Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

אני חדש פה בפורום, באמת הייתי קורא פה תקופה עד שהחלטתי להירשם כי כעת אני צריך עזרה ואני באמת אובד עצות! זה הסיפור:

בני הולך להוציא רישיון אני מאמין בתחילת יוני (בע"ה) ואני רוצה לרכוש לו אוטו מפני שהביטוח על הרכב שלי, לנהג צעיר, באמת עולה הרבה וזה לא משתלם. דבר נוסף זו העובדה שהוא כבר צריך אוטו, הוא לומד רחוק מהבית והוא גם מתנדב בת"א והוא צריך רכב משלו. עכשיו אני קונה לו את הרכב מעכשיו כי אני רוצה שהוא גם ילמד עליו, ככה יהיה לו יותר קל שהוא יסע.

אנו הולכים להחזיק את הרכב עד הגיוס שלו, שכנראה יקרה עוד שנה ו3 עד שנה וחצי.

הדרישות שלי מהרכב הן:

1. צריכת דלק נמוכה. מינ' 1 ל11 בעיר בנסיעה רגועה.

2. נפח עד 1.4. (גלישה ל1.6 רק במקרים נדירים, רצוי להישאר בתחום)

3. רכב עם טיפולים זולים, ושיהיה זול לאחזקה. מה הכוונה ? מלבד טיפולים זולים, חלקים בשפע מפירוקיות וכו' וכו' אני גם הייתי מעוניין שמביני עניין פה יגידו איזו רכב יהווה יותר בעיה מבחינת ההרכבה המנועית שלו מפני שאני גם יכול לעשות לו כל מיני טיפולים על הרכב אבל למשל ברכבים כמו מיצבושי כריזמה זה כמעט בלתי אפשרי לטפל בו! ההרכב שלו נורא מסובכת ויש חלקים שצריך לפרק בשבילהם כמעט 85% מהמנוע וזאת בעיה נורא רצינית וקריטית מבחינתי.

4. גיר רגיל !

5. מזגן שבא עם האוטו מהחברה ולא הותקן באופן מקומי.

6. לא ידעתי איפה לשים את זה אבל אשים זאת פה כי זה חשוב לי. שהרכב יהיה תדלק וסע! כלומר, כל מיני רכבים שאתם כמעט בטוחים שאצטרך לעשות יישור קו מאסיבי בהתחלה אז אין לי עניין בהם. (זה קורה האמתי הרבה בפיאט בראבו הישנות. ספורות ויקרות האלו שהן במצב של תדלק וסע)

7. מרווח פנימי גדול. בני 1.95 ואני לא רוצה שהוא לא יכנס אפילו במושב כמו בן אדם.

תראו, יש כמובן עוד דרישות אבל זה כבר תלוי בכל אקזמפלר בנפרד כמו טסט כמה שיותר ארוך, כמה שפחות קליומטרז', מראה קוסמטי כללי (כמו צבע) וכו'..

אוקיי עכשיו נגיע לביזנס: הסכום שאני מוכן להוציא על הרכב הוא עד 7K. כמובן אם יבוא אקזמפלר שמור אני מוכן לתת עליו עד 8, אבל תלוי מה יתפוס לי את העין. בגדול התקציב הוא עד 7K, עדיף כמה שפחות.

דבר נוסף שלא התייחסתי אליו הוא השנה מהסיבה שחשבתי אולי לקנות רכב בן 19, שיסע איתו שנה פלוס מינוס ואח"כ למכור אותו למדינת ישראל לגריטה. גם רעיון. אם לא אמצא מכוניות שמורות מהשנים הללו אכוון כמה שיותר חדש.

טוב, אז תודה רבה לעוזרים. אשמח לשמוע כל טענה, הצעה וכו' שיש !!

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שרכב קטן בסגנון הסוויפט\שרייד יעשה עבודה מצויינת, מנועי 1.3 אמינים מאוד, הרכבים מרגישים זריזים ויש להם מזגן מקורי.

