Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי לנסר 90, החלפתי לפני כחודשיים מצבר חדש,

היום כשהתנעתי (אחרי שלא נגעתי באוטו כמעט שבוע, אולי זה גם קשור),

האוטו די קירטע, אבל נסע בסופו של דבר, החניתי איפשהו וכשחזרתי אליו הוא כבר לא התניע בכלל,

ומשמיע רק קולות של צקצוק (הנעילה האוטומטית והאימובילייזר עובדים, ככה שהמצבר עצמו לא התרוקן).

פעם קודמת כשזה קרה לי זה היה בגלל המצבר, וכאמור החלפתי אותו רק לפני חודשיים.

האם יכול להיות שהמצבר שוב התקלקל (ואז יש לי אחריות), או שאולי זה האלטנרטור? כמה עולה בערך להחליף אלטרנטור לכזה רכב? והאם יש סיכוי שזו בכלל תקלה קטנה שטכנאי שירות של חברת הביטוח יכול לתקן במקום ושווה להזמין?

אם אני אצליח להניע אותו בכבלים, האם זה מסוכן לנסוע ככה (אין לי זמן בימים הקרובים ללכת למוסך)?

תודה...

פורסם
היי,

יש לי לנסר 90, החלפתי לפני כחודשיים מצבר חדש,

היום כשהתנעתי (אחרי שלא נגעתי באוטו כמעט שבוע, אולי זה גם קשור),

האוטו די קירטע, אבל נסע בסופו של דבר, החניתי איפשהו וכשחזרתי אליו הוא כבר לא התניע בכלל,

ומשמיע רק קולות של צקצוק (הנעילה האוטומטית והאימובילייזר עובדים, ככה שהמצבר עצמו לא התרוקן).

האם יכול להיות שהמצבר שוב התקלקל (ואז יש לי אחריות), או שאולי זה האלטנרטור? כמה עולה בערך להחליף אלטרנטור לכזה רכב? והאם יש סיכוי שזו בכלל תקלה קטנה שטכנאי שירות של חברת הביטוח יכול לתקן במקום ושווה להזמין?

אם אני אצליח להניע אותו בכבלים, האם זה מסוכן לנסוע ככה (אין לי זמן בימים הקרובים ללכת למוסך)?

תודה...

תנסה להניע עם כבלי עזר, במידה והצלחת גש לחשמלאי לבדוק טעינה .

במידה וטעינה תקינה, אזי או שהמצבר שוב התקלקל או ששכחת אורות דולקים והוא התרוקן.

שיפוץ אלטרנטור כולל פ"ה מגיע לכ 750 ש"ח פלוס מינוס ..

בהצלחה.

פורסם

אוקיי תודה - ומבחינת בטיחות,

אם די דחוף לי לנסוע מת"א לירושלים היום, ואין לי זמן לטכנאים,

האם בהנחה וברגע שאני מצליח להתניע עם כבלים, יש איזשהי סכנה לנסוע ככה,

או שכל עניין החשמל משפיע על ההתנעה ולא על הנסיעה עצמה?

אגב, אם אני רוצה להתניע אותה בכבלים ממצבר של יונדאי איי30, האם יכול להיגרם איזשהו נזק ליונדאי, וצריך לשים לב להבדלים בין המצברים או משהו כזה?

פורסם

היום כשהתנעתי (אחרי שלא נגעתי באוטו כמעט שבוע, אולי זה גם קשור), האוטו די קירטע, אבל נסע בסופו של דבר, החניתי איפשהו וכשחזרתי אליו הוא כבר לא התניע בכלל, ומשמיע רק קולות של צקצוק (הנעילה האוטומטית והאימובילייזר עובדים, ככה שהמצבר עצמו לא התרוקן).

לא בהכרח. יתכן שהמצבר חלש אך לא ריק לחלוטין. האם האורות פועלים כרגיל, או חלש?

איך אתה יודע שזה היה בגלל המצבר? נראה לי סביר יותר שיש לך בעיה בטעינה.

אם אני אצליח להניע אותו בכבלים, האם זה מסוכן לנסוע ככה (אין לי זמן בימים הקרובים ללכת למוסך)?... אם די דחוף לי לנסוע מת"א לירושלים היום...

אם הבעיה בטעינה - סביר שתתקע בדרך.

אגב, אם אני רוצה להתניע אותה בכבלים ממצבר של יונדאי איי30, האם יכול להיגרם איזשהו נזק ליונדאי, וצריך לשים לב להבדלים בין המצברים או משהו כזה?

אין משמעות להבדל בין המצברים. שים לב לקוטביות (פלוס ומינוס).

דני

פורסם

הצלחתי להניע אותו בכבלים, הלכתי למוסך, שם אמרו לי שזו בעיה במצבר (החליפו אותו, והוא עובד)

אבל שגם כדאי מתישהו לשפץ את האלטרנטור... האם באמת כדאי לשפץ אותו? האם ייתכן שהאלטרנטור הוא זה שגרם לבעיה במצבר, ועלול לגרום לבעיה גם במצבר החדש?

פורסם
..אבל שגם כדאי מתישהו לשפץ את האלטרנטור... ...

מי קבע ועל סמך מה בדיוק?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בנוסף לבדיקת טעינה (אותה כדאי לבצע), רצוי לבדוק גם בדיקת זליגת זרם, במצב שהאוטו במנוחה.

