Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרי זה נמדד ב14.4 (וולט, נכון?) אבל בפועל המתח ברכב מונע הוא 12-13 בערך, נכון?(הכל לפי תגובות כאן של אנשים)

אז למה חברות שמכבדות את עצמן לא מפרסמות גם ככה?

טריק שיווקי?

פורסם

ענית לעצמך על השאלה.

למעט מספר יצרני מגברים אשר מייצרים את המגברים שלהם עם Regulated power supply בכל יתר המגברים ההספק משתנה עם המתח.

עם זאת ישנם יצרנים אשר כן מפרסמים עבודה גם במתח נמוך מ 14.4 (שאגב נקבע לפי תקן CEA2006, תקן מתירני למדי שמאפשר ליצרני המגברים לייצר מגברים חלשים יחסית אך בעלי נתוני RMS "משופרים") כגון רוקפורד ואני חושב שגם סאנדאון.

מגברים ישנים של JL וזד אודיו גם הגיעו עם Regulated power supply ולכן ההספק היה קבוע בלי קשר למתח הרכב.

בנקודה זו אני מוצא לנכון לציין שנושא ההספקים במגברים הוא די חרטה, וההבדל בין מגבר עם 50RMS למגבר עם 100RMS לערוץ הוא זניח עד לא שמיע לאוזן האנושית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי זה לא זניח הרי זה ידוע שמגבר שחזק יותר יתעוות פחות ויוכל להגביר יותר, לא?

אגב, לא יודע אם זה כל כך קשור לכאן, מה ההבדל בין תקן DIN לבין תקן CEA (מאק אדיו משתמשים בתקן דין)

פורסם

איתמר

תפוס מחסה :-P עוד רגע מוציאים עליך את המרגמות :-D

המקרים היחידיים בהם ראיתי שבאמת רמקול מאוד רגיש לנושא ההספקים הם

וופרים של אילייט

סאב אולטימו

סאב IDMAX

ואולי אולי K2P ופוקל אוטופיה BE

כל השאר - אתה כנראה תסתדר בלי לפוצץ את הרכב שלך בספקי כוח מיותרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יאללה בכיף, שיוציאו. אני כבר מוכן בעמדה ומנגן לא רע על המאג:snipersmi

האילייט חייב מגבר איכותי (לאו דווקא חזק מאוד, אבל חייב להיות איכותי) כי הוא רמקול בעל נתונים טכניים מחפירים ומאוד קשה לו לזוז, הוא חייב מגבר טוב שיהיה מסוגל לעבוד איתו.

ערס, בכל הכפלת הספק יש עלייה של פחות מ 3DB בעוצמת השמע. האוזן האנושית לא מסוגלת להבחין בזה.

בין מגבר עם 50RMS ל 200RMS תיאורטית יש הבדל שמיע בעוצמות (6DB), אבל גם כאן מגבר עם 50RMS יהיה די והותר וסביר להניח שתתחרש הרבה לפני שכל ה 200RMS של המגבר יגיחו לאוויר העולם.

במגבר ישנם גורמים הרבה יותר חשובים מאשר העוצמה המוצהרת והפקטור העיקרי והחשוב ביותר הוא תכנון המגבר ומי ה"אבא" שלו. קח פעם מגבר 4X50 של סאנדאון או איזה רוקפורד ישן ותגיד לי אם חסר להם כוח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ענית לעצמך על השאלה. מנפחים את הנתונים כדי שיראו טוב יותר על הדף.

איתמר - "מה אחי?!?!" :?

מצד אחד, נכון, לא כל רמקול שמוצהר מעל 100 RMS באמת צריך מעל 100, זה רק אומר שהוא יכול לספוג מעל 100, אבל הוא מסתדר יפה מאוד עם 50 RMS. אבל עדיין, אל תגזים! בין 50 ל100 עדיין יש הבדל. ואני אוהב איך שאתה מכסת"ח בזה שאתה אומר "לא שמיע לאוזן האנושית".

רק המעבר מפסיבי לאקטיבי על אותו ערוץ הגברה שמוצהר 85 בפועל לא מאמין שמוציא יותר מ70-75, רק זה נתן לי כל כך הרבה הד רום. ואני מאמין שאם אני יתקין מגבר טוב מאיכות טובה, שיתן לי 100RMS אמיתיים אני ירגיש הבדל, אם כי לא כמו בין 50 ל100.

העניין הוא לא העוצמה, אלא השליטה על הרמקול, ההד רום שהמגבר נותן לך מאוד עוזר.

נכון, בין 50 RMS ל200, זה הבדל באמת זניח מאוד, כי אחרי שעברנו את ה80-100RMS זה כבר מיותר.

