Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יומיים שמתי לב שכשאני מפעיל חימום יוצא ריח רע וחריף כמו של חומץ (יש שאמרו שזה ריח של שתן) זה לא ריח של עובש בכלל. בדיקה העלתה שרק בצד של הנהג יש את הריח. המזגן מפוצל ולצד הנוסע אין ריח בכלל. הריח מתחיל מייד בהעברה לחימום ומפסיק מייד בהעברה חזרה לקירור. הפעלה של המדחס לא משנה כלום.

לא חסר מים ברדיאטור. פילטר אוויר למזגן הוחלף לפני שבוע בעקבות חדירת מים אל תוך תא הנוסעים דרך מערכת המיזוג. אטמתי את המקום שדרכו חדרו המים, היתה שם גומיה שנפלה.

בחיפוש העליתי שיכול להיות רדיאטור פנימי עם חור. השאלה היא למה לא ירד המפלס? והאם יש רדיאטור אחד לנוסע ואחד לנהג ולכן לנוסע אין ריח?

אשמח אם תעזרו. תודה.

פורסם

בדקת שלא נתקעה חיה במנוע\מזגן\חלק אחר או משהו כזה?

בזמנו קרה לנו בצבא מקרה דומה שחתול שאתרע מזלו נתקע במנוע וגילינו רק כעבור שבוע שיצא ריח נוראי מהמזגן.

עריכה

קבל ביטול, קראתי שוב ולא נשמע הגיוני שריח של חיה יוצא רק מפתח אחד של המזגן\רק בהעברה לחימום.

פורסם

עדכון:

פתחתי את הרדיאטור החיצוני והריח הוא בדיוק אותו הריח רק פחות חריף (הוא היה קר). לפני כמה חודשים ביצעתי ניקוי מערכת קירור והמים היו אמורים להיות חדשים וצלולים אבל היו בהם חתיכות של חלודה כאלו שצפות.

זה נותן כיוון?

המפלס של המים עדיין לא ירד. יש לציין שאני נוסע לרוב על קירור ולא חימום, אולי זה סוגר איזשהו ברז ולכן המפלס לא יורד?

פורסם

אורח כאן... במקרה ראיתי את השאלה.

היו לי 3 אימפלות בעבר ואני מכיר את המערכת.

יש רדיאטור חימום אחד, אבל קופסת הפלסטיק שבתוכה הוא נמצא מחולקת לשתיים - מעבר אויר אחד עבור צד הנוסע ואחד עבור צד הנהג. כמו כן יש שני מדפים שקובעים את כמות האויר שתעבור דרך רדיאטור החימום, אלה המדפים שנעים בתגובה לשינוי בורר הטמפרטורה לכל צד (נהג/נוסע).

נשמע לי אפשרי שחור ברדיאטור חימום יכול להשפיע רק על צד אחד של הרכב, בהתאם למיקומו. חור קטן יכול לגרום להרבה ריח רע, אבל ההשפעה על מפלס הנוזל תהיה איטית ולאורך זמן.

אגב, מפלס נוזל קירור ברכב הזה חובה לבדוק רק ברדיאטור עצמו (על ידי פתיחת המכסה כשהרכב קר) ולא במיכל העודפים!

החלפת רדיאטור חימום זו עבודה לא פשוטה - כדי לאבחן את הבעיה בודאות, ניתן לבצע מעקף של רדיאטור החימום בתא המנוע (לחבר את 2 הצינורות שמגיעים אליו זה לזה, כך שיישאר מנותק). אז ניתן להזרים דרך רדיאטור החימום הרבה מים על מנת להיפטר משאריות ריח, לנסוע קצת ככה ולראות אם הבעיה נעלמת.

לא קשור ישירות, אבל מחלה של המנוע הזה היא אטם סעפת יניקה ש"נאכל" עקב בחירה של היצרן בחומר לא עמיד (פלסטיק), מה שגורם לנזילות נוזל קירור (גם אל תוך המנוע), לפעמים זה נגמר במנוע גמור עקב ערבוב שמן ומים - אם האטם עדיין לא הוחלף ברכב שלך, אז כדאי להקדים ולהחליף.

עריכה: לגבי "חתיכות החלודה" שצפות בנוזל - ייתכן שאלה חתיכות מאטם סעפת יניקה שמתפרק אל תוך הנוזל, או לחילופין חתיכות מה"מדחף" של משאבת המים שמסיימת את חייה.

מקווה שעזרתי,

אורי

פורסם

תודה רבה! הרבה חומר בתשובה אחת, האטם אכן הוחלף לפני בערך 30K.

לא הבנתי, אתה אומר לנתק את הרדיאטור הפנימי דרך הצינורות בחוץ ואז להפעיל חימום ואם עדיין יש ריח אז זה לא ממנו?

המחיר של הרדיאטור לא כזה מדאיג, אני מביא אותו מחו"ל (כמו את כל החלקים ברכב הזה) במחיר אפסי. החלפת פעם?

פורסם

כן, וגם להפך - אם עוקפים את הרדיאטור, מפעילים חימום והריח נעלם - אתה יודע בודאות שהרדיאטור הוא הבעיה.

החלפתי פעם רדיאטור חימום בבונביל, שם זה דרש פירוק של הדשבורד כולו כדי להגיע.

חיפשתי עכשיו הוראות להחלפה באימפלה, ונראה שזה הרבה יותר פשוט ומהיר -

http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_install_heater_core_2003_Impala

Heater Core removal/installation 2003 Chevy Impala 3.4 liter engine:

1. Remove both plastic kick plates located under the passenger and driver side of dash.

2. Remove 2 screws holding the rear floor duct adapter (small, long triangle shaped plastic piece) located behind the lower duct, has some wires connected to it on the right side. Slide it out from behind the duct to the right, to get it out of the way.

3. Remove lower duct located under the center portion of the dash below the ashtray, its helps to pull the carpet away from the bottom portion. It has multiple screws holding it in place. This step takes some effort to remove, it slides out to the right.

4. Heater Core is located up under the air conditioning control knobs/radio behind a large plastic cover that snaps off.

5. Heater Core has a black plastic retaining clip around the two coolant pipes. Use a flat-head screwdriver to unsnap the clip and remove it.

6. Under the hood, you will see the two coolant pipes coming out of the firewall. It helps to remove the hoses from engine portion first to make room to remove them from the heater core. Remove hoses.

7. Remove heater core. Install in reverse order.

Time to do the job should be under 1 hour.

בהצלחה!

אורי

פורסם

האמת אני בדיוק סיימתי לקרוא הוראות פירוק של GM, זה לא נראה מסובך אני אבדוק אם זה הרדיאטור, אם כן אשתדל להעלות תמונות אם אשיג מישהו שיצלם.

תודה רבה.

• תוכן חדש...