Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לגבי סיאט לאון 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אני על סף סגירה של סיאט לאון 1.8TSI (שילמתי מקדמה) ויש לי מספר שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהן:

1. לגבי המערכת המקורית, האם הרדיו מגיע עם כפתורי תחנות קבועות (1-6) או שזה רק גלגלת להעברת תחנות? ובאופן כללי, איך המערכת? (אני כנראה אוותר על מערכת המולטימדיה).

2. לגבי השליטה מההגה, ראיתי שיש שם שליטה של BT, במה מדובר? בדיבורית? זה עובד עם המערכת המקורית?

3. יש הגבלה לגבי החיבור של הUSB? אני מתכנן לחבר זכרון של 16GB.

4. מומלץ לעשות הרצה לרכב?

5. איזה סוג דלק צריך למלא? 95 או 98?

6. יש שמועות שהשטיפה של הרכב לפני המסירה משאירה סימנים שלא יורדים, עד כמה זה קריטי? ומה אפשר לעשות נגד זה?

תודה רבה!

דורון

פורסם

בנוגע למסירה עצמה, יש לי רק כמה טיפים:

תבקש שיוציאו את הרכב לשמש ולא ימסרו לך אותו בתוך חנייה חשוכה, כי בשמש אתה תוכל לראות את הפגמים במידה ויש בבירור.

תן מבט טוב על הג'אנטים, היו פה כמה מקרים של חברי פורום שהתלוננו על שריטות.

תזיז את הכסא נהג קדימה תסתכל בפלסטיק שמתחבר לרצפת הרכב מצד הנהג, תראה שאין שם סדקים/שריטות - הרבה כבלים עוברים שם ומי שמתקין לך את המערכת פותח את החלק הזה.

לגבי דלק, אם אתה רוצה ביצועים טובים ויש מספיק שופוני, אז 98, הוא גם נקי יותר ושומר על המנוע לאורך זמן.

אבל לא לכל רכב זה עדיף. הכי חשוב זה לעבוד עם רמת אוקטן שאליה המנוע שלך תוכנן. לא לכל מנוע בנזין הדבר רלוונטי.

היו על זה הרבה דיונים, מה עדיף למנועי TSI 1.8, תחפש ותקרא.

ממליץ לך לבוא עם חברים למסירה ולא לבד, כמה שיותר זוגות עיניים בוחנות - יותר טוב.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

לגבי ההרצה, בדקתי בספר הרכב ואני מצטט:

"יש להריץ את המנוע במהלך 1500 הק"מ הראשונים.

עד 1,000 ק"מ:

- אל תיסע מהר יותר משלושת רבעי המהירות המירבית.

- אל תשתמש במצערת מלאה.

- מנע מהירויות מנוע גבוהות.

- אל תגרור גרור או קראוון.

מ1000 עד 1500 ק"מ:

- ניתן להגביר את המהירויות בהדרגה עד למהירות הרכב והמנוע המירביים."

עד כאן מה שכתוב בספר הרכב.

בעת קבלת הרכב, נאמר לי לא לעבור את ה3,500 סל"ד.

אני קיבלתי את מערכת המולטימדיה, אז לא אוכל לענות לך על השאלות לגבי המע' המקורית.

לעניין הדלק, אני ממלא ב95 ולא ניסיתי את ה-98.

אני לא הבחנתי בשום סימני שטיפה על הרכב (swirl marks).

seat leon 1.8 tsi DSG

פורסם

1. אני וויתרתי על מערכת המולטימדיה. המערכת המקורית (Blaupunkt אם אינני טועה) לא רעה, זה לא היי אנד אבל נשמעת טוב מאוד. יש שישה לחצנים בתחתית המסך שהפעולה שלהם נקבעת לפי האופציות הנתונות, ברדיו הם יפעלו כלחצני תחנות קבועות.

2. אופציה לחיבור מתאם BT למערכת המקורית, לא ידוע אם ישנו בארץ (ראיתי בחו"ל).

