Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים,

בבעלות המשפחה סיטורואן C4 שנת 2006 שעברה 129,000 ק״מ ושגרת טיפולים בזמן כמו שממליץ היצרן (טיפולים כל 30k ק״מ).

אתמול במהלך נסיעה ירדתי באחד מהמחלפים של כביש 6 לאחר נסיעה ארוכה, הגעתי לצומת ופתאום הרכב כבה, ניסיתי להניע כמה פעמים אך לשווא הרכב מסרב להניע.

הזמנתי גרר והרכב נגרר למוסך מורשה של סיטרואן בבאר שבע (קרוב לאזור מגוריי) לאחר בדיקה של תקלות ברכב ( שום נורית לא נדלקה) הגיעו למסקנה שהטיימינג נקרע כי אין בכלל קומפרסיה, פתחו את הטיימינג והורידו את הרצועה ובאמת היו חסרים שם בערך 6-7 שיניים לרצועה ומשם הבעיה, החליפו לרצועה חדשה מנסים להניע והמנוע מזייף ודופק, לפי מה שהבנתי מהם ישנו נזק לשסתומים וצריך לפתוח ראש מנוע ולראות מה התעקם וניזוק ולהחליף, בהתחלה עדכנו אותי לגבי עלות של טיימינג כ1200 שח לערך, עכשיו שצריך לפתוח ראש (הם אמרו מראש שיש סיכוי גדול שזה מה שיקרה) העלות כבר מטפסת לכיוון ה5.5-6k שח לא כולל מעמ.

העניין המעניין פה הוא ככה, על פי הגדרות היצרן רצועת טיימינג מחליפים ברכבים אלו כל 150k קמ או 10 שנים (המוקדם מבינהם), הרכב לא הגיע ל150k קמ ואין לו עוד 5 שנים על הכביש אפילו, השאלה אם יש פה אליבי לבוא איתו ליבואן?

הרי בתור אדם שמקשיב להוראות היצרן אם היו מגדירים להחליף רצועה במספר קמ נמוך יותר כל הנזק לראש המנוע לא היה קורה כלל.

-חשוב לציין שמאז שהרכב עלה לכביש הוא לא עבר טיפול טיימינג והרצועה המורכבת זו הרצועה המקורית שהגיעה עם הרכב.

אשמח לחוות דעת האם לפנות לאיגוד המוסכים או ליצרן עם סיפור המקרה?

אם מישהו בעל ניסיון במקרה דומה אשמח לתגובות.. 

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פנה אל יבואן הרכב ואם כל הזמן המכונית הייתה מטופלת במוסכים מורשי היבואן, אז סביר למדי שתקבל מהם

סיוע ועזרה כלשהיא ואולי אפילו את כל התיקון באחריות על חשבונם (כבר היו דברים כאלו אצל יבואני רכב שונים).

אם המכונית לא טופלה במוסכי היבואן קשה יהיה לקבל מהם משהוא.

בהצלחה ובברכה - רפי לין

פורסם
שלום רב חברים,

בבעלות המשפחה סיטורואן C4 שנת 2006 שעברה 129,000 ק״מ ושגרת טיפולים בזמן כמו שממליץ היצרן (טיפולים כל 30k ק״מ).

אתמול במהלך נסיעה ירדתי באחד מהמחלפים של כביש 6 לאחר נסיעה ארוכה, הגעתי לצומת ופתאום הרכב כבה, ניסיתי להניע כמה פעמים אך לשווא הרכב מסרב להניע.

הזמנתי גרר והרכב נגרר למוסך מורשה של סיטרואן בבאר שבע (קרוב לאזור מגוריי) לאחר בדיקה של תקלות ברכב ( שום נורית לא נדלקה) הגיעו למסקנה שהטיימינג נקרע כי אין בכלל קומפרסיה, פתחו את הטיימינג והורידו את הרצועה ובאמת היו חסרים שם בערך 6-7 שיניים לרצועה ומשם הבעיה, החליפו לרצועה חדשה מנסים להניע והמנוע מזייף ודופק, לפי מה שהבנתי מהם ישנו נזק לשסתומים וצריך לפתוח ראש מנוע ולראות מה התעקם וניזוק ולהחליף, בהתחלה עדכנו אותי לגבי עלות של טיימינג כ1200 שח לערך, עכשיו שצריך לפתוח ראש (הם אמרו מראש שיש סיכוי גדול שזה מה שיקרה) העלות כבר מטפסת לכיוון ה5.5-6k שח לא כולל מעמ.

