Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב.

לפני כחצי שנה אבא שלי קיבל מחירון מהביטוח מקיף על הרכב שלו שעבר תאונה והתברר כטוטלוס (כלומר, אין יותר את הרכב הזה).

אתמול הגיע לו בדואר מכתב עם הרישיון של אותו רכב שאותו הוא צריך לשלם בדואר.

מה פשר הדבר?

תודה.

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם

שלא הגעתם בזמנו למשרד הפנים והורדתם את הרכב מהכביש.

בקיצור, צריך להוריד את הרכב מהכביש.

חבל שאתם עושים את זה עכשיו, ולא לפני חצי שנה, הייתם יכולים לקבל החזר יחסי על הזמן שנותר עד פקיעת הטסט, אם אינני טועה.

בהצלחה

פורסם

יוני,

ההסבר שלך לא מדוייק.

אם הוא קיבל מהביטוח את מחיר הרכב, אזי הביטוח הוא הבעלים של שרידי הרכב והביטוח היה אמור לבצע הורדה מהכביש. לחילופין, היה צריך להודיע לביטוח בכתב על כוונתו להוריד הרכב עם קבלת התמורה (סביר שהביטוח היה מתנגד).

אפשרות נוספת - הרכב הוכרז אובדן להלכה אך לא אובדן גמור. במקרה שכזה, בעל הרכב יקבל פיצוי מלא, אך חברת הביטוח תמכור הרכב למשקמי פגרים שיעלו את הרכב לכביש. יתכן והרכב טרם שוקם ולכן עדיין מגיע הטסט לבעלים הקודם, שכן הביטוח לא כל-כך מהר מעביר בעלות על רכבים שכאלה, אלא מחכה שסוחר הגון ימצא קונה פרייאר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אובדן גמור, היה אביך אמור לקבל גם החזר אגרה שנתית יחסית לזמן שנותר עד לחידוש הטסט.

משלא קיבל את הסכום הזה , ומקבל חידוש , סביר שהרכב לא הוכרז כאובדן גמור אלא כאובדן להלכה, וטרם נמצא הפראייר שיקנה את רכבם כיד ראשונה מרופא, ולכן הוא רשום עדיין על שמכם במשרד הרישוי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
שלא הגעתם בזמנו למשרד הפנים והורדתם את הרכב מהכביש.

בקיצור, צריך להוריד את הרכב מהכביש.

חבל שאתם עושים את זה עכשיו, ולא לפני חצי שנה, הייתם יכולים לקבל החזר יחסי על הזמן שנותר עד פקיעת הטסט, אם אינני טועה.

בהצלחה

במשרד הפנים מורידים אנשים מהכביש = תעודת פטירה

כלי רכב מורידים מהכביש במשרד הרישוי.

לא מורידים מהכביש כלי רכב שקבלת עבורו את מחירו המלא כי הוא כבר לא בבעלותך, אם תעשה זאת תגרום נזק גדול לחברת הביטוח, ויתכן שחברת הביטוח גם תתבע אותך על נזקיה.

במקרה המתואר בשרשור "שב ואל תעשה" הוא הדבר הנכון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צבי, אמת בדבריך לגבי משרד הפנים, ייתכן והשעה השפיעה (כותב שורות אלו ער יותר מדי שעות)

אז במקרה דנן (ובדומים לו) לפי הבנתי, מתעוררת בעיה.

הרכב נשאר רשום על שם אביו של פותח השרשור, כי חברת הביטוח מן הסתם לא חפצה בהעברת בעלות הרכב על שמה (דבר המוסיף עוד יד).

מה מבטיח שתתבצע העברת בעלות כמו שצריך במידה וחברת הביטוח מוצאת קונה לרכב, ועד אשר קורה הדבר הזה הרכב לא זז מהמגרש בו חונה הרכב?

ברוך השם לא הגעתי עדיין למצב דומה.

פורסם

בעידן שלנו, נכון היה שחברת הביטוח תדאג להעברת בעלות ע"ש הסוחר. העברת בעלות ע"ש סוחר רשום, אינה מוסיפה יד.

דה עקא - אם הרכב ירשם ע"ש סוחר, איך אפשר יהיה למכור אותו יד ראשונה מרופא ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

1. הרכב הוכרז אבדן גמור או אבדן להלכה?

2. יש לכם איזשהו אישור מהביטוח שהרכב נמסר לידיהם?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני קורא את כל זה ולא מבין, מה ההבדל בין חברת הביטוח לבין מישהו, שקנה את הרכב ולא מסכים להעביר בעלות על שמו (מה שכולם כאן ממליצים להמנע מהמצב הזה)?

הרי אי אפשר להוריד אותו מהכביש, כי שולמה עבור הרכב תמורה מלאה, אבל מצד שני, אי אפשר להיות בשקט כי הרכב עדיין רשום על שמך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

vladclar - ברמת העיקרון אתה צודק 100%.

ברמה המעשית, אין לי מושג איך הנהלים של חברות הביטוח.

למיטב הבנתי, אם הרכב אובדן גמור, אתה בהחלט צריך ללכת למשרד הרישוי ולהוריד אותו מהכביש ואז אין שום בעיה.

לחברת הביטוח אתה מוסר את שטר המכר של המנוע.

הבעיה היא מה קורה עם אובדן להלכה.

חברת הביטוח לוקחת את שרידי הרכב אבל מתמהמהת עם העברת הבעלות.

אני מציע לפחות לדרוש מהם איזשהו מכתב רשמי שבתאריך ... הם קיבלו לידיהם רכב שמספרו ... לאחר תאונה.

עם מכתב כזה אפשר לנסות להעביר אליהם כל דו"ח/קנס/תשלום שעלול לצוץ.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

החוק קובע שחובת העברת בעלות חלה על המוכר תוך מס' ימים (10 או 14).

אני בספק אם בפוליסה יש סעיף הסותר את האמור בחוק.

מעניין מה יקרה, אם מישהו יתעקש להעביר בעלות? אני מניח שבמקרה כזה, חברת הביטוח תעכב תשלום ובעל הרכב יגיש תביעה לבימ"ש. להערכתי, רק כדי לא ליצור תקדים שיגרור סחף כללי במהלך, חברת הביטוח תבצע מיידית העברת בעלות ותבקש למחוק את התביעה על הסף.

.

פורסם

אגב אבא שלי דיבר עם משרד הרישוי והביטוי ומסתבר שהשמאי שעשה בדיקה לרכב אחרי התאונה שכח להעביר את המסמכים למשרד הרישוי, מה שאומר שהרכב אכן הורד מהכביש לצמיתות.

לא יודע אם להאמין להסבר שלהם או לא, העיקר הסיפור הזה נגמר.

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

• תוכן חדש...