3. לא יודע, אך הפורמט של ה-USB הוא ככל הנאה FAT32 ולכן הוא מוגבל ל-32GB כך ש-16GB אמור לעבוד.

4. מומלץ לעשות הרצה, 1500KM, ישנו הסבר בספר הרכב.

5. דלק 95.

6. אצלי לא היו סימנים שנשארו לאחר השטיפה. אך שמעתי על מקרים כאלו.

מחזק את דבריו של CHEESY בנוגע למסירה. תבדוק את הכל לפני קבלת הרכב ותביא זוגות עיניים נוספים.

ותתחדש :)

Subaru BRZ 2023 | Citroen C5 Aircross 2019

Hyundai i20 2013 - SOLD | SEAT Leon 2011 - R.I.P | Mitsubishi Lancer 2001 - R.I.P

פורסם

אגב, סתם מעניין אותי, מה האופציות לצמיגים שיש כיום ללאונים, ז"א מה משווקים?

(אני מתכוון לגרסאות הפשוטות ולא לקופרות)

אני מתכוון לחברות וכמובן לגדלים, סתם מעניין לדעת =]

פורסם

שלי הגיעה עם צמיגים של פירלי לא זוכר את הדגם בדול 205-55-16.

לדעתי, אם נותנים מערכת מולטימדיה חבל שלא לקחת, נכון שהיא לא שיא האיכות אבל מקבלים GPS מעלה, מצלמת רוורס ומסך טאצ' שמשדרג המון את הפנים של הרכב וכל זה בחינם, אין טעם שלא לקחת, החיסרון היחיד הוא שאין שליטה מההגה.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

שלי הגיעה עם DUNLOP לא זוכר את הדגם.

שלי הגיעה עם צמיגים של פירלי לא זוכר את הדגם בדול 205-55-16.

לדעתי, אם נותנים מערכת מולטימדיה חבל שלא לקחת, נכון שהיא לא שיא האיכות אבל מקבלים GPS מעלה, מצלמת רוורס ומסך טאצ' שמשדרג המון את הפנים של הרכב וכל זה בחינם, אין טעם שלא לקחת, החיסרון היחיד הוא שאין שליטה מההגה.

משדרג את המראה,

אבל

מערכת שהיא ממש לא איכותית או לפחות פחות איכותית מהמקור (תלוי איזה מולטימדיה התקינו ואם לא נפלת על לימון).

חוסר צורך ב-GPS.

חוסר צורך בדיבורית BT (יש לי אוזניה).

חוסר צורך במצלמה שלדעתי היא רק טריק, מעוותת את התמונה ולא נוחה (גם בגלל מיקום נמוך מלכתחילה של המערכת) כמו חיישני רוורס למשל (מה שהותקן אצלי).

חסרון השליטה מההגה (משמע כפתורים "מתים" על ההגה).

גרמו לי לא לקחת.

Hyundai i20 2013 - SOLD | SEAT Leon 2011 - R.I.P | Mitsubishi Lancer 2001 - R.I.P

פורסם

Kגבי מערכת מולטימדיה באמת חבל לוותר אם נותנים - זה דבר מאוד שימושי שתצטער עליו אחרי זה שויתרת. תמיד אפשר לשדרג אותה עם מגבר טוב ורמקולים אבל הבסיס הוא מצויין. לגבי מי שכתב שהוא קיבל את המכונית עם צמיגים של פירלי צריך לזכור שמה שקובע את סוג הצמיג שהיצרן שם זה הדייל שהוא סגר עם יצרן צמיגים. אף יצרן שמכבד את עצמו לא ישים על המכונית צמיגים זולים ולא מוכרים אבל בין המותגים המוכרים והידועים, קובע רק המחיר שהיצרן מצליח לסגור כי מדובר בעשרות אלפי צמיגים.

פורסם

אני דווקא בעד שויתרת קודם כל מערכת לא טובה בכלל.

שנית לא הייתי לרדיו מילאנו לגעת לי ברכב ולהתחיל לפרק לא פעם ולא פעמיים שמעתי סיפורים

של פלסטיקה שבורה וכו.

