Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נרשמתי לשתיהן ואני אמור להתחיל השנה (הנדסת מחשבים\תוכנה או הנדסת חשמל אני אתחיל ללמוד)

איפה עדיף (ולמה?)

אני גר באזור המרכז ככה שאם אני אלמד בת"א אגור בבית

הרבה אנשים אומרים שבבן גוריון הרבה יותר כיף ללמוד ובת"א יש אווירה קרה ולא נעימה ושהרבה פחות נהנים

אשמח לשמוע מכם מה אתם חושבים

פורסם

אני לא חושב שמותר לי לכתוב באוף טופיק אז אתן לך את דעתי כאן לפני שיעבירו:

אני למדתי בבן גוריון מכונות. אחלה חיי חברה, אפילו לי היו שאני סוג של נכה חברתי. האוניברסיטה וסביבתה מתפתחות בקצב מסחרר, פעם אחרונה שהייתי שם בקושי זיהיתי את המקום. הבועה האוניברסיטאית של ב"ש היא סוג של ת"א רק זול יותר ועם הרבה פחות פוזה. לא למדתי בת"א אז אני לא יכול להשוות את הרמה, אבל אקסית שלי למדה תואר ראשון בב"ש ושני בת"א ואמרה שהרמה בת"א פחותה (אבל זה היה תואר שני אז זו לא השוואה נכונה).

בכל מקרה אני ממליץ בחום!

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

למדתי בת"א. מה שכתבת מתאר היטב את הפקולטה להנדסה בת"א.

מבחינת "ערך" התואר, אין הבדל בשוק העבודה. אז אתה צריך לבחור בין חיי חברה ופקולטה נעימה, לבין קל"ב.

בהצלחה!

:turn-l:
פורסם

אתה תשמע שוב ושוב את אותה הדבר - בב"ש נהנים מהלימודים ומחיי החברה.

ובת"א "נהנים" מזה שגרים בת"א.

כמו ש-יובק כתב לך:

אתה צריך לבחור בין חיי חברה ופקולטה נעימה, לבין קל"ב.

פורסם

בן גוריון, ברור :wink:

דרך אגב, אם אתה גר באזור המרכז אז הנסיעה מהאוניברסיטה ועד למרכז תל-אביב עורכת בדיוק שעה ועשר דקות, גם בשעות הבוקר. פחות ממה שיקח לך להגיע באותם השעות מראשון לציון לאוניברסיטת תל-אביב, לצורך ההמחשה. כל נושא הקל"ב פחות קריטי כשלוקחים את העסק בפרופורציות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אהלן,

בתור סטודנט לחשמל בבן גוריון אני מזהיר אותך,

כל מה שרשמו נכון אם אתה בא ללמוד תואר במדעי החברה/רוח, אם אתה בא ללמוד הנדסת חשמל אין לך חיים! נקודה!

התואר לא פשוט בכלל, מה גם שלפחות בשלושת הסימסטרים הראשונים, רוב המרצים הם מהפקולטה למדעי הטבע,

שרובם עולים חדשים, שלא מסתדרים עם עברית מי יודע מה, וגם לא כל כך איכפת להם מהסטודנטים.

מהסמטר הרביעי זה משתפר..

בכל מקרה, אל תצפה לתמיכה או לשירות טוב מהאוניברסיטה(מה שמעניין אותם זה רק כסף).

חשוב לפתח קשרים חברתיים עם סטודנטים אחרים, ואז עוזרים אחד לשני ולומדים ביחד.

פורסם
אהלן,

חשוב לפתח קשרים חברתיים עם סטודנטים אחרים, ואז עוזרים אחד לשני ולומדים ביחד.

אני יודע שזה מנוגד קצת לחוקה הפורומית אבל אין לי דרך אחרת להדגיש את מה שהבחור כתב .

רק חברים יעזרו לך בתואר להנדסה .

וד"א לכול סטודנט להנדסה אין חיים ב 3 הסמסטרים הראשונים .

עמי

(שמנסה לסיים שנה א' ב HIT )

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אני שומע מה אתם אומרים וזה נשמע לי כמו: "אוי אוי אוי... אין לנו חיים 3 סמסטרים, אוי אוי אוי.." :lol:

יש אנשים שאין להם חיים תואר שלם שנמשך 6 שנים ואחרי זה עוד התמחות שנשמכת 5 שנים.

וגם מרוויחים פחות ממכם.

אז עשו טובה :x

פורסם

ואוו, כמה שאתה הולך לסבול.... :)

וזה בכלל לא חשוב אם זה בב"ש או בת"א.

אם הייתי יודע שאני הולך לעבור מה שעברתי בתואר הראשון אני לא בטוח שהייתי חוזר על זה. [הנדסת חשמל ת"א]

מצד שני , התואר הזה פותח דלתות בצורה אוטומטית .

