Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

בעוד כחודש וחצי אני מתכנן לטוס לאירופה ביחד עם החברה. לאחר כמה לבטים החלטנו שעכשיו זוהי התקופה הכי נוחה, ובדיוק הזמן המתאים לטוס בשביל שנינו - מצד אחד גם כי חסכנו מספיק כסף לאחר הצבא ומצד שני זוהי גם ההזדמנות האחרונה לטיול כיוון שאוטוטו אוקטובר, ותקופה חדשה בחיים עומדת להתחיל :-o

אך אוי ואווי ישנה כאן בעיה, לעולם לא ביקרתי בחו"ל, וגם לא קרובי משפחה או חברים לא היו בטיולים מהסוג שאני מתכנן, לכן אין לי כל כך את מי לשאול ולמי לפנות, לכן אני פותח את השרשור הזה ומבקש את עזרתכם.

הטיול מתוכנן בנתיים לכ 7-8 ימים, כאשר הרעיון המרכזי הוא כזה: לטוס למדינה אחת, לבלות בה יומיים שלושה - לטייל, לצאת, קצת קניות, מקומות יפים וכו'. אחרי זה לשכור רכב ליממה או שתיים, ולנסוע למדינה אחרת (וכמובן תוך כדי להנות מהנוף, אתרים ואטרקציות על הדרך) ולחזור לארץ מהמדינה השניה.

חשבתי על צירוף של איטליה וגרמניה, המדינות לא רחוקות יחסית אחת מהשניה (כ 700 ק"מ - זה נראה כאפשרי לביצוע ביממה אחת בלי מאמץ מיוחד). אני מאוד רוצה לבקר במוזיאון פורשה בגרמניה (קראתי עוד בזמנו שהם בנו מוזיאון חדש ב-2009 בהשקעה גדולה מאוד), וגם במוזיאון פרארי אשר נמצא באיטליה.

אך כמובן זהו הכיון הכללי, ואני אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות:

הטיסה מתוכננת לשבוע ראשון של אוקטובר, מיד לאחר ראש השנה. איך מזג האוויר במדינות אלה בתקופה זו?

האם כדאי לפנות לסוכנות נסיעות כלשהי שתעזור לנו בתכנון החופשה (הזמנות של רכב, כרטיסים, מלונות) או שאפשר וכדאי להסתדר לבד?

אתרקציות, מקומות, אתרים באיזור שכדאי לבקר בהם?

כל המלצה, אזהרה ורעיונות יתקבלו בברכה, במיוחד מאלה בעלי ניסיון.

תודה והמשך ערב מצויין לכולם! :-D

עריכה: בטעות פורסם ב"כללי", מנהלים, אודה מאוד עם תוכלו להעביר לאופטופיק. אמכם סליחה :oops:

פורסם

גם אני נוסע לאירופה בעוד חודש וחצי לגרמניה ואם אתה חובב רכב אמיתי אני ממליץ על תערוכת פרנקפורט שבשבילה אני נוסע

זאת כבר הפעם השניה שאני נוסע היתי לפני 8 שנים במילה אחת מדהים 13יורו לכרטיס וזאת חוויה לכל החיים

פורסם

קח בחשבון שהשכרת רכב במדינה והחזרה שלו במדינה אחרת גוררת קנס כבד מאוד(!), הרגע חזרתי מטיול של שבועיים מגרמניה, כאשר היה מתוחנן גם חלק באיטליה(עוד פעם, מקום מדהים) אבל בגלל הקנס שהגיע לסכום של 800 אירו ויתרנו על התענוג,והיינו רק בגרמניה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

במידה ואכן רוצים להחזיר רכב במדינה שונה, יש להתעלם מעלות ההשכרה עצמה ולבצע סקר שוק של עלות החזרה במדינה אחרת.

ניתן בקלות להגיע לסכום של 200 אירו ועם הרבה עקשנות וסבלנות, גם לפחות מזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אוקיי, זה משהו שלא חשבתי עליו. צריך לקחת את זה בחשבון.

aviad10, באיזה תעריכים פתוחה התערוכה? לא הצלחתי למצוא.

ומה בנוגע למזג האויר בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר?

תודה לכולם. :-D

פורסם

כדי להגיע מאיטליה לגרמניה, אתה תצטרך לחצות את שוויץ. יהיה לך כל כך הרבה לראות בכל אחד משלושת המקומות האלה (צפון איטליה, שוויץ וגרמניה), שבשבוע אחד אתה אפילו לא תספיק לטעום.

