Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי סונטה 2001 2.0 ליטר

הרכב הגיע אליי לפני כארבעה חודשים שביד הקודמת טופל אך ורק במורשה יונדאי, לפי מפרט הטיפולים סביר להניח ששמן המנוע שמילאו ברכב במסגרת המוסך הוא שמן מינרלי או חצי סינטטי (כמקובל) בצמיגות משתנה של 15W40. יום אחרי שהבאתי את הרכב ביצעתי החלפת שמן מנוע מלאה כולל מסנן שמן, השמן ששמתי היה מינרלי לחלוטין וזה כדי לבצע סוג של ניקוי מנוע, נסעתי עם שמן זה מספר קילומטרים בודדים וחזרתי על תהליך החלפת השמן רק שהפעם מילאתי שמן חצי סינטטי מבית ConocoPhillips בצמיגות המוגדרת לפי היבואן (15W40) ושוב החלפתי מסנן שמן מקורי.

כעת אני רוצה לבצע מעבר חד לשמן סינטטי לחלוטין, יש לי 5 קווארטים של רויאל פרפל 15W40 שרק מחכים להחלפת שמן הקרובה, השאלה היא האם צפויים להיות לי חבלי לידה קשים במעבר לשמן מסוג שכזה למנוע שעבר 150 אלף קילומטרים ללא זכר לסינטטי מלא?

למיטב ידיעתי בנושא, בזמן מעבר לסינטטי מלא יש להחליף את השמן אחרי 5,000 קילומטר כדי שהמעבר לסינטטי מלא יהיה יעיל (כך כתוב באתר של רויאל) לא מוזכר איזו שהיא בעיה מיוחדת חוץ מזה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני דווקא בעד מעבר לשמן סינטטי מלא למרות גילו של הרכב אני לא צופה שום בעייה.

תבצע את המעבר בהתאם להנחיות של הייצרן.

דרך אגב למה בחרת בשמן תוצרת רויאל פרפל ומה המחיר לעומת שמן תוצרת פז/דלק/סונול ?

איזה כייף לי :)

פורסם

נושא ישן אך אני שמח שהוא עלה שוב :-D.

דרך אגב למה בחרת בשמן תוצרת רויאל פרפל ומה המחיר לעומת שמן תוצרת פז/דלק/סונול ?
בחרתי ברויאל פרפל מכיוון שזו החברה היחידה שמעניקה שמן סינתטי לחלוטין גם לבעלי צמיגות גבוהה כמו 15W40. ההבדל במחיר הוא גדול מאוד למרות שאצלי לא בא בחשבון שמן שלא עומד במבחני התקינה של API. בגלל המחיר יש סיכוי שאחזור לשמן חצי סינתטי מבית קונוקו פילפיס בתקן SN בינתיים אני כבר עברתי 4 אלף קילומטר עם רויאל ונראה שהוא צבר די הרבה "לכלוך".

למה רק 15W40? היצרן לא ממליץ על משהו נמוך מזה?
היבואן בארץ דורש לרכב זה צמיגות כזו. בספר רכב כתוב לשים 20W40 או 20W50 בטמפ' סביבתית של 0 מעלות צלזיוס ומעלה. כך ש-15W40 זו בהחלט בחירה הגיונית מצד היבואן.
פורסם
זה שהוא צבר הרבה לכלוך אומר שהוא עושה את העבודה של
במיוחד אחרי 10 שנים של שמן מינרלי...לכן אצטרך להחליף אותו בעוד כ-1000 קילומטר (חלק מהמעבר לסינתטי).

אבל מה ההמלצות של היצרן?
כמו שרשמתי:

20W40 או 20W50 בטמפ' סביבתית של 0 מעלות צלזיוס ומעלה.

10W30 או 10W40 או 10W50 בטמפ' סביבתית של מינוס 26 מעלות צלזיוס ומעלה.

5W30 או 5W40 בטמפ' סביבתית שלא עוברת את ה-38 מעלות צלזיוס.

10 שנות מוסכי יבואן ולכן הצמיגות היחידה שהמנוע הזה מכיר היא 15W40, זאת הסיבה העיקרית לזה שאני לא יורד ל-10W40.