עוד דבר, אני לא יודע כמה עולה מאזדה 121 אבל במידה והיא נכנסת בתקציב היא תענה על הדרישות מצויין.

haters will hate

פורסם
אני חושב שרכב קטן בסגנון הסוויפט\שרייד יעשה עבודה מצויינת, מנועי 1.3 אמינים מאוד, הרכבים מרגישים זריזים ויש להם מזגן מקורי.

עוד דבר, אני לא יודע כמה עולה מאזדה 121 אבל במידה והיא נכנסת בתקציב היא תענה על הדרישות מצויין.

דבר נוסף שחכתי לציין הוא שבני 1.95 וזאת קצת בעיה במכוניות קטנות. אני צריך מרווח פנימי גדול. 121 אני יודע בוודאות שהיא כן עונה על כך, אבל שמעתי שיש לה צריכת דלק נוראית. האם יש אמת בדברים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אכן - המאזדה 121 אוכלת כמו רכב עם מנוע 2000 ללא לצדקה,

גם אני בעך בגובה של בנך, אך בגילו החזקתי JEEP CJ 5 שזה רכב שונה בשימוש ובתכלית,

קשה יהיה למצוא רכב חסכוני ב7K לדרישות שלך וגם גדול, אך אנסה. כמובן שתצתרך לוותר על אחד הסעיפים

כגון "חסכוני" או "ידני" או "אמין" או "נפח 1.4" - האופציה הבאה היא להגדיל תקציב, ו לדלל דרישות,

אך אמרתי שאנסה אז אנסה,

הרכב הראשון שעולה לי לראש זה פג'ו 405 ממודל 1997 שנכנס לתקציב,

אני לא יודע מה האמינות שלו אך הוא מרווח, אך יש ידני עם מנוע 1.6 והמחירון הוא 6000 ש"ח

405-STI.jpg

הרכב השני שעולה לי זה אופל אסטרה 1.4 ידני במחירון של 5,400 ש"ח - לא יודע מה אמינותו אחרי כ"כ הרבה שנים,

View2-4874076.jpeg

הרכב הבא שעולה לי לראש זה פאסאט 1990 - 1991 שנכנסת לך לתקציב מבחינת המחירון למרות שבפועל ניתן

למצוא אותה הרבה פחות המנוע הוא 1.6 עם גיר ידני, רכב מרווח, לגבי אמינות אינני יודע,

1991-vw-passat-brochure-volkswagen-passat-sedan-wagon_380335703872.jpg

עוד רכב שיכול להיות לכם טוב, זה רנו מגאן ידנית 1996 שנכנסת לתקציב ועוד משאירה עודף,

מצויידת במנוע 1.4 (אישית אני מעדיף מגאן 1.9 דיזל ידני, ) רכב בסדר בסך הכל,

3909155-renault-megane-1-9d-1.jpg

עוד רכב שיכול להכנס לתקציב זאת האאודי A80 ממודל 1995 ידני 1.6, שוב אני לא בטוח מה

אמינותה ובטח שלא יודע את צריכת הדלק שלה,(מישהו מחברי האתר יכול לתרום מיידע?)

80sp16v.jpg

והרכב הכי הגיוני עבור בנך זה הסובארו לגאסי 1993 מנוע 1.6 ידני, רכב אמין, ללא בעיות מיוחדות, ברוגע תגיע איתו

גם לדרישה שלך בדלק, התיקונים שלו לא יקרים, וחלפים יש בשפע המחיר שלו הוא 6000 ש"ח לרמת גימור DL

רכב פשוט ומרוווח, אני אוהב אותו מאוד, היה לי אחת כזאת ממודל 94 בשנת 2002, לא היו בעיות מיוחדות,

רכב שבגדול אני מאוד מסמפט (ואת סובארו בכלל כיצרנית רכב!)

%2793-%2794_Subaru_Legacy_Sedan.JPG

38686820002_large.jpg

ולסיום! הפייבורט המרווחת ובלתי הגיונית בעליל שלא עונה לדרישת הנפח ולא עונה לדרישת החיסכון, אבל הרכב הכי

מרווח שתוכל לקבל התקציב שלך זאת הPontiac Tempest / מנוע V6 בנפח 3.1 ליטר,

זה רכב גדול ונוח מבפנים ממודל 96, רכב בקיצור למי שאוהב לפנק את עצמו בתקציב דל!