אני ממליץ לך להתרכז באיזור אחד בלבד, להעביר בו שבוע ולהשאיר משהו לפעם הבאה, או לחילופין להכפיל את משך החופשה אם זה אפשרי.

בנוגע לרכב: ככל שמשך תקופת ההשכרה ארוך יותר, כך המחיר ליום נמוך יותר. על השכרה של יום או יומיים, בהנחה שחברת ההשכרה גם תאשר לך את זה, אתה תשלם תעריף מאוד גבוה. סתם לדוגמה: בביקורי האחרון בגרמניה, נזקקתי בפועל לרכב רק במשך ששה ימים, אבל כספית השתלם לי לשכור אותו לשבעה ימים. כך יצא שביום הראשון של ההשכרה, כל הנסיעה שלו הסתכמה באיסוף מסניף יורופקאר בפרנקפורט ונסיעה של 7 דקות לחניית המלון שלנו.

מבחינה מוטורית, גם באיזור צפון איטליה וגם בשטוטגארט יש ים של אטרקציות לחובבי המוטוריקה (וביננו: עם האישה אתה לא באמת הולך לעלות לאיזה מסלול או להתגרזן על כביש הררי כמו שצריך). אם בכל זאת תחליט ללכת על שטוטגארט (ולא שיש לי מילים רעות לומר על העיר הזאת, נהפוך הוא - אני גם יכול להמליץ לך על מלון מקסים שמצאתי שם בכלום כסף וים סטייל במיקום מעולה), בנוסף למוזיאון של פורשה יש שם גם את המוזיאון של מרצדס, שאתה פשוט חייב לבקר בו. אני בטוח שגם האישה תהנה שם.

בנוסף, אם אתה מספיק מתוכנן, נסה לתאם ביקור במפעל של מרצדס בעיר Sindelfingen, שמרוחקת כחצי שעת נסיעה. אני לצערי לא השכלתי לעשות את זה, והבנתי שהביקור הזה הוא להיט.

בכל אופן, כל אחד מהמוזיאונים האלה יכול בקלות למלא לכם יום שלם, אז קח את זה בחשבון בתכנון הטיול שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אוקיי, זה משהו שלא חשבתי עליו. צריך לקחת את זה בחשבון.

aviad10, באיזה תעריכים פתוחה התערוכה? לא הצלחתי למצוא.

ומה בנוגע למזג האויר בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר?

תודה לכולם. :-D

למיטב זכרוני, תערוכת פרנקפורט נפתחת השנה בתאריך 13 בספטמבר. כדאי שתחליט מהר, מכיון שהביקוש לבתי מלון בפרנקפורט בתקופה זאת נמצא בשיאו, ובהתאם לכך גם המחירים.

שים לב: יתכן שהאישה לא תמצא עניין בתערוכה הזאת, מה שעלול להאיר את החוויה באור די בעייתי. בדוק איתה היטב את הנושא טרם ביצוע ההזמנה, חבל ששניכם תחוו שם עוגמת נפש. אני יודע שאת האישה שלי אין מצב שאני לוקח איתי לפרנקפורט בזמן התערוכה, או לחילופין: אם היא באה, שתדאג לעצמה לתעסוקה במשך הזמן שבו אני מבקר בתערוכה.

לגבי מזג האויר: בשעות הבוקר קריר (קר אם אתה אישה), במהלך היום מתחמם ובערב נעים. קחו איזה ז'קט קל.

אם תחליט לנסוע לאיטליה, בקישור הבא יש ים של מידע שיעזור לך לתכנן את הטיול: http://www.iaroc.org.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1849

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

תודה רבה אלעד,

הביקור בפרנקפורט\שטוטגרד נשמע רעיון מעולה: מוזיאון פורשה, מוזיאון ומפעל ייצור של מרצדס במרחק נגיעה אחד מהשני - נראה כאחלה מקום להתחיל בו את הטיול!

ראיתי באתרים של המקומות האלה הסברים מפורטים על איך להגיע בתחבורה ציבורית. עד כמה העסק הזה עובד שם? האם ניתן לתכנן את הטיול ולהתבסס על נסיעות ברכבת\אוטובוס? כמובן בשביל לחסוך בהוצאות ולהינות מהנוף תוך כדי.

אלעד, בנוסף אני אשמח לשמוע מחירים של מלונות, והשכרה של רכב באיזור זה.

