Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכתבה בynet :

"כ-44% מתאונות האופנוע הקטלניות בין 2008 ו-2010 היו "תאונות עצמיות" - שיעור כמעט כפול משיעור התאונות העצמיות מסך התאונות הקטלניות".

זה נתון מדהים. בנוסף סביר שמתוך ה 56% הנותרים, התאונות הקטלניות שבאשמת רוכב האופנוע הם יותר מ 6% ( מתוך ה 56%), ולכן יוצא כנראה שלא נכונה הטענה שרוב תאונות האופנועים הם באשמת הרכב ( לפחות לגבי התאונות הקטלניות).

האם שטפו לנו את המוח שרוב תאונות האופנועים באשמת המכונית?

יהודה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה שכן.

הימור שלי שגם חלק מהתאונות שנחשבות באחריות כלי הרכב - מגיעות מנסיעה בין נתיבים ועקיפות שבהן לרכב קשה לראות את האופנוען.

לסיכום - 4 גלגלים - יותר נוח ויותר בטוח, אומנם מבזבז זמן בחיים אבל מאריך את החיים בהרבה יותר...

פורסם

למדת הבנת הנקרא בביהס?

תקרא היטב את הפסקה האחרונה. בלי קשר, יש מתאם הפוך בין הכותרת לבין התוכן.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני שכחתי כבר את הבנת הנקרא שלי, עדיין אני זוכר יותר ממך כנראה.

בפסקה רשום: "במרבית התאונות המעורבות" כלומר בתאונות בין רכב לאופנוע. אם תקח את ה 44% תאונות עצמיות ותוסיף לזה את התאונות המעורבות שבהם נהג האופנוע אשם - בטוח תגיע ליותר מ 50% וזה מה שפותח השירשור טען - שרוב התאונות עם הנפגעים בקרב האופנוענים נגרמו באשמת נהג האופנוע...

דרך אגב היום כבר לא טוענים שנהגי הרכבים אשמים יותר אלה מלינים על הפגיעות הגדולה של נהג הדו"ג המקבילה לשל הולך רגל...

פורסם

הנתונים כלל לא נכונים, אלא אם אנחנו מניחים שהלמ"ס משקרים, כי הם מציגים משהו אחר.

(אפשר למצוא באתר הלמ"ס PDF שמרכז תאונות לשנת 2010).

עוד קישקושיה מ-YNET.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

תאונות עצמיות הן לרוב החלקות לא קטלניות. תאונות שבהם מעורב רכב הסיכוי לפציעה קשה ואף מוות הרבה יותר גבוה. אני מעדיף להחליק על כביש במהירות גבוהה עם חליפת העור שלי מאשר שטויוטה קורולה תיקח אותי עם הפגוש

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

תאונה עצמית יכולה להגרם מאוד בקלות ע"י מכונית כשזה מגיע לאופנוע.

אופנוע בנתיב השמאלי ופתאום האהבל התורן סוטה שמאלה, האופנוען נבהל ודופק היגוי קטלני לכיוון שמאלה, עולה על הבטונדת הפרדה של הכביש והנה לך תאונה עצמית.. בלי שום קשר לרכב כיביכול מבחינת הסטטיסטיקה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אם קיים אורח חיים שיבטיח לי חיים ארוכים ובריאים במלוא האחוזים אני מחר על הבוקר מאמץ אותו. אומרים לנו לא לעשן, לא לשתות אלכוהול, לאכול בריא, להתאמן וגם לחשוב חיובי. כל זה אמור להאריך את חיינו. נשמע טוב אבל במציאות זה אחרת. המים לא ממש נקיים, דגי הטונה שאנחנו אוכלים מפוצצים במרקורי בגלל הזיהום בים, הבשר מפוצץ באנטיביוטיקה, הבגדים מורעלים במין חומר שמוסף להם בתהליך הייצור, האויר לא ממש נקי ולחשוב חיובי? הצחקתם אותי. רק מלפתוח עיתון אפשר לחטוף התקף לב.

