Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הוראות יצרן, פיאט בראבו (לא בדקתי על דגמים אחרים שלהם אבל הבנתי שגם כן) צריכה לעבור טיפול כל 30K KM מדוע?

והאם מומלץ לעשות כל 15K KM בשביל אולי להימנע מבלאי גבוה? או להיצמד להוראות היצרן?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם בפג"ו וסיטרואן אותו סיפור וגם ברנו.

אני לא מאמין שזה מה שצריך לעשות בארץ כיוון שהחום הזה יכול לפגוע בחלקי הרכב, בנוסף הכבישים בארץ תורמים לבלאי גבוה יחסית לאיטליה וצרפת.

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב הרבה זמן ואם הרכב אצלך עובר חיים קשים, עדיף כל 10 אלף או בכלל כל 7500 ק"מ.

הכוונה היא לשמנים ופילטרים שמן דלק ואוויר(אפשר לראות אם הוא נקי לא צריך להחליף, אם יש פתוח רק ערכת ניקוי).

תראה הטכנולוגיה התקדמה ולכן רמת החומרים המקוריים גדלה באיכות ולכן גם טווח האחריות גדל.

ויש גם עניין בארץ במיוחד להראות למי יש גדול יותר, תבין זה גם קטע שיווקי.

אני מאמין שכל רכב חדש שיטופל (שמנים פילטרי) כל 7.500 ק"מ בחומרים איכותיים ללא קשר ליצרן הרכב, ושכל בעיה אחרת תטופל באותו רגע שהיא צצא בחלקים מקורים /שווי ערך למקוריים או משופרים באיכות אתה בכייף תסע 10 שנים על כל רכב ללא תקלות.

פורסם

נוטה להסכים עם הבחור למעלה, קצת אובר לדעתי 7500 ק"מ לטיפול אבל אכן באקלים הקשה פה בארץ והאבק הרכבים לא ישרדו 30 אלף בעין יפה, ברור שהאוטו חדש הוא יסע, אבל תראו לי פילטר אוויר שלא נסתם אחרי 15 אלף... אנחנו לא בארופה, ואכן אני ממליץ לך אם לא להוריד ל 10 לפחות לעשות כל 15 טיפול.

פורסם

מזג האויר באיטליה לא כל כך שונה משלנו. טכנולוגית השמנים התקדמה, המכללים המכניים בנויים יותר טוב ויותר מדויק. כל אלה כן מאפשרים הגדלת מרווח טיפולים. הרכיב שלדעתי כן חייבים להחליף יותר בגלל האקלים שלנו הוא דווקא פילטר האויר, יש אצלנו הרבה יותר אבק מאשר באירופה בגלל הקרבה למדבר.

אצלי ב159 ממליצים על טיפול כל 35K. אולי זה קטע עתיק אבל גם אני לא מרגיש נוח עם המרווח הזה ומחליף שמן/פילטרים כל 15K

פורסם

אני גם מסכים שמרווחי טיפול של כל 30,000 הם מוגזמים , אבל יש להביא בחשבון שני סייגים.

גם בספרי ברכב המקוריים של אותם יצרנים שממליצים שגרה כזו יש שתי הערות חשובות : זמן ותנאי שימוש.

תמיד מצויין גם פרק זמן שאם עבר , וגם לא חלפו 30,000 ק"מ אז יש לבצע הטיפול.

וסייג חשוב נוסף - מצויין בד"כ שאם מדובר בתנאי שימוש קשים/קיצוניים יש לקצר מהותית את תדירות הטיפולים . כדוגמא

מהם אותם תנאים מצויין משהו כזה :"נסיעות עירוניות מרובות, התנעות וכיבויים מרובים, מזג אויר חם ומאובק" .

לפי הגיון פשוט רוב הרכבים בארץ נופלים לקטגוריה זו באופי השימוש שלהם. (כך שבוודאי יש לקצר את המרווחים).

פורסם

וכאן מתבקשת מאליה השאלה האם היצרנים שממליצים טיפול אחת ל 15000 ק" או שנה, נוקטים באותה גישה של קיצור מועדי טיפול בתנאים קיצוניים, או שאצלם זה כבר נלקח בחשבון, בניגוד ל"ממזרים" האלו שסתם מחרטטים על מועדים כפולים ובעצם מתכוונים לאותו דבר.

פורסם

איזה יופי

ערימה של אנשים שהשכלתם או נסיונם בתחום לא ידועה, אבל "יש להם הרגשה חזקה שהוראות היצרן" לא טובות ושמרווח הטיפולים צריך להיות קטן יותר מהמומלץ.

אני חושב שהגיע הזמן להשתחרר מהתפיסות של שנות ה-70 העליזות, להפסיק למדוד רכבים "בעליה לירושלים" ולהפסיק עם הנוהג המטופש הבזבזני והמזהם הזה לעשות טיפולים לרכב על 7.5K ק"מ.

אלא אם המכוניות שלכם ננהגות בתנאים קשים מאוד (עובדות 24\7, מוניות, מכוניות שנוסעות אך ורק על מסלול) תעשו לעצמכם טובה ותטפלו לפי הוראות היצרן.

טכנולוגיית השמנים עשתה קפיצה מטורפת בעשר השנים האחרונות,

יכולות הדיוק בייצור עשו קפיצה דומה

כך גם יכולות התכנון וההנדסה ברמת החומרים, המבנה, והכלים שעומדים לרשות אלה שמתכננים ובונים מכוניות.

כפועל יוצא - גם מרווחי הטיפולים גדלו משמעותית.

מי שרוצה לזרוק כסף לפח ולזהם את הסביבה תוך כדי פשוט מבזבז את הכסף..

