Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה יש תופעה מוזרה מאוד ברכב של חברה שלי מסוג סוזוקי בלנו 97.

הרכב לפני מספר חודשים (כ3 - 5 לכל הותר) קבל מצבר חדש מסוג שנאפ, זאת לאחר שהמצבר הישן כבר היה נראה לא טוב

והתוקף שלו מזמן עבר (הטעינה הייתה דיי בסדר אבל הוחלט להחליף בכל זאת.. למרות שלא הייתה בעיה...)

כיום בזמן שהרכב נכנס לחניה בחמישי בערב הוא לא נוסע עד יום ראשון בצוהורים(לא נוסעת בשבת)

ואז אין מצבר! חשוב לציין שבדקתי כבר פעמים אלנרנטור ואת המצבר עצמו גם בעומס והכל תקין, בדקתי גם בחנות

שממנה קניתי את המצבר והכל תקין.

חשוב לציין שברכב יש רק:

רדיו דיסק פיוניר דגם בלוטוס אזעקת ביפר

אזעקת ביפר - שעשתה בעיה לפני כשלושה חודשים לערך, הוחלף מוח,אנטנה אבל הבעיה הייתה בפיוז :-))

לפי מה שזכור לי המתקין לא נגע שנית בחשמל ככה שאני די שולל בעיית אזעקה.

חיישני רוורס (שאותם אני התקנתי)

אני לא חושב שהבעיה במצבר אלה רכיב כזה או אחר מושך זרם והמצבר פשוט נגמר לו.

היום לא היה בכלל תאורה בלוח השעונים לא סימנים לא כלום, לאחר דחיפה קלה לאחורנית (שיהיה נוח להעביר כבלים)

האור קצת נדלק, לא הניע עדיין כמובן עד הכבלים. (לא יודע אם יש קשר...)

אני ישמח לעזרה ממכם לפני שאני מתחיל לעבור רכיב רכיב.

נ.ב הרכב אוטומט.

פורסם

הבעיה לא הייתה קיימת לפני החלפת המצבר, וכל הרכיבי חשמל שציינתי היום שם עוד לפני ההחלפה שלו.

דרך אגב: איך מתבצעת בדיקת זליגת זרם?

פורסם

לא ניתן לערוך הודעה קודמת אז אני מוסיף:

מחיפוש בפורום הבנתי שניתן לבדוק זליגת חשמל בצורה דיי פשוטה על ידי רב בודד מסויים.

מישהו יכול לתת לי איזה קישור למוכר באיי ביי שאני יוכל לרכוש מכשיר כזה?

חשובה לי רק האופציה הזו, לכן לא צריך מכשיר "חכם" במיוחד.

אני ישמח לעזרה.

פורסם

תקשיב טוב.

מנסיוני בסוזוקי בלנו (קרה לשני חברים שלי עם בלנו שונות), כאשר המצבר מתרוקן קבוע לאחר כמה ימים ללא שימוש, הסיבה היא מאוד פשוטה, משהו לוקח מתח ותנחש מה...

האור בתא המטען.

כאשר הרכב סגור, האור בתא המטען נשאר דולק כי המתג הלחיץ בתא המטען פשוט עשה את שלו. ("מחלה של הרכב")

אם תרצה לבדוק, זה מאוד פשוט.

תסגור את כל הדלתות ברכב כאשר אתה נמצא במושב האחורי, לאחר מכן תקפל את אחד ממשענות הגב,(פתח מתא הנוסעים אל תא המטען) במידה ותראה אור דולק בתא המטען, מזל טוב, נפתרה הבעיה.

שני החברים פשוט בחרו להוציא את הנורה החוצה וזהו.

בהצלחה. (מקווה שעזרתי.)

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

כדאי גם לבדוק את האזעקה. אני מנחש שהיא מחוברת למצבר, וייתכן שאחד המגעים מקצר או התרופף לאחר החלפת המצבר.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

יש דרך יותר פשוטה לעשות את זה...

תסגור את כל הדלתות ברכב, תפתח את תא המטען - תלחץ עם האצבע שלך על המתג (צריך להיות נגיש וליד המנעול) - אם האור נשאר דולק - קלעת בל.

בכל מקרה - אם יש לך מערכת סטריאו ברכב עם מגברים - תבדוק שהחוט של הרימוט לא מקוצר עם החוט של הפלוס הקבוע (זו בעיה מאוד ידוע מהתחום שממנו אני מגיע - פורום אודיו).

בנוסף לכך האם החלפתם עוד דברים לאחרונה כמו למשל תאורת לד או נורת לד במקום נורת להט רגילה? כי אם כן - חלק מהנורות לד הסיניות האלה זולגות כל הזמן וכבר היו מקרים של ריקון מצבר בגללן.