אני מדבר כרגע על הרמקולים הממוצעים שרצים פה, דוטקים וכו' שהפכו אהובים בזמן האחרון ד"א.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
יאללה בכיף, שיוציאו. אני כבר מוכן בעמדה ומנגן לא רע על המאג:snipersmi

האילייט חייב מגבר איכותי (לאו דווקא חזק מאוד, אבל חייב להיות איכותי) כי הוא רמקול בעל נתונים טכניים מחפירים ומאוד קשה לו לזוז, הוא חייב מגבר טוב שיהיה מסוגל לעבוד איתו.

ערס, בכל הכפלת הספק יש עלייה של פחות מ 3DB בעוצמת השמע. האוזן האנושית לא מסוגלת להבחין בזה.

בין מגבר עם 50RMS ל 200RMS תיאורטית יש הבדל שמיע בעוצמות (6DB), אבל גם כאן מגבר עם 50RMS יהיה די והותר וסביר להניח שתתחרש הרבה לפני שכל ה 200RMS של המגבר יגיחו לאוויר העולם.

במגבר ישנם גורמים הרבה יותר חשובים מאשר העוצמה המוצהרת והפקטור העיקרי והחשוב ביותר הוא תכנון המגבר ומי ה"אבא" שלו. קח פעם מגבר 4X50 של סאנדאון או איזה רוקפורד ישן ותגיד לי אם חסר להם כוח.

איתמר.

מתי תבינו שאני לא ערס?ושהכינוי היה בצחוק?

כבר ביקשתי להחליף, נראה אם יתייחסו...

פורסם

איתמר - "מה אחי?!?!" :???:

אחי? אז אותך אני מחפש כל השנים?

למרות שאני צריך להמשיך ולכתוב את העבודה שלי בגרמנית, אמשיך את הפאוזה ואענה לך בפירוט.

קודם כל, כל נתוני ה RMS שמסתובבים בעולם האודיו הינם שקר מוחלט. 100RMS, 200RMS. נהדר. כיף לרשום דברים כאלה ובעיקר היי, זה מוכר!

דבר שני, מי שיצליח לזהות הבדלים בין מגבר של חברה X בעל 50 RMS לערוץ ובין מגבר של אותה החברה בעל 100RMS לערוץ יש לו כנראה שמיעה ביונית-אבסולוטית. לא ניתן להבחין בהבדל הזה, חד וחלק.

לגבי המעבר מפאסיבי לאקטיבי, כאן אתה מערבב בשר עם חלב. לקחת את הגורם הכי מגביל והכי מסרס בתחום האודיו (כלומר קרוס פאסיבי) והעפת אותו לכל הרוחות. הגדלת לעשות ונתת לכל ערוץ הגברה במגבר טווח תדרים מצומצם שעליו להגביר. ברור שתקבל שיפור מורגש בעוצמת השמע, אין כאן צל של ספק.

בקשר למה שרשמת על "מגבר מחברה טובה" - מגבר כזה תמיד יישמע יותר חזק ממגבר זול למרות ששניהם מוצהרים עם אותו הספק. למה? כי כמו שרשמתי בתגובה הקודמת, יש עוד פקטורים בדרך שמגבר טוב מטפל בהם טוב יותר ממגבר פשוט ואני לא אכנס לזה בעיקר כי אני לא מבין מספיק בחשמל ע"מ להסביר את ההבדלים. בשורה התחתונה מגבר שמתוכנן נכון יעבוד טוב יותר ונקי יותר עם הרמקולים, ע"ע סאנדאון 4X50 שהוא מגבר מאוד מאוד "חזק" או ג'נסיס סדרה III שגם מוצהר כ 4X50 וגם לו לא חסרה טיפת כוח. שני המגברים האלה אגב מורכבים מרכיבים מאוד פשוטים ומיין-סטרימים, אין בהם שום רכיב אקזוטי כזה או אחר.

לפעמים המציאות כואבת, ואני מצטער אם דעותיי מתנגשות עם דעות רבים וטובים :wink:

איתמר.

פורסם

תשמע, משהו לא מסתדר לי עם מה שאמרת.

לפי מה שאתה אומר לא צריך להיות הבדל שמיע בין הסאנדאון 50.4 לבין ה-100.4.

או בין הקיקר 350 ל-650 וה-750.

אבל יש. לא?

פורסם

אני לא יודע. יש?

פורסם

תראו מפחינת עוצמה אין הרבה הבדל בין מגברים למשל כמו סאנדאון 50 ל-150 לא יהיה הבדל על אותו הסט אפ בעוצמה.

אבל עם מגבר יותר חזק אנחנו יכולים לעבוד אם גיינים סגורים מה שמצמצם לנו את ה-Distortion בצורה משמעותית והסאונד הרבה יותר נקי וצלול.

