Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי 4 שנים עם ג'סטי השדרוג לצרפתיה חדשה מזעזע את אמות הסיפים של האדיש באנשים. לא שאני אדיש - האמור הוא רק לשם ההקצנה.

בעיקר הפתיע אותי לגלות שלמרות הנתונים היבשים (מומנט לא משהו בכלל, שלא לדבר על ההספק) האוטו דווקא הרגיש לי זריז לגמרי (נניח בהשוואה למשפחתיות ליסינגיות שנסעתי עליהן פה ושם). או שאולי אני פשוט נלהב מדי ממערכת המולטימדיה (של פיוניר) והצבע השחור מעניק לי אשליית מהירות?

כך או אחרת התחושה היא שבתמורה ל 74,391 ש"ח (מחיר ביום המכירות) נתנו לי לא מעט בכלל.

החבר'ה בסוכנות בנתניה (שאני ממליץ עליהם בחום) היו מאד חביבים. הם גם השאירו לי את הטאסות של האוטו בבגאז' (בפועל האוטו מגיע עם מגנזיום מותקן).

בכל מקרה, אם יש למישהו טיפים וטריקים (ואפילו ברכות) מעבר ל"לנהוג רגוע במשך 1,500 ק"מ ראשונים" (ידוע) אשמח!

כל מה שנשאר לי עכשיו זה לעבוד על חתימה פלצנית עכשיו שתתעד את הרכישה.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם

ברוך הבא למשפחת המרפתיות

אתה תתאהב קשות, מובטח לך

זה 206 עם המתיחת פנים?

תמונות!!!

איזה מנוע? גיר?

שחרר פרטים.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם
ברוך הבא למשפחת המרפתיות

התקלקל הצדיק? ...:lol: :lol: :lol:

תתחדש ותהנה- רק בדרכים טובות!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ברוך הבא למשפחת המרפתיות

אתה תתאהב קשות, מובטח לך

זה 206 עם המתיחת פנים?

תמונות!!!

איזה מנוע? גיר?

שחרר פרטים.

איזה פירגון, תודה רבה! במימון התנהגותי לומדים כל הזמן על אפקט החרטה והשלכותיו ובדיוק תגובות כאלו ממזערות אותו.

אכן, אני כבר על גבול המאוהב. אני נזהר מלהגיד את זה רק מן החשש שמא יקומו עליי סובביי וייסרו אותי בשוטים משום הניסיון הדל שלי בענף הרכב שנסמך על אדני הג'סטי ומשפחתומטיות (כלומר, הבנצ'מרקים שלי נחותים למדי). אבל כן. לא הפסקתי להתפעל מהכיף שהאוטו הזה משדר. ולאו דווקא בגלל השקט או הנוחות ביחס לג'סטי, אפילו לא בגלל הסחיבה, הוא פשוט סוג של מרגיש "חי" (וזה משהו שהיה חסר לי מאד מאד מאד בליסינגאיות, במובן הספציפי הזה מבחינתי הסובייקטיבית הן אף נחותות מהג'סטי).

ונעביר הפוקוס למידע טכני:

206 לאחר מתיחת פנים מודל 2011 (ומכאן הפלוס ב-206+), אבזור מלא (קודנית, מרימי שמשות, מערכת מולטימדיה עם מסך מגע כוללת דיבורית וגי'פיאס), צבע שחור מטאלי (סוג של מטאלי, שמים לב לזה רק בשמש ישירה, אני עדיין לא סגור על זה), חישוקי סגסוגת קלה יפים במיוחד, ניקלים שפחדתי שייראו ערסים אבל לטעמי נראים מצוין, ומספר עקבי אכילס באבזור שלא קריטיים עבורי ובראשם חלונות הנפתחים ידנית מאחור וכיוון ידני של המראות. אבל אופס, שאלת בכלל על מנוע וגיר!

ובכן, המנוע הוא בנפח 1,360 סמ"ק מסדרת ה TU הותיקה. 8 השסתומים מספקים 73-75 כ"ס (תלוי מי מודד). המומנט קצת יותר מ-12 קג"מ ומכאן ההתלהבות הגדולה שלי בגין העובדה שהאוטו פשוט מגיב טוב, למרות הנתונים הנחותים על הנייר.

הגיר, נידלס טו סיי, ידני - הדרך היחידה להעביר אותי לאוטומט היא לקטוע לי רגל.

בנוגע לתמונות - ובכן, מצלמתי עלובה למדי ונטולת סוללות, מקווה שבהמשך גם זה יגיע :)

פורסם

המנוע הזה עדיין נמכר?!?:shock:

מיושן או לא, זה מנוע שמגיב לא רע בגלל שהמומנט יחסית זמין, ולכן מעניק תחושה של "זריזות".