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הטכנולוגיה של השמנים היתקדמה ללא ספק, אבל היא לא נמדדה בתנאים של ישראל ( חום ). היתי ממליצ להחליף שמן כל 15000 ק״ם כולל פילטר אוויר

Alfa Romeo 33 1.5

Alfa Romeo 33 1.7

מתכנן על Punto Evo 1.4

פורסם

לא ברורה לי הטענה על השפעת החום בארץ על מרווח הטיפולים.

הרי לאחר שמנוע התחמם והגיע לטמפ' עבודה שלו, זוהי הטמפ' שהוא יעבוד בה גם בארץ גם באירופה וגם בכל מקום אחר (בתנאי שמערכת הקירור תקינה).

נכון שמערכת הקירור תצטרך לעבוד קשה יותר אבל איך זה משפיע על הבלאי של השמן?

אם כבר אז להפך, החום בארץ עוזר למנוע להגיע לטמפ' עבודה שלו מהר יותר.

פורסם
הטכנולוגיה של השמנים היתקדמה ללא ספק, אבל היא לא נמדדה בתנאים של ישראל ( חום ). היתי ממליצ להחליף שמן כל 15000 ק״ם כולל פילטר אוויר

1. הטמפ' בארץ לא עוברת את ה-45 מעלות

2. המנוע עובד בטמפ' של 90 - 100 מעלות בד"כ

מ: 1+2 יוצא שהחום בארץ לא משפיע על השמן במנוע.

לגבי פילטר אוויר - אני בעד לבדוק את מצבו אחת לשנה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
איזה יופי

ערימה של אנשים שהשכלתם או נסיונם בתחום לא ידועה, אבל "יש להם הרגשה חזקה שהוראות היצרן" לא טובות ושמרווח הטיפולים צריך להיות קטן יותר מהמומלץ.

אני חושב שהגיע הזמן להשתחרר מהתפיסות של שנות ה-70 העליזות, להפסיק למדוד רכבים "בעליה לירושלים" ולהפסיק עם הנוהג המטופש הבזבזני והמזהם הזה לעשות טיפולים לרכב על 7.5K ק"מ.

אלא אם המכוניות שלכם ננהגות בתנאים קשים מאוד (עובדות 24\7, מוניות, מכוניות שנוסעות אך ורק על מסלול) תעשו לעצמכם טובה ותטפלו לפי הוראות היצרן.

טכנולוגיית השמנים עשתה קפיצה מטורפת בעשר השנים האחרונות,

יכולות הדיוק בייצור עשו קפיצה דומה

כך גם יכולות התכנון וההנדסה ברמת החומרים, המבנה, והכלים שעומדים לרשות אלה שמתכננים ובונים מכוניות.

כפועל יוצא - גם מרווחי הטיפולים גדלו משמעותית.

מי שרוצה לזרוק כסף לפח ולזהם את הסביבה תוך כדי פשוט מבזבז את הכסף..

תקשיב הכוונה היתה ללהיות פדנת עם הרכב אני יסכים שרכב רגיל אולי צריך לעבור כל 15 טיפול אבלא כל 30 אלף!!

וחוץ מזה תחשוב שאיזה ילד מקבל מאבא שלו בראבו חדשה ומתחיל לעשות לחיצות עם כל העולם ולא לשמור על תנאי העבודה של הטורבו ושאר המכללולים זה לא מחייב בדיקה לפחות כל 10 אלף?

פורסם
ואיך בדיוק בדיקה כל K10 תעזור לטורבו?

תקשיב: א. יש אפשרות להתחבר למחשב ולראות מה מצב החלפים (במיקרה שלא שמו לב לבעיה מסוימת הבעלים)

ב. אפשר לפחות למנוע בעיות לעתיד וחוץ מזה אדם שמבין יראה שהרכב עובר חיים קשים ויפעל בהתאם למה שדרוש!!

חוץ מזה טורבו אוהב שמן טוב וטרי!!

פורסם

רכב שלא עובר התעללות מיוחדת, יכול להיצמד להנחיות יצרן, כמו שבשנות ה-70 אלפא הייתה צריכה החלפת שמן כל 5,000 ק"מ או חצי שנה, היום היא צריכה כל 30,000 ק"מ או שנתיים.

החלפה קרובה יותר מועילה רק לכיס של המוסך/חנות החלפים.

לא סתם יש מהנדסים שעובדים אצל היצרן ועושים בדיקות, בישראל אין מזג אוויר קיצוני במיוחד שמצדיק שינוי מההנחיות.

בשנות השבעים אף אחד לא חשב (אני מניח) לעשות טיפול כל 2,500 ק"מ או חודשיים וחצי (לקצר בחצי את המלצת היצרן), בשביל לשמור על הרכב, ובטח שאין סיבה לעשות את זה עכשיו

פורסם

אני מת על כל התגובות שגורמות לך לחשוב שבכל העולם יש טמפ׳ קבועה של 21 מעלות חום ו-40 אחוזי לחות בעוד בישראל תמיד 45 מעלות ו-90 אחוזי לחות....

צאו מזה, מזג האומר בישראל נחשב לנוח ונעים, לא קר מדי בחורף, לא חם מדי בקיץ.

המנועים שלכם עובדים בטמפ׳ עבודה שהיא בכל מקרה גבוהה יותר מהטמפ׳ החיצונית, כל הבלאי הזה שאתם מדברים עליו אולי יסתכם בכך שהמאווררים שלכם יעבדו קצת יותר ואולי גומיות ייתיבשו מהר יותר, אבל זה בכלל לא קשור להחלפת שמנים ופילטרים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...