Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כאשר אני מפעיל את המערכת בעוצמה גבוהה אני רואה שכל האורות שבתוך האוטו(לוח שעונים +שעון+מנורה בתקרה+פנסיי הרכב)מתחילים להבהב לפי המוזיקה ..מה יכול להיות הבעיה ..מצבר או אלטרנטור או משהו אחר..אולי החיווט למערכת לא נכון או לא מספיק גדול הכבל +?

פורסם

מגבר JBL 1004 רמקולים פיוניר 80 RMS סאב פיוניר 400 RMS W308D4

אני לא יודע כמה גייג הכבל של המצבר אבל נראה לי זה קיט פשוט ב 120 שקלים

פורסם

באיזה רכב מדובר? יש צורך בהגדלת קוטר בחוט שמחבר בין האלטרנטור למצבר, המצבר לשלדב והאלטרנטור לשלדה, The Big 3. זה כנראה יפתור את בעיית ההבהובים של האורות. אבל בכל זאת תפרט לנו איזה רכב וגם איזה מצבר יש לך שם..

פורסם

מאזדה 626 שנת 2000 מצבר מלא 60 אמפר שנפ

מה זה the big 3?

הכל מחובר טוב ..שוב אני מדבר על הקוטר של החייוט למצבר מהמגבר אולי הכבל דק יחסית..

היום עשיתי ניקוי קטבים למצברר היה הרבה אבנית אז אני צריך לבדוק בלילה אם האורות מהבהבים

פורסם
מאזדה 626 שנת 2000 מצבר מלא 60 אמפר שנפ

מה זה the big 3?

הכל מחובר טוב ..שוב אני מדבר על הקוטר של החייוט למצבר מהמגבר אולי הכבל דק יחסית..

היום עשיתי ניקוי קטבים למצברר היה הרבה אבנית אז אני צריך לבדוק בלילה אם האורות מהבהבים

המגבר שברשותך לא אמור למשוך יותר מ60 אמפר, כנראה יש לך חוט 8 גיג׳, תחליף ל6 או 4 ליתר בטחון, גם את המינוס.

הbig 3 זה שדרוג הקוטר של שלושת החוטים המרכזיים במערכת החשמל:

פלוס של אלטרנטור לפלוס של המצבר

מינוס של מצבר לשלדה

מינוס (גוף האלטרנטור) לשלדה/מינוס של המצבר.

אני הייתי מתחיל עם שדרוג המינוס של המצבר לשלדה, זה עשוי לפתור את הבעיה.

דיוויד

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

במצב שלך 3 הגדולים לא יפתור את הבעייה ואין צורך בשידרוג מערכת החשמל {אם היא תקינה אומנם זה דבר טוב אבל במקרה שלך עם מגבר כזה זה סתם אלה אם אתה מתכוון לשדרג למגברים חזקים}

::FEEL THE {XS} power::

פורסם
מגבר JBL 1004 רמקולים פיוניר 80 RMS סאב פיוניר 400 RMS W308D4

אני לא יודע כמה גייג הכבל של המצבר אבל נראה לי זה קיט פשוט ב 120 שקלים

היה לי את המגבר הזה על מאזדה MPV 2006 עם מנוע 3ליטר ואלטרנטור שלא היה מבייש גנרטור ממוצא,

עדיין היו הבהובים,הפתרון האלגנתי הוא לשים קבל שעלותו היא לא יותר מ300 ש"ח שאמור לייצב את המתח ברכב.

אני לא שמגעים הם הבעיה מכוון שברכב שהיה לי,שהוא כמה רמות יותר מבחינת החשמל ברכב,ועדיין מהבהב אז לא הייתי

ממהר לפרק כל כבל חשמל ברכב.

