטון הבא מדבר:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

(בלי לראות את הקישור)

אני חושב שמה שהתכוונו זה שככל שיש לך מסת שריר גדולה יותר, במנוחה תשרוף יותר קלוריות.

שומן לא צורך כמעט תחזוקת אנרגיה אם בכלל ושריר כן.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שרירים שורפים בערך 8-9 קלוריות לפאונד (0.45~ קילו), לא מאוד משמעותי.

אתה רוצה לעלות במסה, תאכל יותר. להוריד, תאכל פחות. תנסה להעריך כמה אתה שורף וכמה אתה אוכל ולא לאכול מעט מידי או יותר מידי, הדרך הטובה ביותר היא נסיון וטעייה. ההתקדמות כאן לא נמדדת בשעות או ימים אלא בחודשים.

יש המון מאמרים סותרים, פשוט תאכל, הגוף שלך יותר מתוחכם משאתה חושב, חלון ההזדמנויות הזה זה חרטא. אני קראתי מאמר שממליץ אחרי אימון לשתות שמן זית ולהביא ביד.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

כשנימצאים בגרעון קלורי השרירים לא יכולים לגדול, נקודה. אנטר, יורד שורה.

גדילת שרירים זה לא דבר של מה בכך בחיי היומיום של הגוף

צריך להתאמץ והגוף צריך שיהיה לו תנאי רווחה

בגרעון קלורי המצב בגוף הינו הפוך מרווחה, הגוף נכנס למגננה, מצב הישרדות

במצב כזה הגוף לא מפנה משאבים לגדילת שריר אלא כדי לשמור על האיברים החיוניים יותר כמו פעולות פנימיות (מח,לב,מעיים,הורמונים וכו')

בגדול מה שאמרו בסירטון דיי נכון

אימון משקולות הינו חשוב כדי לתת לשריר גירוי כדי שהגוף ישמור כמה שיותר על מאסת השריר בתהליך ההרזיה

פורסם

אני דווקא ממליץ על פורטל קילוגרם, ולא על ישראבודי.

אשמח אם תתן דעתך על מה שהבחור בסרטון הבא מדבר:

הסרטונים של סיקס-פק-שורט-קאטס לא מומלצים כלל, הרבה שטויות ונסיון לשיווק עצמי.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

זה נכון שהגוף יכול להסתדר מהסוכרים שנמצאים בשריר עצמו ובכבד בגליקוליזה וגלוקונאוגנזה אבל הרעיון הוא לא להרעיב את הגוף. תאמין לי שאדם שמתאמן ושורף מלא קלוריות יכול להתעלף מהיפוגליקמיה וכו' אם הוא לא ישלים קצת אנרגיה עם חטיף או תמרים וכו' - זאת המטרה. חוץ מזה, שרירים שאין להם אנרגיה נחלשים ולא להפך, לא משנה כמה דרישה תהיה מהם להתפתח.

• תוכן חדש...