בשביל שהסאונד יהיה פרפקט צריך לצמצם כמה שיותר עיוותים במערכת, ומגבר חזק זה אחד הדברים העיקרים.

ויש עוד כמה דברים לצמצום Distortion אני לא רוצה להכניס את זה לשרשור שלא יגלוש לנושא אחר וגם יתחילו ויכוחים.:-D

פורסם

למה לא? מזמן לא היה כאן שרשור יותר מעניין מאיזה מגבר היי אנד אפשר לקנות ב 500 שקל.

המגבר לא אחראי לאיכות הסיגנל שנכנס אליו, לזה כבר אחראי הרדיו דיסק ובעיקר המתח שמגיע ממנו. מתח גבוה = סיגנל איכותי ונקי מרעשים. מתח נמוך = סיגנל עלוב שסופח רעשים בדרך ומאלץ אותנו לפתוח גיינים ולהגביר גם את הרעש שנכנס למגבר.

יתרון חשמלי שיש למגבר 4X100 על פני 4X50 הוא הגדלת ה HEAD ROOM (התחום הדינאמי) של המגבר ושל האות. מגבר שכפול בעוצמתו מתאמץ רק בחצי מהמגבר החלש יותר משמע עיוות קטן יותר. אם זה מעניין אותנו? ממש לא. זה עיוות כל כך זניח שלא יורגש גם בחדר אקוסטי מבודד עם בטון 80 ס"מ וספוגי סונקס על כל הקירות.

אז "דיסטורשן" היא מילה יפה אבל כמות הדיסטורשן שמתקבלת בחלל הרכב (מנוע, צמיגים, רוח, פאנלים) גבוהה באלפי אחוזים (ואני לא מגזים) מהדיסטורשן שהמגבר מייצר ומכניס לסאונד.

איתמר.

פורסם

תשמע איתמר. לפי הנוסחא שלך גם לא צריך להיות הבדל שמיע משמעותי בין הגברה של רדיו דיסק למגבר של 50W RMS.

אני לא יודע איך לאכול את התיאוריה הזאת, בגלל שבסופו של דבר אני שם לב כל פעם שמגבר חזק יותר נותן עוצמה חזקה יותר.

שאני מתקין קיקר ZX650.4 שמוציא איזה 150 לערוץ, לעומת כל המגברי 60*4 הנפוצים אני יודע שזה יהיה חזק יותר, ובשטח זה באמת ככה.

פורסם
תשמע איתמר. לפי הנוסחא שלך גם לא צריך להיות הבדל שמיע משמעותי בין הגברה של רדיו דיסק למגבר של 50W RMS.

"מגבר" ממוצע של רדיו דיסק נותן 5 RMS ב 0.05% עיוות. ההספק המטורף של 18-20RMS שמפורסם בהצהרות יצרן מתקבל עם THD של 10% ויותר.

מגבר שמוצהר 50 RMS ב 0.05% עיוות חזק יותר פי 3 ומשהו ממגבר עלוב של רדיו דיסק.

אפשר גם לנסח זאת גם בצורת הפרש של למעלה מ 10DB, הפרש שמיע מאוד בהתחשב בעובדה שלאוזן האנושית כל 6DB הם הכפלת העוצמה, וכל זה מגיע באחוז עיוות זניח שאי אפשר להבחין בו. אפילו יותר מזה, אפשר להמשיך ולדחוק את המגבר עד לקבלת עיוות שמיע, אבל בדרך כלל הוא יתקבל בעיקר ממגבלות מכניות של הרמקולים ופחות מהמגבר.

במילים אחרות, אם מגבר של 50RMS לערוץ מוסגל להפיק 12DB יותר מאשר רדיו דיסק אז אנחנו מדברים על עוצמת שמיעה חזקה פי 4 מאשר הרדיו דיסק שלנו, וכל זה באחוז עיוות אפסי ומגוחך.

כמו שאמרתי, בבחירת מגבר הרבה יותר חשוב הבית שממנו הוא בא ולא ההספקים המטורפים שרשומים עליו.

איתמר.

פורסם

אתה טוען ש-6DB הם הכפלת העוצמה ו-3 לא שמיע לאוזן האנושית.

לכן אם יש הבדל של איפשהו בין לבין 3-6DB בין מגבר של 50 או 60 וואט ומגבר של 100/150 וואט אזי שיש הבדל לא קטן.

אני מאוד רוצה לקבל את מה שאתה אומר, אבל ת'אכלס בשטח הנתונים מראים אחרת.

בד"כ מגברים שמוצהרים גבוהה (ואני לא מדבר על 1500W V12) נותנים עוצמה חזקה יותר באופן שמורגש.

• תוכן חדש...