פורסם

אני מציע לך לחליף את כבל ה8 גייג שלך לכבל 4 היות וגם מחירי הכבלים אפשר לומר נמוכים כך שמטר כבל 4 איכותי באמת של סאונד קווסט \ אינסטול ביי ( מטרה ) עולה 30 ש"ח . ובנוסף אם הכיס מאפשר כבל עוזר מאוד . :idea:

פורסם

תיקון לכמה דברים שנאמרו כאן:

1. "שלושת הגדולים" זה אלטרנטור מחוזק, מצבר פריקה עמוקה ושדרוג כל החיווט ולא מה שנכתב כאן.

2. קבל לא עוזר בכלום, להפך, מדובר בצרכן חשמלי נוסף.

3. הבהובי אורות זה דבר טבעי ומקובל בכל רכב עם מערכת חזקה. בלי השקעה כספית גדולה מדי, שדרוג החיווט לעבה יותר מקטין במידת מה את ההבהובים וזה הפתרון האידיאלי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1. "שלושת הגדולים" זה אלטרנטור מחוזק, מצבר פריקה עמוקה ושדרוג כל החיווט ולא מה שנכתב כאן.

3. הבהובי אורות זה דבר טבעי ומקובל בכל רכב עם מערכת חזקה. בלי השקעה כספית גדולה מדי, שדרוג החיווט לעבה יותר מקטין במידת מה את ההבהובים וזה הפתרון האידיאלי.

איתמר.

אין לי נסיון במערכות לרכב אבל אלקטרונית חלק מהדברים לא מסתדרים לי:

הבהוב האורות מעיד על שקיעת המתח ביציאה מהמצבר נכון?

הקבל הרי אינו צרכן כי אם עכבה מדומה, כל ההספק שנכנס אליו עובר למגבר (למעט איבודים עקב ESR). כלומר צריכת הזרם הגבוהה הרגעית של המגבר אמורה להתמתן עקב שימוש בקבל (האם לא לשם כך הוא שם?). לכן שקיעת המתח הרגעית של המצבר אמורה להתמתן.

וחוטים עבים יותר יגרמו למערכת (מגבר + חוטים) להציג עכבה נמוכה יותר למצבר ולכן יגבירו את שקיעת המתח, לא ימתנו אותה.

אני מפספס משהו:oops:?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

איתמר לא ברור לי למה פסלת את רעיון הקבל?

הייתה לי את הבעיה הזאת גם בוואן הMPV 2005 בעלת שני מערכות מזגן ומצבר 70AMP ואלטרנטור מגודל ורכב שהיה יחסית חדש(2008),

ועדיין הייתה לי את הבעיה של הבהובים.

מגבר GTO1004,KICKER 12',COMPONNENT JBL 6.5 לא מטורפת אבל עדיין מהבהבת.

ברור לי היה שקבל כן יפתור את הבעיה,כי לא היה אפשרות בכלל שהבעיה היא בחחמל,אבל לא מצאתי סיבה לקנות כי עדיין לראות את כל האוטו מהבהב לפי הקצב זה לא כזה נורא :)

פורסם

אני באמת לא מתכוון לפתוח את תיבת הפנדורה בנושא הקבל. אתה מוזמן לערוך חיפוש, זה נדון פעמיים-שלוש בפורום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר.

לפי מה שאני ראיתי הנושא הזה באמת נטחן, אבל השאלה שלי היא מה הפתרון האמיתי?

אם יש לי 206 עם אלטרנטור(חדש) 80 אמפר ומצבר בן שנה+ של 50 אמפר (זבל סיני מהבעלים הקודמים).

מגבר אודיסון LRX4.5, ריינבו SLX וסאב CW 200RMS.

חיווט ברמה בינונית וכבל מתח והארקה של 4 גייג', ועדיין יש לי הבהובי אורות חזקים ולדעתי גם היא גורם מכובד שבגללה החלפתי אלטרנטור כי הישן נשרף(בן פחות משנה).

אם קבל לא יעזור? מה כן ?

206 XS

• תוכן חדש...