פורסם

אתה יכול לעבור לשמן 5W40 ללא שום חשש מכיוון שהטמפ' השוררת ברוב חלקי הארץ לא מגיעה ל-38 מעלות צלזיוס אלא במקרים מסויימים.

ייתכן מאוד, גם אם תחליף עוד 5 פעמים את שמן המנוע במירווחי זמן קצרים, זה לא יפתור אותך מהבעיה שהשמן נהפך להיות שחור משחור תוך פרק זמן קצר.

חלק מפעולת השמן היא לנקות ולספוח אליו לכלוך ופיח, ייתכן שהמנוע שלך צבר קצת בוצה וגם פיח בשסתומים לכן עלייך כנראה לנקות בפעולה אחרת בכדי לנקות את המנוע.

פורסם
אתה יכול לעבור לשמן 5W40 ללא שום חשש מכיוון שהטמפ' השוררת ברוב חלקי הארץ לא מגיעה ל-38 מעלות צלזיוס אלא במקרים מסויימים.
כן גם אני חשבתי לעבור לצמיגות זו בתחילה, אך עקב זה שאני גר בערד, ים-המלח ואזור הבקיעה הם נחלתי הטבעית ולכן יש סיכוי שרכבי ישהה בטמפ' מאוד קרובה למגבלה ובכך אזכה למנה של איבוד שמן מסיבי בקלות אז החלטתי להישאר צמוד ל-15.

במחשבה השנייה שלי העדפתי לרדת לכיוון ה-10W40 אך -שוב- אני חושש מצריכת שמן גבוהה שכן הרכב ב-8 שנותיו של היד הראשונה חי בירושלים עם 15W40 לכן סביר שיש שחיקה תואמת בטבעות האטימה ובשאר חלקי המנוע הדורשים שימון.

לפני מספר ימים אף הרמתי טלפון להילוך שישי ראשל"צ כדי לשאול אם משהו השתנה בדרישות היבואן לגבי הרכב שלי כי שמתי לב שחלק מרכבי יונדאי (ביניהם אקסנט 07 ומעלה) החלו לקבל סינטטי מלא 5W30 אך נעניתי בשלילה וכי הגדרות היבואן לגבי רכבי לא השתנו וכי עלי להשתמש בשמן מנוע בצמיגות של 15W40 בתקן SJ לפחות.

כך יוצא שאני די תקוע עם צמיגות של רכב דיזל כבד בלי הרבה אפשרויות לזוז לכאן או לכאן.

פורסם
כן גם אני חשבתי לעבור לצמיגות זו בתחילה, אך עקב זה שאני גר בערד, ים-המלח ואזור הבקיעה הם נחלתי הטבעית ולכן יש סיכוי שרכבי ישהה בטמפ' מאוד קרובה למגבלה ובכך אזכה למנה של איבוד שמן מסיבי בקלות אז החלטתי להישאר צמוד ל-15.

טעות בסיסית הנובעת מאי הבנה איך עובד מדרג הצמיגויות של שמן המנוע.

אין שום סיבה בעולם שלא להתשמש בשמן 0 או 5, גם אם הבית שלך הוא בלב מדבר מואבי.

טעות שנייה היא ששמן 5 או 0 לא גורם או מגביר איבודי שמן. שמן נשרף או נוזל בטמפ' העבודה של המנוע, לא כשהשמן קר וסמיך יותר.

לגבי ה 30 או ה 40 הדעות חלוקות, אבל לדעתי כל זמן שמשתמשים בשמן סינטטי מלא ואיכותי אין שום בעייה להשתמש גם בצמיגות הנמוכה ביותר שאושרה ע"י היצרן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
טעות בסיסית הנובעת מאי הבנה איך עובד מדרג הצמיגויות של שמן המנוע.

אין שום סיבה בעולם שלא להתשמש בשמן 0 או 5, גם אם הבית שלך הוא בלב מדבר מואבי.