בינינו, יותר חשוב שהמכונית תהיה כיפית מאשר שתהיה באמת מהירה, לא נכון?

תתחדש ותיהנה, אחלה אוטו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מכונית חמודה מאוד. מתיחת הפנים ההופכת אותה לאחות כמעט תאומה ל-207 היא מעולה. בדיוק אתמול ראיתי אחת שחורה ברחובות וממש נדלקתי.

תהנה ותמשיך להיות מאוהב.

פורסם

קנייה טובה במחיר אטרקטיבי.

המנוע אומנם וותיק כמו שמעון פרס אבל זה מנוע מצויין בעל אמינות גבוהה מאוד.

תחדש.

פורסם
המנוע הזה עדיין נמכר?!?:shock:

מיושן או לא, זה מנוע שמגיב לא רע בגלל שהמומנט יחסית זמין, ולכן מעניק תחושה של "זריזות".

בינינו, יותר חשוב שהמכונית תהיה כיפית מאשר שתהיה באמת מהירה, לא נכון?

תתחדש ותיהנה, אחלה אוטו.

תודה רבה! בין היתר על ההסבר החשוב. אני חולק עמך דיעה דומה בדבר הכרעת התענוג את המהירות במסגרת השיקולים לרכישת רכב (ע"ע ספינות נדנדה עם מנוע אדיר שגורמות לך לפהק / לנמנם / לחלום בהקיץ / בר רפאלי מה את עושה פה / להתעורר ולצווח אבא'לה הפגוש של של הלנטיס שמלפניי ממש קרוב אליי / איזה מזל שיש לי בראמבו מקדימה).

אוטו חמוד. שים תמונות בהזדמנות, שנאמין לך. :-)

יש לך כתיבה יפה, נחמד לראות דברים כאלה בפורום.

במיוחד עבורך הועלו תמונות! ותודה על המחמאה האישית 8).

אגב, האוטו שמכוסה מימין לרכבי האצילי איננו פורש או מזראטי - אלא יונדאי אקסנט מודל 2001 3 דלתות שהוריי שומרים עליה באדיקות כה גדולה עד כי אילולא הייתי מפתח תחושת קבס כל אימת שניצב הייתי בחופת הפיקוד שלה (שילוב מנוע גיר נורא ואיום, או בעיה אחרת שאינני יודע לבטא) - הייתי רוכש אותה בשמחה גדולה.

מכונית חמודה מאוד. מתיחת הפנים ההופכת אותה לאחות כמעט תאומה ל-207 היא מעולה. בדיוק אתמול ראיתי אחת שחורה ברחובות וממש נדלקתי.

תהנה ותמשיך להיות מאוהב.

תודה רבה! אכן זה תענוג גדול. הרכב ה"אמיתי" הראשון. אני לא חושב שהתחושה הזו תחזור על עצמה שוב (איך משחזרים את עוצמת העונג שבקפיצה מג'סטי בת 20 ל206 חדשה? לדעתי אצטרך שהרכב הבא יהיה ויירון. אבל היא פחות יפה, גם זה לא יתפוס:wink:).

זה אותו מנוע שיש על 106 1.4, שם הוא בטח מרגיש הרבה יותר זריז.

את זה (הקשר החיובי שבין יחס הספק/משקל לזריזות הרכב) אפילו בור ועם הארץ כעבדך הנאמן יודע - ואף חשש מכך בבואו למרגלות הרכב בנסיעת המבחן. כמה לחיצות בריאות על דוושת הגז הבהירו לי שלמרות הנתונים הצנועים על הנייר המצב סביר לחלוטין. מבחינתי האישית, כמובן. אגב, המנוע שימש גם את ה-205, והיה ותיק עוד במועד השקת ה-206 סבא (איפשהו בשלהי שנות ה-90). שלומי היטיב לתאר עם האנלוגיה לנשיא מדינת ישראל. מי ייתן והמנוע יתפקד כמו אותו איש יקר ועתיר מצח :)

נחמדים, אתם. קיבלתי פירגונים מלא מעט חורכי אספלט ואף ממנהל הפורום. תודה :)

פורסם

ביום א' טקס קריעת הניילונים עם חבר ילדות שגם ככה סובל מהזעת יתר ולמרות זאת סחבתיו לאורך שנים בג'סטי. מבחינתו, מדובר בסוג של קתארזיס.

לאחר מכן, תמונות פנים תועלנה בגיל וברון (אין קשר למוסך).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יפה מאד!

תתחדש ותהנה מהרכב!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...