Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1, 2 ו-3 באוטומט

JerseyPilot
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם שימוש במצבים האלה גורם לשחיקה ולנזק? אם כן, כמה גדול? אני לפעמים משתמש בזה בירידות, במיוחד ב3.

Skoda Octavia 2002 TDI Automatic

פורסם

בשביל זה המהלכים האלה נוצרו. המשך להשתמש בהם ובבלימת המנוע ולא תגיע למצב של איבוד בלמים בירידה ארוכה.

לדוגמה בירידות מרמת הגולן.

הסיכוי שזה יקרה נמוך ,אבל עדיין לא כדאי להסתכן.

בתדירות שזה קורה הבלאי שנגרם נמוך מאוד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה סך הכל מגביל את הרכב להילוך 1 2 או 3 במקום ל4.

אתה צריך לבדוק בספר רכב אם מותר להעביר תוך כדי נסיעה או חייב בעצירה.

אם לדוגמא תתחיל מעצירה ותשים ב3 אין שום סיבה שיהיה לך נזק כלשהו, פשוט לא יכנס לרביעי ואם אתה צריך אותו תצטרך לנסוע בסל"ד גבוהה יותר בשלישי.

פורסם

כמו שאמרו לך, זה נועד בדיוק עבור זה. השימוש בהילוך נמוך (או גבוה יותר) במצבים מסויימים הוא לעיתים הכרחי, וחוסך נזק לבלמים למשל בירידות קשות, או סיבסובים מטורפים בעליות קשות אחרי גשם. גם אני השתמשתי בזה בפיאט מריאה שלי ז"ל, מאז יש לי רק טיפטרוניקס (במקרה יצא כך)...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני משתמש בשיטה מאז שאני נוהג באוטומטי (אם כי עד לאחרונה לא היה לי "3" אלא כפתור "OD Off" שיש לו אותו אפקט) - אני גר במרומי הכרמל ונוסע הרבה בירידות די תלולות וארוכות. אין כל סיבה שתגרם שחיקה, שכן יש פחות החלפות הילוכים, ומצד שני פחות שחיקה של הבלמים. בד"כ בירידות רגילות אני מסתפק בהגבלה להילוך שלישי.

לגבי שימוש בעליות - למיטב ידיעתי זה לא רצוי כיון שהגבלת ההילוך לנמוך מדי עלולה לגרום התחממות יתר של תיבת ההילוכים. מכל מקום - כמו שאני נוסע בירידות אני נוסע גם בעליות ומעולם לא חשתי צורך להגביל הילוכים במצב זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט מסכים ,למרות שברכבים מאוד חלשים אי אפשר להימנע מללחוץ על האוברדרייב-אוף כדי שלא לסחוט את הדוושה הימנית עד הסוף כשרוצים לעלות לרמת הגולן.

מעולם לא הגעתי לכביש בארץ שיש צורך להוריד ל-2 ,לפחות לא ברכב פרטי, במשאית כן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגבי שימוש בעליות - למיטב ידיעתי זה לא רצוי כיון שהגבלת ההילוך לנמוך מדי עלולה לגרום התחממות יתר של תיבת ההילוכים. מכל מקום - כמו שאני נוסע בירידות אני נוסע גם בעליות ומעולם לא חשתי צורך להגביל הילוכים במצב זה.

התחלת פעם נסיעה בעלייה של הציונות כשיורד גשם? לזה ההגבלה נועדה. בטיפטרוניק אני מתחיל מהילוך שני, בפיאט האהובה שלי ז"ל הייתי שם אותה על מצב "שלג", שיש לו אותו אפקט.

פורסם
התחלת פעם נסיעה בעלייה של הציונות כשיורד גשם? לזה ההגבלה נועדה. בטיפטרוניק אני מתחיל מהילוך שני, בפיאט האהובה שלי ז"ל הייתי שם אותה על מצב "שלג", שיש לו אותו אפקט.

