Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה, יוצא לי יותר מדי לנהוג בשמש.

במכונית שלי, שני החלונות מאחור, מושחרים בעזרת פילם (רמה אחת לפני הכי כהה) והם תורמים את שלהם.

הבעיה היא החלונות מקדימה - שמש ישירה על הידיים, משגעת אותי ומזגן לא עוזר.

החלטתי שאני מעוניין להשחיר מקדימה ולעשות זאת בעצמי. החלונות מאחור נעשו ע"י מקצוען, אך כיוון שאת הקדמיים, אני אאלץ להחליף לפחות פעם בשנה (טסט), אני מעדיף לא להשקיע בהם מאות שקלים.

ניגשתי לאוטו דיפו וקניתי גליל פילם "שחור בהיר". מסתבר שהפילם כהה מדי (מושך יותר מדי את העיניים).

אני סה"כ מחפש את הרמה הכי בהירה, שתספק אותי. פה מתחילה הבעיה: בחלק מהשרשורים רשום שרמה של 35 אחוזים היא הכי בהירה ובחלק רשום 15 אחוזים. מאוד מבלבל אותי.

באוטו דיפו, ישבתי עם עצמי 10 דקות ולא מצאתי שום איזכור לאחוזים, אלא רק "שחור בהיר". האם יש תקן מסויים? טיפים מסויימים, ע"מ להבין את רמת הבהירות?

תודה מראש.

פורסם

אצלי השמש קופחת ישירות על הצד השמאלי של פרצופי בשעות הבוקר בדרך לעבודה ובערב בדרכי חזרה, מחלון הנהג, מ"גבוהה". הפיתרון שמצאתי? צלונית טיפשית כזו, שנצמדת לחלון עם וואקום, מקופלת ל-2, ותחובה לפילר שעליו יושבת החגורה (מלמעלה) מצד אחד ויושבת על סך השמש בצד השני. במאזדה עוד "שיפצרתי" את זה עם אזיקון ארוך וטבעת+כיפוף בקצה של הצלונית, כדי שלא יברח מהסך שמש בזמן נסיעה מהירה. משהו הזוי למדיי... אבל עובד יופי!

הנקודה היא, אולי אתה צריך השחרה רק של חלק מהחלון, במקרה שלי חשבתי בהתחלה גם על השחרה רק של אינץ' מלמעלה, אבל אולי אתה תוכל ממש רק בחלקו התחתון או משהו, וזה יפתור לך את הבעייה, וגם לא תצטרך להוריד את זה לפני הטסט- פשוט מוריד מעט את החלון, עד שלא רואים את הפילם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האחוזים מתייחסים לכמה אור עובר דרך הפילים.

5% עובר ממש מעט אור, הפילים מאוד כהה ו50% הפילים בעל גוון שחור וכמעט בלתי נראה-זה מה שאתה צריך.

הדבקת פילים על החלונות צד הקדמיים היא לא חוקית ואם יעצור אותך שוטר הוא ידרוש ממך לקלף את הפילים או יתן לך דו"ח.

דוגמא לרמות פילים הקיימות. באוטו דיפו יש רק שני גוונים כהה מאוד ובהיר.

Driven-Autoworks-Window-Tinting-Guide.jpg

פורסם

ברווז,

תודה על הניסיון לעזור, אבל אני כבר אחרי ה"ניסוי עם הצלונים".

R'n'B,

אז מה אתה, למעשה טוען? :) אם לקחתי "שחור בהיר", אז אין לי מה לחפש יותר באוטודיפו?

באיזו רמה של אחוזים, היית מגדיר את הצבע, שלקחתי? (במידה וראית אותו).

פורסם

אני יודע שאתה רוצה לעשות השחרה. אבל אולי זה יכול להיות לך טוב וגם יעבור טסט בלי לפרק ולהחזיר.

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1SH3B73852

סתם שאלה לידע כללי שאני עשיתי טסט לא זכור לי שביקשו ממני להעלות את החלונות. אתה יכול לנסות לגשת לטסט עם חלונות מושחרים ולהוריד אותם עד הסוף כך הבוחן לא ידע אם יש לך חלונות מושחרים או לא..

