Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד מתנהל הדיון הציבורי סביב מחירי הקוטג', סכיני הגילוח והבמבה, רצף מחירים שנתקלתי בהם לאחרונה מהתחום "שלנו" עורר בי את הצורך להעלות כאן את נושא (ובעיקר את המרמור שלי) מחירי החלפים והחלקים בארץ לעומת חו"ל.

אתמול לדוגמא, נכנסתי לחנות חלפים בכפ"ס וביקשתי לרכוש שסתום PCV (שימוש נפוץ בצינורות ואקום במכוניות אמריקאיות ישנות). המוכרן ציין כי אין כזה וצריך להזמין מת"א, יגיע עוד 3 שעות והמחיר הוא 90 ש"ח. ביודעי מה המחיר בחו"ל (רגע, גם לזה נגיע) שמתי פעמיי לחנות חלפים אחרת ה'ידועה' ככזו שמחזיקה חלקים וחלפים למכוניות ישנות. שם נאמר לי שיש להם משהו והמחיר? רק 80 ש"ח.

מחיר חלק זהה באיביי נע בין $1 ל-$2.50, אותו חלק בדיוק. משלוח? בין $3.5 ל-$4.5. ניקח את הדוגמא הגבוהה, חלק כזה יעלה לא יותר מ-24 ש"ח בארץ.

לפני זמן מה רציתי לרכוש קופלונג הגה לאמריקאית. המחיר שביקשו ממני כאן היה 400 ש"ח לפני מע"מ. תחנונים השיגו לי הנחה של %20 כך שהמחיר כולל מע"מ נשאר באיזור ה-400 ש"ח. חלק זהה באיביי עולה $7.5. משלוח עוד $12 מה שמביא אותנו לסה"כ של כ-70 ש"ח.

לאחרונה ביקשתי בארץ הצעת מחיר למחוונים של חברה ידועה. קיבלתי מחיר לכל מחוון (אלו שהיו במלאי) כשהמחיר ל-Sender הינו בנפרד לכל אחד מהם. בכדי לקצר, אומר שסט של מחוון והיוניט שלו עוברים את ה-400 ש"ח במקרה הטוב והמחיר הוא רק דוגמא, היו יותר יקרים מזה. מחיר מחוון זהה באיביי (שם הם מגיעים עם ה-Sender ברוב המקרים!) הינו $25-$30. משלוח עוד כ-$15-$20. ניקח את הדוגמא היקרה ומחוון צריך לעלות 175 ש"ח. נגיד וזה עבר את ה-$50 כולל משלוח? יאללה, עוד 50% הולך? סה"כ 262.5 ש"ח. אגב, כדי לחסוך את נושא המס, כדאי לשלוח אחד אחד בנפרד כך שלא יעבור כל משלוח את ה-$50, בחשבון הסופי זה חיסכון של מאות שקלים (למרות שזה נראה יקר יותר בשל המשלוח, בפועל זה זול משמעותית).

קופסת פיוזים - המחיר שביקשו בארץ (לאחר 30% הנחה) היה 40 ש"ח לפני מע"מ. כאן הופתעתי מהמחיר הגבוה יחסית לחתיכת פלסטיק קטנה אך בחו"ל המחיר כמעט זהה (כולל המשלוח). יש גם מצבים (לא רבים) שבהם חלק כאן יעלה זול יותר, כן כן.

קופלונג דרייבשפט לבימר - 500 ש"ח בארץ לפני מע"מ. 500 ש"ח!! קניתי 2(!) ב-$24 + $29.99 משלוח. כ-190 ש"ח לשתי יחידות!

להמשיך? פלאגים לרכב. חיפשתי פלאגים לקורבייר, מספר חנויות החזיקו את הדגם שחיפשתי וחלקן אמרו שהוא "מיוחד" ולקירור אוויר. צדקו. המחיר לפלאג המיוחד היה בין 45 ש"ח ל-65 ש"ח לפלאג אחד. קניתי באיביי את אותו הסוג בדיוק - 12 פלאגים ב-$16 . שילמתי עוד $18 משלוח ויצא לי פה בארץ כ-120 ש"ח ל-12 פלאגים. ספייר, שיהיה.