נניח, נניח שכן יש אדם שיכול לעשות כל זה, נקח חבר שלי מאנגליה שרוכב על אופנועים. אדם שלא עישן ולא עשה שום דבר רע.

"בום", יום אחד מגלים אצלו סרטן וכורתים לו ריאה אחת ומשתילים לו לב חדש. בינתיים רכיבה על אופנוע זה אחד הדברים שמעודדים את רוחו.

למה שלא יחייבו בביטוח את הולכי הרגל? את רוכבי האופניים? את נוהגי הקלנועיות? את רוכבי הקורקינטים החשמליים? מדוע מכונית, אופנוע, אוטובוס, משאית ואפילו נגרר מחויבים בביטוח ואילו אופניים וכל השאר לא?

אז יש לרוכבים אופנועים פי 11 סיכוי למות? לעשן סיגרייה יש 50 אחוז לקבל סרטן. או שכן או שלא. להתגרש מאישתך שחשבת שאהבת יש גם קרוב סיכויים ל 50 אחוזים. בארה"ב אגב זה יותר גרוע, 60 אחוזים מהזוגות מתגרשים. עדיף כבר לא להתחתן ולפתוח עסק. יש לך יותר סיכויים להצליח בעסק מעשר בחיי הנישואין. בודדים האנשים שמעשנים שהגיעו לגיל מופלג. רוב רובם סובלים ממחלות כרוניות.

בתור רוכב דו גלגלי ב 20 השנים האחרונות כמעט אני אבל חייב להודות ולהתוודות. כל התאונות שהייתי מעורב בהן עד היום היו לא באשמתי כלל וכלל. שמוק שפנה שמאלה וחסם את הנתיב שלי, שמוק שייצא ברוורס מחניה, ועוד איזה אחת או שניים שאני כבר לא זוכר. לטל שביט ז"ל לא קרתה תאונה באשמתו, לרוכבת בת 21 שנהרגה לפני כחודש בערך שמכונית לא נתנה לה זכות קדימה זה גם לא קרה באשמתה. אז כן אני מודה, יש הרבה רוכבי דו גלגלי שנוהגים כמו קקות על הכביש אבל זה לא אומר שכולם כאלה.

שבוע טוב לכולנו ושלא נידע מצרות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
הנתונים כלל לא נכונים, אלא אם אנחנו מניחים שהלמ"ס משקרים, כי הם מציגים משהו אחר.

(אפשר למצוא באתר הלמ"ס PDF שמרכז תאונות לשנת 2010).

אם כבר, אנא הפנה אותנו לקישור הנכון. לא הצלחתי למצוא שם מידע בענין.

אבל מצאתי מידע באתר אחר על תאונות חמורות (לאו דווקא קטלניות) בשנת 2008 :

-לאופנועים הכבדים תאונות חמורות רבות ביום שבת. לטענת הדו"ח - בגלל ספורט מוטורי.

-לטוסטוסים מעט תאונות בשישי שבת - שאז המתאבדים השיעים בשירות המשלוחים לא עובדים.

-בכ 50% מהתאונות החמורות רוכב האופנוע הקל לא ביצע עבירה , לעומת 40% מרוכבי האופנועים הכבדים. כלומר רוכב האופנוע עבר עבירה במעט מעל 50% מהתאונות.

-מתוך 446 תאונות חמורות, 129 הן תאונות עצמיות של רוכב האופנוע + 43 פגיעה בהולך רגל. כלומר, בחלק נכבד של התאונות האלה אין מעורבות של מכונית. אם רוכב האופנוע אשם בכ 50 תאונות אופנוע- רכב (מתוך כ 260 כאלה) אז לא ניתן להגיד שרוב התאונות באשמת המכונית.

יהודה

NekudatTazpitGilayon5-motocycle_2b.jpg

NekudatTazpitGilayon5-motocycle_3b.jpg

NekudatTazpitGilayon5-motocycle_4b.jpg

פורסם

במדינת ישראל רושמים תמיד, אך ורק גורם אחד בתאונה.

