Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות פיאסטה דינמיק שנת 97- 98

עכשיו אני מסתפק בין שני הדגמים

1.) פיאסטה - DYNAMIC 16V ידני 1.25

2.) פיאסטה - DYNAMIC ידני 1.3

עכשיו השאלות שלי הם

1.) כמה כוח סוס יש לכל אחד מהם?

2.) אני צריך את הרכב לנסיעה לעבודה מרחק של 50 ק"מ בערך צד אחד, מכיוון השומרון (איזור ההרי) לכיוון המרכז

תהיה גם יחסית הרבה נסיעה עירונית

אני צריך שהרכב יהיה

1.) מהיר ולא גונח בעליות

2.) חסכוני בדלק

3.) אמין!!

תודה לעוזרים :wink:

עריכה: המחיר שאני משקיע הוא עד 8000-8500

בנוסף אני לא ממש מבין ברכבים אז אם מישהו קרא את הצרכים שלי וחושב שיש רכב אחר שמתאים לי במחירים האלה (חוץ מפיאט) אני אשמח לשמוע

פורסם

למנוע ה 1.3 יש 60 כ"ס במקור

למנוע 1.25 יש 74 או 80 כ"ס במקור

הפיאסטה רכב אמין ודי כיף לנהוג בו.

שתי האופציות די דומות.

לך על ה 1.25 כי על הנייר הוא יותר חזק

מה עם עוד נתונים?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
למנוע ה 1.3 יש 60 כ"ס במקור

למנוע 1.25 יש 74 או 80 כ"ס במקור

הפיאסטה רכב אמין ודי כיף לנהוג בו.

שתי האופציות די דומות.

לך על ה 1.25 כי על הנייר הוא יותר חזק

מה עם עוד נתונים?

יניב

תודה רבה על התגובה

למנוע 1.25 יש 75 כח סוס

עכשיו איזה מהם יותר מהיר ה-1.25 או ה-1.3

מי מהם מבזבז יותר דלק?

הם באמת רכבים אמינים? כאילו אני לא אצטרך לראות מוסך?

החלקי חילוף שלהם זולים יחסית כמו אצל הסובארו ג'אסטי לדוגמא?

עכשיו כמה צילינדרים יש לכל אחת מהם ? והאם הם הזרקה או קרבורטור?

תודה מראש ואם אין תשובה על כל השאלות אז על חלקם גם מאוד יעזור

פורסם
הם 6 צילינדרים נכון?

לא. מדובר על מנוע 4 צילינדר טורי.

הדגם 1.3 עם 60 סוסים זה דור III ודור IV. בדור 4 נוסף המנוע 1.25 בעל 75 סוסים שמאיץ 0 ל-100 ב12 שניות (לא רע לרכב כזה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנוע הזרקה. ערכתי והוספתי עוד פרמטרים. מנוע 1.25 הוא DOHC - כלומר קאמשפט כפול ויש לו 16 שסתומים.

עריכה: הדגם 1.25 עדיף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מנוע הזרקה. ערכתי והוספתי עוד פרמטרים. מנוע 1.25 הוא DOHC - כלומר קאמשפט כפול ויש לו 16 שסתומים.

ותאכלס הפיאסטה V16 היא אמינה בדיוק כמו הפיאסטה 1.3

כי גם ראיתי שפיאסטה V16 יש רצועת טיימינג ולא שרשרת ,זה מוריד מהאמינות שלה?

ואתה אומר בעצם שהפיאסטה V16 1.25 היא יותר מהירה מהפיאסטה 1.3 נכון?

בכלל הפיאסטה דינמיק נחשב כרכב אמין? כמו הסובארו ג'אסטי לדוגמא?

וההזרקה ברכב היא רב נקודתית או חד נקודתית?

תודה רבה!

פורסם

שרשרת טיימינג עדיף. אבל מנוע 1.25 חזק יותר ואני מבין שזה לא עדיפות אחרונה שלך. אני לא יודע אם זה הזרקה חד או רב נקודתית. המנוע הזה זהה למנוע כזה של מזדה 121.

במנוע הזה השתמשו בטכנולוגיות אקזוטיות לזמנו, למשל ייצור של טלטלים היה ממתכת במצב אבקה.

פורסם
שרשרת טיימינג עדיף. אבל מנוע 1.25 חזק יותר ואני מבין שזה לא עדיפות אחרונה שלך. אני לא יודע אם זה הזרקה חד או רב נקודתית. המנוע הזה זהה למנוע כזה של מזדה 121.

במנוע הזה השתמשו בטכנולוגיות אקזוטיות לזמנו, למשל ייצור של טלטלים היה ממתכת במצב אבקה.

אוקיי תודה :)

רק לא אמרתי לי אם ה-V16 1.25 נחשב כרכב אמין כמו הסובארו גאסטי בערך

כי הבנתי שבשנתונים האלה הפיג'ו לדוגמא מצריך הרבה הוצאות על בלאי ,ואני צריך לדעת שזה לא המצב ברכב הזה

וגם השאלה אם החלקי חילוף של הפיאסטה הם זולים יחסית כמו של סובארו בערך? או שזה הרבה יותר יקר?

פורסם

רק לא אמרתי לי אם ה-V16 1.25 נחשב כרכב אמין כמו הסובארו גאסטי בערך

אני לא החזקתי מכוניות כאלה, לכן מבחינת אמינות/אחזקה לא יכול להגיד שום דבר חות מדבר אחד: אם הרכב תוחזק ברמה טובה, אמור להפגין גם אמינות בהתאם.

פורסם
מנסיון של יותר מ-4 שנים המנוע 1.3 הפגין אמינות רבה.

ואיך החלקי חילוף של הרכב?

זולים? יקרים?

תאכלס חקי חילוף של סובארו לדוגמא הרבה יותר זולים?

פורסם

לא יצא לי להתעסק בזה יותר מידי, לא היו תקלות מיוחדות,

רק לקנות חלקים לטיפולים שוטפים (פלאגים פילטרים), וחלקים של בלאי טבעי (מצבר, צמיגים).

so far so good so what

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם זה עדיין רלוונטי- אני מוכר פיאסטה 98' 157,000 ק"מ עם מנוע 1.25 16V. חוץ מבלאי טבעי פה ושם- האוטו אמין מאוד, זריז, וחסכוני. גם החלקים זולים יחסית. במידה ותרצה ואתה עדיין מחפש- צור איתי קשר.

• תוכן חדש...