מד שלישי, אני עושה עכשיו תואר שני באוני' ת"א , מי אמר מזוכיסט? (אמנם לא בהנדסה) :)

מבחינת "מיתוג" תל אביב וטכניון נחשבים הטובים בארץ להנדסות ,

בתכלס אני לא חושב שיש הבדל ואם היום הייתי צריך לבחור כנראה שהייתי בוחר בבאר שבע ,

למרות שאני מאמין שהשמועות על חיי חברה שם נכונות יותר לתארים שאינם הנדסה כי בהנדסה אתה משועבד 4 שנים אם אתה לומד באוניברסיטה/טכניון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מיקרונוט - כל מה שאמרת יותר גרוע בת"א (מניסיון) , זה פשוט אחד המקומות המזוויעים עם סגל זוטר נוראי ומרצים נוראיים שבאים רק לשרוף שעות כדי לחזור למחקר.

יש בעיה רצינית באקדמיה בארץ בקטע הזה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מבחינה אקדמית זה אותו ח%א בכל המוסדות המובילים , רק שבתל אביב זה אותו דבר רק בלי חיי חברה של סטודנטים.

(בבאר שבע זה בין היתר מתוך אילוץ כי כולם תקועים שם)

במוסדות המובילים נמצאים החוקרים הטובים ביותר, שהם מן הסתם אינם מורים ואתה תקוע להם כמו קוץ בישבן.

אפשר גם לשלם חבילת מזומנים למוסדות כמו הבין תחומי ושילקקו לך כל הדרך אל התואר :)

הכל עניין של העדפה ויכולת כלכלית.

(הכל בידידות ליביו, כן? :))

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ילקקו - אבל על הדרך גם יביאו אנשים שהם אשכרה מרצים מעולים ואנשים שצמחו בחברות הכי מתקדמות בתחום בנושאים כמו אלגוריתמים , ארכיטקטורות דיגיטליות , קריפטוגרפיה תיאורטית וישומית , תקשורת מחשבים ועוד.

וביחד עם הליקוקים תקבל יחס , העשרה וחיזוק ברמה רצינית.

אז נכון - "תאלץ" פחות לסבול ולדבר ללמפה כדי לנסות להבין חומר , אבל גם תהנה וגם תלמד ממרצים מדהימים וסגל שאתה מחייך כל פעם שאתה רואה.

כמו שאתה יודע, לאורך השנים יצא לי לעשות גם פה וגם שם לימודים - ההבדל הוא שמיים וארץ.

מה שכן - ההבדל התקציבי אכן בלתי ניתן לגישור ... או רגע ... בעצם לא ממש.

מעל 50% ממי שלומד על מלגה כזו או אחרת ורובן מעל 50% מהשכר לימוד.

סתם כאנקדוטה - פוסט של מחשבות אחרי שכתבתי קצת אחרי קבלת התואר שלי חודש שעבר:

http://liviu.romascanu.net/2011/05/28/finished-my-computer-science-degree-some-afterthoughts/

אני בלי למצמץ אם היתה לי את האפשרות - הייתי ממשיך ללמוד שם וחוזר על זה שוב.

אתה לא היית חוזר כנראה על ת"א ... אז מה זה אומר לנו?

ליביו (שלא לוקח ללב ... גם לריאות כבר לא :) )

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דיברתי על תואר הנדסה באופן כללי.

מבחינת מוסד אין מה לעשות, זה אחד המובילים אם לא המוביל בהנדסה.

בתואר שאני עכשיו לומד הוא המוביל בארץ.

גם בתל אביב היו מרצים שהיו מעולים ומרצים שהם היו על הפנים (אני יכול לומר לזכות האוני' שהוחלף לנו פה ושם מרצה באמצע סמסטר בעקבות תלונות על רמת הוראה).

גם החוקרים והאנשים שאתה מדבר עליהם, מעולים ככל שיהיו הם לא מורים מקצועיים וזה הרבה עניין של מזל. בגלל שזה העיסוק העיקרי שלהם במוסד, הם משקיעים בזה יותר.

באוני' המרצים נמדדים בעיקר על פי פרסומים, כמה פרסמו, כמה תגליות כמה פריצות דרך וכו' וכו' ולכן זה מעסיק אותם יותר מאשר סטודנט כזה או אחר שזה עיסוק דיי צדדי.

אגב, גם במלגה של 50 אחוז (מה הקריטריון למילגה? מתחת ל10 מליון דולר נכסים? :)) שכר הלימוד הוא עדיין 50 אחוז יותר גבוה.

אגב2, אחד המרצים המבוקשים אצלנו בפקולטה, "נרכש" ע"י הבין תחומי בכסף רב לדעתי הם פיצו גם את האוני' וגם את המרצה במשכורת גבוהה מאוד. זה ממש מזכיר את עולם הספורט :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שמע לי, אל תלמד בכלל הנדסה!

אם לא הייתה חברה, כנראה לא הייתי זוכר איך נראה הזה...:lol:

וביתר רצינות, שני המוסדות בעלי שם, אם חשוב לך הקל''ב אז תירשם לת''א.

ליאור( זה שמנסה לסיים שנה שנייה בהנדסה אבל לא כל כך בא לו):wink:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אחרי 4.5 שנים בהנדסת תוכנה (חשמל+מחשבים) בת"א - אני לא ממליץ בכלל. שתי הפקולטות האלו מחורבנות לתואר ראשון. בתואר שני זה כנראה אחרת.

יתרון אחד, אם אתה פנוי - הן קרובות יחסית לפקולטה למשפטים :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...