Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא באמת רוצה לשכנע אף אחד שרכב ישן קטן וזול טוב יותר ממשפחתית יפנית חדשה יחסית, אבל אחרי שהיה לנו במשפחה פיאט אונו כמעט 17 שנה והמאזדה 3 אצלנו כבר קרוב ל 6 שנים, יש כמה דברים שמציקים במאזדה ונזכרים לטובה לגבי האונו ז"ל. לכאורה, אחרי האונו שנקנתה חדשה בשנת 1992, כשקנינו את המאזדה 3 בשנת 2006, הציפייה הייתה שהמאזדה תהיה טובה בכל פרמטר שהוא. אך בכל זאת כמה דברים הציקו ואני רוצה לשתף אותכם בזה.

פיאט אונו

1. קיימת ידית/כפתור לפתיחת הבגאז' הן מתוך האוטו והן מבחוץ.

2. בפנסים האחוריים ישנם זוג פנסי ערפל שבאים סטנדרט, פנס ערפל בכל צד.

3. בפנסים האחוריים ישנם זוג אורות רוורס, אחד בכל צד.

4. הרבה פתחי אויר לאורך השמשה הקדמית מעל הדשבורד, מה שיעיל ביותר להסרת אדים בחורף. ממש קל להוריד את האדים, מאוד אפקטיבי.

5. גלגל רזרבי אמיתי, בגודל מלא.

6. איכות חומרי הפלסטיק בפנים הרכב טובה ביותר, משטחי הפלסטיק נראים טוב למשך שנים וקלים מאוד לניקוי.

7. ריפוד רצפת הסלון והבגאז' קל מאוד לניקוי עם שואב אבק ושומר על מראה טוב לאורך זמן.

8. כאשר מכוונים את מראת הצד הימנית, רואים את הגלגל האחורי וקל מאוד לחנות צמוד למדרכה מבלי לשפשף את דופן הצמיג.

9. הרכב יושב יחסית גבוהה על הכביש, יש לו עבירות טובה גם כשיורדים מהכביש לשביל, לפארק, לגן לאומי, ליער, לעשות פיקניק. אין שום בעיה.

10. פנסי זכוכית שלא דוהים עם השנים.

11. טסות מחוברות עם בורג אחד לגלגל, בלתי אפשרי לאבד אותה וסיבוך למי שמנסה לגנוב אותה.

מאזדה 3

1. הבגאז' נפתח רק מבחוץ. נורא מעצבן כשבכניסה לקניון מבקשים לפתוח בגאז', ואז אתה מתחיל להסביר שאין לך איך...

2. ישנו רק פנס ערפל אחד.

3. ישנו רק פנס רוורס אחד.

4. פתח לזרימת אויר בדשבורד – פתח אחד גדול במרכז. בימי החורף הבודדים לשמחתי בארץ, בעיית הצטברות האדים הופך לסיוט של ממש. זה ממש מפריע, בצדדים האדים תמיד נשארים וקשה מאוד להיפתר מהם. זהו חיסרון מורגש ביותר.

5. גלגל אופניים צעצוע, לא כדאי שהיה פנצ'ר בדרך לאילת... מהירות מירבית 80 קמ"ש וגם זה מוגזם.

6. כל ניקוי שהוא תמיד משאיר סימנים, ממש ממגנט את כל הלכלוך וקשה מאוד לנקות אותו.

7. כדי לשאוב פרור אחד, צריך לקרצף אותו תשע פעמים עם שואב אבק וגם אז הוא נשאר תקוע, והחומר של השטיח עדין מאוד ופגיע, במיוחד בצידי הבגאז'.

8. בגלל שקיים צלע יוצא החוצה לאורכו של צד הרכב בדלתות, איך שלא תכוון את המראה, את הגלגל אתה לא תראה. כאשר חייבים להחנות ממש צמוד למדרכה ברחוב צר, תמיד זה מסתיים בשפשוף דופן הצמיג במדרכה.

9. הרכב יושב כל כך נמוך שכל ירידה מהכביש, כמה שלא נזהרים ומחפשים את הדרך עפר המישורית ביותר, תמיד משהו מלמטה משתפשף בקרקע.

