Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

תדלקתי היום בתחנת תן בצומת רעננה , באתי לשם שהמיכל לא היה ממש ריק היו עוד 2 פסים לסוף המיכל.

המתדלק שם את המשאבה במיכל והמשאבה התחילה לעבוד, המשאבה קפצה שזה הגיע ל40 ליטר. באתי להוציא את המשפך

אז המתדלק עצר אותי ואמר לי תראה יש פה כפתור במיכל שמוציא אויר והוא לחץ עליו ובאמת יצא אויר ואז הוא הכניס את המשפך ונכנסו עוד 12 ליטר !!!!! בסך הכל 52 ליטר , בספר יצרן כתוב 45 ליטר קיבולת מיכל איך יכול להיות שנכנסו עוד ליטרים ועוד באתי לשם כשהמיכל לא היה ממש ריק.

התחלתי להגיד לו את זה הוא אומר לי: לא, זה סתם כתוב בספר יצרן אני הוצאתי לך אויר מהמיכל ובגלל זה נכנס עוד.

ואני שואל אותכם האם עבדו עליי??

יש לציין שבחיים שלי לא ראיתי את הכפתור של ההוצאת אויר הזה ברכב שלי ואף פעם לא השתמשו בו.

מדובר בסיאט איביזה חדשה 1600 שנת 2010 דצמבר. 

פורסם

אכן יש כפתור כזה לניקוז אוויר שמאפשר למלא דלק עד הצינור, רק לא ברור לי איך הקיבולת שנשארה היא 12 ליטר.

אני הייתי מציע למלא את המיכל עד שהמשאבה עוצרת וזהו זה, למה אתה צריך יותר?

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

דבר ראשון אין לך מה לכעוס על המתדלק זה לא שהדלק הלך לפח(לא ציינת שנשפך) ותגלה שלאחר ניקוז האוויר המחוג יישאר הרבה זמן על FULL ככה שגם תהיה מרוצה (כן גם אני עושה את זה בגולף שלי.

בקשר למה שרשום בספר זה כבר מוזר, הייתי חושב שאולי זה בלי הכמות ספייר כשהמנורה נדלקת אבל אני לא מאמין שזה יהיה מעל 10 ל'.

תבדוק שוב בספר אולי קיבלת ספר של דגם אחר מהרכב שלך(יש מלא דגמים לאיביזה).

פורסם

א. מד הדלק, בין אם הוא מחוג פשוט או דיגיטלי, אף פעם לא מדייק ואסור להסתמך עליו. במיוחד כאשר מדובר במד דיגיטלי ובקווים האחרונים שלו.

ב. אם צויין בספר הרכב כי המיכל הוא אכן 45 ליטרים, אז עודף הדלק הנותר, נשאר בצינורות ולא נכנס למיכל עצמו, כך שזה הגיוני.

פורסם

אז אתם אומרים אין מה לדאוג?

נגיד וזה נכון ,זה בריא לאוטו למלא דלק עד הסוף ממש בדחיסה שאין אפילו סנטימטר של אויר?

פורסם

בקשר למה שרשום בספר זה כבר מוזר, הייתי חושב שאולי זה בלי הכמות ספייר כשהמנורה נדלקת אבל אני לא מאמין שזה יהיה מעל 10 ל'.

אצלי ברכב ה"ספייר" אכן 10 ליטרים, כך שזה כן יכול להיות.

ונראה לי שבאמת הדלק כרגע נמצא בצינורות ולא רק במיכל עצמו..רק שים לב שלא יהיה לך עשן לבן בהתנעה בבוקר (או לאחר עצירה ממושכת)

קרה לי בצבא שתדלקנו רכב רגיל ולמחר הוא העלה עשן לבן לכמה רגעים אמרו לי שזה בגלל עודף דלק.

פעם הבאה תדלק רגיל למה להסתכן.

שבוע טוב

404

פורסם
רק לא ברור לי איך הקיבולת שנשארה היא 12 ליטר.

כשממלאים דלק במיכל, הוא זורם די בעוצמה מפיית התדלוק. התידלוק לא מתבצע בזרזיפים.

לכן, כשמפלס הדלק במיכל עולה, יש תנודתיות של הדלק במיכל שעשויה ליצור התנגדות רגעית מסויימת לכניסת הדלק מצינור המילוי למיכל ובכך לגרום למשאבה "לחשוב" שהמיכל מלא ולהקפיץ את ידית המילוי.

