Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בשעות הצהריים, בעודי עושה את תחילת דרכי חזרה מחיפה לת"א, כשהרכב מלא מטעמים שהכינה אמא של אשתי, והסטודנטים סיימו את המבחן (הלא קשה במיוחד, אני חייב לציין), החלטתי לעצור לתדלק בקניון חיפה. לצערי לא ביקרתי שם כבר כמה חודשים ולכן לא ידעתי שהתקינו שם דוקרנים במסלול שמוביל אל תחנת הדלק, שלמיטב זכרוני היה חד סיטרי והפך לפתע לדו-סיטרי. בשל האפלה (היחסית), לא שמתי לב לדוקרנים - והופ הלכו להם שני הצמיגים הקדמיים. במזל לא כל הארבעה...

בצמיגייה שבגרנד קניון יכלו להציע לי רק צמיגי West Lake מובחרים (או כל שם מקושקש אחר) ולכן זחלתי ב- 10 קמ"ש ואיתותים מהבהבים לצידו השני של הכביש, אל צמיגי פרויד, מתחת ל"מסעדת הבוקרים". ראשית, השירות מצויין. הרכב הועלה על ליפט, נבדקו כל ארבעת הצמיגים, והסתבר באמת כי השניים האחוריים לא מראים כל סימן פגיעה ואף לא איבדו את לחץ האוויר שלהם. הבחור (נתי) נחמד מאוד, וגם הבעלים היה סימפטי. יש יתרון בלתת ל"אשכנזים" למכור בצמיגייה, זה נותן סוג של אמינות ;-)

על כל פנים, להחלפת הפוטנזה 225/45/17/91W שלי (שמחירם הרשמי מטורף) הוצעו שלוש אפשרויות: TOYO כלשהם ב- 900 ש"ח (הכל, כמובן לאחר "הנחה" ושטויות רגילות אחרות של אנשי מכירות); עוד צמיג מוכר שאינני זוכר את שמו ב- 1100, והבחירה שלי - מישלין PS3 94Y, במחיר מציאה של 1450 ש"ח לצמיג. בחרתי במישלין כי זכורה לי לטובה השפעה של צמיג מישלין על הוולבו הישנה של אימי, וגם משום שנתי הדגים לי את הגמישות של דופן הצמיג (לא שאני מבין בזה אבל לדבריו זה מראה על משהו) והפגין ידע די מרשים בכלל בנושא צמיגים. לדבריו זה הצמיג המועדף על בעלים מסוים של שירוקו, ולטענתו הצמיג גם עדיף על הפוטנזה.

הצמיגים הורכבו על הציר האחורי, כמובן, והאחוריים מקדימה. הכל אוזן, נופח לפי בקשתי ויצאתי לדרך. להפתעתי כי רבה, אכן מורגש הבדל בנסיעה, אף שהצמיגים הורכבו מאחור. הנסיעה שקטה יותר ומעט "רכה" יותר. נתי דיבר על זה עוד לפני שהם הורכבו, אבל אני פיקפקתי. הוא הבטיח גם אחיזה טובה יותר, אבל את זה עוד לא בדקתי.

אם כך: האם המחיר הגיוני? האם הגיוני שההבדל אכן מורגש גם כשהזוג מורכב מאחור? בדקתי עכשיו קצת ביקורות על הצמיגים וראיתי שהם אכן מדורגים גבוה יותר מהפוטנזה. אז האם הכל עניין של עלות/תועלת?

וכמו שאמרה לי פעם ברונית גרמניה אחת:

At my age, you can still learn, it only costs more...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם שאלתך, האם היתה אפשרות למצוא את אותם הצמיגים במחיר יותר זול, התשובה כנראה כן.

http://tires4u.co.il/default.asp?Compare=1&Id=253998&AreaId=0&ManfCountry=%E0%F8%F5%20%E9%F6%E5%F8%20%EE%F7%E5%F8:%20%F6%F8%F4%FA

אבל אל תשכח, שלא היה באפשרותך לברר מלאי בכל הפנצ'ריות שבלינק או לנסוע רחוק (או אפילו קרוב).

האם המחיר הגיוני? ברור שהוא הגיוני, אבל לא הכי זול.

ולשאלתך השנייה - כן ההבדל מורגש, גם במיקרה והצמיגים החדשים מורכבים על הסרן האחורי.

אתה הרכבת צמיגים יותר טובים ממה שהיו לך מקודם. אבל גם במידה והיית מרכיב בדיוק את אותו הדגם שהיה לפני כן, סביר להניח שהיית מרגיש שיפור קטן לטובה בצמיגים החדשים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מדובר בצמיג מאוד דומה למה שאתה הצגת:

http://tires4u.co.il/default.asp?Compare=1&Id=253982&AreaId=0&ManfCountry=ארץ יצור מקור: צרפת

אבל עדיין, אותה פנצ'ריה מציגה את זה במחיר של 300 ש"ח פחות... בהחלט גבו ממני את מחיר הטעות, והם הולכים לקבל ממני טלפון ביום א'. עכשיו כל השרות הטוב מתחלף בטעם מר של ניצול. נחיה ונראה מה הם יגידו ביום א'.

פורסם

איזו אפשרות אחרת הייתה לך?

לנסוע לפנצ'רייה מרוחקת אחרת על 10 קמ"ש עם הבהובים?