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

החלונות מאחור, מושחרים. אין סיכוי שהבוחן לא ירצה להעיף מבט על החלונות הקדמיים.

ראיתי במציאות, את הפריט, שהקישור מציג. לפי דעתי, זה בולשיט אחד גדול.

תודה על הניסיון לעזור.

פורסם
ברווז,

תודה על הניסיון לעזור, אבל אני כבר אחרי ה"ניסוי עם הצלונים".

R'n'B,

אז מה אתה, למעשה טוען? :) אם לקחתי "שחור בהיר", אז אין לי מה לחפש יותר באוטודיפו?

באיזו רמה של אחוזים, היית מגדיר את הצבע, שלקחתי? (במידה וראית אותו).

מה שלקחתה באמת נראה כמו 40%.

חבר שלי עשה הדבקה עם פילים 40% על החלונות הקדמיים, רואים שהחלונות כהים בלילה במיוחד.

לפילים עם רמה יותר עדינה אתה יכול לפנות לסדנאות שמתמחות בזה אבל אני בספק שהם יסכימו למכור לך, או שאתה יכול לנסות את מזלך באיביי ולמצוא פילים מתאים אבל העלות+משלוח לא יצא משתלם לדעתי.

אגב אני מכיר כמה בעלי רכבים שהשחירו את החלונות הקדמיים בהדבקה עם גוון עדין והם כן עוברים טסט (עניין של מזל).

סתם מעניין אותי לדעת בכמה קניתה את הפילים באוטו דיפו?

פורסם

אם כבר מדבקות ,

למישהו ידוע אם יש מדבקות שלא משנות את הגוון אלא רק חוסמות קרינת UV ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

המלצתי להשחרת חלונות היא בסדנה מקצועית ולא לבד.

זה יצא יותר יקר אבל, תהנה מעבודה מקצועית,מדוייקת ופילם איכותי שניראה מקורי ובאמת מגן מסינוור השמש ומוריד את קרני הUV.

אני נוסע עם חלונות שחורים קרוב לשנתיים שנעשו באנטיסאן ע"י הבעלים הקודם וממש נהנה מכל שניה.

עברתי טסט אחד עד עכשיו ללא בעיות [עניין של מזל] ומשטרה לעולם לא העירה לי.

הרכב נראה כאילו הוא ככה הגיע מהחברה,הכל מקורי.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

סיכמת את זה יפה - הכל עניין של מזל :).

אז נכון, מזל הוא משהו שאנחנו לא יכולים לשלוט בו, אבל כן יכולים להקטין את ההוצאות, שהוא יכול לגרום.

מה שלקחתה באמת נראה כמו 40%.

חבר שלי עשה הדבקה עם פילים 40% על החלונות הקדמיים, רואים שהחלונות כהים בלילה במיוחד.

לפילים עם רמה יותר עדינה אתה יכול לפנות לסדנאות שמתמחות בזה אבל אני בספק שהם יסכימו למכור לך, או שאתה יכול לנסות את מזלך באיביי ולמצוא פילים מתאים אבל העלות+משלוח לא יצא משתלם לדעתי.

אגב אני מכיר כמה בעלי רכבים שהשחירו את החלונות הקדמיים בהדבקה עם גוון עדין והם כן עוברים טסט (עניין של מזל).

סתם מעניין אותי לדעת בכמה קניתה את הפילים באוטו דיפו?

חיזקת את דעתי ( והייתי צריך כזה חיזוק ). הגוון בלילה נראה די כהה, לא משהו שאפשר לראות ולא לשים לב אליו. בכלל, קצת הפחידה אותי המחשבה לנהוג עם חלונות כאלו כהים בחושך, זה בטוח לא נעים.

יש מספיק מבחר בארץ, כך שעדיף לעזוב את Ebay (רבאק, לחכות שבועיים-שלושה?:)).

לקחתי את עצמי בידיים ונסעתי שוב לחנות. הפעם מצאתי שחור בהיר-בהיר. האמת? נראה יותר מדי בהיר, אבל זה עדיף על מקרה הפוך :). דרך אגב, על הקופסא רשום 60 אחוזים ( אני עדיין לא הבנתי איך זה הולך).