10. כמו כל הרכבים המודרניים, הפלסטיק נשרף בשמש ואיכות התאורה יורדת.

11. במקרה הזה לא בדגם שלי אבל באקטיב למשל, ורכבים רבים אחרים, הטסות המקוריות נאלמות מהר מאוד כי הן לא מחוברות. ולשים אזיקונים זה נראה לא משהו בכלל.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

what the hell are you talking about ??

why does it bother you that the mazda has only single rear fog light ? or single reverse light ? that's what make the Uno a better car ?

the Une has better "plastic" quality ? yeah, if you'll compare it with single use plastic cups.....

what about the fact that above 120 KMH parts will start falling off the Uno ?

yeah,right....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. הבגאז' נפתח רק מבחוץ. נורא מעצבן כשבכניסה לקניון מבקשים לפתוח בגאז', ואז אתה מתחיל להסביר שאין לך איך...

נכון באמת לא נוח, אבל מה הקטע בלהסביר, תן את המפתח לשומר הוא פגש הרבה רכבים כמו שלך.

2. ישנו רק פנס ערפל אחד.

אז מה?

3. ישנו רק פנס רוורס אחד.

אז מה?

4. פתח לזרימת אויר בדשבורד – פתח אחד גדול במרכז. בימי החורף הבודדים לשמחתי בארץ, בעיית הצטברות האדים הופך לסיוט של ממש. זה ממש מפריע, בצדדים האדים תמיד נשארים וקשה מאוד להיפתר מהם. זהו חיסרון מורגש ביותר.

מוריד יופי אדים גם עם המעט פתחים

5. גלגל אופניים צעצוע, לא כדאי שהיה פנצ'ר בדרך לאילת... מהירות מירבית 80 קמ"ש וגם זה מוגזם.

כמה פעמים יש פנצ'ר, ועוד בדיוק בדרך לאילת?, כנס לפנצריה בדרך ותקן את הצמיג

6. כל ניקוי שהוא תמיד משאיר סימנים, ממש ממגנט את כל הלכלוך וקשה מאוד לנקות אותו.

תלוי בצבע הרכב ולא קשור דווקא לפיאט/מאזדה

7. כדי לשאוב פרור אחד, צריך לקרצף אותו תשע פעמים עם שואב אבק וגם אז הוא נשאר תקוע, והחומר של השטיח עדין מאוד ופגיע, במיוחד בצידי הבגאז'.

8. בגלל שקיים צלע יוצא החוצה לאורכו של צד הרכב בדלתות, איך שלא תכוון את המראה, את הגלגל אתה לא תראה. כאשר חייבים להחנות ממש צמוד למדרכה ברחוב צר, תמיד זה מסתיים בשפשוף דופן הצמיג במדרכה.

כך בכל מקרה לא מכוונים מראת צד + אפשר גם בהטית גוף קטנה לראות את צד הרכב

9. הרכב יושב כל כך נמוך שכל ירידה מהכביש, כמה שלא נזהרים ומחפשים את הדרך עפר המישורית ביותר, תמיד משהו מלמטה משתפשף בקרקע.

נסעתי עם מאזדה על דרכי קק"ל + גם דרכים טיפה יותק קשוחות ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות, פשוט נוסעים בזהירות, לאט ותוך כדי פתיחת עיניים

10. כמו כל הרכבים המודרניים, הפלסטיק נשרף בשמש ואיכות התאורה יורדת.

11. במקרה הזה לא בדגם שלי אבל באקטיב למשל, ורכבים רבים אחרים, הטסות המקוריות נאלמות מהר מאוד כי הן לא מחוברות. ולשים אזיקונים זה נראה לא משהו בכלל

בפתרון טוב באמת נתקלתי בגטס שם הג'וזנים תופסים את הטאסות

הערותי באדום

אם כבר את היתרון האמיתי לא הזכרת, בנסיעה האחרונה לתל אביב אני רואה מאזדה 3 שמנסה להחנות במקום קטן יחסית, אחרי שהוא התענה מספר דקות, התייאש והסתלק לדרכו. בצעתי חניה מהירה וקלילה עם הרכב שלי (פאביה), הנה סיבה אמיתית למה לרכוש רכב סופרמיני (או אפילו מיני) במקום משפחתית, כמובן שהכל בתלות לצרכים של הנהג/משפחה.