ואם כבר לשים מערכת מולטימדיה עדיף לשים של חברה מוכרת וידועה כגון פיוניר אלפיין ולא סיני שנותן איכות וגם

ישנה אפשרות לקנות מתאם לשליטה מההגה.

אצלי באיביזה אחרי חודשיים הוצאתי את הרדיו המקורי והתקנתי מערכת מולטימדיה אומנם בלי GPS כי אני לא צריך כי יש

את האייפון. המכשיר קורא כל סוגי הקבצים כמעט ובא עם דיבורית.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם
תמיד אפשר לשדרג אותה עם מגבר טוב ורמקולים אבל הבסיס הוא מצויין.

אז זהו שלא,

הבסיס רחוק מלהיות מצויין, רחוק מאוד אפילו.

פורסם

יש למערכת המולטימדיה שליטה מההגה שעובדת פיקס.

מותקנת אצלי ברכב , אני יודע שהיא עדיין לא נמכרת לציבור הרחב.

במתאם הראשון שמכרו לפני שנה היו בעיות ולכן לא התקינו אותו.

פורסם

לפי מה שאני יודע אז ללאון יש שליטה מההגה גם למולטימדיה.

לגבי ההתקנה אז תרשה לי לומר (כעובד בצ'מפיון ) שמילאנו מאוד משתפרים ומשפרים וזאת כי הם תחת מעקב וביקורת (כן,גם תלונות של לקוחות נבדקות )כך שחבל שלא לקחת את המתנה.

לגבי בדיקה אז עזוב שטויות ופשוט תגיע ותבדוק את הרכב בצורה יסודית כל דבר ודבר (אני כבר עברתי מסירה של שעתיים כאשר שעה וחצי הלקוח בודק את הרכב מלמטה עד למעלה ).

דדי.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

יש לאבא שלי לאון 2011 1.8 TSI בדיוק מה שאתה מדבר

אני לא יודע אם זה הרמקולים שבאים עם הרכב או המערכת (קיבלנו את המערכת מולטימדיה של רדיו מילאנו של איזה חברה די ג'נרית NECVOX או משהו כזה)

מבחינת איכות שמע, אולי יש לי סטנדרטים יותר מאחרים כי אני מוזיקאי, אני מחפש איכות ובשום דבר שאני שומע לא צריך סאבוופר אז אני ממש לא מדבר איתך על באסים נמוכים. בכנות, האיכות לא יכולה להיות יותר גרועה. זה פשוט נשמע כמו מערכת ב5 שקל. אם תיקח את זה ומערכת של 2 רמקולים לוויניים עם "סאב" של 3-4" של חברות כמו קרייטיב, אלטק, לוגיטק, האיכות היא פי מיליון יותר טוב. אני בכלל לא אוהב את המערכות האלה אבל בכל מקרה האיכות שלהן ממש פי מיליון מהאיכות של המערכת הזאת בסיאט (שאני אומר מערכת אני מתכוון לסאונד סופי אני כולל את הרמקולים והמערכת מולטימדיה, אין לי מושג מי אשם).

בסיאט מה שנחמד יש לך בדלתות מקום לרמקול של משהו כמו 7" (עגול כמובן לא אליפסה) וטוויטר של מקסימום 1" שזה בהחלט מספיק והוא די גבוה שזה מצויין.

הGPS סבבה, אין איתו בעיות כלשהן, בהתחלה היה לנו אני חושב של איתורן ואז עברנו לiGo. האיתורן היה ממש דפוק למרות שעידכנו תוכנה ואפילו החלפנו מכשיר.

ואגב תתפלאו אבל רדיו מילאנו החליפו לנו 3 מכשירים (!!) בלי בעיה ואפילו מעבר לזה! בהתחלה היה מכשיר שהטאצ' כמעט מת לגמרי וישר החליפו שבאנו אליהם, אחר כך בגלל האיכות שמע הכל כך מזעזעת והGPS הדפוק (האיתורן) הם לא רק שהסכימו להחליף אלא גם באו אלינו הביתה מתל אביב להחליף!