לגבי מחירים, הגליל השחור בהיר, עלה 46 ש"ח והגליל שחור בהיר-בהיר, עלה 36 ש"ח. כן, מדובר באותה חברה.

פורסם

לא הסברתי את עצמי כמו שצריך.

אם תבחר לעשות את זה בצורה מקצועית עם פילם מקצועי,כי מה שמוכרים לך בחנויות לפי מטרים הרוב זה זבל, בטח לפי המחירים שציינת פה הסיכויים שלך להתפס גדלים יותר.

הרי כבר החלטת לעשות השחרה מקדימה ואתה מודע שזה נוגד לחוק,לא כדאי להקטין ככל שניתן את הסיכוי לבעיות?

זאת רק דעתי כמובן.

שחכתי לציין נושא לא פחות חשוב והוא עניין הבטיחות.

בפילט שמותקן אצלי,לא נפגעת הבטיחות בכלל,גם לא בלילה.

חבל שמשרד התחבורה לא בודק לעומק השחרה חלקית בפילם איכותי ובוחר לאסור באופן גורף כל השחרה.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

באפשרותך לבחור וילון (רשת מחוררת) המתאים לחלונות הקידמיים.

הוילון מפחית את החום ברכב,

זאת מאחר ואינו מכסה את כל החלון הצידי הקדמי,

כך אינו פוגע באפשרות מבט במראות הצד.

ניתן לאתר באתרי השוואות המחירים או להעזר בגוגל.

מתאים לכל סוגי המכוניות בהתאם לטבלה גדלים באתר היבואן.

איל

פורסם

לקחתי את עצמי בידיים ונסעתי שוב לחנות. הפעם מצאתי שחור בהיר-בהיר. האמת? נראה יותר מדי בהיר, אבל זה עדיף על מקרה הפוך :). דרך אגב, על הקופסא רשום 60 אחוזים ( אני עדיין לא הבנתי איך זה הולך).

לגבי מחירים, הגליל השחור בהיר, עלה 46 ש"ח והגליל שחור בהיר-בהיר, עלה 36 ש"ח. כן, מדובר באותה חברה.

60% יותר בהיר מה50% שבתמונה כאשר 100% שווה לחלון ללא פילים. ככל שאתה עולה באחוזים רמת הבהירות (הקלות שניתן לראות לפנים הרכב והחוצה) עולה. פילים ברמה של 5% נקראה גם LIMO TINT.

עכשיו ברור? :wink:

לא הסברתי את עצמי כמו שצריך.

אם תבחר לעשות את זה בצורה מקצועית עם פילם מקצועי,כי מה שמוכרים לך בחנויות לפי מטרים הרוב זה זבל, בטח לפי המחירים שציינת פה הסיכויים שלך להתפס גדלים יותר.

הרי כבר החלטת לעשות השחרה מקדימה ואתה מודע שזה נוגד לחוק,לא כדאי להקטין ככל שניתן את הסיכוי לבעיות?

זאת רק דעתי כמובן.

לגבי התקנה מקצועית, אם יש לך את הידיים לעבודה תעשה את זה בבית אם לא תשלם למקצוען.

אנחנו אישית משחירים בעצמינו והתוצאה לא נופלת מהשחרה מקצועית.

סתם לצורך השוואה השחרה בפילים רגיל שני חלונות אחריים עולה לנו 30 ש"ח. כמה זה עולה בסדנא? דרשו לאותו הרכב 300 ש"ח לזוג חלונות. נכון ששם משתמשים בפילים איכותי שמחירו כ50 ש"ח למטר. אבל במחיר כזה זעום אין לנו בעייה כל שלשוש שנים לעשות הדבקה מחדש.

.

חבל שמשרד התחבורה לא בודק לעומק השחרה חלקית בפילם איכותי ובוחר לאסור באופן גורף כל השחרה.

האיסור הוא לא בגלל הגוון אלא בגלל שמבקרה תאונה יש חשש שלא תוכל לנפץ את החלונות כדי להציא את הנפגעים.

• תוכן חדש...