Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמובן כמה עולה כל העסק?

אני מעוניין לאטום דלתות ברכב הנ"ל כי ממה ששמעתי ברכבים עם איטום ומבחינת הגיון נורמלי לאטום דלתות ברכב יפני שכולו פח פחי יעשה פלאים לסאונד...הייתכן?

תודה רבה!

Opel Adam S 2017

פורסם

איטום לא עושה סאונד

סאונד מורכב מהמון גורמים שחלק מהם זה איטום או בידוד אם תרצה

אין טעם להיכנס להשקעה ולעבודה הקשה הזו אם אין לך את הציוד המתאים

ולגבי עלויות אומר שהחומר לא כל כך יקר (עיניין של כמה מאות לשתי דלתות) הפונקציה היקרה יותר היא העבודה

אבל אם החשבון שלך הוא שיפור סאונד הייתי ממליץ להתחיל ברכיבם האילו ובסדר הזה

מתקין או התקנה , חיווט , וחומרי עזר איכותיים

מכשיר

רמקולים

מגבר

כיוונים

איטום\בידוד

ושוב כיוונים

בהצלחה

דרור

פורסם

מצטער, לא רשמתי את הציוד ברשותי אלא שאלתי בשאלה כללית האם זה משפר,

אז הציוד שנמצא אצלי ברכב הוא

Lightning Audio הדגם עם הפסים הצהובים 300.4

KFC312 קנווד 400RMS

Morel Dotech Ovation 6

HU 5850MP Pioneer

השמיעה אצלי אחרי כיוון סבבה ונחמדה לגמרי, אבל צריך עוד כיוונים שאני אעשה בעצמי ופשוט חשבתי על איטום הדלתות למען שיפור הסאונד.

שוב תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם

תראה אני מניח שבידוד דלתות ישפר ובהחלט יש מקום לביצועו יחד עם סט כמו שיש לך

גם תיבת התהודה בדלת תהיה יותר טובה ליצירת הסאונד של הרמקול

ובמקביל בידוד רעשי החוץ יגבר כך שהצליל המתקבל ברכב יהיה נקי יותר מהשפעות הכביש

בהצלחה

דרור

פורסם

תודה רבה רבה על התשובות שלך.

האם יש המלצות על חומרים שונים? כי לגבי המלצות למתקינים הבנתי שאסור, איזה חומרים מומלץ?

קראתי משהו על DYNAMIT אבל ראיתי שסט פשוט מגיע ל 1000 ש"ח בלי עבודה, זה נראה לי מוגזם במעט.

יש משהו פחות?

שוב תודה.

Opel Adam S 2017

פורסם

ממש לא

שתי יריעות של חומר טוב מאיכות מעולה ושל מותג מוביל לא צריכות לעלות יותר מ 300-350 ש"ח

ושתי יריעות של 1X 0.6 אמורות לתת לך מענה לשתי הדלתות

דרור

פורסם

ראיתי באינטרנט סט לרכב אבל אם המחיר הוא ככה כנראה שהיה מדובר בסט לכל הרכב ולא רק לדלתות.

יש לאנשים מושג איפה אפשר להשיג באיזור ראשל"צ? או רק דרך האינטרנט?

אלא אם כן יש איסור על פרסום מקומות גם בנוגע לנושא הזה.

תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם

כל רכב שונה ממשנהו, וכל אחד מצריך כמות שונה של חומר בידוד.

אנו נוהגים למנות את כמות העבודה שנעשית לפי "שכבות".

בדלת קיימות 3 שכבות בידוד אפשריות:

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לא יכולתי לערוך, אז המשכתי פה.

בדלת קיימות 3 שכבות בידוד אפשריות:

1. השכבה הפנימית ביותר- חלק המתכת בדלת שקרוב לכבי ואליו הרמקול מנגן.

2. השכבה האמצעית- חלק המתכת עליו מותקן הרמקול בד"כ.

3. הדיפון- חלק הפלסטיק המכסה את הדלת.

בידוד ברמה גבוהה יכסה את כל שלושת השכבות, יש מי שיהדר ויעשה שכבה כפולה על החלק הפנימי למשל, ולפעמים גם על האמצעי, יש מי שיסגור את החורים בדלת בנוסף לבידוד גם עם חתיכות פח, או פיברגלס. יש מי שיוסיף שכבה של ספוגים בין הדיפון לשכבה האמצעית כדי להפחית את הנגיעות ביניהם עוד יותר.

יש גם את הגישה המינימליסטית, יש אנשים שסתם זורקים חתיכה של חומר מאחרי הרמקול ומצפים לנסים ונפלאות. זה לא קורה כמו שאתה בטח מנחש. אין שם כל הבנה בנוגע למהות החומר. הוא לא נועד לפזר תדרים עומדים אלא להוסיף מאסה ע"מ להפחית וויברציות. מאחרי הרמקול שים דיפיוזר כמו דינאקזורב או ספיקר טוויקר, אשר נועדו לכך.

מכל הגישות שהזכרתי, כל אחד בוחר מה שמתאים לכיס שלו, לרמקול שלו ואת מה שמתאים לרעשים שיש לו ברכב.

אני ממליץ בחום לפחות על שתי השכבות הראשונות+ הפרדה ספוגית לפחות בין הדיפון לשכבה השניה.

פורסם

אהבתי את ההסבר שלך, תודה רבה על ההשקעה!

עכשיו צריך רק לברר מה המחירים לגבי כל הדברים האלו, בכל זאת סופר לנסר שלא בא לי להשקיע יותר מדי, גם ככה מפחיד אותי כל העסק מגניבות של הציוד (לדוד שלי גנבו כבר פעמיים מערכת, ולא זולה).

שוב תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם

2 שכבות לשתי הדלתות אמור לעלות באזור ה 1200-1500 (החומר והעבודה יחד).

כולל הדיפון אתה באזור ה- 2000.

שים לב- מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל- היזהר מכל מני אנשים שיציעו לך חומרים פשוטים או עבודה בגרושים.

אני עשיתי את זה פעם- חומר זול ועבודה זולה. רב הנזק על התועלת. עלה לי יותר להסיר את זה, לסדר את הדלתות שלא נפתחו, את הכפתורים שלא ננעלו, את חוטי החשמל שהודבקו לא טוב ונחשפו וסיכנו. בקיצור- לא מומלץ לחסוך פה, גם אם לא תעשה בכלל.

• תוכן חדש...