Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה.

לפני כשעה וחצי הקפצתי חבר לתל אביב בשביל לקחת מפתח לדירה שלו מאחיו ובדרך חזרה עצר אותי שוטר במחסום משטרתי שהציבו שם(אחרי האיזור של התחנה המרכזית הישנה - לפני הפנייה לכיוון איילון וכד'). דקה לפני שהגעתי למחסום קפצה לי לכביש אישה מבוגרת שלא נראתה במיטבה(כנראה עם בעיה מסויימת) ואם לא הייתי מבחין בה לפני הייתי יכול לפגוע בה.

בכל מקרה, כשהגעתי למחסום עצרתי ליד השוטר והודעתי לו על האישה שקפצה לכביש וביקשתי ממנו שיטפל בעניין(זה היה 100 מטר לפניו) השוטר שאל אם שתיתי ואני כמובן אמרתי לו שלא ואני רק קפצתי לתל אביב והוא התחיל לתחקר אותי בקצרה ושאל אם אני מתנגד לבדיקת אלכוהול - כמובן אמרתי לו שאין לי בעיה(טוב, נהג חדש - כל שוטר יקפוץ על הזדמנות הפז הזו) ואכן עברתי את הבדיקה ללא כל בעיה. השוטר אמר לי "סע בזהירות" והלך קדימה. התקרבתי אליו ושאלתי אותו "נו עכשיו כשהבנת שאצלי הכל בסדר, מה עם האישה המבוגרת שעומדת על הכביש?" ואז הוא ענה לי בתגובה "סע סע".

אני מקווה שהכל יהיה בסדר עם אותה אישה ואף מכונית לא תפגע בה, אבל זה פשוט גועל נפש.

דברים כאלו מראים כמה המשטרה מחפשת רק לסגור ערב עם כמה שיותר דו"חות ולא כמה שפחות הרוגים.

הייתי חייב להוציא את זה.

לילה טוב ושבת שלום ובטוחה לכולנו!

יונתן :wink:

עדיף לאבד רגע בחיים, מאשר לאבד חיים ברגע

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עצוב להגיד את זה אבל יכול להיות שהיא הומלסית ויש לצערי הרב

הרבה כאלה בתל אביב,ובאמת למשטרה אין זמן להתחיל לשמור על כל ההומלסים שלא יקפצו לכביש לקבץ נדבות.

:)
פורסם

לשמור עליהם זה לא מתפקידם, אבל אם אלו יוצרים בעיות תנועה וגורמים לסיכון ממשי לחיי הנהגים בכביש זה ברור שמשהו חייב להיעשות פה, ואותו אחד צריך להתבייש בעצמו בזילזול הזה כלפי אחרים

פורסם
עצוב להגיד את זה אבל יכול להיות שהיא הומלסית ויש לצערי הרב

הרבה כאלה בתל אביב,ובאמת למשטרה אין זמן להתחיל לשמור על כל ההומלסים שלא יקפצו לכביש לקבץ נדבות.

מדינה חייבת לדאוג לאזרחיה גם אם הם חסרי בית. רוב האנשים האלה הגיעו למצב הזה ממצב שלי ושלך. פתאום הדרדרו בחיים. רובם היו אנשים נורמטיבים. רובם קופאים ומתים בקור בחורף. אף אחד לא דואג להם. ברוב המדינות מערביות דואגים ללינה ולאוכל לחסרי הבית. רוב ההומלסים מתחילים לשתות ולהשתמש בסמים דווקא כשהם מוצאים את עצמם מחוסרי הבית ולא הפוך. האם ידעת שבשביל מרכז גמילה צריך לשלם וזה לא בחינם. האם זה לא כדאי למדינה שיהיו פחות אלכוהוליסטית ונרקומנים?

גם אותו שוטר צריך לדאוג גם לחסר בית. אם אתה הית קופץ לכביש השוטר היה מתעלם?

כמובן התגובה שלי לא מכוונת אליך אישית רק בהמשך למה שכתבת.

היה תחקיר של גיא מרוז ואורלי וילנאי שתחקירן "הפך" עצמו להומלס לפרק זמן מסוים. כל הרשויות ניפנפו אותו.

