Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כחודש רכשתי בצהלה ובשמחה את האופל אסטרה החדשה מדגם 1.4 טורבו.

לאור מצב שבו ישנו יבואן חדש בשוק ( שלמה שמלצר-"שלמה סיקסט" ) החלטתי לתת "צ'אנס" ליבואן ולהזמין רכב לא שיגרתי

וכנגד כל המוסכמות החברתיות הישראליות.

הרכב שהגיע לאחר המתנה של כחודש הגיע בצבע אדום "עוצמתי" מרהיב עם סאן רוף מובנה ומקורי

הוספתי לרכב תוספות רבות: חלונות כהים, מערכת מולטימדיה OPEL, מגיני רוח ועוד.

הרכב יצא מושלם ויפהפה ( תמונות יועלו לאתר בקרוב אם תרצו... )

http://www.opel.co.il/content/dam/Opel/MiddleEast/israel/nscwebsite/iw/04_Owners/02_Manuals/opel_corsa_5door.pdf

הרכב נח ביותר, שקט וחדשני ומספק חווית נהיגה מיוחדת במינה.

כידוע לרכב 6 הילוכים אוטומטיים בשילוב מנוע "קטן" 1.4 בשילוב מגדש טורבו.

נכון לעכשיו הרכב עשה 1200 ק"מ והוא לא כ"כ חסכוני כפי שחשבתי ( 1:8 בנסיעה עירונית, 1:12 בנסיעה בין עירונית )

אבל כולי תקווה שעם השימוש, צבירת הק"מ ו"פתיחת המנוע" תשתפר הצריכה...

הבעיה שברצוני להתייעץ עמכם חברי הפורום המנוסים היא "שאלה" לגבי "תופעה" במיזוג האויר ברכב.

להלן "התופעה" במילים פשוטות ולא מקצועיות:

כאשר אני מפעיל את המזגן כשעוצמת המפוחים הכי חזקה ישנה תופעה שכאשר הרכב מגיע לקראת עצירה או בתחילת נסיעה

כאשר סיבובי המנוע נמוכים ישנו מצב שמרגישים "נפילה" רגעית למשך שנייה בעוצמת המפוחים שיורדת מעין חצי דרגה ואז חוזרת לעוצמה המלאה.

בתחילה נאמר לי במוסך המרכזי שכאשר אני מפעיל את המזגן במצב אוטומט ( באמצעות בקרת האקלים ) בגלל שהמנוע יחסית "קטן" והמומנטים נמוכים אזי המערכת האוטומטית מנמיכה למשך רגע קטן את עוצמת המזגן כדי להקל על עומסי המנוע וכדאי לי

פשוט להשתמשלא להשתמש במצב אוטומט אלא בעיקר להשתמש באפשרות הידנית לקביעת עוצמת המפוחים של המזגן וכך לא תהיה אופציה למערכת בקרת האקלים להתערב...

במהלך הסופ"ש ניסיתי גם את האופציה הידנית ועדיין נתקלתי ( אומנם בתדירות נמוכה יותר... ) במצב שבו במומנטים נמוכים ישנן נפילות עוצמה רגעיות במפוחי המזגן.

אני מדגיש שהנפילות הללו מורגשות אך ורק כאשר עוצמת המפוחים נמצאת במצב הכי חזק.

כאשר המזגן עובד באוטומט או בידני בעוצמות ובטמפרטורות חלשות או נמוכות לא נתקלתי בשום נפילה או בעיה במיזוג.

מה דעתכם? האם במנועים קטנים מוגדשי טורבו אמורה להיות תופעה כפי שציינתי כאשר המזגן עובד "בפול עוצמה"?

פורסם

לא נשמע חריג במיוחד וההסבר של אנשי המוסך משכנע, גם אם זה קורה לך במצב הידני של בקרת האקלים.

הייתי בודק האם לרכב יש מערכת טעינה חכמה עם וויסות ממחושב לתפוקת האלטנרטור, כי ברכבי בעלי המערכת זו עוצמת המפוח מזגן משתנה בהתאם למצב הטעינה באופן מורגש כאשר המפוח במהירות גבוהה, כפי שאתה בדיוק מתאר.

פורסם

בוקר טוב ותודה על תשובתך.

לפי מה שרשמת אני מבין שכאשר האלטרנטור עובד בתפוקה מלאה אזי כדי להקטין עומסים המערכת

מנמיכה לרגע קט את עוצמת המפוח.

האם לדעתך את הנתון לגבי הימצאות מערכת טעינה חכמה עם וויסות ממחושב לתפוקת האלטנרטור ניתן למצוא

או לקבל באתר היצרן או דרך המנהל הטכני של אופל בישראל?

בשורה התחתונה הכי חשוב לי לדעת שלא מדובר בתקלה בבקרת האקלים או ביחידת המזגן ושמצב זה קיים

ברוב המכוניות בעלי מנועים קטנים ומוגדשים.

פורסם

לשברולט קרוז, אחותה של האסטרה, יש מערכת טעינה מנוהלת לאלטרנטור, כך שקרוב לוודאי יש גם לאסטרה.

http://media.gm.com/content/product/public/us/en/FuelEfficiency/home/intro.detail.html/content/Pages/news/us/en/2011/Mar/0328_Cruze

על האסטרה החדשה קשה למצוא מידע, בגלל שהשם קיים כבר תקופה ארוכה.

