Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחרונה יצא לי לבלום כמה בלימות חירום עם הרכב ואני מרגיש שהם לא עושים את העבודה בכלל (לאחרונה הוחלף נוזל בלמים ורפידות מקוריות והצמיגים - T1R בני שנה).

בבלימות רגילות בתוך העיר הם עוד יחסית בסדר אבל בבלימות רציניות הם ממש מאכזבים, ממש מרגישים שהם לא עומדים בעומס.

לא יודע למה משבחים את הברקסים ברכב הזה, אני ממש לא התלהבתי לדעתי הם סבירים ולא יותר מזה, חבל שסיאט לא השקיעו טיפה יותר בברקסים של הרכב הזה מבחינת איכות ו/או גודל (לדוגמא: הדיסקים מאחורה קטנים מאוד ואפילו לא כפולים להבדיל מהגולף V5 ומהTT MK1 אם אני לא טועה), אני יודע שזה לא פורש או מרצדס אבל זה גם לא רכב עם 100 כ"ס והלאון גם כבדה יותר ביחס להאטצ'ים אחרות.

לפחות בMK2 הברקסים יחסית טובים, הרבה יותר טובים מהMK1..

מה אתם חושבים??

פורסם

כמה דברים:

1. בלימת חירום היא לא אינדיקציה לשום דבר כשזה נוגע למערכות בלימה לרכב. אם אתה מחפש בלמים עם רגש \ בלמים שלא דועכים \ בלמים עם התנהגות פרוגרסיבית - בלימת חירום לא תתן לך שום אינדיקציה בפרמטרים האלה

2. אתה עם רפידות מקוריות - כמה בשר יש עליהן? מתי הוחלפו? מה עם הדיסקים? מתי הוחלפו? הרבה אנשים מחליפים נוזל בלמים ומצפים לנס, נס לא יבוא משם...

3. הליאון ספציפית נהנית מאחת ממערכות הבלימה הגדולות שמותקנות ברכב "סטנדרטי", הרכב גם לא כזה כבד כמו שהיית רוצה לחשוב, ככה שאולי מה שאתה מתאר מדגים יותר בעיה בבלמים אצלך באוטו מאשר בעיה אמיתית

לדעתי נסה לנהוג באוטו תחת מאמץ, לבלום ולנסות לחדד מה הבעיה שלך עם הבלמים בדיוק - הרבה יותר קל לפתור בעיה ספציפית מאשר "חוסר שביעות רצון"

ואם אחרי כל זה בכל זאת תחליט שאתה לא מרוצה, לWILWOOD יש אחלה סטים (קאליפרים ודיסקים), גם למאחור וגם למקדימה של האוטו שלך, סיפור של כ3000$ בארה"ב בלבד.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

החברים פה מפספסים את הפואנטה -אם אתה מגיע כל כך הרבה פעמים למצבים של בלימות חירום אז עם כל הכבוד אתה פשוט לא יודע לנהוג. אפשר לנהוג מהר ואגרסיבי גם בלי לגעת בברקסים בכלל אם אתה יודע לנהוג נכון וטוב. אם אתה סתם מתחרע בלי להפעיל את הראש והעיניים בסופו של דבר ואפילו די מהר, שום מערכת בלימה לא תעזור לך, גם לא זאת של הלאון שהיא נחשבת למצויינת. תרד את מלכישוע למשל "כמו שצריך" ותבין שיעילות הברקסים בפניות הראשונות גבוהה פי כמה מאלה שתקבל בסוף הירידה, אבל זה בקטע קצר ו"סטרילי" יחסית שנועד לשחרר את השדים. אם אתה כל היום עם רגל כבדה על הגז ורגל עצבנית על הברקס בטח שלא יהיו לך ברקסים אחרי שעה.

פורסם

רוב הזמן הנהיגה שלי רגועה מאוד ואין לי בעיה בבלמים.

אני גם לא מחפש ניסים אחרי החלפת נוזל בלמים, אני כמעט לא מרגיש שום שינוי לפני ואחרי ההחלפה שך הנוזל בלמים, לא החלפתי את הנוזל כי חשבתי שיהיה שיפור כלשהו אלא בגלל שהוא היה ישן.