אני חושב שהבהרתי את הנקודה...

התואנה שיש לחלק מהחנויות כאן היא "אני משלם שכירות, עובדים, מיסים, ייבוא, אחסנה" וכו' וכו'... אין לי טענה מול זה. יש לי רק שאלה... האם חנויות בחו"ל (לא הוירטואליות אלא ה"רגילות" שגם מהן יוצא לי לקנות לא מייבאות? משלמות שכירות? עובדים? מיסים? ייבוא (חלקים רבים לא מיוצרים בארה"ב... הפתעה..) וכו'? משלמות גם משלמות.

יש עוד המון, המוןןןןןןןןןןןן דוגמאות.

אין לי בעיה עם קפיטליזם, עם הרצון של בעלי החנויות והעסקים להרוויח. לגיטימי לגמרי. אך כשאני כצרכן רוכש משהו ממוכר קצה (אותו מוכר באיביי או חנות אינטרנטית קנה גם הוא מסוכן, אולי עוד סוכן בדרך, יבואן, יצרן ואולי עוד מרכיב או שניים בשרשרת האספקה), אותה חנות רוכשת את אותו פריט במחיר זול משמעותית, לפעמים בהפרשים של בין עשרות למאות אחוזים. אין בעייה, תוסיפו את עלויות השינוע, שילוח, מיסוי וכו' ותוסיפו לזה את הרווח שאתם חושבים שמגיע לכם כי באמת, מגיע לכם. אבל למה מאות אחוזים הפרש בין המחיר לצרכן הסופי בארץ לבין ההבדל בחו"ל? כי זה "מצליח"? כי (ואני מצטט) "זה המחיר כי נראה אותך מוצא את זה אצל מישהו אחר, רק לי יש, לך קנה בחו"ל"?

תרוויחו, בכיף, עשרות אחוזים, יאללה, באמת שבכיף ובאמת שנשלם על זה בכיף, זו הפרנסה שלכם, זה העסק שלכם. אבל מכאן ועד כפולות של מאות אחוזים יגרמו לנו כצרכנים רק לדבר אחד, לא לבדוק אפילו מה המחיר שאתם מבקשים ולשים פעמינו מראש לכיוון המקלדת, החבר שמגיע מחו"ל ויקנה לי משהו בדרך או דרכים יצירתיות אחרות שיגרמו למוצרים שעל המדפים שלכם להעלות אבק ולחזק את האמירה שלכם של "יש לי שכירות, עובדים, אחסנה וכו'" רק חבל שלא יהיו לכם לקוחות...

אם גם לכם יש חוויות ודוגמאות לשתף, לכו על זה.... אולי מהדיון נחשוב על דרך יצירתית להתמודד עם העניין.

שבוע טוב,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק לגמרי.

חבל שלא הכנסת לסקירה את התמחור של חלפים, שמנים וכו' אצל המוסכים המורשים אשר מרשים לעצמם לחייב לקוחות ב 40-50 ש"ח לליטר (!) שמן. וזה חוץ משכר עבודה.

לדעתי הדבר נובע משני סיבות - 1. תאוות בצע חסרת גבולות המאפיינת את החברה בארץ יותר יותר לצערי 2. אין תחרות מספקת.

אני חושב שיש מקום לחברה שתציע שירות יבוא מאתרי קניות בחו"ל בתוספת עמלה.

פורסם

אם כבר יום הזעם, בגולף שלי 2001 1600 גיר רגיל, התעורר הצורך

להחליף חוטי הצתה, מנסיון אמרתי למוסכיק שלי שאיתר את התקלה,

שאני מבקש רק "לוקס" או בוש...בכל אזור התעשייה בי-ם לא נמצאו

כאלה רק חוטי הצתה סיניים, וגם עליהם נגזר קופון שערוריתי.

מכרחים אותו להשתמש בחלקים נחותים, אגב בחוטים החדשים

אחד מתוך החמישה לא עבד ועשה בלגאן, כמובן שהוזמן מחו"ל סט חדש

ולוהט...