L-Body_Pontiac_Tempest.jpg

corsica_011.jpg

כדי לדעת מה הכיוון תצתרך לוות על כמה מהנתונים והדרישות, ב7K אי אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר שלמה,

זה לא תקציב שאתה יכול לקחת בו סקודה אוקטביה 1.2TSI משוכללת וחסכונית, או שתגדיל תקציב או שתנמיך ציפיות

כי אם גם היה מדובר ברכב קטן היה אפשר לעזור לך יותר ולהציע אופציות טובות יותר, מאחר ואין זה רכב קטן

אלא הדרישה לגדול, תצתרך להעלות תקציב/להוריד ציפיות ודרישות,

מקווה שעזרתי - בהצלחה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

תראו אפשר למצוא מכוניות במצב של תדלק וסע במחירים הללו. אחרי כמה המלצות מכם וחיפוש שלי, עכשיו ההתלבטות שלי היא בין חמישה דגמים:

פיאט פונטו, רנו קליאו, פג'ו 306 1.4, רנו מגאן 1.4 או דייהצו שרייד.

למישהו יש פייבוריט ? אם כן, מדוע ?

ועוד משהו שתבינו, איזה יישור קו סימלי באלף-אלפיים שקל מתקבל על הדעת. אני מתאר לעצמי שאם הרכב עבר טסט לפני חצי שנה הוא יצטרך כנראה להחליף צמיגים ואני בטוח שפה או שם יכול להיות צינור עם חור או מנגון של חלון שהלך או לכו תדעו מה יהיה.. זה אני כן מוכן לקבל על עצמי, אבל שלא יהיה אקזמפלרים מהדגם שלא יהיה ניתן למצוא אותם עם מזגן עובד, בלי נזילות וכו'..

תודה רבה לעוזרים !!

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

ב 306 המזגן לא מקורי....(אלכס אורגינל) אבל זה לא עושה את המזגן פחות טוב לדעתי, מכרתי 306 שנת 95 לפני שנה והמזגן עבד פיקס (לא פחות טוב מאוטו חדש שנקנה בחנות)

פורסם

תקנה לו סובארו DL וזהו! רכב אמין מאוד, חלקים בשפע! ואפשר למצוא אותה ב4000-5000 ש"ח לרכב במצב מעולה! ואחר כך אפשר למסור אותה לגריטה ככה שלא תפסיד הרבה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אני הייתי ממליץ על הלגאסי.

אני מצטער, אבל אני לא רואה שום היגיון בדרישה לאוטו חסכוני - לא רואה את הבן שלך חורש את הארץ ומגיע ל-20 אלף ק"מ בשנה, שמצדיק התעקשות על רכב חסכוני.

הבן שלך גבוה, מגיע לו רכב נורמלי ולא להצטופף בסיטרואן סקסו (שכבודה במקומה מונח).

ההבדל בין סקסו ללגאסי לאורך שנה של נסיעה, יהיה כמה מאות שקלים, ובשביל זה לא צריך לסבול.

אני הייתי מחפש אחת משנתון 92, כך שתמיד תהייה אופציה לעשות "אקזיט" ולמכור לגריטה בתחילת שנה הבאה במידה ויבוא פתאום איזה תיקון עצבני מדי בשביל הרכב.

חלפים יש בשפע, אגב.

פורסם

גם אני אמרתי לו שהכי הגיוני עבורו זה לגאסי,

תראו אפשר למצוא מכוניות במצב של תדלק וסע במחירים הללו. אחרי כמה המלצות

מכם וחיפוש שלי, עכשיו ההתלבטות שלי היא בין חמישה דגמים:

פיאט פונטו, רנו קליאו, פג'ו 306 1.4, רנו מגאן 1.4 או דייהצו שרייד.