כוונתי שיש הרבה אנשים שקונים רכב גדול מבלי צורך אמיתי מלבד הצורך של להראות לשכנים.

פורסם

כל מה שנשאר לך לקוות הוא שבמלחמת המחירים הנוכחית בסגמנט הסופר מיני סמל"ת יביאו את האונו החדשה.

האמת הם נמצאים בכזה מילכוד מחירים עם הפנדה-פונטו-500 שלדעתי הרעיון הטוב ביותר עבורם בכדי להכנס לתחרות הזאת אכן יהיה לייבא את האונו במחירי ריצפה.

אונו ידנית ב 55K?

ונסיים בברכת אינשאללה! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין ספק שהתחיל החופש הגדול

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

באמת כל הדברים שהצגת רציניים מאוד.

למכירה

מאזדה 3 שנת 2006

נמכרת עקב מעבר לרכב בעל 2 פנסי ערפל ואורות רוורס

פורסם

ברשותנו אונו מודל 93 , יד ראשונה 172000

מאוד נהנים.

ברכב הזה ניתן להחליף הכל ובעלויות מגוכחות.

הבעיה היא שהאונו רכב מאוד בסיסי מבחינת בטיחות פסיבית ואקטיבית.

אין טעם למכור, נשאיר אותה במשפחה ונקנה קיה פיקנטו במבצע חבר (-:

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

טרונצ'ו- לתת לשומר במפתח את הקניון?

להזכירך, הרכב שלך מונע והמפתח לא ממש שש לזוז משם.

זה או לכבות את הרכב, לחכות שהשומר יפתח ויבדוק ואז להתניע, או לקחת 2 מפתחות לכל מקום.

שניהם פתרונות לא משהו.

אני לרגע לא רומז שהאונו עדיפה במשהו (חוץ מהחיסכון בדלק שהוא ללא עוררין דבר מורגש....) אבל רכב היום צריך להגיע עם ידית לפתיחת הבגאז' מבפנים, זה דבר כ"כ בסיסי.

פורסם

אם כבר, אז הנה משהו שבאמת מטריף אותי במאזדה3

ה-LEG REST (איפה שאין קלאץ,ששמים את רגל שמאל) עשוי משטיח שתוכנן במיוחד ע"י מהנדסי מאזדה ע"מ שיקלוט מקסימום אבק.

אם אני נכנס לרכב (מכביש אספלט,לא חלילה משביל כורכר מאובק) ומניח שם את הרגל אני מקבל כתם לבנבן על השטיח השחור והנקי.

ולשאוב אותו-זה סיוט.

למה זה לא יכול להיות עשוי מפלסטיק בדוגמת מרוג ,כמו בהונדה שלי מלפני 17 שנה, רק האל והמהנדס הדביל שתכנן את זה מבינים.

אמנם אני ידוע בציבור כחולה נפש, אבל זה מפריע לי שהאוטו נראה מלוכלך כל הזמן.

ואגב- אצלי באקטיב המגולחת מכל צ'ופר הבאגאז' נפתח בפתיחת הדלתות, כל מה שנשאר לשומר לעשות זה ללחוץ על הכפתור וזה נפתח לו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לא יודע יפה אתה מסתובב, אבל כל שומר נורמלי יסתפק בלראות תעודת זהות במקרה הזה, לארגן כזה כפתור לא יעלה הרבה וגם יהווה השקעה חד פעמית, ממש לא סיבה לקנות אונו, אבל וואלה אם את מרגיש יותר בטוח שיש לך עוד נורת ערפל במדינה שיש בה ערפל אחת לכמה שנים טובות מאשר כריות אויר במאזדה, אז סחטיקה קנה אונו.

• תוכן חדש...