לשמן מנוע ישנם תפקידים רבים, אחד מהם הוא לשמן. אך מה עם שאר תפקידיו? לדוגמה: איטום. השמן "בונה" בשיתוף עם טבעות הבוכנה את הדחיסה במנוע (חלק מפעולותיו של מנוע בעירה). פועל יוצא, שבזמן טמפ' מסוימת נדרשת צמיגות מסוימת כדי לפצות על מרווחים כאלו ואחרים שנוצרים בהתאם לטמפ' הכוללת ולכן ירידה מוגזמת בצמיגות השמן יכול להוביל לדחיסה חלשה, ירידה חדה בכוח המנוע ואף לחדירת שמן לתאי השרפה (במקרה של שחיקה גבוהה של הטבעות ועיוות הבלוק). היצרן כמובן יודע ומכיר את המנוע שלו ובהתאם לזה מפיץ דרישות שונות בהתאם לטמפ' ובהתאם למנוע שהוא ייצר לכן כל מנוע דורש צמיגות אחרת באותה הטמפ'.

במקרה שלי יונדאי מדגישים שבצמיגות נמוכה שכזו מותר להשתמש בתנאי שהטמפ' הסביבתית היא לא מעל ל-38 מעלות צלזיוס, וזה עוד במנוע חדש, אם נוסיף למנוע כזה מספר טראומות של התחממות, שמן מינרלי בצמיגות גבוהה אשר לא תמיד הוחלף על פי המתכון של היצרן ו-10 שנות קיום בשיתוף עם 150 אלף קילומטר מתקבלת תצורת מנוע שלא מאפשרת -כנראה- שימוש בשמן דליל מדי.

קראתי את המאמר המתורגם שפרסמת והוא אכן שובר פה לא מעט מיתוסים והוא גם אחת מהסיבות ששקלתי מעבר ל-10W40 סינטטי מלא אך אני עדיין מתלבט וכבר שבוע הבא אני מתכנן להחליף שמן אז אשמח לקבל עוד הכוונה בנושא.

פורסם

כל מה שרשמת לא מתייחס למספר שמציין את צמיגות השמן כאשר הוא קר. גם שמן 0 או 5 צמיגיים יותר במאות אחוזים ממצבם כאשר המנוע חם, ואם קראת את המאמר שלי זה מוסבר שם בבירור. במילים אחרות, אם המנוע שלך שורף שמן או שאתה דואג שהשמן לא "אוטם" את המרווח בין דפנות הצילינדר לבוכנה אתה צריך להיות מוטרד מהמצב הזה בטמפ' העבודה, לא כשהמנוע קר ואז שמן 10 או 15 סתם צמיגיים יותר ומתקשים לזרום ולשמן את המנוע.

אתה פוחד משימוש בשמן 5W30? שום בעייה, תשתמש ב 5W40 שיתן למנוע הגנה זהה לשמן 15W40 בטמפרטורת העבודה אבל יהיה הרבה פחות סמיך בטמפרטורות נמוכות, מה שיתן זרימת שמן טובה יותר במנוע קר ויפחית את הבלאי ביחס לשימוש בשמן כמו 15W40.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר היקר, עכשיו הרגעת חצי ממני, אני מבין (די בזכות המאמר שלך) שאפשר לרדת בצמיגות ללא חשש אך השאלה שתמיד עולה לי בזמן קניית שמן האם היצרן לא יודע את זה? ואם כן אז למה הוא מתעקש על צמיגות x בטמפ' y.

וסתם בשביל פתיחת הדיון קצת לעבר שמני מנוע בכלל, לא רק ברכבים ישנים יש דרישה לצמיגות קצת גבוהה. לדוגמה: בספר רכב האמריקאי של יונדאי i30 שנת 2008 מנוע 2.0 ליטר הצמיגות הדרושה בטמפ' סביבתית של מינוס 10 מעלות צלזיוס ומעלה היא 15W40. באותו ספר גם כתוב במפורש ששימוש ב-5W20 או 5W30 יוביל לשיפור בצריכת הדלק וניתן להשתמש בצמיגות זו בכל טווח הטמפ' אך אין להשתמש בצמיגות זו באם המנוע יצטרך לעבוד בסל"ד גבוה או במהירות שיוט גבוהה.

פורסם

בשנים האחרונות חלה התקדמות מאוד רצינית בהנדסת השמנים ואיכותם.

אם אפילו עד לפני 5 שנים מחיר שמן סינטטי מלא היה יקר מאוד הרי שהיום ניתן לרכוש אותו במחיר סביר בהחלט בארץ (ודולרים בודדים לליטר בארצות נאורות יותר), ומחירו רק ילך וירד.