המצלמת רוורס זה באמת לא שגעון אבל זה בהחלט מצויין לראות איזה קרש קרוב לרכב שלא היית רואה כשהיית מסתכל אחורה גם אם היית עוד 10 מטר קדימה (ואגב הראות בלאון היא על הפנים לכל הכיוונים, הקורות ענקיות ומסתירות המון ובכלל לא יודע למה אבל הראות ממש גרועה, ובמיוחד אחורה אם אתה דואג לחיים של הנוסעים ומשאיר את המשענות ראש אתה כמעט לא יכול לראות אחורה לגמרי)

יש למכשיר הזה בלוטוס שעובד עם פלאפונים וגם אני יכול לחבר אליו אייפוד טאצ ולשמוע מוזיקה.

אכן הכפתורים שעל ההגה לא עושים עכשיו כלום אבל שמעתי שאפשר לקנות מתאם והם יעבדו עם המערכת הזאת.

אגב אם אתה שם את המערכת אז יצטרכו להתקין לך מצלמת רוורס והמון כאן פירסמו ששברו להם את האוטו עם ההתקנות של רדיו מילאנו בלי לספר להם בכלל. וגם את הפאנל הקטן ששמים בו את הרדיו עם פותחים עם סתם מברג וזה משאיר "צלקת" נראת בהחלט.

הדיבורית ברמה מאוד נמוכה ואי אפשר להשתמש בה. לא שומעים בכלל אפילו לא משפט אחד.

למערכת הזאת גם אין בכלל כניסת AUX, יש לה AUX שבפנים יש USB !!! :?::?: :?::?: :?:

הכניסות AUX (אמיתית עם MINIJACK) וUSB שבאות עם הרכב גם לא יתפקדו שזה די מעפן.

בקיצור אם אתה לא צריך את הGPS, האפשרות לדיבורית שלא שווה כלום ומצלמת רוורס שלא תשנה את העולם הם ממש לא שיקולים, תשאר עם המערכת המקורית.

אני אישית אוהב שהכל מקורי ואיך שהחברה עיצבה ובחרה אם גם ככה אני לא הולך לשים משהו מטורף, והכפתורים המתפקדים בהגה והכניסות הנחמדות מאוד ונסתחרות מאוד במקום יפה ונחמד לUSB וAUX הם גם אחלה.

ובכל מקרה רכב פצצה !!! :shock: :shock: :shock:

אל תקנה אותו בצבע מושך עין (אנחנו עשינו שטות וקנינו באדום שצועק לכל מי שעלול לפגוע באוטו מ3 קילומטר לרוץ לדפוק את האוטו), האוטו גם ככה מושך מאוד תשומת לב ובאדום כמעט כל בן אדם ברחוב מסתכל שזה בסדר אבל כבר התחילו לדפוק לנו את האוטו בלי סוף ואבא שלי ממש התבאס והוא שומר אותו בחניה כבר כמה חודשים מאז שהוא קנה, פעם בשבועיים מזיז אותו קצת שלא ימות אבל הוא כבר מעדיף לנסוע בישן וזהו.

ממ ההיסטוריית רכבים של אבא שלי לא מרשימה במיוחד :lol: , אופל אסקונה ושברולט קווליר. כשהוא עלה על הסיאט הוא היה בשוק לא רק מהמנוע אלא גם מיציבות ואחיזה פשוט מטורפות לכל מה שתעשה בכבישים שיש בהם עוד מכוניות.

וכעקרון אם אתה מתעסק בהאצות, בדרך כלל משפחתיות זה מינימום 10 שניות ל100 קמ"ש אם יש לך מנוע של 140 כ"ס נניח שזה מהחזקים יותר (על משקל ממוצע), בדרך כלל רוב ה1600 אוטומטי זה 12 שניות ויותר, והלאון 7.8 שזה מאוד מרשים.

