Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ראיתי דיונים רבים בנושא וספקולציות רבות לגבי העניין הזה בפונטו אבל לא הצלחתי למצוא פתרון. תאור המקרה: קלאץ' חדש, ביום חם ונסיעה עירונית (התחממות איזור הקלאץ'), דוושת הקלאץ' לא חוזרת באופן רציף לאחר לחיצה ובמקרים קיצוניים אפילו נתקעת במצב מופרד, ורעש חיכוך של פלסטיק מגיע מאזור הקלאץ'. לאחר חיפוש מאוד ממושך פה בפורום ובפורום אחרים ראיתי שברוב הפעמים אומרים שאחת המשאבות בקלאץ' הלכה. לדעתי זה לא המקרה שלי, מאחר ובימים לא חמים במיוחד (אני גר בב"ש) או בערב, או בנסיעות מהירות, הקלאץ' עובד מעולה. בנוסף מדובר בקלאץ' חדש.

ניקוז אויר במע' הקלאץ'. זו אופצייה שלא ניסיתי. האם הגיוני שזה יכול לפתור את הבעייה? לא מסתדר לי מבחינה הגיונית שזאת הבעייה מאחר ובימים שאינם חמים במיוחד זה לא קורה, האם אני טועה?

גירוז - הייתי כבר 3 פעמים במוסך, כל פעם גירזו לי חלק אחר בקלאץ' (באזור המוט שנכנס ויוצא מן הקלאץ', החיבור שלו הן למנגנון שמגיע מהדוושה והן לתוך הקלאץ' עצמו, וגם משהו חיצונית במשאבה).

זה פתר את הבעייה לכמה ימים עד שבוע, ואז הבעייה חזרה. אני מניח שהגריז התייבש בחום והיובש הבאר שבעי. נמאס לי ללכת למוסך ואני מנסה להבין מה לעשות בעצמי כדי להיפתר מהבעייה המעצבנת הזאת אחת ולתמיד (או לפחות לכמה חודשים).

אשמח לכל רעיון!

תודה רבה

פורסם

שלום!

נתקלתי בתופעה כזאת בדיוק לפני שבוע. ביצעתי החלפה של משאבת קלא'ץ תחתונה(זאת שקרובה לגיר).

אם המשאבה היא מקורית היא עשויה מפלסטיק והיא נתפסת במהלך נסיעה כאשר הרכב התחמם טיפה.

תקנה משאבה תחליפית לי היא עלתה 150 שקל ותחליף לבד היא עשויה מברזל והיא הרבה יותר טובה מהמקורית אפילו!

תהליך העבודה לא אורך יותר מעשר דקות כולל ניקוז אויר מהמערכת. הכלים שאתה זקוק להם זה בוקסה 13 ומפתח 8 לניקוז אויר.

המשאבה תפוסה באמצעות שני ברגי 13 מ"מ.

ואת הנוזל אתה ממלא דרך משאבת הבלם המרכזית!

בהצלחה!! :-D

פורסם
שלום!

נתקלתי בתופעה כזאת בדיוק לפני שבוע. ביצעתי החלפה של משאבת קלא'ץ תחתונה(זאת שקרובה לגיר).

אם המשאבה היא מקורית היא עשויה מפלסטיק והיא נתפסת במהלך נסיעה כאשר הרכב התחמם טיפה.

תקנה משאבה תחליפית לי היא עלתה 150 שקל ותחליף לבד היא עשויה מברזל והיא הרבה יותר טובה מהמקורית אפילו!

תהליך העבודה לא אורך יותר מעשר דקות כולל ניקוז אויר מהמערכת. הכלים שאתה זקוק להם זה בוקסה 13 ומפתח 8 לניקוז אויר.

המשאבה תפוסה באמצעות שני ברגי 13 מ"מ.

ואת הנוזל אתה ממלא דרך משאבת הבלם המרכזית!

בהצלחה!! :-D

תודה על התגובה. איפה ניתן לקנות משאבה כזאת?

ועוד שאלה..אם זאת המשאבה אז זה בכלל הגיוני שגירוז חלקים חיצוניים עזר לכמה ימים?

פורסם

אתה יכול לקנות משאבה כזאת בכל חנות חלפים.

רק תגיד להם כמה שסתומים יש ברכב כי ב16 V המשאבה טיפה שונה.

הגירוז על תושבת הדוושה אולי הוריד טיפה מהלחץ בלחיצה אבל אני לא חושב שזה יכל לעזור כל כך!

אני בטוח שהבעיה אצלך היא במשאבת הקלא'ץ! מכיוון שנתקלתי בזה לא מעט לאחרונה!

תעדכן בהמשך!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן: החלפתי משאבת קלאץ' עליונה (170 שקל), חצי שעה עבודה למישהו שמעולם לא טיפל במנוע רכב.

הבעייה נפתרה! תודה! מומלץ לכל מי שנתקע עם הקלאץ' בגלל המשאבת פלסטיק הארורה הזאת.

שאלה נוספת: לפני כחצי שנה קניתי את הרכב והמוסך התקין לי קלאץ' חדש, עם המשאבת פלסטיק הזאת שהיא המקורית שייצאה עם הרכב, אבל לפי מה שהבנתי כבר לא מייצרים את המשאבת פלסטיק בדיוק בגלל שהיא נתפסת בימים חמים. המוסך עבד עליי? או כשמחליפים קלאץ' לא מתעסקים עם המשאבות בדר"כ וכנראה היא באמת המקורית שהגיעה עם הרכב? למרות שקשה לי להאמין שמי שנסע עם הרכב הזה ב10 שנים האחרונות סבל מהבעייה הזאת ולא טיפל בה.

תודה

פורסם

אתה יכול להעלות תמונה של החלק?

הבחור אמר לך להחליף את התחתונה דווקא...ואתה החלפת את העליונה..

תסביר בבקשה..

פורסם
אתה יכול להעלות תמונה של החלק?

הבחור אמר לך להחליף את התחתונה דווקא...ואתה החלפת את העליונה..

תסביר בבקשה..

התבלבלתי, החלפתי את התחתונה. אני לא יודע למה קוראים לה תחתונה..היא הרי יותר גבוהה מהמשאבה שמחוברת לדוושה..בכל מקרה, זאת זו שיושבת ליד המנוע מתחת למצבר.

• תוכן חדש...