נניח ואני מוכן לשלם מחיר יותר יקר מחו"ל, למה אין לי את המגוון לבחור

בין איכותי לזבל? - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ליאור אני עבדתי בזמנו באחת מחנויות החלפים במרכז שיחסית מוכרת בזול ואני יתן לך דוגמא למחירים

כיסוי חיצוני עולה לבעל החנות 24 ש"ח כולל מע"מ (אחר כך הוא מזדכה עליו במע"מ) נמכר ב120 ש"ח כולל מע"מ ! ויש חנויות שמוכרות את אותו כיסוי בין 150-350 ש"ח !!!!!!!!!!!!!!!

אנטנה חשמלית לרכב עולה לבעל החנות 33 ש"ח כולל מע"מ ! נימכר בין 250 ל-400 ש"ח!!!!!!

אלו 2 דוגמאות שאני מכיר מקרוב!!!

ועוד סוד קטן שלא קשור לעיניין הזה ,הדלק בשטחים עולה בין 7 ל-5.7 ש"ח (אותו דלק בדיוק ,לא מלוכלך ולא נעליים!)

ואם כבר חשבנו ששונאים אותנו בעולם אז גם אנחנו שונאים את עצמנו :cry:

פורסם

בדוגמאות שלך העושק הוא קטן לדעתי אני יכול לתת לך דוגמא עבור משאבת דלק הכוללת מצוף לרכב אמרקאי בחברה רוצים בסביבות 5000 ש"ח פלוס מע"מ בארצות הברית אותו חלק עולה בין 78 דולר ל 500 דולר תלוי האם הוא תחליפי שם ניתן לבחור מה לשלם פה אתה מקבל חליפי במחיר הגבוה .

דוגמא נוספת משאבת הזרקה לסיירה דיזל או נואדה עלוה כאן בארץ מעל 15000 ש"ח בארצות הברית עד 1300 דולר אתה משיג חדשה .

מתח הרווחים של היבואנים לא ברור אוליי אנחנו לא יודעים לחשב עלויות של אחזקת מלאי מחסנים עובדים עמילי מכס ומיסים והוצאות דלק ומישלוח אך עדיין אין פרופורציה לדעתי בין מחיר המוצר בחול לבין המחיר כאן בארץ .

הרכב נמכר ועכשיו יש חלקים למכירה

פורסם

אם אני אתחיל לרשום פה דוגמאות, עמוס השרת יקרוס / יצא לפטרול.

אני מחזיק רכב ביבוא אישי, בשימוש יום יומי.

את כל החלקים של הרכב,אבל הכול כולל הכל, מטמבונים ועד חלקי מנוע אני מזמין מחו"ל, נכון אני יכול למצוא חלקים תואמים מדגמים שונים של היצרן (יש לי מק"ט לכל חלק) אבל המחיר בארץ הוא הזוי.

קאמשפטים חמים של מאזדהספיד, רציתי להזמין דרך חנות היבואן בתל-אביב, 2 קאמשפטים רצו על כל אחד 3500 ש"ח כולל מע"מ וכמובן חודשיים המתנה כי צריך להזמין מיפן. ז"א 7000 ש"ח לזוג.

הזמנתי זוג קאמשפטים חמים של מאזדהספיד, ישירות מהיצרן בחו"ל (השירות בטלפון היה מדהים) במחיר של 1800 ש"ח כולל משלוח לזוג!!!

7000 ש"ח בארץ מול 1800 ש"ח מחו"ל. (מה שם הוא לא מרוויח?? הוא עובד חינם??)

בכוונה התייחסתי לחלק "גדול" מבחינת עלויות, אבל גם בחלקים קטים הפער מטורף.

וחיישנים שם המחירים מטורפים:

חיישן אוויר (MAF) ביונדאי אקסנט בארץ 1000 ש"ח, מחו"ל מקורי, 380 ש"ח כולל משלוח!!!