לי אישית אין נסיון עם רכבים אני נוהג רק בקאווליר אבל בקאווליר אם אתה נותן יותר מרבע גז שאתה מתחיל הגלגלים מסתחררים ממש. ההגיון אומר שזה תלוי רק בצמיגים ואכן יש שם צמיגים זולים ומעפנים. אבל בכל מקרה בסיאט עדיין לא שמעתי פעם אחת ציוץ מהגלגלים. בקיצור החסרון היחיד שאני רואה בו זה הראות שזה מגביר את הסיכון (וגם רק 4 כוכבים) אבל הוא פשוט פצצה אם אתה אוהב רכבים - יפה מאוד, אוחז בטירוף, ומנוע חלום. :-D

פורסם

מבחינת איכות שמע, אולי יש לי סטנדרטים יותר מאחרים כי אני מוזיקאי, אני מחפש איכות ובשום דבר שאני שומע לא צריך סאבוופר אז אני ממש לא מדבר איתך על באסים נמוכים. בכנות, האיכות לא יכולה להיות יותר גרועה. זה פשוט נשמע כמו מערכת ב5 שקל. אם תיקח את זה ומערכת של 2 רמקולים לוויניים עם "סאב" של 3-4" של חברות כמו קרייטיב, אלטק, לוגיטק, האיכות היא פי מיליון יותר טוב. אני בכלל לא אוהב את המערכות האלה אבל בכל מקרה האיכות שלהן ממש פי מיליון מהאיכות של המערכת הזאת בסיאט (שאני אומר מערכת אני מתכוון לסאונד סופי אני כולל את הרמקולים והמערכת מולטימדיה, אין לי מושג מי אשם).

באיכות הסאונד הסופית אשמים בד"כ הרמקולים, כי הם ממירים לך את האותות האלקטרומגנטיים לשמע. זאת כמובן בהנחה ואתה לא שומע משהו ברמת DB גבוהה, אלא בינוני ומטה. (בהספקים גבוהים מידי עלולים להיווצר רעשי רקע אלקטרומגנטיים שעלולים לגרום לסטיות תדר אלמ"ג וזיופים ובלי סיכוך ראוי של כל הרכיבים, בעיקר של PA ומסננים למיניהם במעגל - תהיה הפרעה מסוימת למרות שגם זה לא מובטח, הכל תלוי באיכות ההרכבה והחומרים של הרדיו עצמו, בד"כ רדיו זול איכות ההרכבה שלו היא בהתאם) רמקולים ומגברים ניתן לקנות בנפרד ולהתקינם בנפרד, אבל חשוב שתהיה קונסולת שליטה נוחה במוזיקה, כי זה כבר חצי מהדרך.

יש למכשיר הזה בלוטוס שעובד עם פלאפונים וגם אני יכול לחבר אליו אייפוד טאצ ולשמוע מוזיקה.

יש התקני בלוטוס שלא נתמכים בחלק מהמכשירים וכדאי לבדוק את המכשיר בזמן המסירה שהוא מזדהה בבלוטוס. (בעיקר נוקיות וחלק מהסמסונגים)

בעבודה שלי, אני עוזר לכאלה אנשים שיש להם בעיות עם הטלפון, והרבה פעמים מתגלה שהמכשיר תקין ודווקא ודיבורית לקויה - שווה מאוד לבדוק בזמן המסירה.

אכן הכפתורים שעל ההגה לא עושים עכשיו כלום אבל שמעתי שאפשר לקנות מתאם והם יעבדו עם המערכת הזאת.

אגב אם אתה שם את המערכת אז יצטרכו להתקין לך מצלמת רוורס והמון כאן פירסמו ששברו להם את האוטו עם ההתקנות של רדיו מילאנו בלי לספר להם בכלל. וגם את הפאנל הקטן ששמים בו את הרדיו עם פותחים עם סתם מברג וזה משאיר "צלקת" נראת בהחלט. :-D

הכי חשוב אבל זה שאתה מרוצה מהרכב עצמו ומעיצוב קונסולת הרדיו, כי לאורך הדרך יהיה אפשר לשנות דברים בשמע של הרכב כאוות נפשך. (או עד כמה שהכיס מרשה :lol: )

• תוכן חדש...