כמו שרשמתי בעבר, יצרני הרכבים עושים מאמצים כבירים להפחית את צריכת הדלק וזיהום האוויר, ושמן מנוע דליל הוא דרך קלה ופשוטה להשיג שיפור מכובד בלי יותר מדי מאמץ. שמן 5W20 הוא כבר לא מילה גסה והוא הופך להיות נפוץ יותר ויותר ברכבים יפניים שמגיעים לארץ, לדוגמה.

אני לא יודע מה רשום בספר היונדאי ואשמח אם תעלה תמונה של מה שרשום שם. ההמלצה לשימוש בשמן 15W40 ברכב 2008 נשמעת לי תמוהה על סף לא הגיונית בעליל, במיוחד שאתה אומר שבאותו מקום מוזכר שניתן להשתמש בשמני 5W30 ו 5W20.

איתמר.

פורסם
איתמר היקר, עכשיו הרגעת חצי ממני, אני מבין (די בזכות המאמר שלך) שאפשר לרדת בצמיגות ללא חשש אך השאלה שתמיד עולה לי בזמן קניית שמן האם היצרן לא יודע את זה? ואם כן אז למה הוא מתעקש על צמיגות x בטמפ' y.

וסתם בשביל פתיחת הדיון קצת לעבר שמני מנוע בכלל, לא רק ברכבים ישנים יש דרישה לצמיגות קצת גבוהה. לדוגמה: בספר רכב האמריקאי של יונדאי i30 שנת 2008 מנוע 2.0 ליטר הצמיגות הדרושה בטמפ' סביבתית של מינוס 10 מעלות צלזיוס ומעלה היא 15W40. באותו ספר גם כתוב במפורש ששימוש ב-5W20 או 5W30 יוביל לשיפור בצריכת הדלק וניתן להשתמש בצמיגות זו בכל טווח הטמפ' אך אין להשתמש בצמיגות זו באם המנוע יצטרך לעבוד בסל"ד גבוה או במהירות שיוט גבוהה.

עידן החמוד :roll:

רוב ייצרני הרכב לא מתעקשים על שמן בצמיגות X עבור תחום טמפ' Y אלא קיימת חפיפה יחסית די גדולה של שמנים בדרגת צמיגות X וגם Z שמתאימים לתחום טמפ' רחב.

ראה דוגמא בקובץ המצורף.

אכן בימינו רוב ייצרני הרכב נוהגים לציין בספר הרכב שמומלץ להשתמש בשמן 5W30 בכדי לשפר את תצרוכת הדלק ב-0.05 ליטר ל-100 קילומטר :-o. במידה והשמן לא זמין לרכישה מותר להשתמש בשמן בעל צמיגות 10W40 ובהזדמנות הקרובה לחזור ל-5W30.

לנהגים שקצת מבינים (כמוך) בעניין שמני מנוע והשפעותיו אני דווקא מציע לבחור שמן מנוע על-סמך מידע שנטחן רבות בפורום ולאוו דווקא להצמד בצורה עיוורת לכתוב בספר הרכב.

untitled.JPG

פורסם

אכן טעות שלי, בספר רכב של ה-i30 כתוב שבמידה ולא ניתן להשיג שמן בצמיגות 5W20 או 5W30 יש לעבוד על פי הטבלה המצורפת בהודעה.

לנהגים שקצת מבינים (כמוך) בעניין שמני מנוע והשפעותיו אני דווקא מציע לבחור שמן מנוע על-סמך מידע שנטחן רבות בפורום ולאוו דווקא להצמד בצורה עיוורת לכתוב בספר הרכב.

אכן נראה שאין שום בעיה להשתמש בצמיגות של 5W40 במנוע של הרכב שלי אך רק בשביל השקט הנפשי אני אבצע זאת בהדרגה (גם כך אני מחליף שמן כל 5 אלף קילומטר או חצי שנה). תחילה אחליף ל-10W40 ואבצע מעקב בזמן השימוש לצריכת השמן ולאופן פעולת המנוע, במידה והכל יהיה תקין בהחלפה אחריה אחליף ל-5W40. אך אם יצוצו להן בעיות שונות ומשונות במעבר הראשוני ל-10 אני אחזור מהר ל-15 שהיה שם עד עכשיו. 269701

i30 2008  sae.png

• תוכן חדש...