דוגמאות מהרכב של האישה , רנו קליאו:

ידית לכיוון כסא נהג (ידית פלסטיק ארורה), ביבואן 120 ש"ח לידית, ספק בגרמניה 2 ידיות 60 ש"ח כולל משלוח.

עוד דוגמא, רכב של אבא:

קיה פורטה 2011, ספויילר אחורי מקורי אצל היבואן 1000 ש"ח, מגיני רוח 800 ש"ח.

הזמנה מספק בקוראיה: 860 ש"ח כל הערכה (מגיני רוח וספויילר+ משלוח), כולל צביעה של החלק בחו"ל לצבע הרכב.

אני את חרם הצרכנים שלי כבר התחלתי מזמן בנושא חלקי חילוף. (כבר למעלה מ 5 שנים)

אני מזמין רק מחו"ל, מספקים קבועים ועם חלקים מקוריים ולא הסיניים שנמכרים פה.

לעיתים גם בידיעה שהרכב יעמוד חודש ללא תנועה, עדיין זה שווה לי את החסכון בכסף.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

לעשות חרם על הכל כולל הכל

רק לדבר על זה מביא לי עצבים

שוחטים אותנו בכל דבר וענין צריך לעשות סוף לענין

פורסם

הוזכר כאן השם של EBAY מספר רב של פעמים ..

את רוב החלקים אני מזמין אצל ספקים מתמחים בדגם מסויים ובסה"כ ברוב המקרים ניתן לחסוך עוד 15% - 10%

מהמחיר הזול ב EBAY .. מומלץ תמיד לבדוק.

לחובבי VW - תראו מה אפשר לקנות בחול עבור 95$ בלבד ..

http://www.mofoco.com/item/Empi_8653_Vw_Bug_Engine_Chrome_Red_Shroud_Tin_Kit/447/p2c49

פורסם

אל תעשו שום חרם. תמשיכו לקנות בשקט ב-EBAY.

אם תעשו חרם הלובי של היבואנים יפעיל את הפוליטיקאים שלו להגביל את הייבוא האישי.

פורסם

אני פשוט מזדהה כלכך ,

ואתם יודעים מה זה לא רק חלקי הרכב אלה הכל החל מבגדים ועד ל כיסוי מסריח לאייפון(שבשוק הכרמל רצו עליו 50 שקל וקניתי אותו אחד בדולר וחצי כולל משלוח!!).

אבל נחזור לענייננו חלקי רכב , החלקים שבעיקר יצא לי לרכוש מאייבי היו מספר דודים פתוחים (שעלו לי 120 שקל +- כל אחד וכאן הם נעים בן 450 ל 500 שקל למשומש!) והדבר שהדהים אותי הכי הרבה היה פילטר פתוח שרציתי לקנות , נסעתי לחנות שיפורים מסוימת לקבל הצעת מחיר לפילטר פתוח + מתאם לחיישן אז זה הלך ככה : המתאם עלה 300שקל (חתיכת מתכת) והפילטר של חברה לא ידועה 250 שקל!! ז"א 550שקלים , מתוך ייאוש מהמחירים בארץ פניתי לקניון שלי EBAY ורכשתי פילטר של K&N + המתאם וכולל המשלוח ב120 שקלים

פשוט נמאס מהעושק הזה החל ממחירי רכבים הזויים לחלקי חילוף יקרים כלכך שקשה להחזיק כל רכב ובנוסף יש את הדלק הקוטג והבתים היקרים , לא פלא שכולם פה לחוצים ועצבניים כל הזמן וזה מתבטא גם על הכביש

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

התואנה שיש לחלק מהחנויות כאן היא "אני משלם שכירות, עובדים, מיסים, ייבוא, אחסנה" וכו' וכו'... אין לי טענה מול זה. יש לי רק שאלה... האם חנויות בחו"ל (לא הוירטואליות אלא ה"רגילות" שגם מהן יוצא לי לקנות לא מייבאות? משלמות שכירות? עובדים? מיסים? ייבוא (חלקים רבים לא מיוצרים בארה"ב... הפתעה..) וכו'? משלמות גם משלמות.