זו הסיבה ששר התחבורה טוען שהאשם הוא רק בגורם האנושי. לא בתשתית, לא ברכב, לא בשכנה של המנקה שלו במשרד, אך ורק הגורם האנושי.

נאמר כבר קודם, רכב סטה מנתיבו/ נכנס לכיכר בלי לתת זכות קדימה, רוכב אופנוע שבר היגוי ו"הופ" תאונה עצמית.

בייחוד נכון הדבר, אם בעל הרכב יחליט לברוח בלי לבדוק מה קרה.

אם אתה מחפש סטטיסטיקות, חפש "דוח הארט"/ "Hurt report".

אם נצא מנקודת הנחה שהעם בציון הוא דווקא כן "ככל העמים" ואין לו מאפיינים יחודיים, אזי הסטטיסטיקות בדו"ח הנ"ל יהיו יותר נכונות.

כי בכל העולם, נהוג להסכים על התפלגות של 20/80~30/70 (20~30% תאונות עצמיות) בעוד שבארץ הקודש, ההתפלגות היא איכשהו הפוכה.

נ.ב.

מי שטף לכם את המוח?

מהצד, נראה שאתם בטוחים שתמיד האשמה היא באופנוע.

אם כבר שטפו לכם את המוח, נראה כאילו לצד השני.

פורסם
אם קיים אורח חיים שיבטיח לי חיים ארוכים ובריאים במלוא האחוזים אני מחר על הבוקר מאמץ אותו. אומרים לנו לא לעשן, לא לשתות אלכוהול, לאכול בריא, להתאמן וגם לחשוב חיובי. כל זה אמור להאריך את חיינו. נשמע טוב אבל במציאות זה אחרת. המים לא ממש נקיים, דגי הטונה שאנחנו אוכלים מפוצצים במרקורי בגלל הזיהום בים, הבשר מפוצץ באנטיביוטיקה, הבגדים מורעלים במין חומר שמוסף להם בתהליך הייצור, האויר לא ממש נקי ולחשוב חיובי? הצחקתם אותי. רק מלפתוח עיתון אפשר לחטוף התקף לב.

נניח, נניח שכן יש אדם שיכול לעשות כל זה, נקח חבר שלי מאנגליה שרוכב על אופנועים. אדם שלא עישן ולא עשה שום דבר רע.

"בום", יום אחד מגלים אצלו סרטן וכורתים לו ריאה אחת ומשתילים לו לב חדש. בינתיים רכיבה על אופנוע זה אחד הדברים שמעודדים את רוחו.

למה שלא יחייבו בביטוח את הולכי הרגל? את רוכבי האופניים? את נוהגי הקלנועיות? את רוכבי הקורקינטים החשמליים? מדוע מכונית, אופנוע, אוטובוס, משאית ואפילו נגרר מחויבים בביטוח ואילו אופניים וכל השאר לא?

אז יש לרוכבים אופנועים פי 11 סיכוי למות? לעשן סיגרייה יש 50 אחוז לקבל סרטן. או שכן או שלא. להתגרש מאישתך שחשבת שאהבת יש גם קרוב סיכויים ל 50 אחוזים. בארה"ב אגב זה יותר גרוע, 60 אחוזים מהזוגות מתגרשים. עדיף כבר לא להתחתן ולפתוח עסק. יש לך יותר סיכויים להצליח בעסק מעשר בחיי הנישואין. בודדים האנשים שמעשנים שהגיעו לגיל מופלג. רוב רובם סובלים ממחלות כרוניות.

בתור רוכב דו גלגלי ב 20 השנים האחרונות כמעט אני אבל חייב להודות ולהתוודות. כל התאונות שהייתי מעורב בהן עד היום היו לא באשמתי כלל וכלל. שמוק שפנה שמאלה וחסם את הנתיב שלי, שמוק שייצא ברוורס מחניה, ועוד איזה אחת או שניים שאני כבר לא זוכר. לטל שביט ז"ל לא קרתה תאונה באשמתו, לרוכבת בת 21 שנהרגה לפני כחודש בערך שמכונית לא נתנה לה זכות קדימה זה גם לא קרה באשמתה. אז כן אני מודה, יש הרבה רוכבי דו גלגלי שנוהגים כמו קקות על הכביש אבל זה לא אומר שכולם כאלה.

