Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בביניין ישן, בן 20.

מזה תקופה ארוכה(כמה שנים יש לומר) שהשכנה מתחתינו(אנחנו קומה רביעית ואחרונה) מתלוננת על רטיבות.

בידעו בדיקות במשך כל התקופה, תיקונים חוזרים ונשנים וכדו'.

לפני שנתיים:

השכנה הגיעה עד לאינסטלטור שביצע את העבודות בביניין, הוא הגיע ואמר שהבעיה היא בכובעים שעל הגג לאוויר ויש להחליפם ובזה הבעיה תיגמר, הכובעים הוחלפו, לאחר כמה חודשים שוב הרטיבות חזרה.

לפני חצי שנה:

הזמנו צילום טרמי שעלה לי 700 ש"ח, הוא אמר שהבעיה היא אצלנו בדירה מכיוון המפרסת שאין איטום ולכן המרפסת מושכת מים ומכניסה לתוך הדירה לכן גם אצלנו מעל הפאנלים יש רטיבות וזה חודר גם למטה לכן בוצע איטום.

במשך הזמן השכנה המשיכה להתלונן על רטיבות, אבל אמרנו לה שבוצע איטום והחול עדיין רטוב יקח לו זמן להתייבש.

בשבוע האחרון:

השכנה שלי הזמינה מישהו באופן פרטי, שישבור אצלה בבית איפה שהרטיבות, הוא שבר עד שהגיע לצינורות וראה צינור מטפטף(אך לא ידע של איזה דירה זאת ובגלל השעה הוא לא המשיך לבדוק).

לשכנה שלי יש ביטוח לכן הוא הפסיק את העבודה ורוצה עבורה 350 ש"ח.

הביטוח הגיע, ביצע צילום שוב והצביע על המקום ממנו הנזילה, שברו את המרצפות והגיעו למצב שבו הם חשפו את כל הצינורות ובדקו של מי הצינור המטפטף- של דירה מספר 1 בקומה הראשונה.

השאלות הנשאלת הם:

1. האם אני יכול לתבוע מבעל הדירה בקומה ראשונה את כל העלויות של הסיפור? ביצעתי צילום טרמי בעלות של 700, ביצעתי איטום, השכנה שילמה לאינסטלטור שהיא הביאה מטעמה 350 ש"ח.

אנחנו לא חשבנו כלל שזה יהיה צינור שלו, משום שהצינור נמצא בצמוד לצינור 4 צול של האיוורור ושל הביוב לכן היינו בטוחים שזה או של הדירה שלנו או של השכנה, לכן לא שיתפנו אותו בכך.

2. אני אמרתי לשאר השכנים, עכשיו כשהכל כבר פתוח, תחליפו גם אתם את הקטע המדובר(חצי מטר על הריצפה) על מנת שעוד חודש חודשיים/שנה שנתיים לא יחזור המקרה שוב בצינור שלכם.

למרבה הפלא(אנחנו שכנים עם יחסים טובים מאוד) הם לא מוכנים לכך בטענה שהביטוח אמר שאם הם יגעו בצינורות הביטוח לא יכסה נזק עתידי.

מצד שני, אני לא מוכן שכל יומים יפתחו אצלי את המרצפות, כל הבית יתלכלך וכל פעם שכן אחר יבוא בתורו להחליף אותם, דבר שאני מאמין שיקרה עקב שהצנרת כבר ישנה, והיא כבר ספגה את הרטיבות מהצינור המפוצץ.

הצעתי להם להחליף את הקטע והם מסרבים.

הצעתי להם שעל מנת לחסוך לכולנו בעתיד, נבצע מעקף, נוריד צנרת חדשה גלויה מחוץ לביניין לכל קומה ונתחבר בכל דירה ובכך גם נידע שאין לנו בעיות ב20 שנה הקרובות, ואם יש למישהו בעיה זה מהצנרת הפנימית שלו בבית(למי שעוד לא שיפץ והחליף) וגם הצינורות לא יעברו בתוך הדירה שלנו וכל יומים ישברו לנו את הדירה- גם לזה הם מסרבים.

מה ניתן לעשות?

3. במידה והם לא יחליפו את הקטע/ הצנרת כולה.

האם במצב כזה כשהם ירצו לבצע בבוא הזמן שוב תיקון ושבירה אצלי אני יכול לסרב ולא לאשר זאת?

שישברו מהקומה מתחת ומצידי שיפרקו להם חצי בית ויתחברו לצנרת שהם יורידו מהגג, אצלי לא ישברו יותר.

תודה רבה על העזרה!

קובי

פורסם

אולי מישהו יכול לעזור?

ביום שישי דיברתי עם הביטוח והבארתי להם שפעם הבאה שהצינורות מתפוצצים הם לא ננכנסים אליי בכלל לדירה.

