Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפני כמה זמן התחדשתי בפיז'ו 206 ידנית, ומיד לאחר הקניה ביצעתי יישור קו, להלן:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=385889

בשבוע האחרון יצא לי להשתמש ברכב קצת יותר מבדר"כ ושמתי לב לתופעה, ויש לי חשד ברכיב תקול, אשמח אם תוכלו לאשר או להפריך את החשדות שלי.

הבעיה היא שהרכב מתחמם מעל ל90 מעלות בתחילת נסיעה, ללא קשר לעומס על המנוע, למהירות, להילוך הנבחר, לשיפוע הדרך או כל דבר אחר, מה שכן, אם הרכב חונה, אז הוא נשאר על 90, ועובר אותו אוליי במרווח של העובי של מחט המחוון, אבל בשאר הזמן מגיע ליותר, ואחרי כדקה, יורד אל 90 ואפילו פחות, ולא עולה יותר, בלי קשר לעומס המנוע.

כדי להסביר מה הכוונה, אם אני נכנס לרכב, מניע ווצא לדרך (אני גר בטבריה פחות או יותר באמצע העיר מבחינה טופוגרפית), כשאני נוסע בירידה לכיוון מרכז העיר (הילוך 4, בלי גז, פרט להילוך ראשון לתחילת נסיעה אחרי רמזור), עד שאני מגיע לעיר, חום המנוע כבר כמעט על 100, אחרי דקה יורד ל90 (אחרי הכל 12 בצהריים, ובחוץ 48 מעלות בצל), ומיד אח"כ אני עולה מהעיר למטה (-200 מטר מתחת לגובה פני הים) לצומת פורייה (עליה רצינית עם שיפוע לא מתון + תנועה עירונית חלקית לגובה של כ-400 מטר מעל גובה פני הים), כשכל הזמן אני בהילוך 2-3 ומושך אותם, פלוס מזגן כמובן - טמפ' המנוע קצת פחות מ-90 (אותו דבר גם בלי מזגן).

ועכשיו, החשד שלי הוא שקיבלתי טרמוסטט דפוק בטיפול שעשיתי במוסך.

לפי מה שקראתי פה, אם הבעיה הייתה במשאבת המים - אז במהירות גבוהה המנוע היה מתחמם.

אם הבעיה הייתה ברדיאטור סתום, הרכב היה מתחמם תמיד.

אם יש כיוונים נוספים אותם עליי לבדוק, אנה שתפו אותי בהם.

נ.ב כל יום אני בודק מים, ולא חסר טיפה, כנ"ל לגבי שמן, ואין שמן במים, או להיפך (טפו,טפו,טפו - אבל אם המצב ימשך כך, אז אני מאמין שיהיהו).

בברכה, קורצקי יורי

נ.ב.2 קראתי באינטרנט כי קיים טרמוסטט עם מנגנון אל כשל (מונע מהטרמוסטט להשאר נעול כשטמפ' המים מגיע לטמפ' הרצוייה), האם יש כאלו בארץ? האפ מומלץ טרמוסטט מקורי, או תחליפי? ועוד דבר קטנטן, האם אני יכול להגיע למוסך ולדרוש החלפה של החלק על חשבונם (במידה והוא אכן תקול)?

פורסם

אם אינני טועה מאוורר רדיאטור אצלך עובד על 2 מהירויות: איטית ומהירה. בדוק את התקינות של המהירות הראשונה ואת התיזמון באיזה שלב ניכנס המאוורר לעבודה אם הוא ניכנס בכלל.

:)
פורסם
אם אינני טועה מאוורר רדיאטור אצלך עובד על 2 מהירויות: איטית ומהירה. בדוק את התקינות של המהירות הראשונה ואת התיזמון באיזה שלב ניכנס המאוורר לעבודה אם הוא ניכנס בכלל.

שלום יורי

ההערכה שלך שהגורם לתופעה הוא הטרמוסטט , נכונה לחלוטין .