נכון, אבל הרבה פחות. ולא רק פחות מיסים, אלא הרבה פחות ביורוקרטיה. הם לא צריכים כל מיני אישורים כדי ליבא אום של בורג.

אין לי בעיה עם קפיטליזם, עם הרצון של בעלי החנויות והעסקים להרוויח.

הקפיטליזם נמצא שם ולא פה, ולכן המחירים כפי שהם.

דני

פורסם
נכון, אבל הרבה פחות. ולא רק פחות מיסים, אלא הרבה פחות ביורוקרטיה. הם לא צריכים כל מיני אישורים כדי ליבא אום של בורג.

הקפיטליזם נמצא שם ולא פה, ולכן המחירים כפי שהם.

דני

לא מדוייק. ייבואנים (הרי ייבואן מייבא, לא החנות, הוא מוכר את זה לסוכן שמוכר לחנות) לא נזקקים לאישור ייבוא פרטני. יש להם אישור ייבוא גורף לכל מה שהם מייבאים והם מחוייבים מול המדינה לייבא חלקים חדשים בלבד העומדים בקריטריונים מונחים מראש.

לגבי הקפיטליזם, כנראה שאתה צודק... יש לנו עוד דרך ארוכה...

אגב, דוגמא נוספת היא צמיגים שנמכרים בארץ במאות אחוזי הפרש ממחיריהם בחו"ל אצל מוכרי הקצה. אם המחירים היו ולו דומים לחו"ל, אנשים לא היו נוסעים עם אותו צמיג כל עוד הם בעליו של הרכב אלא מסגלים חינוך מוטורי של תאריכי ייצור ותוקף לצמיג.

יש עוד המון דוגמאות...

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
הוזכר כאן השם של EBAY מספר רב של פעמים ..

את רוב החלקים אני מזמין אצל ספקים מתמחים בדגם מסויים ובסה"כ ברוב המקרים ניתן לחסוך עוד 15% - 10%

מהמחיר הזול ב EBAY .. מומלץ תמיד לבדוק.

לחובבי VW - תראו מה אפשר לקנות בחול עבור 95$ בלבד ..

http://www.mofoco.com/item/Empi_8653_Vw_Bug_Engine_Chrome_Red_Shroud_Tin_Kit/447/p2c49

http://www.mamotorworkstv.com/vw/product/super-chrome-engine-dress-up-kit-19-piece_309552/

פורסם

הכח=כסף הוא שלנו ולנו האפשרות תודות לאינטרנט לבחור איפה לקנות.

החנויות/יבואנים בארץ חזירים כי עד לבוא האינטרנט לא היתה לנו אפשרות אחרת אבל לא עוד.

דוגמא קטנה לא מתחום הרכב רכשתי גיטרה חשמלית עלות כולל משלוח עד הבית 4000 ש"ח

בארץ בכלי ז.. 13000 ש"ח ותוך חודש הגיע הביתה.

פורסם

כבר היום יש שינוי, את השינוי הזה מרגישים הייטב בעלי מוסכי האופנועים בעיקר בתחום הציוד

לרכיבה וציוד האופנועים, האינטרנט והמשלוחים הפשוטים, גרמו לירידה חדה

במכירות של ציוד האופנועים, ריבוי הנסיעות לחו"ל,והעובדה שהלקוחת היום לא מסתפקים

במה שמציעים להם, אלה דורשים את הטוב ביותר ובמחיר הולם, מאלצת את בעלי העסקים

להוריד מחירים, התחרות רבה ועסקים קטנים וכאלה שאין להם יכולת נשימה או מערכים נכונים

נסגרים. ככל שהעולם הופך גלובאלי יותר וקטן יותר גם שוק המכירות יכנע ויתיצב בהתאם.

ראו דוגמת המכוניות הקטנות הידניות שהפכו לפתע לאורים ותומים של יבאני הרכב שרק לפני שנה

סרבו בכל תוקף למכור אותם...

יש שינוי, הוא איטי ובידינו לשנות הרבה מאד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...