(ייתכן צרכן "סמוי" שממשיך לצרוך זרם בכמות חריגה, כשהרכב אינו מונע, ותורם בכך להחלשות המצבר).

alfa 156 2.5.

פורסם

בעקרון בן משפחה שלי הוא זה שהיה במוסך, ככה שאצטרך לברר את זה עם המוסכניק,

במשך החודש שקדם לבעיה, נורית החיווי של המצבר דלקה כאשר האוטו נסע במהירות נמוכה,

לא התייחסתי לזה יותר מדיי מכיוון שכבר במשך תקופה ארוכה יותר היא הייתה דולקת בטורים נמוכים (למשל בעצירה ברמזור, אחרי נסיעה ארוכה), אבל במשך החודש הנ"ל זה החל לקרות בתדירות גבוהה יותר ואף בנסיעה במהירות נמוכה (דבר שלא קרה קודם).

בן המשפחה שלקח את האוטו לסיבוב היום, הודיע לי שגם כעת לאחר החלפת המצבר, הנורית שוב דולקת באותו אופן.

אם ככה, האם זו אינדיקציה לבעיה בטעינה? אם כן, האם למעשה סביר להניח שהמצבר (שנקנה רק לפני חודשיים כאמור, קרוי מצבר HI ENERGY , נקנה ב 470 ש"ח באוטודיפו) הוא לא זה שיצר את הבעיה, אלא בעיה כלשהי בטעינה (שבתורה גרמה לבעיה האמורה במצבר) ולכן מוטב לא לנסוע באוטו עד לבדיקת נושא הטעינה באופן יותר יסודי, מחשש שגם המצבר החדש שהותקן, ייהרס גם הוא? אני לא ממש מתמצא ביחסי הגומלין ביניהם ככה שאשמח להסבר...

תודה

פורסם

נשמע לי מוזר.

כי מצד אחד ניראה שיש לך בעית טעינה, מצד שני לא נראה לי הגיוני שיחליפו לך מצבר למצבר חדש כשהטעינה לא בסדר.

אני יודע שכאשר אתה מגיע למוסך ומתלונן על המצבר הם בודקים את הטעינה, אם היא תקינה מחליפים את המצבר.

קובי

פורסם
נשמע לי מוזר.

כי מצד אחד ניראה שיש לך בעית טעינה, מצד שני לא נראה לי הגיוני שיחליפו לך מצבר למצבר חדש כשהטעינה לא בסדר.

אני יודע שכאשר אתה מגיע למוסך ומתלונן על המצבר הם בודקים את הטעינה, אם היא תקינה מחליפים את המצבר.

כניראה שהמצבר פורק ממתח לחלוטין כך שאין כל אפשרות להצילו ולכן החליפו ככל הניראה את המצבר. לגבי האלטרנטור יש לבדוק את העניין לעומק ולסדר אם צריך כדי שהמצבר הזה גם לא ייתפרק אם זה אכן בעייה של אלטרנטור.

:)
פורסם

אוקי,י נסעתי עכשיו בעצמי באוטו, וכרגע הנורית חיווי של המצבר דולקת כל הזמן,

גם בנסיעה במהירות "גבוהה" יחסית, של 40 קמ"ש...

זה כבר דבר שמעולם לא קרה לי ברכב, וכל זה אחרי שהחליפו מצבר כאמור..

לגבי בעיית הטעינה, אם ככל הנראה בזה מדובר, האם המצבר מתרוקן אם ככה ממש ברגעים אלו?

בעקרון המוסכניק שלי בחופש וחוזר לעבוד רק ביום שני, והייתי מעדיף כמובן ללכת אליו מכיוון שכבר שילמתי לו על הבדיקה והחלפת המצבר, אבל אם קיימת בעיית טעינה, אם אני לא אגע באוטו עד יום שני, האם גם המצבר החדש יתרוקן ויתקלקל לגמרי...? שלא יווצר מצב שההמתנה הזו תעלה לי שוב בעוד כמה מאות שקלים על החלפת מצבר שלישי...

אולי צריך לנתק איזשהו חלק במצבר אם אני בכל זאת רוצה לגשת לאותו מוסכניק, כדי שלא ייגרם נזק?

פורסם

אם אתה תיסע ברכב, קשה לי להאמין שהמצבר ישרוד עד יום שני(אם כי אני לא יכול לומר לך כלום בוודאות עד שתבדוק בידיוק כמה הטעינה שלך, אולי הוא נחלש עד כדיי כך שזה אפסי ולאחר חצי שעה של נסיעה ילך לך המצבר ותיתקע בדרך).

אם אתה מניח את הרכב בצד ולא נוגע בו עד יום שני אז בהנחה שאין לך זליגת זרם המצבר ישאר כרגיל.

אם יש צרכן זרם אז הוא יכול לגמור את המצבר.

אם אתה רוצה להיות בטוח, תנתק את המצבר מהרכב.

רק אני מציע לך לנתק עוד מס' חלקים ברכב על מנת שלא יוכלו לגנוב לך אותו משום שאין מצבר ואין אזעקה.

(פעם כשחבר נתקע עם האוטו והוא פחד שיגנבו לו אז פירקתי את החיישן למבדה שלו(פירוק לגמרי מהרכב) וניתקתי את חיישן הMAF)

קובי

• תוכן חדש...