כמובן שהם לא הסכימו לבוא ומחר אני ידבר עם המנהל שלהם.

אני מנסה להבין את כל אותם אנשים שעושים ביטוח צנרת לדירה, זה פשוט ביזבוז כסף מטורף!

קובי

פורסם

תקן אותי אם הבנתי לא נכון: הצינורות של כל הדיירים שמתחתיך עוברים אצלך ברצפה ??? :shock:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן, הצינורות של כל השכנים עוברים דרכי לצערי הרב יש לומר.

אני מנסה לגרום להם להעביר צנרת חדשה מחוץ לביניין והם מסרבים.

אני מבקש מהם שכרגע כשהכל כבר פתוח וגלוי להחליף את הקטע המדובר והם מסרבים.

קובי

פורסם

במידה ויהיה נזילה בעתיד(ואני מאמין שיהיה) שיעבירו קו חיצוני חדש מהגג ועד הכניסה לדירה שלהם!! ושישברו את הראש!

הצעת, לא רצו בעיות שלהם, לשבור רצפות או קירות בשביל שכן(שמקטין ראש) כל תקופה מסוימת נשמע הזוי:shock:.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

השאלה היא, האם מותר לי לעשות כך?

או שהחוק מחייב אותי לתת להם לתקן בתוך הבית שלי?(אם כן אני הולך להתנות זאת בתנאים- הבית שלי לא הולך להיות מרוצף בקטעים של ריצוף שונה, רוצים להחליף את הקטע? תחליפו את כל הריצוף בחדר, תדאגו למקום להורים שלי לישון בזמן התיקון שיערך יומים בגלל כל הבעיות שלכם מול הביטוח(יש לציין שאימא שלי אסמטית קשה) והצורך בריצוף כולל ולא של מספר מרצפות ותדאגו שהמקום יהיה נקי לאחר מכן, מבחינתי שיביאו מנקה- השבוע הם שברו את הריצוף ברגע שראו שזה לא הצינור שלהם הם פשוט קמו והלכו, השאירו את כל השברים של הריצוף, את כל החול בחוץ וכל הבית פשוט הפוך ואני צריך לרוץ לשכן שהצינור שלו ו"לסגור" זאת מולו).

קובי

פורסם

אני לא רוצה להיכנס למצבים כאלו, בטח שלא לגרום לנזק.

אחרת הייתי פועל בצורה הכי פשוטה- הביטוח לא מתקן עד שיש נזילה? ותוך 2 דק' לדאוג לנזילה.

קובי

פורסם

במידה ואתה נושא בעלויות, כמה יעלה לך לתקן את הצנרת (אפילו שהיא לא שלך) ?

אולי שווה, למען הבריאות שלכם, לעשות את זה ולשכוח מהעניין.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עלות מזערית ביותר.

הקטע המדובר הוא פחות ממטר, הכל כבר חשוף ופתוח רק לחתוך עם דיסק את הצינור הישן, ולהתחבר בעזרת קופנלג לצנרת פקס'.

השכנים לא מוכנים לעשות זאת בעצמם וגם הביטוח לא מוכן לכך.

קובי

פורסם

אם העלות היא מזערית,האזור כבר פתוח,ואין רצון בשיתוף פעולה עם השכנים ומן הסתם את הבלאגן אתה תצתרך לספוג, אני הייתי מחליף את הקטע המדובר על חשבוני, ומוריד את העלות מוועד הבית. אני מניח שזה יגמר בזה גם אם חלק קצת יכעסו.

פורסם

הם אומרים שאם מישהו נוגע בזה חוץ מהביטוח אז הביטוח שלהם מתבטל.

"למה שאני ישלם אם אני משלמת ביטוח? שהביטוח יבוא לסדר כשזה יתפוצץ"

קובי

פורסם

תקן את הצינורות על חשבונך וסגור עניין.

הפיצוץ הבא כבר לא יהיה אצלך מתחת לרצפה כך שאתה לא חשוף לשום בעיה או תלונה בנושא. לפעמים צריך להפסיק להיות צודק ולהתחיל להיות חכם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק להבנה.

פתחו אצלך מטר אחד. ואתה רוצה להחליף מטר אחד של צנרת.

כי אולי המטר הזה ינזל שוב?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

פתחו אצלי כמטר אחד של ריצוף.

בחלק הנ" עוברים 3 צינורות, אחד כבר נוזל והוחלף ו2 בדרך, אני רוצה שיחליפו גם את אלו שבדרך.

הבעיה היא שאני לא יכול להחליף זאת על חשבוני, לא שאכפת לי לשאת בעלות השכנים לא מוכנים שאני יגע בזה בכלל.

קובי

• תוכן חדש...