Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

באוטו שלי יש מקום בדלתות לשתי סטים של קומפוננט (דלתות קידמיות ואחוריות)

חשבתי הפעם לבנות מערכת עם הגברה אקטיבית.

איך בעצם ניתן להגביר אקטיבית 4 וופרים + 4 טוויטרים ? מה מומלץ להגביר את הטוויטרים בנפרד ואת הוופרים בנפרד או לחלק את זה לקדימה ואחורה ?

אז מה בעצם הציוד שאני צריך ?

1. 2 מגברים כל אחד 4 ערוצים ? (או שמגבר 1 חזק יספיק?)

2. נגן שתומך בהגברה אקטיבית 2WAY ?

3. 2 סטים של קומפוננט (וופר + טוויטר?)

ולגבי החיווט מה אני צריך בעצם ?

אם אני טיפה לא ברור בשאלות שלי אז תגידו ...

תודה מראש.

פורסם

אתה צריך פרוססור 8 WAY

4 וופרים

4 טוויטרים

למה בשם אלוהים אתה צריך את זה?

Alpine 9887 | Morel Hybrid @ Genesis ST100 | MT22 @ Genesis ST60 Active | Morel Ultimo @ Hifonics Brutus 1206

פורסם

למה הוא צריך פרוססור 8WAY ?:?

אתה פשוט מחבר 3WAY רגיל ואתה רק מגשר את שני וופרים לאותו יציאה ומוריד אותם ל-2 אוהם או מעלה ל-8 אוהם, הכל תלוי במגבר כמובן, צריך פה מגבר יציב ואיכותי.

את הטוויטרים כנ"ל רק שאותם תעלה ל-8 אוהם.

אבל עדיף לך לא להכנס לזה למה זה סיפור, דרוש פה הרבה חוטים והרבה עבודה ומחשבה, תקנה שני סטים ותחבר פאסיבי, זה הכי פשוט והכי פחות כאבי ראש.

פורסם

פאסיבי זה לא מעניין כבר :)

אני רוצה שתיהיה לי שליטה על חיתוך התדרים מהנגן כמו שצריך .

אני לא כל כך הבנתי ... פרוססור 8 WAY ? שמעתי על פרוססורים אבל לא יודע מהם עושים ...

אז כלומר אפשר לקנות מגבר אחד 4 ערוצים ... לחברת לערוץ א' 2 וופרים ולערוץ ב' עוד 2 וופרים שיהיו מחוברים ליציאת מיד בנגן ואת אותו הדבר לעשות עם הטוויטרים ? זה הכוונה ?

לא יהיה יעיל יותר/איכותי יותר לעשות את זה עם 2 מגברים ?

אגב אם יש לי 2 מגברים אז צריף גם 2 כבלי מתח מהמצבר נכון ?

פורסם

לא צריך פרוססור מטורף.

יש קרוס מעולה של PPI ששולט ב- 3WAY קדמי אקטיבי + 2WAY אחורי אקטיבי + סאב.

הוא גם מאוד וורסטילי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני עדיין לא הבנתי מה אני צריך בדיוק ...

אני כעקרון לא רוצה להתעסק עם שום קרוסים ושום פרוססורים .

מבחינת הציוד שיש לי זה רק איטום שנשאר לי מהאוטו הקודם ובניות לוופרים אני יכול לעשות לבד בצורה מקצועית...

כעקרון אני מוכן להשקיע כ 2000 שח לשתי סטים של קומפוננט.

1500 שח למגבר 1 או עד 2000 שח לשתי מגברים .

ו HU עד 1500 שח כמובן שיהיה עם אפשרות ל 2W/3W (אקטיבי )

חיווט אני מאמין בין 300- 400 שח יספיק .

סה"כ התקציב באיזור ה 6000 שח כמובן יש לי עדיפות לציוד יד 2 .

פורסם

אין סאב בעניין ?

אתה לא יכול לשלוט אקטיבית על סט אחורי וגם על סט קדמי עם אמצעים קונבנציונליים כמו ר"ד.

קח בחשבון שסט 2 חלקים אקטיבי משמעו 4 ערוצי הגברה, 2 סטים משמע 8 ערוצי הגברה. לפני שדיברנו על סאב בכלל.

פורסם

אבל אני לא רוצה שיהיה לי הפרדה בין אחורה לקדימה ... אני רוצה שיהיה לי 2 ערוצי הגברה , כלומר יהיה לי רק ערוץ ימין ושמאל פשוט לכל ערוץ אני רוצה לחבר 2 רמקולים ...

זה אפשרי ?

פורסם

זה אפשרי, אבל זה לא יעיל לחלוטין.

הגברה אקטיבית מאפשרת לך שליטה יותר טובה על איזונים בין אלמנטים ברכב.

ברגע שאתה מחבר את האחוריים והרדמיים לאותו ערוץ, אתה מאבד את האיזון הכי בסיסי שהוא בין האחוריים לקדמיים.

לא בכדי גם הר"ד הכי פשוט שיש מגיע עם אפשרות לאזן את האחוריים והקדמיים, זה שלב הרבה יותר בסיסי מאשר הגברה אקטיבית.

אתה עלול להגיע למצב שכל היכולות האקטיביות של המערכת שלך לא יביאו אותך לרמה טובה של סאונד.

פורסם
אבל אני לא רוצה שיהיה לי הפרדה בין אחורה לקדימה ... אני רוצה שיהיה לי 2 ערוצי הגברה , כלומר יהיה לי רק ערוץ ימין ושמאל פשוט לכל ערוץ אני רוצה לחבר 2 רמקולים ...

זה אפשרי ?

אפשרי בהחלט, אבל שוב תלוי במגבר צריך מגבר איכותי ועמיד.

מה שאני הייתי עושה במידה ואתה רוצה גם סאב בעניין.

תחפש לך מגבר אחד 4 ערוצים והשני 5 ערוצים.

או שני מגברי 4 ערוצים, על אחד תחבר את ה-4 וופרים, ובשני תחבר 4 טוויטרים על שני יציאות, פשוט גישור בכל יציאה אחת שני טוויטרים בהתנגדות של 8 אום (או שתוותר של שני טוויטרים), ובשני הערוצים הנוספים תגשר לסאב.

יש מבין.:?::turn-l:

מצאתי לך מגבר איכותי ל4 טוויטרים וסאב, בבקשה.

ALPINE PDX5 מבחור עשר באמת, אפשר להסתדר איתו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=377082

פורסם

אני מצטער אבל אני מבולבל אני לא מבין איזה ציוד אני צריך ...

אני כן מסכים עם SROOL אני לא רוצה לוותר על שליטה בין קדימה לאחורה ... אז מה אופן החיבור שאני צריך ?

• תוכן חדש...