יכול להיות שניסחתי לא טוב, אני לא נקלע להרבה מצבים של בלימות חירום ואני גם לא עם רגל כבדה על הגז ועל הברקס גם לא ממש התכוונתי לבלימות חירום, הכוונה שלי היתה לבלימות שהם קצת יותר "קשות" מבלימות היומיומיות אבל קרו לי גם כמה מקרים בודדים של בלימות חירום (זה קורה לכל אחד לא?).

אני לא יודע בדיוק אם זה נשיכה ראשונית או הדעיכה, אבל מה שמפריע לי זה שאין תגובה חדה של הברקסים כאילו הם רכים או משהו כזה ובגלל זה יותר קשה לרכב לעצור.

התחשות שלי הם לא רק לפי הבלימות חירום אלא לפי בלימות בכללי.

הרכב שנת 2005, הדיסקים לא הוחלפו מעולם אבל הם במצב מצויין, כנ"ל לגבי הרפידות הקדמיות (יש בשר), בעצם החלפתי לא מזמן רפידות אחוריות (כי לא היה הרבה בשר) ונוזל בלמים.

הדיסקים מקדימה הם 312 מ"מ כפול, ומאחורה 232 מ"מ בודד. נוזל בלמים: DOT 4.

פורסם

פותח השרשור מתכוון שהוא רוב הזמן נוסע כמו זקנה :)

נצא מנקודת הנחה שיש לנו את אותו הרכב (לא אותו צבע) הברקסים לדעתי מצויינים אין צורך לשדרג אותם לפחות לא עד 240~ סוסונים.

312 ממ מקדימה ו232 ממ מאחורה.

מהנסיון שלי איתם הם מספקים את הסחורה בנהיגת התגרזנות/ מסלול/ כיף..

דניאל מה בדיוק מפריע לך?

פורסם

הדיסק 312 ממ מקדימה בלאון, לא יודע מה עומד לך שמה, עצלי הם עושים עבודה מצויינת וההספק שלי יותר מהמקור.

הסט אפ המקורי עושה עבודה מצויינת.

כמו כן אתה תמיד יכול לדחוף קאליפר 6 בוכנות ולעלות גאנט 18, לשיקולך.

פורסם

רשמתי מקודם מה מפריע לי אבל בשבילך אני ארשום שוב אפילו שקראת לי זקנה :wink:

מה שמפריע לי זה שאין תגובה חדה של הברקסים, יש הרגשה שהם רכים כאלה לא יודע איך לקרוא לזה בדיוק וגם אין תגובה חדה של הבלמים (נשיכה ראשונית?), אני מרגיש שאני צריך להתאמץ יתר על המידה בשביל בלימה רגילה.

אני לא אומר שהברקסים בלאון גרועים אני פשוט לא מבין מה עושה אותם "מצויינים" כי לדעתי הם לא מצויינים.

אני לא מתכוון לעשות שום שינוי במערכת הבלימה למעט החלפת רפידות קדמיות ליותר איכותיות (בבוא הזמן).

פורסם

בתור בעלים של לאון טורבו MK1, אני מאוד מרוצה מהברקסים. כמו שנאמר, בלימת חירום אינה אינדיקציה. הבדיקה האמיתית הינה תחת עומס, אחרי נסיעה אגרסיבית ובלימה תכופה וחזקה. ההתרשמות האמיתית הייתה בסוף הירידות של סדום ערד, אין ספק שיכולת הבלימה ירדה לעומת התחלת הנסיעה בירידות, אבל הרכב בלם כמו שצריך והרבה מעל יכולת הבלימה הממוצעת כל זמן שדרשתי.

פורסם

לפני שאתה משקיע אלפי דולרים בסט אפ אחר, נסה קודם להחליף לרפידות יותר אגרסיביות

רשמת ששמת רפידות מקוריות, חפש משהו אפטר מארקט שיציע נשיכה ראשונית חזקה יותר

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

• תוכן חדש...