פורסם
מדינה חייבת לדאוג לאזרחיה גם אם הם חסרי בית. רוב האנשים האלה הגיעו למצב הזה ממצב שלי ושלך. פתאום הדרדרו בחיים. רובם היו אנשים נורמטיבים. רובם קופאים ומתים בקור בחורף. אף אחד לא דואג להם. ברוב המדינות מערביות דואגים ללינה ולאוכל לחסרי הבית. רוב ההומלסים מתחילים לשתות ולהשתמש בסמים דווקא כשהם מוצאים את עצמם מחוסרי הבית ולא הפוך. האם ידעת שבשביל מרכז גמילה צריך לשלם וזה לא בחינם. האם זה לא כדאי למדינה שיהיו פחות אלכוהוליסטית ונרקומנים?

גם אותו שוטר צריך לדאוג גם לחסר בית. אם אתה הית קופץ לכביש השוטר היה מתעלם?

כמובן התגובה שלי לא מכוונת אליך אישית רק בהמשך למה שכתבת.

היה תחקיר של גיא מרוז ואורלי וילנאי שתחקירן "הפך" עצמו להומלס לפרק זמן מסוים. כל הרשויות ניפנפו אותו.

שלום לך, אני יכול לומר לך שאם הייתה ניתנת הבחירה למישהו היכן להיות הומלס או כאן או בארה"ב האימפריה הכל יכולה אז אני יכול לומר לך בוודאות שעדיף כאן. הסיבה מדוע בארה"ב ישנה יותר עזרה מבחינת בתי תמחוי ומקלטים שבהם הם יכולים לישון בלילה היא ישנם למרבה הצער הרבה מהם. אולי יש הומלס בישראל שאין לו איפה לאכול, להתקלח וכיוצא בזה אבל דבר אחד בטוח שיש לכולם בישראל גם אם אין להם פרוטה בכיס. אחד הדברים החשובים הבסיסיים לכל אדם והוא ביטוח רפואי. אדם הומלס הזקוק לטיפול רפואי דחוף לא יזרק מבית החולים כאשר באמריקה אני מתבייש לספר מה הם מסוגלים לעשות לאדם שאין לו פרוטה. זו כמובן כי כאן בתי החולים הם ממשלתיים ואילו בחו"ל הם פרטיים.

אני חס וחלילה לא בא לזלזל באף הומלס. אף אחד לא יכול לדעת איך זה קרה להם. באמריקה זה קל מאוד להפוך להומלס. מספיק שאדם חלה בהתקף לב או אושפז בעבור מחלה ארוכה וממושכת למרבה האירוניה על מנת לשלם על שהותו בבית החולים יש כאלה שנאלצים למכור את הבית שלהם בכדי לשלם לבית החולים בחזרה. אירוניה עצובה ביותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא תמיד יש לשוטר אפשרות להסביר לכל מתקני עולם את המשימה שלו וסדרי עדיפויות, אפילו במחיר שילדים יעשו צחוק מהמשטרה בפורום. מה תגיד על המשטרה למשל אם בזמן שיילך 100 מ' מהמחסום יעבור חפשי אחד שהוא מטרה חשובה יותר לשלום הציבור ?

פורסם

היו שם עוד כמה ניידות. אז בוא נגיד שהתירוץ שיברח במחסום המשטרתי מבוקש עולמי בדיוק ברגע שהוא הולך לבדוק מה העניין עם האישה לא ממש הולך.

והכוונה שלי גם הייתה בעיקר ליחס האדיש של השוטר לנושא(אתה רואה עליו שהוא רק מחפש לדפוק לך דו"ח ולא מעניין אותו שום דבר אחר).

יונתן :wink:

עדיף לאבד רגע בחיים, מאשר לאבד חיים ברגע

פורסם

את השוטר הספציפי זה באמת לא מעניין. בין אם משימתו היא לדפוק דוחות או לאכול דונאט, הוא ישלים אותה כי לא משלמים לו על "הגדלת ראש". את המשטרה לעומת זאת זה בהחלט עשוי לעניין. פעמיים בחיים יצא לי להתקשר למוקד 100 להתלונן על קבצן שהתמקם בצומת שבו נוכחותו היוותה מטרד תחבורתי - בשני המקרים (צמתים שונים) למחרת הקבצן לא היה שם ולעולם לא חזר לשם יותר. צירוף מקרים? אולי. ואולי לא.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

שלום

אני לא אתייחס להומלסים, חסרי בית או אל סוג של מסכן אחר - ולצערי במדינת ביביסטאן יש המון...

שוטרי התנועה הם לצערי הרב אוסף רב של ראשים קטנים, שלא מתאמצים לבצע את עבודתם - וזאת למדתי מנסיון אישי:

אני מגדיר את עצמי כנהג זהיר פלוס 100 קמ"ש - כלומר, חובב המהירות הנ"ל (אבל אל תספרו).