תעשה את הבדיקה של מתגי הדלתות לכל הדלתות ברכב (אלא אם כן האור בתא הנוסעים נכבה לחלוטין - אבל תביט טוב טוב כי זליגת מתח לפעמים תדליק את המנורה באור מאוד מאוד חלש) - תנסה גם להעביר את המתג של תאורת הגג לOFF לסוף שבוע.

השיטה עם הרב מודד יכולה לתת לך חיווי שיש לך זליגה - אבל איפה הזליגה - לך תחפש וזה שיש לך זליגה - אתה כבר יודע.

הייתי הולך לחשמלאי רכב מוסמך שכבר יודע לאתר את הבעיות האלו וגומר עם זה.

אפרופו - בכל מקרה גם תבדוק כמו שעמית הציאה כי אולי זו בעיה שהדלת של תא המטען שזזה טיפה ממקומה (הרכב קיבל מכה שאתה לא יודע עליה או שפשוט הדלת יצאה עם הזמן מהכוון) והיא לא לוחצת עד הסוף על המפסק... היתה לי את הבעיה הזו בקורולה הישנה שלי אפרופו - רק שבקורולה תא המטען גם היה מדליק את האור במרכז הגג של הרכב אז ככה עליתי על זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תקשיב טוב.

מנסיוני בסוזוקי בלנו (קרה לשני חברים שלי עם בלנו שונות), כאשר המצבר מתרוקן קבוע לאחר כמה ימים ללא שימוש, הסיבה היא מאוד פשוטה, משהו לוקח מתח ותנחש מה...

האור בתא המטען.

כאשר הרכב סגור, האור בתא המטען נשאר דולק כי המתג הלחיץ בתא המטען פשוט עשה את שלו. ("מחלה של הרכב")

אם תרצה לבדוק, זה מאוד פשוט.

תסגור את כל הדלתות ברכב כאשר אתה נמצא במושב האחורי, לאחר מכן תקפל את אחד ממשענות הגב,(פתח מתא הנוסעים אל תא המטען) במידה ותראה אור דולק בתא המטען, מזל טוב, נפתרה הבעיה.

שני החברים פשוט בחרו להוציא את הנורה החוצה וזהו.

בהצלחה. (מקווה שעזרתי.)

היום לקראת הערב חשבתי על זה, ועשיתי בדיוק מה שאמרת אבל לשמחתי או לצערי (תלוי איך מסתכלים על זה..)

האור נכבה ברגע שסגרתי את הדלת האחרונה.

כדאי גם לבדוק את האזעקה. אני מנחש שהיא מחוברת למצבר, וייתכן שאחד המגעים מקצר או התרופף לאחר החלפת המצבר.

למצבר פיזית? היא לא מחוברת אין זכר לחוטים שלה שם.

יש דרך יותר פשוטה לעשות את זה...

תסגור את כל הדלתות ברכב, תפתח את תא המטען - תלחץ עם האצבע שלך על המתג (צריך להיות נגיש וליד המנעול) - אם האור נשאר דולק - קלעת בל.

בכל מקרה - אם יש לך מערכת סטריאו ברכב עם מגברים - תבדוק שהחוט של הרימוט לא מקוצר עם החוט של הפלוס הקבוע (זו בעיה מאוד ידוע מהתחום שממנו אני מגיע - פורום אודיו).

בנוסף לכך האם החלפתם עוד דברים לאחרונה כמו למשל תאורת לד או נורת לד במקום נורת להט רגילה? כי אם כן - חלק מהנורות לד הסיניות האלה זולגות כל הזמן וכבר היו מקרים של ריקון מצבר בגללן.

תעשה את הבדיקה של מתגי הדלתות לכל הדלתות ברכב (אלא אם כן האור בתא הנוסעים נכבה לחלוטין - אבל תביט טוב טוב כי זליגת מתח לפעמים תדליק את המנורה באור מאוד מאוד חלש) - תנסה גם להעביר את המתג של תאורת הגג לOFF לסוף שבוע.

השיטה עם הרב מודד יכולה לתת לך חיווי שיש לך זליגה - אבל איפה הזליגה - לך תחפש וזה שיש לך זליגה - אתה כבר יודע.

הייתי הולך לחשמלאי רכב מוסמך שכבר יודע לאתר את הבעיות האלו וגומר עם זה.

