Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי כמה נגדים כאלו, למוכר לא היה דגם שלהם , וגם לא רשום עליהם כלום, הם פשוט עם ראש שחור קטנטן, ונראים כמו קבלים ממש קטנים,

אני רק יודע שמתי שמתי שהסביבה מתקררת אז הטמפ' יורדת, NTC

המוכר גם לא יודע את הדגם שלהם, והוא אמר לי שהם מבחינים בינהם לפי המידות ושלי הוא ברוחב 7מילימטר, ולפי זה לחפש.

איך אני יכול לדעת את העקום הענות של הרכיב הזה , כלומר התנגדות כפונק' של טמפ'?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדגמים האלו לא נראה לי מתאימים, כי כשאני מודד התנגדות של הנגד בחדר, אז לפי הטבלה הטמפ' לא הגיונית,

פרטים בה"פ .

פורסם
רכשתי כמה נגדים כאלו, למוכר לא היה דגם שלהם , וגם לא רשום עליהם כלום, הם פשוט עם ראש שחור קטנטן, ונראים כמו קבלים ממש קטנים,

אני רק יודע שמתי שמתי שהסביבה מתקררת אז הטמפ' יורדת, NTC

המוכר גם לא יודע את הדגם שלהם, והוא אמר לי שהם מבחינים בינהם לפי המידות ושלי הוא ברוחב 7מילימטר, ולפי זה לחפש.

איך אני יכול לדעת את העקום הענות של הרכיב הזה , כלומר התנגדות כפונק' של טמפ'?

תעלה תמונה ואני השווה אותם לאלה שיש לי ואנסה לתת לך מידע נוסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על העזרה,

אבל באף קובץ מהקבצים האלו אין את הגרף של התנגדות כפונק' של טמפ', או איזכור כלשהוא לגבי זה.

פרטים בה"פ .

פורסם

הטבלה הזו מחולקת למס' טבלאות עם מס' סוגים של נגדים, איך אני יודע מה המתאים?

פרטים בה"פ .

פורסם

לפעמים צריך קצת להתאמץ :shock: נסה לבדוק את התנגדות הנגד בטמפ' תיקנית של 25 מעלות ולהתאים טבלה מהקובץ שצירפתי קודם לכן (לא פיתרון מדעי אבל עשוי לעזור).

אני בדרך כלל נוהג לבקש מהמוכר את המק"ט או מאיזה ייצרן סיני עלום שם הוא רכש את הנגדים ולאחר מכן אני מחפש באינטרנט.

פורסם

מרק, אם היה לי את המק"ט אז לא היתה לי בעיה מלכתחילה ,

הבעיה היא שהמוכר אמר לי שיש לו את המידה של הרכיב, ולפי זה הוא מזמין ולפי זה אני אמור לחפש,

בכל מקרה בדקתי התנגדות של הנגד בטמפ' החדר, ונגיד יש לי פה 25 מעלות,

יצא לי התנגדות של 7.5K אוהם, אז הסתכלי בטבלאות ומה שהכי נראה קרוב והגיוני זו הטבלה בע"מ 20,

אני צודק?

פרטים בה"פ .

פורסם

לא ייתכן שקיימת סטיה כה גדולה בטרמיסטור. כנראה הטבלאות שצירפתי לא מתאימות לרכיב שלך או שהטמפ' הייתה שונה בהרבה מ-25 מעלות.

פורסם

אז בעצם אני צריך למצא מד חום כלשהוא, ולמדוד כמה הטמפ' בחדר ,

ואז לפי זה לחפש את ערך הנגד המתאים?:?

מצד שני כמה כבר יכולה להיות הטמפ' פה , שעשיתי את המדידה היה סבבה לשבת בחדר, לא חם מידי ולא קר מידי:-P

או שיש לך עוד טבלאות שכן יכולות להתאים?

פרטים בה"פ .

פורסם

אצל מי רכשת את הרכיב ?

אם יש לך רכב עם בקרת אקלים או מזגן ביתי שניתן לקבוע את הטמפ' ל-25 מעלות צלזיוס וגם למדוד אותה אולי זה יכול לעזור.

• תוכן חדש...