Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנפלאות המכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף אפריל השנה רכשתי ממסר משומש מפירוק מאיביי בריטניה.

המוצר יצאה אליי ב-26/04 בדואר אוויר.

ב-06/06 (כן כן - חודש וחצי אחרי) קיבלתי מכתב שאני צריך להמציא אישור משרד התחבורה.

פניתי למוכר עם שאלה "איך משרד התחבורה? ביקשתי לכתוב RELAY וערך של 10 פאונד"

הבחור עונה כן, עשיתי בדיוק כמו שאמרת לי - רשמתי 10 פאונד ו-auto parts.

מה תעשה עם הדביל הזה :evil::evil::evil:

טוב, הכנתי את כל הניירת והגעתי למשרדי משרד התחבורה בת"א כדי למסור את המסמכים לשומר.

קדחת - השומר עובד עד 16:00.

למחרת שלחתי את המסמכים ב-"דואר 24".

אחרי כשבועיים קיבלתי מסמכים מאושרים בחזרה ומיד פיקססתי אותם למכס.

אחרי שעה שיחת טלפון - מה אתה שולח פקסים? אני צריכה מקור. או שתגיע או שתשלח בדואר רשום.

טוףףףףףףףףף.

שוב לסניף הדואר לשלוח מכתב רשום :oops:

אחרי יומיים טלפון מהמכס - תגיד לי, כמה זה עלה?

10 פאונד. רשום, לא?

איך אני יודעת?

יש לך הצהרה של השולח וגם תדפיס של חשבונית פייפאל.

אני לא יכולה להסתמך רק על זה.

תגידי, את בסדר? יש לך כבר 2 הוכחות. מה עוד?

איפה רכשת?

רבאק, זה משומש, עזבי אותי באימה שלך.

אז איפה רכשת?

באי-ביי

מה מספר המכירה?

מהההההההההה?

כן, אני צריכה לבדוק. אני לא יכולה לשחר סתם כך.

תגידי - יש לך 2 הוכחות, זה לא נקרה "סתם כך". בכל אופן אין לי עליי מספר מכירה.

אז אני אחזור אליך ותגיד לי. מחר זה טוב?

עובר סופ"ש, יום ראשון. ביום שני טלפון מצלצל:

זה בקשר לחבילה - ביררת מספר מכירה?

כן - הינה קחי ASDFGGRRWWWWW

אחרי דקה - אבל אני לא מוצאת:?:

גברת - כמה זמן עבר מרגע שהמכירה נסגרה? המערכת כבר לא מציגה את המכירה. מה את רוצה ממיני? בחיית, פאקינג ממסר הזה עולה חדש 60$, אולי מספיק? עוד שניה גם תחייבי אותי על דמי הכסנה במזן שאת עושה את הבירורים האין סופיים שלך :evil:

אז איך אתה יודע מה מספר המכירה אם היא כבר לא מופיע?

בדקתי במיילים שלי

תגיד לי אילו מילות חיפוש הרצת ב-EBAY כדי שגם אני אריץ וארה כמה זה עולה?

תקשיבי, יש גבול לכל תעלול. עכשיו אני צריך ללמד אותך חיפושים באינרנט. קיבלת מספיק מידע - די עם זה.

למה אתה מתעצבן? אני עושה את עבודה שלי

עבודה שלכם זה להביא לי חבילה בזמן ולא חודשיים אחרי ועוד להתעלק על איזה ממסר משומש מסכן כאילו אני מייבא משחטת או מבריח קונטיינר סיגריות

טוב, אם כך אני עושה את מה שאני יודעת - טריקת טלפון

היום החבילה המיוחלת וכבר מיותרת מגיעה סוף סוף אליי.

רצינו פקידי ממשל חכמים - הינה, קיבלנו :shock:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

הזמנתי מד דופק מאיביי לפני שבוע וחצי, ויש לי תחושת בטן שעוד מעט אני הולך לפרסם סיפור דומה. פשוט עצוב מה שהולך פה.

פורסם

יש לי שמן במקום דם ומשאבת הזרקה במקום לב. אבל לא נורא יש לי צריכת דלק מצויינת 19.5 לליטר במשולב.

למכירה 5 אלף מעל המחירון.

המד דופק מורכב משעון ורצועה נפרדים שמשדרים ביניהם, הם עוד ינפיצו שזאת תחנת שידור רדיו פיראטית.

פורסם

רצינו פקידי ממשל חכמים - הינה, קיבלנו :shock:

בשביל חבילה של כמה דולרים זה באמת מבאס להיכנס לכל הכאב ראש הזה עם המכס, אבל אין מה לעשות - כמו שכתבתי כאן לפני מספר ימים, במכס לא יושבים פראיירים אלא אנשים כמוני וכמוך מול מחשב ומחפשים ב EBAY\GOOGLE\ZAP וכד' את המידע על הפריטים שמגיעים בחבילות ומנסים לאתר את העלות האמיתית של כל חלק\רכיב.