איפה אפשר להעביר את הזמן הפנוי בערב? קניונים, פאבים או סתם מקומות יפים שאשפר לראות בשעות הערב?

ואגב - לא אישה, חברה :-) והיא כן בקטע של מכוניות.

פורסם

עזבו את תערוכת פרנקפורט לדעתי. זה יותר מדי תובעני ומעייף ולא באמת יעניין את החברה. מה גם שבשביל חופשה ראשונה באירופה עיר כמו פרנקפורט (שהיא לא יפה או מעניינת בצורה יוצאת דופן) היא לא בחירה טובה.

בשביל פעם ראשונה באירופה לא הייתי נכנס להרתפקאות של שכירת רכב וכדומה, אלא מתמקד בערים גדולות. אפשר להתמקד בעיר אחת במשך שבוע (למשל פריז) או לנסוע לקצת יותר זמן ולהיות נניח 5 ימים בפריז ו-5 בברצלונה, למשל. יש כמובן עוד הרבה יעדים מעניינים כמו פראג, אמסטרדם, רומא, לונדון (אם כי לא בטוח שכדאי להמליץ על יעדים באנגליה עכשיו :wink: ).

לחילופין, אם רוצים לשלב מוטוריקה אז הבחירה צריכה להיות קלה מאוד - צפון איטליה. טוסו למילאנו, שכרו רכב ותתחילו לטייל בטוסקנה וסביבותיה, כולל ביקורים בפרארי ולמבורגיני.

מידע בנושאים האלה יש בפורום בכמות מאוד גדולה. רק צריך לחפש. לא מעט גולשים (כולל אני) כתבו על חופשות וביקורים מוטוריים באיטליה וגם "סתם" טיולים ברחבי אירופה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם רוצים קצת לצאת מגרמניה, אפשר לקפוץ לצ'כיה, שהיא יותר זולה ויש בה מקומות מאוד יפים עם אותו "נוף אירופאי" שיש בגרמניה. יצא לי להסתובב בצ'כיה ויש יופי של טבע. (דווקא לא מציע לנסוע לפראג, שהיא יקרה, המונית ואיבדה את האותנטיות המזרח אירופאית מזמן).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
תודה רבה אלעד,

הביקור בפרנקפורט\שטוטגרד נשמע רעיון מעולה: מוזיאון פורשה, מוזיאון ומפעל ייצור של מרצדס במרחק נגיעה אחד מהשני - נראה כאחלה מקום להתחיל בו את הטיול!

ראיתי באתרים של המקומות האלה הסברים מפורטים על איך להגיע בתחבורה ציבורית. עד כמה העסק הזה עובד שם? האם ניתן לתכנן את הטיול ולהתבסס על נסיעות ברכבת\אוטובוס? כמובן בשביל לחסוך בהוצאות ולהינות מהנוף תוך כדי.

אלעד, בנוסף אני אשמח לשמוע מחירים של מלונות, והשכרה של רכב באיזור זה.

איפה אפשר להעביר את הזמן הפנוי בערב? קניונים, פאבים או סתם מקומות יפים שאשפר לראות בשעות הערב?

ואגב - לא אישה, חברה :-) והיא כן בקטע של מכוניות.

באירופה בכלל ובגרמניה בפרט יש מערכת מסועפת ויעילה של מסילות ברזל: החל מרכבות תחתיות שמגיעות לכל חור, עבור ברכבות קלות, רכבות הרים ורכבות פרבריות וכלה ברכבות מהירות (ICE - InterCity Express). ההתמצאות קלה מאוד ואין שום סיבה להשתמש ברכב בתוך העיר. תחנות הרכבת הראשיות (Hauptbahnhoff) גדולות, מבהיקות בניקיונן ושוכנות במבנים מרשימים בני כמה מאות שנים ובעלי חזות אחידה. בד"כ גם ניתן למצוא בהן כל מיני מסעדות מזון מהיר מעניינות שבחיים לא ראית כאלה (אתה חייב להיכנס לסניף של Nordsee - מאכלי ים מעולים במחירים נמוכים ובכמויות ענקיות).

אני בהחלט מסכים עם רוני על זה שאפשר לוותר על רכב אם אתה נמצא בעיר אחת, מקסימום קח רכבת.