פורסם

אגב לגבי תצרוכת הדלק האם אתה נוהג בצורה אגרסיבית או מתונה ?

אני יודע שהיתרון של המנועים החדשים קטני הנפח עם הטורבו הוא שברגע שאתה נוהג בצורה רגועה הטורבו לא דוחס יותר מדי אוויר ולכן מוזרק פחות דלק [מה שאומר תצרוכת נמוכה יותר].

וכמובן הפוך כשנוהגים עם הדוושה לרצפה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אהלן...

תודה על התייחסותכם.

שוחחתי עם המנהל הטכני של אופל היום בבוקר ואכן ישנה מערכת שכזאת.

ממה שהצלחתי להבין, באופל אסטרה החדשה בנוסף למערכת הנ"ל ישנם חיישנים שנמצאים "על החיווט".

בזמן צריכת זרם מוגברת הם פועלים לווסת את פעולות הצרכנים בהתאם לתקנים.

לגבי צורת הנהיגה ותצרוכת הדלק.

ברוב שעות היום נוהגת ברכב אשתי היקרה, נסיעות עירוניות, ממוזגות.

מהיכרותי עם הנהגת לנ"ל ישנה נהיגה מאוד מתונה ורגועה וכנ"ל גם לי.

איננו נוהגים לנסוע בצורה אגרסיבית אלא בצורה רגועה.

העניין הוא שהרכב נוסע כאמור בתוך העיר עם מזגן ועובדלרוב בנסיעה איטית יחסית.

לעניות דעתי לאחר מס' ק"מ שהרכב יגמע תצרוכת הדלק תשתפר, אבל מה שבטוח הקנייה הנ"ל

היתה כדאית, הרכב נח מאוד, מגיב יפה לדוושה וממש כיף להתנייד עמו בג'ונגל העירוני.

כמו כן לא הבנתי מדוע קשה לקבל נתונים על האסטרה החדשה.

דרך אגב עוד לא ראיתי מבחן דרך על האסטרה טורבו 1.4

נראה לי תמוה שעדיין לא סקרו את הרכב הנ"ל.

פורסם

אותה תופעה בדיוק קיימת גם בקיה פורטה , אין מה להילחץ ההסבר של המוסך מדויק.

לגבי צריכת הדלק, אל תצפה להרבה יותר, נסיעת זחילה בעיר + מזגן המלווה בהאטות\האצות מרובות = צריכת דלק על הפנים.

אולי לאחר פתיחה מלאה של המנוע תגיע ל 10 ק"מ אל תפתח ציפיות מעבר לכך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יש להם טעות במומנט בכתבה בכלכליסט. 10.3 קג"מ זה מומנט של פיז'ו 107 עם צילינדר אחד דפוק.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

השאלה מה זה שיפור בכלל.

שפניתי לרכישת הרכב, אחד האלמנטים שהשפיעו עליי לחיוב היתה תצרוכת הדלק שמפרסם היצרן.

אני יודע שהפרסום הוא בתנאי מעבדה אבל עדיין הנתונים היבשים ורמת הזיהום השפיעו עליי לטובה.

נשאלת השאלה.

מה אחוז הסטייה שליצרן מותר לפרסם בנוגע לתצרוכת הדלק והאם נתוני פרסום לא צריכים להיות קרובים למציאות

באיזה שהוא אופן ולאו דווקא ברכב הספציפי הזה שקניתי אלא בנוגע לכל רכב חדש שנמכר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

חברה אחרי 6.5 אלף מאפס, אם האסטרה :

אם אתה לוחץ בעיר (בעיקר הילוכים נמוכים ) הדלק הולך כמו האמר - משהוא כמו 1:3

אם אתה מגיע ל-60 קמש ושומר על המהירות אתה יכול להגיע לתוצאות של 1:20 בכביש ישר.

אצלי בממוצע היא אוכלת 7.5\100 ב50% עירוני 50% בינעירוני ואני אוהב ללחוץ כשהכביש פנוי..

מאוד מומלץ להשתמש באפשרות של הגבלת המהירות מההגה(על 50-60 קמ"ש) (לא קרוז קונטרול)- תצרוכת הדלק משתפרת פלאים!

בינעירוני גם מומלץ להשתמש בהגבלת המהירות יותר מהקרוז קונטרול אלא אם כן אתם יורדים לאילת

אצלי היא אוכלת 1:16 בממוצע מחוץ לעיר.

סה"כ היא בכלל לא המכונית הכי חסכונית בעולם אבל גם בכלל בכלל לא הכי שתיינית. טובה מהממוצע.

עריכה : לאלו שחושבים שצריכת הדלק לא משתפרת - אתם טועים חבריה.

אופל אסטרה כחול שמיים 1.4 טורבו

מגאן II 2006, מפונקת, אבל(כבר לא)שלי :lol:נמכרה

פורסם

צריכת הדלק לא תשתפר משמעותית.

אתה תשפר את הנהיגה שלך וזה יהיה עיקר השיפור.

מנהיגה שלי באוטו דוקא התרשמתי מרעשי כביש חזקים, ומנוע וגיר לא חלקים. אכזבה.

כנראה שזה תלוי במה נהגת לפני כן.

• תוכן חדש...