שבוע טוב לכולנו ושלא נידע מצרות.

בבשר אין אנטיביוטיקה.

פורסם
אם אתה מחפש סטטיסטיקות, חפש "דוח הארט"/ "Hurt report".

אם נצא מנקודת הנחה שהעם בציון הוא דווקא כן "ככל העמים" ואין לו מאפיינים יחודיים, אזי הסטטיסטיקות בדו"ח הנ"ל יהיו יותר נכונות.

כי בכל העולם, נהוג להסכים על התפלגות של 20/80~30/70 (20~30% תאונות עצמיות) בעוד שבארץ הקודש, ההתפלגות היא איכשהו הפוכה.

תודה על ההפניה לדו"ח הארט שבו הסעיפים הבאים:

2. כרבע מתאונות האופנוע הם עצמיות.

Approximately one-fourth of these motorcycle accidents were single vehicle accidents involving the motorcycle colliding with the roadway or some fixed object in the environment

6. כשליש מהתאונות אופנוע-רכב באשמת רוכב האופנוע (אם הבנתי נכון את ההסבר הלא ברור)

In the multiple vehicle accidents, the driver of the other vehicle violated the motorcycle right-of-way and caused the accident in two-thirds of those accidents.

כלומר

25% תאונות עצמיות

25% תאונה עם רכב אך באשמת רוכב האופנוע.

50% סה"כ - תאונות שאינן באשמת הרכב.

דו"ח הארט משקף מציאות שאינה דומה לישראל.

למשל:

1. 24The motorcycle riders involved in accidents are essentially without training; 92% were self-taught or learned from family or friends. Motorcycle rider training experience reduces accident involvement and is related to reduced injuries in the event of accidents.
  2. 25More than half of the accident-involved motorcycle riders had less than 5 months experience on the accident motorcycle
  3. 27Almost half of the fatal accidents show alcohol involvement

בנוסף הדו"ח מבוסס על תאונות שקרו לפני יותר מ 30 שנה.

ביקורת על מיומנות הרוכב:

28Motorcycle riders in these accidents showed significant collision avoidance problems. Most riders would overbrake and skid the rear wheel, and underbrake the front wheel greatly reducing collision avoidance deceleration. The ability to countersteer and swerve was essentially absent.

אם הנתון הזה רלבנטי גם לנו, צריך לוודא שרוכבי האופנוע מיומנים מספיק.

אין בדו"ח הארט איזכור לתאונות של פגיעה בהולך רגל.

יהודה

פורסם

In the multiple vehicle accidents, the driver of the other vehicle violated the motorcycle right-of-way and caused the accident in two-thirds of those accidents

בתרגום חופשי: הנהג לא נתן זכות קדימה לרוכב.

זוהי לא תאונה שהאשם החוקי בה הוא רוכב האופנוע.

אגב - אם כבר מדברים על סטטיסטיקה - מה אחוז התאונות העצמיות ברכבים?

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
In the multiple vehicle accidents, the driver of the other vehicle violated the motorcycle right-of-way and caused the accident in two-thirds of those accidents

בתרגום חופשי: הנהג לא נתן זכות קדימה לרוכב.

זוהי לא תאונה שהאשם החוקי בה הוא רוכב האופנוע.

אגב - אם כבר מדברים על סטטיסטיקה - מה אחוז התאונות העצמיות ברכבים?

זה נכון ב 2/3 מתאונות אופנוע-רכב ומכאן משתמע שב 1/3 האחר אשם רוכב האופנוע (אם כי תיאורטית ניתן לטעון כי בחלק מהשליש אשמים עוד גורמים).

לגבי רכבים - לא ידוע לי.

יהודה

• תוכן חדש...