Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר החלפת רצועת טיימינג במוסך , נדלקת מנורת תקלה בלוח , לא מייד אלא כשהמנוע כבר מחומם, ובהאצות מנוע מעל 3000 סלד.

בדיקת מחשב אמרה: תקלה בסנסור מיקום גל זיזים ,ועוד משהו על תערובת לא טובה (אגב, הרכב מקרטע מידי פעם בנסיעה מעל 70 קמש)

החלפתי חיישן גל זיזים בחדש מקורי, איפסתי את התקלה במחשב, אך התקלה הופיעה שוב.

נרמז לי על ידי מכונאי בכיר במוסך אחר, שיתכן שהרצועה מורכבת בסטיה,

שאלה: מה הפורום יכול לומר לי בעניין זה?

נ.ב מדובר באופל קורסה 1.4 2002

דגם מנוע: Z14XE

פורסם

הפורום יכול לומר לך שאם מדובר בתקלה שהופיעה מיד לאחר צאתך מהמוסך - חזור אליו ותן להם לשבור את הראש. על פניו זה בהחלט נשמע שיש קשר בין טיימינג לחיישן גל זיזים לקרטועים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כשאני מדומם את המנוע ומפעיל שנית, נורית התקלה ניכבת, אך נידלקת שוב כשאני מאיץ את המנוע מעל 3000 סל"ד.

וכך זה חוזר על עצמו בכל נסיעה מאז החלפת הטיימינג.

פורסם

חיישן גל זיזים עובד על פי נקודה מדוייקת בו גל הזיזים אמור להיות ממוקם ועל פי זה שולח את הנתונים למחשב ניהול מנוע שיתזמן בהתאם לכך את מערכת ההזרקה ואת ההצתה לעבודת מנוע תקינה. מה שככל הניראה קרה בהרכבת הטיימינג אצלך זה שהקאמשאפט לא הוצב נכון עם הרכבת רצועת התיזמון מה שגורם לחיישן גל הזיזים לקבל נתונים מוטעים ולשלוח אותם למחשב ניהול מנוע ובכך מישתנה סדר עבודת המנוע ודיוקו.

:)
פורסם

אם המנורה נדלקת רק שהאוטו כבר חם ושהטורים מעל 2000 סל"ד מדובר בוודאות בחיישן נקישות (knock sensor) קוד תקלה P0325.

אתה יכול להזמין מאיבי (UK) ב 170 שקל כולל משלוח, הרכבה מחייבת ליפט + 2 אנשים כי קשה להשחיל את הכבל בין הסעפת לחנוכיה של המזרקים,

מומנט לסגירה 15N

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום

במנוע שלך דרוש כלים יעודיים להרכבת התזמון,יתכן שהטיימינג במקום,אבל הפחית של גל הזיזים אינה מורכבת במקום.

חזור למוסך שירכיב את התזמון נכון.

אורן

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם

המשך הסיפור של תקלת החיישן גל זיזים: חזרתי למוסך ושם פרקו והרכיבו מחדש, בהקפדה ועם כלים מיוחדים,את רצועת הטיימינג.

והתקלה ממשיכה בשלה.

עברתי למוסך UMI בתל אביב, ושם קבעו לי שבנוסף לחיישן גל זיזים, יש תקלה בEGR VALVE .וזה כנראה גורם ללחיווי תקלה בחיישן גל הזיזים

פרקתי את ה-EGR VALAVE (היה לא הרבה פיח) וניקיתי אותו

כעת אני רוצה לדעת איך להפעיל אותו חשמלית,(לאיזה פינים להתחבר) ומה עוד צריך לבדוק בו

מספר החלק הוא: EGR 17200272

תגובתכם בבקשה

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

לכאורה שני תקלות שונות אבל, היות ושניהם מחווטים לאותו פין מינוס משוטף ביחידת הבקרה , יש לבדוק את המתחים בכניסה לחיישן ולאחר מכן את מתח הסיגנל (הול) אם כים ואם כן להמשיך בסדר בדיקות נכון עד מציאת התקלה.

אני לא בטוח שיחידת בקרה זו מתוכננת ומסוגלת לבדוק הפרשיות קאם\קרנק אבל יותר פשוט לבדוק מתחים וסיגנאל תחילה ורק לבסוף פרוק מכאני של מע תזמון .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

איני יודע את סדר החוטים באופל ובלי שרטוט מדויק איני ממליץ לבצע סתם בדיקות שעלולות לפגוע בשסתום ה EGR

ו/או במחשב ניהול המנוע.

בכל מקרה חוטי ה EGR במכוניות GM (ואופל ביניהם) הנם כך (לא לפי סדר כלשהוא).

להפעלת השסתום:

1. + 12V ממתג הצתה

2. - ממחשב ניהול המנוע (בגל ריבועי).

להיזון חוזר (פידבק) מהשסתום למחשב ניהול המנוע:

3. + 5V ממחשב ניהול המנוע.

4. - ממחשב ניהול המנוע.

5. אות התיחסות מהשסתום EGR למחשב ניהול המנוע.

בדיקות נכונות מבצעים עם מחשב/סורק איבחון תקלות שניתן דרכו גם לבצע הפעלת יחידות קצה.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...