העניין המעניין פה הוא ככה, על פי הגדרות היצרן רצועת טיימינג מחליפים ברכבים אלו כל 150k קמ או 10 שנים (המוקדם מבינהם), הרכב לא הגיע ל150k קמ ואין לו עוד 5 שנים על הכביש אפילו, השאלה אם יש פה אליבי לבוא איתו ליבואן?

הרי בתור אדם שמקשיב להוראות היצרן אם היו מגדירים להחליף רצועה במספר קמ נמוך יותר כל הנזק לראש המנוע לא היה קורה כלל.

-חשוב לציין שמאז שהרכב עלה לכביש הוא לא עבר טיפול טיימינג והרצועה המורכבת זו הרצועה המקורית שהגיעה עם הרכב.

אשמח לחוות דעת האם לפנות לאיגוד המוסכים או ליצרן עם סיפור המקרה?

אם מישהו בעל ניסיון במקרה דומה אשמח לתגובות..

הטיפולים הם כל 30K או שנה המוקדם מביניהם.

פורסם

כדאי ללמוד מהמקרה הזה ,להקדים ב25 אחוז החלפה ואפילו במוסך פרטי .

אפשרי לקנות לבד את הסט ,יש סטים איכותיים מאוד ,אף טובים מהמקורי .

נקשרים עם מוסך טוב פרטי ,משלמים על עבודה ,וכולם יוצאים מרוצים .

העלויות בדרך הזו מאוד מאוד נמוכות כי הסט הוא מאוד זול ,גם האיכותי ביותר .

פורסם

כבעל רנו תמיד אמרו לי שעדיף לעשות טיימינג במוסך מורשה כי במוסך אחר שלא בטוח שמכיר טוב את הרכב יכולים לעשות לי נזק. כמובן שהדברים נכונים לצרפתיות מבית PSA.

האמנם?

פורסם
כבעל רנו תמיד אמרו לי שעדיף לעשות טיימינג במוסך מורשה כי במוסך אחר שלא בטוח שמכיר טוב את הרכב יכולים לעשות לי נזק. כמובן שהדברים נכונים לצרפתיות מבית PSA.

האמנם?

האומנם שאתה לא ממש צודק. לא חסרים מוסכים שיודעים להיתעסק עם טיימינג בצרפתיות בכלל וברנו בפרט וכמו כן לא חסרים מוסכים מורשים שלא יודעים לעבוד ועושים לא מעט פאדיחות. ראה זאת כנקודה למחשבה וחיסכון ענק לכיס!

:)
פורסם

הרכב עבר טיפולים לפי הספר אך לא כל הטיפולים היו במורשה , זה לא שהרכב בתקופת אחריות שאני מחויב לטפל במורשה בכדי לשמור על האחריות.

מה שכן קיימת היסטורית טיפולים הכוללת חשבוניות של חלפים שהומלצו ע״י היצרן ועם מס ק״מ שהרכב עבר באותו הטיפול.

- מה שמרתיח אותי הוא ה״זריקת ***״ של היבואן, כאילו קונים רכב ומצפים שהוא יתפקד לאורך זמן כמו שצריך. שגרת טיפולים של טיפול לכל 30k קמ וטיימינג פעם ב10 שנים או 150k קמ זה סלוגן יפה שניתן לאנשי המכירות להשתמש בו, בפועל זה לא מועיל לרכב, מסנן אוויר ושמן מנוע שמוחלפים פעם ב30k קמ בטוח שלא עושה טוב למנוע.