הטרמוסטט נפתח בטמפ. של 100 מעלות ולאחר מכן מתפקד כראוי במשך כל תנאי הנסיעה. אם זה המצב והרכב לא מאבד נוזל קרור אתה יכול להיות רגוע, עם זאת פנה למוסך שהרכיב לך את הטרמוסטט ובקש שיחליף לאחר, רצוי מקורי.

לפי התאור שלך אין קשר בין תופעה זו לפעולת המאוורר.

שיהיה לך בהצלחה

פורסם

שלום!

100 מעלות? למה תיכננו אותו בצורה שכזו? לפי מה שראיתי, למערכת הקירור קשה מאוד לקרר את הנוזל בחזרה ל-90 מעלות במהירות (ולפי דעתי, גם 3 דקות, או אפילו דקה, זה יותר מדיי זמן ב-100 מעלות).

האם יש דירוג לטרמוסטטים? האם יש למשל טרמוסטט שנפתח ב-80 מעלות, או 85 מעלות?

אגב, יכול להיות שיש בעיה במערכת הקירור שלוקח לה את הדקה 2 כדי לחזור למצב נורמאלי?

לגבי המאוורר, אני לא מאמין שהתקלה בו, כי במהירות של 100 קמ"ש אין לפעולה שלו שום משמעות (אם אני לא טועה, מעל מהירות מסויימת הוא לא אמור להכנס לפעולה (וגם לא נכנס) היות וספיקת האוויר דרך המצנן בגלל המהירות טובה גם ללא עזרתו של המאוורר - במהירות איטית, זחילה בתנועה עירונית, אכן מפעילה אותו כבר באזור ה-85-90 מעלות.)

תודה על אימות איבחון התקלה לפי ראותי (גם אם באופן תיאורטי בלבד, ומבלי לראות את הרכב, ולסוע עליו).

נ.ב בפורמים בחו"ל בעלי הרכב טוענים (וגם מכונאים) שאין שום בעיה או תקלה אם המנוע לעיתים מגיע לטמפ' של 100-110 מעלות (לפרק זמן של 2-3 דקות), ומשם ועד לפריצת אטם יש מרחק ותהליך דיי ארוך (לפי מה שמסבירים שם, הנזק לאטם מתרחש בגלל עליית לחץ במערכת הקירור - וגם אז טמפ' נוזל הקירור תיהיה בסביבות ה-115-120 מעלות, ולא בגלל החום עצמו, בכל אופן, עם עליית הטמפ' והלחץ, מכסה נוזל הקירור אמור לאפשר בריחת אדים, והתופעה תימשך עד שכמות נוזל הקירור במערכת יגיע אל סביבות ה-50%, ואז תיפסק בריחת האדים, תדלק נורת מצב נוזל קירור, והמחוון יהיה בתחום האדום שלו).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום!

לאחר תקופה מסויימת שנסעתי כך, החלטתי לנסות ולפתור את התופעה.

לפני שבוע החלפתי לטרמוסטט אחר, חדש, וזה לא פתר את הבעיה.

אתמול רציתי לבצע ניקוי רדיאטור, אך ההפרש בין הפעולה הזו לקניית אחד חדש היה סביר, אז קניתי רדיאטור חדש - ועדיין התופעה לא נעלמה (נ.ב. - בוצע ניקוז אויר לפי הספר דרך בורג אלן מעל לטרמוסטט, ומפתח נוסף ליד קיר האש).

הרכב לא מאבד מין, ואין שמן במיכל נוזל הקירור, סוחב מעולה - ואני עובד עצות, אני חושש לזה שבאיזשהו שלב כן יפרץ אטם ראש מנוע ואז אני בבעיה.

אשמח לשמוע תובנות נוספות על הביעה (אוליי בכלל המחוון בלוח שעונים דפוק?).

יום טוב!

יורי.

נ.ב. הרגע הרתחתי מים בקומקום, שפכתי את המים לתוך גיגית נירוסטה, וזרקתי פנימה את הטרמוסטט הישן - והוא לא נפתח - למה לכל הרוחות הטרמוסטט של הפיז'ו נפתח רק ב100 מעלות (טמפ' המים מהקומקום היא כ-90 מעלות).

