Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

לפני חצי שנה הבולם האחורי החליט למות ומאז הנסיעות נוקשות מתמיד.

הרכב נסע ככה כחצי שנה נסיעות עירוניות וקצרות ובזמן האחרון התחיל להשמע מכיוון הבולם רעשי חריקה וחריטה.

משהו חורק ונחרט שם, אז רציתי לדעת האם זה רעש אופייני לבולם גמור או שזה עבר לצירייה האחורית ואפשר להתחיל לחשוש?

אני יודע שאני קצת שואל שאלות של ליצן אבל אני באמת לא מבין שמץ בדברים האלה וברור לי שמתישהוא הנזק יעבור הלאה אבל הרכב הזה אמור להשלח לגריטה בחצי שנה הקרובה ואין לי ממש טעם להשקיע בו חוץ מתחזוקה בסיסית שהוא יוכל לנסוע בעיקר שאני בקושי חי עם כל העליות מחירים שיש בארץ.

יש לציין שהרעש מתחזק כשנותנים בעיקר כשנותנים גז והוויברציות של המנוע ממריצות את הרעשים.

אז מה אתם אומרים? נזק לצירייה או פשוט להחליף בולם והעניין יעלם?

בולם מפירוק יכול להועיל רק לחצי שנה הקרובה?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

הרעש ממש מטריד, אשמח לעצה מועילה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אתה נוסע עם בולם גמור חצי שנה? :shock:

יכול להיות שהרסת את כל המתלה או שברת את השאסי, הכל יכול להיות.

יכול להיות שהנזק קטן יותר.

אין ממש דרך לדעת מבלי לבדוק.

אני לא מתכוון להטיף ל אבל כאמירה כללית כדאי שתדע שאם אין לך כסף לתחזוקה בסיסית של הרכב אתה צריך לשקול אם נכון שתחזיק אותו.

פורסם

אביב אני מבין אותך ומקבל את מלוא כובד ההטפה אבל הרכב הזה הוא סה"כ נטל שנפל על משפחתינו ואנחנו רק מחכים לרגע שנוכל לגרוט אותו, אנחנו בנתיים משתמשים בו ומנצלים אותו לנסיעות עירוניות.

המחשבה כרגע היא לקנות מפירוקיה זוג בולמים ב200 שקל (ככה אמרו לי שעולה) עד הטסט ובטסט כבר אלוקים גדול.

אם נשברה השלדה או הרסתי את המתלה מה התוצאות של העניין?

חוץ ממצב של תאונה כמובן שהשלדה לא תשחק תפקיד (חס וחלילה כמובן שהשם ישמור).

ואם הנזק קטן, מה יכול להגרם?

האוטו לא כ"כ שקוע ויש קפיץ בשתי הבולמים האחורים שעושים את העבודה שלהם ב"באמפרים" של העיר.

מה ממליצים? לא אכפת לי לקמבן משהו לחצי שנה הקרובה אין לי טעם להשקיע ברכב וזו האמת.

בס"ד

פורסם

קודם כל אתה יכול להעמיד את הרכב עד שתוכל לגרוט אותו. נסיעה עם רכב לא תקין ולא מתוחזק, לפחות ברמה בטיחותית (וזה המצב אצלך) מהווה סכנת חיים לך ולסובבים אותך.

לעניין עצמו- זוג בולמים חדשים יעלו לא רחוק מהמחיר שציינת, לכן אין שום הגיון בלהתעסק עם משומשים.

לגבי הנזק אני אגיד שוב- הכל יכול להיות. לא ניתן לדעת ללא בדיקה.

פורסם

אוקי, במידה ואקנה בולמים חדשים לא אוכל לנסוע עם הרכב?

ואשמח אם תמליץ על מקומות בצפון שאפשר לקנות בהם בולמים במחיר שציינתי או קרוב לשם :)

תודה אביב

בס"ד

פורסם

מצאתי סרטון ברשת שמראה איך להחליף בולמים אחוריים,

ידיים טכניות יש, כלים יש והרבה רצון כמובן.

http://www.youtube.com/watch?v=xsM-LIl_2LI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

זה כ"כ פשוט גם בסוזוקי סוויפט שנת 92?

ועוד שאלה, איזה מהKYB האלה מתאימים לאחורי של הסוויפט?

1:

gr2_shock_lg_01.jpg

2:

gr2_ambient_lg_03.jpg

3:

gr2_ambient_lg_02.jpg

אני כבר בעצמי פוסל את הראשון כי יש קפיץ באחוריים בסוויפט (בדקתי אצלי) אבל אני כבר מבולבל בכל סרטון אני רואה משהו אחר...

אני מעדיף את הדגמים הפשוטים, לא נוסע מהר ולא מרביץ בפניות סה"כ נסיעות בעיר לסידורים.

תודה 8)

בס"ד

פורסם

שבועות לצערי לא ריפא לי את הרכב :(

אפצ'י.

בס"ד

פורסם

אוקי, אז עידכון...

מסתבר שהבעיה הייתה די מטופשת וסוף סוף הרכב החליט לעשות את הרעש בעמידה ככה שיכולתי לבדוק את העניין.

התושבת של הפגוש האחורי התעקמה ע"י מכה מעמוד (תנחשו לבד) ונצמדה לאגזוז וזה מסביר למה כל פעם שהייתי נותן גז היה את הרעש.

הרחקתי אותה והבעיה נעלמה.

כמובן שהבולם יוחלף במהרה ועדיין אשמח להמלצות על הסוג בולם לרכב :)

בס"ד

פורסם

240 ש"ח לזוג בולמים ב"ים חלקי חילוף בע"מ",

KYB פרמיום האריזה הכחולה מתאימים לדעתך אביב?

כי הם רושמים שזה מתאים לפג'ו 309 ונותנים מחיר עלות של 140 שקל ליחידה כולל משלוח.

הנה קישור :

http://www.yaam.co.il/scripts/Shop.dll?language=Heb&shop=1422&kind=ViewShop&idprod=347_1

אבל כשאותו המוצר נמכר לסוזוקי סוויפט פתאום המחיר קופץ ל290 שקל, מה זאת הרמאות הפושעת הזאת לעזאזל?

והנה הקישור לשערוריה הזאת :

http://www.yaam.co.il/scripts/Shop.dll?language=Heb&shop=1422&kind=ViewShop&idprod=347_1

תקן אותי אם אני טועה בבקשה, אבל זה הוא אותו הבולם לא?

הרי חברות הבולמים לא יתחילו לייצר לכל רכב דגמים שונים.

זה הוא אותו הבולם כמעט בוודאות וכבר התקשרתי לשאול והוא אמר לי שזה KYB פרמיום אריזה כחולה, פשוט שוד לאור יום!!!

shocks-pic1.jpg

אני צריך את הבולם השלישי או השני אם אני לא טועה לפי המדריך הנ"ל להחליף בולם אחורי בסוויפט :

http://www.teamswift.net/viewtopic.php?f=10&t=44577

אפשר לראות בתמונה הזאת :

09080212.jpg

הימני זה החדש.

בס"ד

פורסם

עדיין צריך תשובה נשמות טהורות

בס"ד

• תוכן חדש...