למישהו יש פייבוריט ? אם כן, מדוע ?

פונטו, קליאו, 306, ושרייד הן קטנות עבורו, המגאן עוד סבירה, וגם הומלצה על ידי,

תקנה לו סובארו DL וזהו! רכב אמין מאוד, חלקים בשפע! ואפשר למצוא אותה ב4000-5000 ש"ח לרכב במצב מעולה! ואחר כך אפשר למסור אותה לגריטה ככה שלא תפסיד הרבה!

הDL תהיה קטנה לבחור בגובה כזה, אני בגובה כ- 1,90 והיה לי צפוף מעט שם,

הוא לא צריך לסבול בנהיגה, גם פונטו ושרייד תוריד מהרשימה אם הוא 1.95,

(איייי.... הגירטה הזאת הופכת את הרכבים האלו לנדירים יותר ויותר,)

אני הייתי ממליץ על הלגאסי.

אני הייתי מחפש אחת משנתון 92, כך שתמיד תהייה אופציה לעשות "אקזיט"

ולמכור לגריטה בתחילת שנה הבאה במידה ויבוא פתאום איזה תיקון עצבני מדי בשביל הרכב.

חלפים יש בשפע, אגב.

כבר המלצתי לו עליה,

והרכב הכי הגיוני עבור בנך זה הסובארו לגאסי 1993 מנוע 1.6 ידני, רכב אמין, ללא בעיות מיוחדות, ברוגע תגיע איתו

גם לדרישה שלך בדלק, התיקונים שלו לא יקרים, וחלפים יש בשפע המחיר שלו הוא 6000 ש"ח לרמת גימור DL

רכב פשוט ומרוווח, אני אוהב אותו מאוד, היה לי אחת כזאת ממודל 94 בשנת 2002, לא היו בעיות מיוחדות,

רכב שבגדול אני מאוד מסמפט (ואת סובארו בכלל כיצרנית רכב!)

%2793-%2794_Subaru_Legacy_Sedan.JPG

38686820002_large.jpgמקווה שעזרתי - בהצלחה,

פורסם

ראשית - נראה לי שאתה רותם את העגלה לפני הסוסים. עם כל הכבוד על האופטימיות, אף אחד לא יכול להבטיח לך שהבן יעבור בטסט הקרוב. יתכן מאוד שכל התקציב ישרף על הכנה וביצוע של עוד 2-3 טסטים.

שנית - אתה מוטרד ממחיר הביטוח - האם בדקת כמה יעלה לך ביטוח חובה+צד ג' לנהג צעיר וחדש? - התשובה - בערך מה שאתה מוכן להוצא על כל הרכב. קרוב לודאי שהתוספת כדי לבטח את הרכב שלך (שאין לי מושג מהו) לנהג צעיר וחדש תהיה פחותה. מכל מקום כדאי לברר עם סוכן הביטוח לפני שאתה נמכנס להרפתקה.

שלישית - דוווקא לנהג חדש חשוב לתת לנהוג ברכב בדרגת בטיחות טובה. רכב ישן כפי שאתה רוצה לרכוש יהיה בדיוק ההפך - גם כיוון שהסטנדרטים לפני 15-20 שנה היו פחותים בהרבה מהמקובל היום, וגם כיון שרכב, ככל שיהיה בטיחותי בעת ייצורו וככל שהוא מתוחזק בקפדנות, הולך ונפגם עם הזמן, וזה כולל מנגנוני בטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב צריך לעשות סדר בבלאגן.

אני נוסע באוטו שהביטוח עליו לנהג צעיר בתוספת עליי היא קצת יותר מ10K. וגם אם היה לי מאזדה 3 2007 בוא נגיד, לא הייתי מבטח אותו מפני שאין לי למה ! הוא מתנייד 90% מהזמן ברכב רק בזמני בוקר ! וכמו כל בן אדם נורמטיבי, אני בעבודה בשעות הללו ואני צריך את הרכב.