הרי ברגע שיצרן הרכב מורה להחליף פעם ב150k קמ אני בתור לקוח מן השורה מבין שהיצרן יודע מה טוב לרכב ועל פי זה הוא ממליץ בפועל מה שקורה זה שרכבים עם מעל ל100k קמ כבר לא באחריות היצרן ואתה יכול ללכת לחפש את מי שישא איתך בנזקים אבל להמליץ על משהו שעלול לגרום לך נזק ה כמו שהיצרן יצא מחר בהודעה שלא צריך לתדלק עד שלא נדלקת נורה, זה רק עניין של זמן עד שהנזקים יופיעו.

יש אפשרות לפנות לאגודה להגנת הצרכן או אפילו במישור המשפטי כי זו נקודה שממש חורה לי, באף אחד מהרכבים שלי לא נתקלתי בנזק כה גדול שהגיע בעקבות המלצת יצרן.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

לא יודע מה יבואן רכב אומר,לדעתי צריך כל 3 שנים לבדוק את מצב הרצועה במוסך.

בפוולקסוואגן אמרו שצריך להחליף כל 3 שנים,עכשיו שינו את זה ל 90 אלף קמ,לא מתעסקים עם הדברים האלו,לכל קונצרן ישנה דעה אחרת,ולדעתי רצועה היא עדיין רצועה שצריך לבדוק אותה,ולא משנה אם זה רנו,פולקסוואגן או במ.וו.

פורסם

אתה סגור על זה שכל 150K או 10 שנים המוקדם ביניהם??

בגמר האחריות אין חובה , אבל יש מחווה של רצון טוב

אז אולי ישתתפו בעלות התיקון.

נקודה שלא לזכותך מבחינתם , העובדה שלא טיפלת במוסכים מורשי החברה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מעניין, עד כמה שאני יודע, המנוע שיושב אצלך בC4 זהה למנוע שיושב אצלי ב206

קוד מנוע NFU, ואצלי החלפה של הטיימינג היא כל 3 שנים או 90K , נשמע לי מוזר העיניין של 150K או 10 שנים,

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

לדעתי האישית זה די הזוי שרצועת טיימינג אמורה להחזיק 10 שנים או 150 אלף ק"מ.

בתור מכונאי אם היה לי רכב כזה הייתי עושה לו טיימינג כל 90 אלף ק"מ או פעם בחמש שנים וזה מה שאני ממליץ לקליינטים שלי.

פורסם
איציק, לא פורסמה הנחיה להאריך את מועד ההחלפה ל 10 שנים החל משנה מסויימת ?

כן, ולמרות זאת היבואן לא לוקח שום אחריות בעניין ("זו המלצה של היצרן") - וכמו כל "המלצה" אתה יכול לקבל אותה ויכול שלא.

במערכת של היצרן, טיפול 120K ל C4 בת 5 שנים מוציא דווקא הודעה על החלפת טיימינג. לא ברור מה קורה עם זה אבל מניסיון היבואן לא לוקח אחריות על זה (לפחות במקרה אחד בו נתקלתי בכזה דבר - אבל לרכב היו יותר מ 129K ק"מ), על אחת כמה וכמה שמדובר ברכב שסיים אחריות כבר לפני 3-4 שנים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין ספק בכלל הגדרות יצרן כל 10 שנים או 150.000ק"מ

אך נתון זה לא נקבע ליבואן הרכב שיכול לקבוע באותה מדינה אם תנאי האקלים קשים(כמו בארצנו)

לשנות הוראות יצרן וליצור החמרה למניעת מבוכות כאלו גם 3 שנים ו90000ק"מ ב206 או בדגמים אחרים הם

החמרת יבואן שבפועל היצרן מציין 5 שנים או 120000ק"מ

צר לשמוע על כך במיוחד לבעל הרכב .

לדעתי 90.000ק"מ ו5 שנים הם גבולי לחלוטין מניסיון

אין ספק שמחיר של מוסך מורשה בתיקונים אלו גבוה מהמקובל בשוק

בברכה ניצן לוי

http://www.shaft.co.il

• תוכן חדש...