בסופו של יום, הפקידה שמדברת איתך בסה"כ עושה את העבודה שלה בשביל שהממונים עליה לא יבואו אליה בתלונות ובשביל שהיא תוכל להתפרנס בכבוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז בדיוק מה שאמרתי - רצינו פקידים חכמים - אז קיבלנו אותם לתוך הפרצוף שלנו.

1. כולם עושים את העבודה רק שוכחים שהם צריכים לספק לי את החבילה ולא להתעלל בי חודש ימים.

על זה שולם לדואר - להביא את החבילה לידי הלקוח.

את זה אף אחד שם לא זוכר.

2. דבר שני - לא מתפקידי ללמד אותה חיפושים.

אם היא החליטה לבדוק ולחקור - שלא תצפה ממיני לדברים כאלו. אני לא עובד אצלה ולא צריך להשקיע מזמני בזה.

3. שמעתי מיבואן אחד שעובד המון עם המכס שזה לא תקין לבקש הוכחה נוספת על הוכחה שכבר הבאת.

המצאת מסמך שמוכיח את מה ששילמת או כמה עלה המוצר - זהו, נגמר הסיפור.

כל מה שמעבר זה כבר "הגדלת ראש" על חשבון האזרח.

4. מה יעזור אם ימצאו את המוצר בזאפ או ב-EBAY ויראו שהוא עולה נגיד 80$?

איזו בדיוק הוכחה זה שאני לא קניתי ב-10$?

ב-EBAY ולוחות מכירה פרטיים כל מחיר אפשרי (לא מזמן קניתי ב-EBAY בריטניה פריט אפסנים שבד"כ עולה 250$-300$ ב-65$ בלבד).

את המוצר הספציפי שאני רכשתי בכלל הגשתי הצעה והמוכר קיבל אותה (זה באמת מה שהיה).

אותו דבר קורה גם בלוחות שמשם קניתי לא פעם וגם מכרתי - מחיר מפורסם ומחיר סגירה לא דומים בכלל.

אז הם לא יכולים לשמש הוכחה אלא רק כלי ניגוח כנגדי.

מצד שני חשבונית של פייפאל - זו הוכחה.

תדפיס דף כרטיס השראי - זו הוכחה.

לדעתי סתם התעלקות מיותרת ונורא מעצבנת.

פורסם

קרוקס, עשית טעות אחת. תשתדל מאוד לא לחזור עלייה. לעולם אל תגיד שזה חלק משומש. למרות שאולי ישנם חלקים שלגביהם זה לא משנה מה שבטוח אל תגיד את זה שהרי ישנם חלקים משומשים שאסור מבחינתם להכניס לארץ. אני לא יודע איזה בדיוק לכן עדיף לא לומר זאת.

דבר שני, בקשר לשאלתך אז כן. המוכס יכול שלא להסכים עם העובדה שמוכר מכס לך חלק מסויים ב 10 דולר כאשר המחיר הרישמי שלו הוא 100 דולר. או במילים אחרות הוא יכול לומר לך שלא מעניין אותו שמסיבה כזו או אחרת קיבלת את זה ב10 דולר כי מבחינתו המחיר הרישמי הוא 100 דולר. ככה אגב, עושים לגבי מכוניות אספנות או לגבי כל מכונית. המוכס עלול שלא לקבל את העובדה שקיבלת הנחה משמעותית. מבחינתו יש לו מחירון.

דבר שלישי, תגיד מה שתגיד על אנשי המכס מה שבטוח הם לא מטומטמים. היום זה כבר ידוע שיש את הקומבינה של היחסים המיוחדים בין המוכר לקונה והם מודעים לכך שאנשים מבקשים לשנות מספרים. לכן כל הבדיקות הנוקשות הללו. מה לעשות, ישנם את אלה שהורסים לכולם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שים לב לסיפור שפרסמתי כאן לפני כמה ימים:

דוגמא קטנה: פעם הזמנתי סוללה דרך סין ישירות , היצרן שהייתי אמור לבצע ממנו הזמנה ב30 אלף דולר, שלח לי סוללה אחד דוגמא לטסטים ואישורי מכון התקנים בארץ, את הסוללה אני לא יודע למה החמור שלח דרך אקספרס של דואר רגיל (ככה שזה עבר בגעש) ולא דרך DHL, UPS וכו' , אז החבילה עוצרת לי בגעש, שם מתקשרים וטוענים שאני צריך לשלם מכס לשחרור, אני שולח לה חשבונית רכישה עבור 30$ כי שילמתי את הסכום הזה נטו על משלוח כי את המוצר הוא שלח לי לבדיקה (לכל הספקנים זהו ספק שאני מזמין ממנו המון ורק בגלל זה הוא לא חייב אותי על המוצר לבדיקה, הם לא נותנים מתנות חינם) , בקיצור ההיא מגעש מבקשת בנוסף לחשבונית גם פירוט פאיפאל ממש שנוציא לה את ההדפס מפאיפאל את התנועות האחרונות שלי, שלחתי לה... ואז היא מבקשת את פירוט כרטיס האשראי כי: "היא לא מאמינה ששילמתי רק 30$" ואחרי שאני שולח לה גם את זה, היא שולחת לי לינק למוצר באיביי שם הוא עולה 200$, אז אמרתי לה: "נו ו?" ובקיצור החבילה בסוף חזרה לשולח ונשלחה שוב ארצה קרך DHL והגיעה אלי ללא כל בעיה תוך 5 ימים, כי החברה מ"געש" לא מאמינים לך ועובדים לטובת הדואר וטובת עשיית כסף על הלקוח, החברה בחברות בלדרות אחרות אמנם גובים יותר על השילוח, אבל עובדים בשבילך.