דבר נוסף, אני מחזיק פה מחברי הפורום אנשים באמת משכילים ועם ידע נרחב בתחום הרכב ומעבר לכך, אז לפי הפסקה הראשונה כסף זאת לא בדיוק הבעיה. גם אם הוא יעבור טסט 9 לא קרה כלום. העיקר שיהיה מוכן לכביש!

ובנושא אחר, למי ששאל: מחיר ביטוח חובה+צד ג' לאוטו נפח עד 1.4 בוא נגיד עולה בערך כ4K. אם אתה עושה את זה דרך סוכן או שאתה לקוח מועדף או שאפשר להפיל את זה על היותו עם צו גיוס (אמור להגיע) וכו' וכו' יכול לצאת 3-3.5K.

בקשר לעניין ה"אקזיט" עם הגריטה זה רעיון תמיד טוב ובשביל זה הלגסי או הפיאסטה או הDL זה רעיון לא רע, למרות שעם כל הצער יש לי איזשהו סטנדרט ואני לא אתן לבן שלי לנהוג באוטו כ"כ מיושן. לכן ההצעה הזאת יורדת מהפרק. אני לא רוצה לתת לו אוטו יחסית חדש ובקלות הוא היה יכול לנהוג כיום על מאזדה לאנטיס 323, סובארו אימפרזה משנות ה2000 כי זאת לא בעיה מבחינה כספית, הבעיה היא שזה אוטו שהוא הולך להחזיק אותו שנה עד שנתיים ואין סיבה שיתפנק במידה מיותרת. זה לא טוב להרגיל לטוב מידי.

תראו, האמתי דווקא ישבנו בכמה מכוניות אתמול כגון: פיג'ו 306 ורנו מגאן בהן הוא ישב ללא שום בעיה ! ברנו קליאו היה לו טיפה צפוף אבל הוא מצליח להסתדר כנ"ל פיאט פונטו. רכב נוסף שיכול לעניין הוא VW פולו מהשנים 96' שאפשר למצוא כמה אקזמפלרים מעניינים. הוא לא ישב בו רק התקרה הנמוכה נראת בעייתית אבל בגדול זה נראה בסדר גמור.

בנושא קניית הרכב אני רוצה להגיד שיכול להיות סיכוי גדול שהחיים יובילו אותו כמו שהובילו אותי אחרי התיכון לא להיכנס מיד לצבא ולקחת שנת דח"ש או מכינה כמו שאני עשיתי או שנת שירות ויש אלף ואחד דברים לעשות לכן אני יודע מה אני אומר כי אני רואה שהוא מתעניין לעשות כל מיני דברים ולפי דעתי הוא יעשה דח"ש. לכן, אני יודע שאני אחזיק את האוטו כנראה שנתיים. בכל מקרה, האוטו הזה מקצר לו את הדרך לביה"ס בחצי מהזמן ! במקום חצי שעה הוא יסע ב10 דק' - רבע שעה ! דבר נוסף זאת הדרך להתנדבות שהאוטובוס בהלוך עושה סיבוב ענק (נכנס לרמת גן וחוזר לת"א) ובחזור הוא צריך לקחת שני אוטובוסים. יש דברים שהם לא קלים וזאת בהחלט בעיה, לכן הסיבה לרכוש את האוטו.

עם כל הסיבות אשמח אם תגידו לי מה כדאי לרכוש: פיג'ו 306, רנו מגאן 1.4 ידני, פיאט פונטו, רנו קליאו או VW פולו. כולם נעים בין השנים 95-98.

תודה רבה לכם !

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אבל הן לא עולות 7K לפי הדרישה שלך,

אבל אם הדרישה שלך לרכב בסטנדארטים מסויימים, 7 אלך הוא לא המחיר עבורו, אתה צריך רכב שגם תמכור אח"כ

ותפסיד עליו כמה שפחות, מכוניות יפניות משנות ה90 פחות סובלות מירידת ערך כמו אירופאיות, אז למה לא לדאוג

לו לטויוטה קרולה (דוגמה) שתצליח למכור אח"כ כשהוא יהיה בשירות?

• תוכן חדש...