אפרופו - בכל מקרה גם תבדוק כמו שעמית הציאה כי אולי זו בעיה שהדלת של תא המטען שזזה טיפה ממקומה (הרכב קיבל מכה שאתה לא יודע עליה או שפשוט הדלת יצאה עם הזמן מהכוון) והיא לא לוחצת עד הסוף על המפסק... היתה לי את הבעיה הזו בקורולה הישנה שלי אפרופו - רק שבקורולה תא המטען גם היה מדליק את האור במרכז הגג של הרכב אז ככה עליתי על זה.

את הבדיקה של תא המטען עשיתי כמו שנאמר למעלה.

אין ברכב מגברים, רק רדיו דיסק של פיוניר מצוייד בבלוטוס.

לא החלפתי מנורות ברכב בכלל, מקורי לחלוטין.

אין אורות דלוקים ברכב בשום צורה שהיא, הרכב חונה בחניה פרטית שהיא דיי חשוכה, אם היה אור הייתי רואה.

חבר שעובד במוסך המליץ לי לנתק את המצבר לסוף השבוע ולראות אם הוא יעבוד בתחילת השבוע

פשוט לראות אם הוא פורק את עצמו, אולי זה פגם במצבר.

כי לא היו בעיות עם מצבר שנאפ הרבה הקודם שהיה ישן בן מספר שנים.

פורסם

או שאתה יכול למען ההגינות לבקש שיחליפו לך מצבר או שיתנו לך לנסות אחד משומש לשבוע... אבל בהחלט - תנתק את המצבר לסוף שבוע - גם את המינוס וגם את הפלוס (למרות שרק את המינוס יספיק)

ותראה מה קורה - שווה בדיקה.

אולי באמת המצבר פשוט לא מחזיק טעינה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא יודע כבר מה לחשוב, חשוב לציין שזו הפעם הרביעית שהמצבר התרוקן לא פחות ולא יותר.

בפעמים הראשונות הבלוטוס היה עובד קבוע אז פשוט נטרלתי את האופציה הזו ונתקלתי את הפאנל אבל זה המשיך.

לא שזה היה קשור אבל נסיתי.....

אולי נפלתי על מצבר תקול מהחברה או אפילו סוג של זיוף אין לדעת... למרות שקבלתי תעודת אחריות מקורית...

בכל אופן אני ישתדל כבר מחר לגשת ולהחליף את המצבר, אני יעדכן אותכם ביום ראשונה, נקווה לטוב.

אם למישהו יש מה להוסיף אני ישמח.

• ספונסר פורום
פורסם

כפי שהמליצו לך כבר

אם אין זליגה חיצונית יש פריקה עצמית גבוה מאד

נתק את המצבר ל 12 שעות מדוד מתח שלו לפני ואחרי, כשהרכב כבוי כמובן

המתח לא אמור להשתנות כלל

אם המתח ירד, תחזור לחשמלאי שלך בדרישה חד משמעית להחלפת המצבר באחריות, גם אם בבדיקה ניראה לו שהמצבר עומד בעומס וטעון

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

הבדיקה תתבצע להרבה יותר מ12 שעות, הרכב לא נוסע יומיים בשבוע.

בכל אופן אני מקווה שאני לא יצטרך לבצע את הניתוק כי מחר אני מתכון ללכת ולדרוש מצבר חדש.

עוד לא נתקלתי בתופעה כזו (במידה ויש לי אותה) של מצבר שפורק מעצמו?

איך דבר כזה קורה? תקלה טכנית? לוחות דקים? או קומבינה של החנות? חשוב לציין שהחנות עובדת עם שנאפ

ראיתי בעצמי לא פעם את המשאית שלהם פורקת סחורה שם.

פורסם

יכול להיות שהמצבר פשוט לא קיבל במפעל הייצור טעינה ראשונית חזקה מספיק, יכול להיות פגם באחד הלוחות - זה קורה...

לא צריך ישר לקפוץ ולהאשים את בעל העסק - במידה והוא לא יסכים להחליף מצבר שלא מחזיק טעינה - אז כבר צריך לפעול נגד בעל העסק.

Pioneer TS-X150

• ספונסר פורום
פורסם

תקלה בייצור או נזק באחסנה - יכול לקרות

מצברים זה לא קו ייצור מדויק יש הבדלים בתוך סדרות הייצור עצמן

הכל כמובן תחת ההנחה שאין זליגה, עדיין לא ביטלת את האפשרות הזאת וזאת צריכה להיות הבדיקה הראשונה אצל החשמלאי לפני ההחלפה

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

קרה לי פעם ברנו קליאו שנת 96, המצבר היה של שנאפ והוא היה מתרוקן מעצמו והוחלף במסגרת האחריות.

*האחריות היתה לשנתיים וזה קרה אחרי קצת יותר משנה...

(לדעתי מצברים כדאי לקנות עם אחריות מעבר לשנה)

• תוכן חדש...