המרחק בין שטוטגארט לפרנקפורט הוא לא גדול - קצת יותר מ-200 ק"מ. אע"פ כן, אני עשיתי את הדרך הזאת ביומיים כי באופן ספונטני החלטנו לעצור ללינה בעיירה Heidelberg. זה לא אומר שאי אפשר להסתפק ברכבת.

אינני יכול לעזור לך בכל מה שנוגע למקומות בילוי בשטוטגארט בשעות הערב מכיון שבילינו שם רק ערב אחד. כנ"ל גם לגבי השכרת רכב: את הרכב שכרתי מהארץ, כך שאינני יודע לומר לך מחירים של השכרה שם.

המלון המעולה שלנתי בו בשטוטגארט עלה לנו 90 יורו ללילה עבור שלושה אנשים עם ארוחת בוקר עשירה מאוד ואוירה ביתית-משפחתית.

פורסם

בלי עיניים גדולות, בבקשה.

אם תנסה 2 ארצות בשבוע (נגיד ששוויץ תהיה רק מעבר בלי שום עצירה) - לא תספיק הרבה. ימי הטיסות אינם ימים מלאים, גם הנהיגה שם אורכת זמן ולא בכל מקום אפשר לנסוע מהר, מה גם שאינך מכיר את הכבישים וחסר נסיון בנהיגה ארוכה בהרים ואולי בכביש רטוב שזה מצב די שגרתי שם בעונה הזו. איני בטוח שאתה יכול לנהוג בבטיחות 700 ק"מ ביום (וגרוע יותר בשבילך בלילה), עייפות יש גם בשיא הגירוי מעולם אחר.

דובר בתגובות שלא יאשרו לך רכב ליומיים. המינימום הוא 3. ובררת כמה יעלה לטוס ולחזור משני יעדים שונים? זה יכול לפסול כל מחשבה כזו. דע כי בדרך כלל הזמנות של שרותי תיירות מישראל יהיו זולות יותר מאשר הזמנה באותו מקום.

להיות בשני אתרי רכב באותו יום - לדעתי זו שגיאה גדולה, לא תהנה מהאתר השני. הראש, החושים - כבר ספגו כמה שעות של חוויה, אל תגדיש. עדיף להיות רגוע, בלי לחץ זמן, להסתכל, לשוטט, לספוג. ואפילו קניות אורכות זמן של כמה שעות.

קח את העצות שהיו פה. בחר ארץ אחת, מקסימום 2 ל-9-10 ימים. ללא רכב. יש ערים שבהן שבועיים לא יספיקו לביקור טוב, ואיני מתכוון לחריש עמוק. נסיעה לטיולי טבע תשאיר לפעם אחרת. היא תגיע.

לנסיעה הראשונה בחר יעדים קלסיים, אחר או שניים, לדוגמה פריז, לונדון, ברצלונה, איטליה, או מקום רומנטי כמו פראג.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני די ירדתי סופית מרעיון של שתי מדינות בשבוע, זה אכן נראה כמשהו בלתי ניתן לביצוע בזמן קצר כל כך.

אך מצד שני עדיין לא ויתרתי על הרעיון של השכרת רכב ליומיים-שלושה וחילוק של טיול לשני מקומות (אך בטווח קצר הרבה יותר).

הבעיה היא שאחרי כל תגובה בשרשור הנ"ל אני יוצא מבולבל עוד יותר :roll:

כיון שזוהי הפעם הראשונה של שנינו, יש בי את הרצון "להספיק" כמה שיותר במינימום זמן, ויש הרגשה של פחד לעשות טעות.

הרעיון של ביקורים במוזיאונים פורשה ומרצדס עדיין קורץ לי. השאלה היא האם יש על מה להסתכל עוד באיזור הזה? חשוב לציין שכאן החלק המוטורי של הטיול מסתיים, וצריך להתחשב גם בחברה שרוצה נופים יפים ו"תעסוקה" אחרת.

עד כמה יהיה יקר יותר לחזור משדה תעופה אחר בתוך גרמניה? לדוגמה נחיתה במינכן וחזרה מפרנקפורט?

תודה לכולם על התגובות.

פורסם

מאיפה מתחילים? הולכים למשרד הפנים במקום מגורייך ומוציאים דרכון!

לאחר מכן אתה צריך לחפש יעד מועדף ולשמוע להמלצות כמובן.

בתור יעד ראשון בחול אני הייתי ממליץ על עיר גדולה באירופה: לונדון, פריז, רומא, ברצלונה, מדריד, מילאנו, אמסטרדם וכו'

• תוכן חדש...