לפני כשנה, ביום שבת אחד, נהגתי עם בני משפחתי בכביש 431 מכיוון מודיעין לכביש 1.

כמה מאות מטרים לפני ההשתלבות, זיהיתי ניידת פולקסווגן ג'טה, שחנתה בניצב לכביש. אני בדיוק חזרתי מעקיפה לנתיב הימני, וראיתי את השוטר שבמכונית מחזיק בידו את מקל הקסם.

הודעתי למשפחתי, שהפעם אכלתי אותה, ואכן לאחר כמה דקות נצמדה הג'טה אלי והשוטר סימן לי לעצור ולצאת.

מאותו הרגע - הופתעתי מאוד מאוד לטובה (לא ללכת ... יש גם שוטרים טובים):

השוטר היה מאוד מאוד מנומס, הרגיע אותי, וביקש ממני לגשת לניידת. שם הןא עבר על פרטי במחשב המשטרתי, ונתן לי אזהרה ולא קנס.

וכעת לביקורת שלי:

הוא הסביר לי, שאם לא הייתי חוזר לנתיב הימני - הוא היה שולח לי קנס בדואר.

כעת (ולאחר שהבנתי שהשוטר אדם נחמד ביותר - ולא רק בזכות האזהרה....), שאלתי אותו מדוע הוא לא לא עוצר נהגים, אשר שכחו מזמן לחזור מהנתיב השמאלי לימני, ואודות אי השימוש באיתות (שזה בעיני סדין אדום בוער!).

תשובתו: בוודאי שאנו אוכפים זאת ... כן ....

בודאי .. נסעתי מאז מספר פעמים בכביש 1 וב-431 - ורק ראיתי מכוניות משטרה, הנוסעות בנתיב השמאלי - ולעולם לא עוצרות נהגים העוברים על החוק.

לסיכום - לשוטרים עדיין יותר קל לעצור נהגים צעירים על שתיית אלכוהול ולא על התפרעות בכביש, ולאכוף מהירות של כלי רכב מאשר חוקי נהיגה בסיסיים.

שבת שלום!

פורסם

לצערי זה המצב שלנו. אני לא חושב שהמשטרה אשמה בכך, אלא המדינה שלא שומרת על ההומלסים (נכון שהמשטרה היא גוף מדיני שנועד לטפל באזרחים).

האמת שקרה לי מצב דומה לזה: אני מתנדב במשמר האזרחי, ועשיתי סיור ביישוב שלי וכמה מושבים שלידי. נהד שרכב ברכבו עצר אותנו, ואמר כי יש הומלס שישן בתוך תחנה אוטובוס. נסענו אל התחנה וראינו, ראינו שהכל בסדר ועלינו בקשר מול היומן (המרכזיה של המשטרה), והאדם שדיבר ביומן אמר בצורה מפורשת "אין לנו מה לעשות איתו".

לכן אני מסיק שכל התלונה היא של המדינה ולא של המשטרה.

נ.ב.

במקרה עשיתי גם סיור אתמול, והשוטר מש"ק של היישוב שלי (שהוא שח"ם) אבל בצורה מאוד מפורשת: בשביל 4200 ש"ח לא שווה להיות שוטר כי שוטרים מקבלים תנאים גרועים. אז כששוטר מנסה לעשות את תפקידו ולמצוא עברייני תנועה, מתיחסים אליו בבוז כי הוא לא עושה את תפקידו. האמת שעכשיו אני קצת מבין את השוטר שלי.

פורסם

אמרת יפה, מצפים למקסימום מאלה שמשתכרים מינימום. מה גם שהשוטרים חוץ מחוסר יכולתם לשבות הרבה פעמים לא מקבלים גיבוי מהמערכת שהם משרתים.

הפיתרון לפי אחד מחברי הפורום הוא שזה מה יש. שוטר שלא מתאימה לו העבודה או תנאי השכר מוטב שיפרוש. זה מה יש ומה שלא מתאים לו שילך הביתה. באמת אחלה פיתרון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לפני כחודשיים נעצרתי גם לבדיקת אלכוהול השוטר שעשה לי בדיקה עם נשיפון, בסוף עם היד העיף את הפייה מפלסטיק על הרצפה ובא להכנס לרכב שלו על מנת לנסוע.

ניגשתי אליו ושאלתי מדוע הוא זרק ולא מרים את זה. נחש מה ענה לי? "סע סע אתה מפריע לי לעבוד"

• תוכן חדש...