פורסם

לדעתי אין אצלך בעיה, אני ראיתי את התופעה הזו בכמה מכוניות.

אתה רואה את הטמפרטורה שמקבילה לנק' הפתיחה של הטרמוסטט.

לאחר שהטרמוסטט נפתח, נוזל קירור מתחיל לזרום ברדיאטור והטמפ' יורדת.

פורסם

גם אצלי בפג'ו זה ככה זה נורמלי ואין מה להילחץ

חשבתי בהתחלה שזה היוניט קירור כי ראיתי את המחוג על מאה ולא הייתי בטוח תמיד אם הוא נכנס לפעולה או לא

פורסם

שלום!

אני עדיין לא מקבל את העובדה הזו, קשה לי להאמין שזה נורמאלי שהרכב מגיע עד 100 מעלות וקצת, ואז מתחילה הטמפ' לרדת לאזור הנורמאלי (נ.ב. נפתח פה שרשור דומה, ואצל הבחור השני זה מגיע לטמפ גבוהות יותר באופן קבוע - אצלי זה רק בתחילת נסיעה ואז זה יורד למשך כל הנסיעה - בכל אופן, אצלו אומרים שזה לא תקין?).

כמו כן לפי מה שראיתי בספר שקיים אצלי, שיש לי ועודף של חיישן טמפ'.

למשל, לפי הספר צריך להיות רק חיישן טמפ' אחד שמחובר לפלאנג' של המים איפה שמתחבר הטרמוסטט (שרטוט 2), בפועל יש שם 2 חיישנים (תמונה 2). אשמח לקבל הבהרה ממומחי פיז'ו.

כמו כן, יכול להיות שברכב שלי יש 2 טרמוסטטים? (לפי שרטוט 3 - החלק נראה כמו טרמוסטט), כאשר בתמונה 3 זה נראה כמו פלאנג' רגיל.

שרטוט 2.jpg

תמונה 2.JPG

שרטוט 3.jpg

תמונה 3.JPG

פורסם

אני לא בטוח - אחד זה חיישן טמפרטורה והשני שייך למאווררים.

תראה שאם תנתק אחד אז המאווררים יתחילו לעבוד.

אגב, תשמח שאצלך הטמפרטורה מתחילה לרדת ב 100 . אצלי החליפו טרמוסטט ביום רביעי. בנסיעה השנייה הוא כבר הגיע לאדום. רק אחרי מכה עם מפתח גלגלים על הטרמוסטט הוא הואיל להיפתח. שייגמר החג אני חוזר למוסך עם המפתח גלגלים ביד והרבה מצב רוח טוב. (כזה שמפתחים אחרי שאתה מקורקע חג שלם בבית).

פורסם

משתתף איתך בצערך!

אז איזה מהם למאוור ואיזה מהם זה החיישן חום?

כמו כן, האם יש מה לעשות נגד התופעה? (טרמוסטט חדש ותקין, משאבת מים חדשה בת חודשיים וחצי, רדיאטור חדש וקצת יותר עבה מהרגיל, הוחלף נוזל קירור ובוצע ניקוז אויר לפי הספר - פתיחה של 2 פתחי הניקוז ושל פתח מילוי הנוזל, הוספת נוזל קירור עש שיש זרימה רציפה מהפתח התחתון - נמצא קצת מעל הטרמוסטט - סגירתו, המשך הוספת נוזל קירור עד שיש זרימה רציפה מהפתח העליון - ליד קיר האש - סגירתו והוספת נוזל קירור למיכל עד המפלס התקין).

נ.ב הוצאתי את הפלאגים כדי לראות מה המצב בתוך תא הבעירה, ולמזלי, הם יצאו כמו בספר, עם מעט פחמן עליהם, אבל יבשים, בלי סימני שמן.

איך אפשר לאבחן תקלה בחיישן טמפ' מבלי ללכת ולהתחבר למחשב במוסך, והאם יש מצב שברכך יש 2 טרמוסטטים (אחד מלפנים קרוב לרדיאטור, ואחד מאחור, ממש מתחת למחכל נוזל קירור)?

• תוכן חדש...