פניה ימינה מהלל? פניה ימינה מהגפן לציונות? זינוק בציונות ברמזור של עבאס? זינוק מהציונות שמאלה להלל? אלה תמרונים שאני מבצע לפחות פעם בשבוע, בכל עונות השנה. בכל הרכבים האוטומטיים שהיו לי עד כה (קורולה 1998, באלנו, שתי ליאנות וכיום SX4) - בכולן הזינוק מתבצע ב-D בלי שום בעיות. במאזדה 3 של אשתי היתה לי פעם אחת הפעלה של ה-EBD ברמזור של בירם לכיוון האוניברסיטה, ומדובר בפניה שאני מבצע על בסיס יום-יומי, והחורף האחרון היה גשום. מאוד. כנראה ש-35 שנות נהיגה לימוד אותי לשלוט ברגל ימין, וכמובן שחשוב שהצמיגים יהיהו במצב סביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעליות לא צריך את זה, לפחות לא בסקודה אוקטביה 1.9 דיזל שלי חח.

התכוונתי רק בירידות, הרי בעליות אפשר תמיד לבצע קיקדאון. תודה על התשובות.

Skoda Octavia 2002 TDI Automatic

פורסם
פניה ימינה מהלל? פניה ימינה מהגפן לציונות? זינוק בציונות ברמזור של עבאס? זינוק מהציונות שמאלה להלל? אלה תמרונים שאני מבצע לפחות פעם בשבוע, בכל עונות השנה. בכל הרכבים האוטומטיים שהיו לי עד כה (קורולה 1998, באלנו, שתי ליאנות וכיום SX4) - בכולן הזינוק מתבצע ב-D בלי שום בעיות. במאזדה 3 של אשתי היתה לי פעם אחת הפעלה של ה-EBD ברמזור של בירם לכיוון האוניברסיטה, ומדובר בפניה שאני מבצע על בסיס יום-יומי, והחורף האחרון היה גשום. מאוד. כנראה ש-35 שנות נהיגה לימוד אותי לשלוט ברגל ימין, וכמובן שחשוב שהצמיגים יהיהו במצב סביר.

זה מאד תלוי בכוח של המנוע. כשהייתה לי 156 2.5 היא פשוט לא התקדמה בהילוך ראשון ברטוב בעלייה של רח' האילנות (דרך הים) עד המעבר לשני, על צמיגים טובים ובמצב טוב. אני משער שאם היא הייתה אוטומטית לא היה מזיק להתחיל משני גם כן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
פניה ימינה מהלל?

כן- על בסיס יומי. ללא שימוש בהילוך שונה מ-D.

פניה ימינה מהגפן לציונות? זינוק בציונות ברמזור של עבאס?

בקושי פה ושם. על D.

זינוק מהציונות שמאלה להלל?

כל כך הרבה פעמים שנמאס לי לספור. על D (99.9% מהמקרים).

אלה תמרונים שאני מבצע לפחות פעם בשבוע, בכל עונות השנה. בכל הרכבים האוטומטיים שהיו לי עד כה (קורולה 1998, באלנו, שתי ליאנות וכיום SX4) - בכולן הזינוק מתבצע ב-D בלי שום בעיות. במאזדה 3 של אשתי היתה לי פעם אחת הפעלה של ה-EBD ברמזור של בירם לכיוון האוניברסיטה, ומדובר בפניה שאני מבצע על בסיס יום-יומי, והחורף האחרון היה גשום. מאוד. כנראה ש-35 שנות נהיגה לימוד אותי לשלוט ברגל ימין, וכמובן שחשוב שהצמיגים יהיהו במצב סביר.

כשחושבים על זה לעומק, רק עם הפיאט הייתה לי בעייה. ב-3 הנבלה ובנוכחית, טוב- הנוכחית טרייה מדיי בשביל לבדוק את זה- לא זכור לי כל כך שהשתמשתי האמת בהילוך נמוך, כנראה שהניסיון (והצמיגים!!!) באמת עושים את ההבדל.

פורסם

לפותח השירשור:

אתה נוהג בצורה הנכונה, אל תדאג אינך גורם לפגיעה בגיר.

חלק מתפקיד התיבה היא לבצע בלימת מנוע וזה בעצם מה שאתה עושה כשאתה מעביר ל3(לידע כללי, זה שבחרת 3 זה לא תמיד אומר שאתה באמת נמצא בהילוך 3 אלא שהגבלת את התיבה לא לעבור מעל להילוך 3 כך שיכול להיות שאתה גם נמצא בהילוך מספר 2, אבל זה תלוי בכל רכב והגדרת היצרן שלו, אני יודע שאצל היצרן VAG זה עובד בצורה שהסברתי).

קובי

• תוכן חדש...