Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש הפעם רכב לעצמי.

סופר מיני בטיחותית, מאובזרת, חסכונית ואמינה במחיר של עד 110k ״על הכביש״.

הבחירה הראשונה שקופצת לראש היא הפאביה חביבת הפורום, אך היא די ישנה (2007), אני מוטרד מאמינות הגיר והכי חשוב מבחינה בטיחותית היא פחות טובה ממובילות הקטגוריה.

יש איזושהי המלצה שונה? כפי שניתן להבין בעיקר חשובים לי בטיחות, אבזור וחסכון בדלק לפי הסדר הזה. אמינות וביצועים באים אחר כך, אך כמובן חשובים במידה מסויימת אף הם.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי שפחות או יותר עברתי על כל הדגמים הרלוונטיים בארץ, יש שתי מועמדות נוספות - פיאסטה וסוויפט.

ברור שאני מתכוון ללכת לנסיעת מבחן על שלושת הרכבים הנ"ל, אך לפני כן - יש המלצה נוספת? משהו שלא חשבתי עליו בדגמים האלו או אחרים?

פורסם

הייתה לי הפיאסטה החדשה לכמה ימים מהעבודה, יצא לי לנהוג דיי הרבה באותם ימים, ההרגשה שלי מהרכב בסך הכל הייתה ממש טובה, הרכב מרגיש ברמה, המושבים נוחים (לי לפחות), הרגשה יציבה על הכביש, פנים הרכב מעוצב בכלל לא רע וגם החומרים לא מרגישים זולים, (סתם להשוואה אם אני לא טועה הפיאסטה עולה כמה אלפים בודדים יותר מ I20 (לדוגמא) וההבדל עצום, ויצא לי לנהוג בI20 אלפי קילומטרים בלי להגזים),

ואם אני לא טועה יש 5 כוכבי בטיחות.

so far so good so what

פורסם

110 אלף? סקודה פאבייה 2007? אנחנו חיים באותה ארץ?

אתה יכול לקנות בסכום הזה כמעט כול סופרמיני משומשת, שגם תהיה 5 כוכבי בטיחות. מכאן והלאה זה רק על פי הטעם שלך, בסכום כזה, אל תתעצל ותעשה נסיעת מבחן על כול רכב

הונדה ג'אז,טויוטה יאריס, פולקסווגן פולו וכו'...

פורסם

הבחור התכוון שדור הנוכחי של הפביה יצא לאויר העולם ב-2007.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לפי המבחן של יואב קווה (צורף לינק למעלה) למרות שהפביה וותיקה היא עדיפה משמעותית (כמכונית, לא כתוכנית "חסכון") על הסוויפט הדנדשה.

פורסם
לפי המבחן של יואב קווה (צורף לינק למעלה) למרות שהפביה וותיקה היא עדיפה משמעותית (כמכונית, לא כתוכנית "חסכון") על הסוויפט הדנדשה.

זה תלוי מי קורא ומה הוא מחפש...

אתה קורא ורואה שהפאביה עדיפה, ואני קורא ודווקא הסוויפט נראית טוב יותר מבחינתי.

כפי שאמרתי, ביצועים (ואני מכליל בזה התנהגות כביש) אמנם חשובים לי, אך הם באים הרבה אחרי בטיחות, אבזור וחסכון בדלק.

בינתיים אגב, נכון לעכשיו הפיאסטה מושכת אותי יותר משתי אלו.

7 כריות אוויר, אבזור מרשים, טוענים שהיא נוחה מאוד ונראה לי לפחות שדלק מוטורס עדיפים על צ'מפיון...

פורסם

לפיאסטה מנוע מעט עצל,אבל אם אתה לא מחפש לצאת ראשון מהרמזור אז מדובר ברכב מצויין ,מאוד איכותי ומאובזר,וכל זה ב-105K .

פורסם

תבדוק את העניין של צריכת הדלק בפיאסטה, המנוע שלה לא חזק וזה יכול להוביל לצריכת דלק גרועה מאוד. דווקא הסוויפט נראית כמו אחלה אופציה היא בטוחה מאובזרת וחסכונית כמו שרצית. אופציה מעניינת היא הג'אז הייבריד של הונדה שתהיה חסכונית מאוד ותשמור על ערכה (לפי הסתמכות על שמירת הערך של הדור הקודם) ולדעתי מגיעה די מאובזרת, את זה אני כבר לא כלכך יודע אבל שווה לבדוק אותה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

בעניין צריכת דלק של פיאסטה: שילוב של כביש הררי ועיר פקוקה - 11-12 קמ''ל. שיוט על 100 קמ''ש בכביש החוף - 14-16 קמ''ל. עומס כבד + כביש הררי - 12-13 קמ''ל

הפיאסטה שלי בת 18 חודשים.

פורסם
זה תלוי מי קורא ומה הוא מחפש...

אתה קורא ורואה שהפאביה עדיפה, ואני קורא ודווקא הסוויפט נראית טוב יותר מבחינתי.

...

דווקא המבחן הנ"ל מאד חד משמעי ולא מצריך שירותי פרשנות כאלו ואחרים:

"פאביה, את זה אנחנו יודעים כבר שנים, היא מכונית קטנה־גדולה, בוגרת מאוד. אין לה מתחרות רבות בקרב הקטנות בנסיעות למרחקים ארוכים. תענוג. אז שוב - הסוויפט קפצה כיתה, אבל מולה ניצבת כנראה מלכת השכבה."

" בעיניי, סקודה פאביה היא המנצחת הברורה בהשוואה זו."

הפיאסטה מכונית מעולה, אך הדגם היחיד המיובא לארץ הוא הפחות מוצלח עקב שילוב לא מבריק בין מנוע חלש וגיר מסרס.

לידיעתך הפאביה חולקת את הפלטפורמה והטכנולוגיה עם הפולו והאיביזה אשר להן 5 כוכבי בטיחות, כך שאחת מהן יכולה להיות האופציה שעונה הכי טוב על דרישותיך.

פורסם

היות וביצועים הם לא ראשונים בסדר העדיפות של פותח השירשור, אני חוש שה"סירוס" לא רלונטי כאן מה גם שלא הרגשתי במיוחד בכך (ואני נוהג סולידי).

לבת הזוג שלי יש פיאסטה חדשה והיא ממש בליגה אחרת ביחס ליתר מכוניות הסופר מיני שבדקנו לפני הקניה. מאובזרת, נוחה, מרווחת ומאד חסכונית.

מומלצת.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...