בכל אופן במידה ומישהו פה רוצה להתנהל "נכון" מול רשויות המכס פה בארץ שיבצע שילוח דרך DHL, UPS, TNT, FEDEX או חברות גדולות שיודעות להתנהל מוס המכס בצורה טובה ולטובת הלקוח.

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

Cerebral Cortex,

1. שום טעות.

מדובר בממסר תמים שלא שייך לא למערכות בטיחות, לא לגלגלים, לא לצמיגים, לא בלמים, לא למערכת ההיגוי.

אישור של משרד התחבורה התקבל ללא שום בעיה.

אז למה אתה אומר טעות?

2. ברור שלא ניתן להגזים בהנמכת המחיר.

אבל 10 פאונד על משומש לעומת 60$ לחדש - מה לא היגיוני?

לגבי "מחיר מחירון" - לא מדובר כאן על רכב שלם.

לא קיים דבר כזה לחלפים.

3. מקובל עליי לגמרי שזה עבודה שלהם לוודא שמשלמים בהתאם למה שרשום בחוק/תקנות.

השאלה עד כמה הם מתעלקים עלינו בדרישה להוכחות.

במקרה ספציפי הזה לטעמי הייתה הגזמה.

לדרוש ממיני ללמד אותה איך מחפשים ב-EBAY - זה ממש לא מתפקידי. אם בא לה להיות שרלוק הולמס שתסתדר לבד.

אם אתה שואל אותי אני בתור מדינה ומנהל שלה הייתי מעוניין שהעובדת הזו תשקיע את הזמנה בדברים קצת יותר יקרים ולא בחבילה בגודל של קופסת סיגריות ועלות אפסית.

פורסם

במכס בחיפה זה לא ככה... (שקמונה)

יש שמה פקיד מתוסכל על החיים שאני שולח את אמא שלי שתגיד לו "אתה חושב שאני יבזבז כל כך הרבה כסף על השטויות של הבן שלי?!"

בפועל - כן.

לייזר של 80 דולר לא שילמתי שקל

3 מגני otterbox באותה חבילה כמובן לא שילמתי

רק מה כן שעון טיסו PRC200 הם כן חייבו אותי........

פורסם
הזמנתי מד דופק מאיביי לפני שבוע וחצי, ויש לי תחושת בטן שעוד מעט אני הולך לפרסם סיפור דומה. פשוט עצוב מה שהולך פה.

גם לי נעלם שעון דופק שקניתי לפני חודשיים, יכול להיות שהם חושבים שאני מתכנן לבנות ממנו מכונית מרוץ...

פורסם

מה שכן - עשרת שנים אני מזמין מחול ואף פעם לה נעלם לי משלוח.

היו מקרים שלקח חודשיים. ואפילו 4 (תמיד זה מקנדה).

היה מקרה או 2 של מוכר מנייק שלא שלח להרבה אנשים.

אבל לאיבוד זה לא הלך.

טפו טפו טפו

חאמסה חאמסה חאמסה

פורסם
גם לי נעלם שעון דופק שקניתי לפני חודשיים, יכול להיות שהם חושבים שאני מתכנן לבנות ממנו מכונית מרוץ...

של איזה חברה/ דגם?

פורסם

איציק, זה שהם צריכים לעשות את העבודה שלהם זה נכון. אבל זה לא אומר שבחוקי העבודה שלהם

כתוב שחובה עליהם למרר את חייו של האזרח.

זה בכלל בזיון כל הנוהל הזה של רשיון יבוא לפריטים ממשרד התחבורה, ואם כן, תמצאו דרך קלה

ופשוטה לעשות את זה, ולא לחייב בנאדם שמזמין איזה ריליי מסכן, וצריך לרוץ כל היום בגלל זה.

אבל במדינת הקומבינה, שיבואני הרכב שולטים בכל הענף, ועושים הכל כדי לחסום אותנו מלייבא חלפים

במחירים הגיוניים, אני לא מתפלא על כלום.

בעבר, שלא היה את העניין עם משרד התחבורה, הייתי מזמים כמעט כל חלק לרכב מחו"ל,

כי המחירים שם מגוחכים לעומת מה שמבקשים בארץ עבור חלפים זהים.

היום, אני חושב 80 פעם לפני שאני מזמין משהו שקשור לרכב.

• תוכן חדש...