לקנות זוג צמיגים סיני זול ב-200 ש"ח ואז לנסוע לפנצ'רייה אחרת להחליף אותם אחרי שעשית סקר שוק?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

בענף הרכב, ישנם מקומות שחיים בדיוק ממקרים כמו זה - הם פשוט לא מבינים את הנזק התדמיתי שהם עושים לעצמם בזה שהם דופקים את הלקוח (אומנם הרוויחו פעם אחת, אבל לא יזכו לפרנסה טובה בעתיד מאותו אחד).

אפרופו TIRES4U, ברור לך שאפשר להשיג צמיגים גם בפחות ממה שרשום שם...

מייד לאחר שקניתי את הפרטנר-HDI לפני שבוע, שמתי פעמיי לפנצ'ריה מוכרת בפתח תקוה ורכשתי זוג צמיגים טריים של יוקוהמה A.drive מחוזקים (REINFORCED) במחיר של 310 שח ליחידה - בלי שום ויכוח או התניה כלשהיא ואפשרי גם בתשלומים ללא ריבית אם רוצים (המחיר ב TIRES4U נע בין 320 ל 390 שח ליחידה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן, ידוע שצמיגי פרויד יקרנים.

כתבתי על זה לפני כמה ימים וגם לפני כחודש, כשעשיתי סקר שוק בנוגע להחלפת צמיגים.

אין לך מה להרגיש רע עם עצמך - זה לא שהיתה לך ברירה אחרת. לפחות "נפלת" על פנצ'רייה עם מבחר טוב של צמיגים.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אני חייב לציין שקרעת אותי מצחוק עם המשפט על הברונית הגרמניה =] נראה לי שהערתי את השכנים עם הצחוק :lol:

ועכשיו ברצינות, היה לי מקרה דומה שנתנו לי מחיר X על זוג צמיגים קדמיים ואחרי שהתקשרתי לחברים שיש להם חברים עם רשת פנצ'ריות וקיבלתי השוואת מחיר הרבה יותר זולה, מיד התגמשו איתי במחיר כשאמרתי להם שאת אותו צמיג בדיוק אני קונה בהנחה משמעותית אצל המתחרים. ככה זה, אתה צריך להיות ישראלי בקטע הזה ולא אשכנזי מבית טוב, אתה חייב להבהיר למוכר שזה או שהוא מרוויח עליך מחיר הוגן ושפוי או שהוא לא מרוויח כלום והוא יתקע עם צמיג פג תוקף מתישהו כשהוא לא ימכור את כל המלאי.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

bar72, יש לך אייפון 4 לא?

למה לא לעשות סקר שוק מקוון קצר לפני שמסכימים למחיר שהציעו לך?

תמיד טוב לעטוף את הסיטואציה בסיפור כיסוי קל שיש לך חבר שיכול בהתראה של 15 דקות להביא לך ספייר נוסף כדי שתוכל להתנייד משם ולבחור בכל פנצ'ריה אחרת באזור? הם ידעו שאתה לא מקומי?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

למה לא קנית אחד , הכי זול, אםילו ווסטלייק בפנצריה הראשונה ונוסע כמה ימים עליו + הבפר עד שקונה קניה טובה בלי לחץ ומשאיר את הזבל להיות ספר שני ? אני תמיד מחזיק 2 ספרים - אחד במחסן המכסחות בחצר.

פורסם

הייתי חייב להגיע לת"א מהר ככל הניתן, ולהתחיל לעשות סקר לא היה לי זמן. אליהם לא אני ולא קרוביי או חבריי בחיפה ייכנסו אי פעם. לו היו גובים מעט יותר - ניחא. אבל 300 ש"ח יותר מהמחיר שהם עצמם מציעים? זה באמת ניצול. אני מתנחם בזה שבצמיגים הם באמת מבינים - חבל שלא ביחסי אנוש...

הבעיה, כמובן, שהאפשרות היחידה שהיתה לי היא - שלא היתה כל אפשרות אחרת... הפנצ'ריה הכי קרובה היא במקסים, שזה נסיעה לא קצרה, וגם הם לא זולים במיוחד לפי מה שזכור לי. אולי הייתי צריך לבחור צמיג זול יותר, אבל אני מאוד מרוצה מהתוצאה. הדרך, כאמור, בעייתית מאוד.

פורסם

קרה לי מקרה מסריח תודות לפנצ'ריה הזאת ,הם שכחו לסגור ברגים לאחר התקנת הצמיג והגלגל נפל באמצע הנסיעה .

כמובן שהם התנערו מאחריות ,המקרה היה מורכב מדי והאוטו היה באמצע העברת בעלות כל שלא יכלתי לתבוע אותם .

הנזק גלגל מגנזיום שבור .

מאז אני מכריח כל מכונאי שמפרק גלגל לסגור אותו ידנית מולי :twisted:

פורסם

לכאורה אתה צודק, אבל היום זה לא לפני עשר שנים ויש פה סוג של ניצול. נכון, לא מדובר בקוטג׳ אבל הם מפרסמים מחיר אחר. זו אולי רק אי שביעות רצון שלי בדיעבד, מה שנקרא טעות בכדאיות, אבל יש פה גם מעבר לזה. לא יתפשרו? אני אדאג לפרסם את זה לכל הסטודנטים שלי והמרצים בסגל הפקולטה בחיפה, וזה מעבר לפורומים כמובן, פייסבוק, וכו. על מאה שח לא הייתי מתלונן, אבל שש מאות זו כבר גזילה. 

• תוכן חדש...