במרבית המקרים, המתנה של מספר שניות והמשכתו של התדלוק בלחיצות לסירוגין על ידית המילוי תצליח למלא עוד כמות מכובדת של ליטרים למיכל (20% נוספים ויותר)

למיטב ידיעתי, לא מומלץ למלא מיכל עד תום מפני שצריך שישאר מקום לאדי הדלק במיכל אך אם מייד לאחר תדלוק כזה אתה יוצא לנסיעה ארוכה, לא אמורה להיות בעיה. הדלק שתצרוך בנסיעה יגרום לירידת המפלס ויפנה מקום לאדי דלק.

אם לאחר התדלוק תיסע נסיעה קצרה בלבד. אתה עשוי שלא להותיר מקום לאדי דלק וזה קצת פחות מומלץ אם כי איני יודע לנמק מדוע.

פורסם
אז אתם אומרים אין מה לדאוג?

נגיד וזה נכון ,זה בריא לאוטו למלא דלק עד הסוף ממש בדחיסה שאין אפילו סנטימטר של אויר?

ממש לא ועדיף להימנע מכך.

פורסם

עדיף להמנע מתדלוק אחרי שהמשאבה עוצרת מאליה!

להכניס 52 ליטר במכל לא ריק של 45?

אני רואה שלוש אפשרויות:

- טעות בספר רכב ( 46 זה קיבולת אופיינית למכל של סופרמיני משנות התשעים כך שיתכן שהמכל אצלך גדול יותר)

- המתדלק הערים עליך

- המתדלק קוסם*

אני לא שמעתי על כפתור לניקוז אויר, מצד שני אני לא מתדלק מומחה. דובר פה בפורום על מהירויות תדלוק: בסוף כשהמשאבה נפסקת במהירות גבוהה אפשר להמשיך על מהירות נמוכה ולהכניס עוד מספר ליטרים, אבל אני לא רואה טעם לכך! אולי לזה הכוונה. בכל מקרה זה לא מסביר הכנסת דלק בכמות גבוהה מהקיבולת במכל! בשביל זה פונים לארגונים להגנה על הצרכן!

*כיוון שאני לא מאמין בקסם שלא מבוסס על אחיזת עיניים כזו או אחרת, האפשרות השלישית יורדת מהפרק.

פורסם

אז בלבלתם אותי ממש.

אין פה משהו מקצועי שמבין בזה?

אני ראיתי שיש כפתור כזה המתדלק לחץ עליו .

פורסם

אין מה להתבלבל יותר מדי.

כשאתה קונה בקבוק/פחית קולה או מיץ כלשהו, הבקבוק או הפחית מלאים ממש עד הסוף? לא

במיכל נכנסים X ליטרים וסביר להניח שבגלל תנועת פני הדלק בעת התדלוק וזה שפיית התדלוק נכנסת לכיוון המיכל ולא ממלאים דלק ממש מהפיה, הדק המשאבה יקפוץ לפני שהמיכל יהיה מלא עד תום.

אז כן, זה בהחלט הגיוני שאם מתעקשים אפשר למלא עוד דלק שינצל את החלל שנותר וכך להכניס עוד 20% דלק.

לעניות דעתי, מעטים מאוד (לפחות באחוזים) הם אלה שמתעקשים וממשיכים למלא.

פורסם

המתדלק שעשה את זה הוא אידיוט, אסור לעשות את מה שהוא עשה כל עוד אתה לא חי באנטרטיקה או במקום קפוא אחר.

ישנה סיבה לכך שהמיכל בפועל גדול יותר,

הנה ציטוט שלי משרשור קודם בהקשר דומה:

"במציאות מיכל הדלק הרבה יותר גדול מ-45 ליטרים

יצרני הרכב לקחו בחשבון את התפשטות הדלק בתנאי מזג אוויר שונים

בקיץ נפח הדלק גדול יותר

בחורף נפח הדלק קטן יותר

לכן יכולת למלא יותר מ-45 ליטרים כפי שצויין בספר הרכב,

אגב, לידע הכללי, על פי חוק תחנות הדלק מחוייבות למכור לנו את הדלק כשהוא נמצא בטמפרטורה קרה של 15 מעלות!!

(נפח מולקולת דלק קטן יותר = יותר דלק במיכל)

אך מה קורה בפועל?? טוב נו, נחשו לבד, זו מדינת ישראל אחרי הכל."

עכשיו אתה מבין למה אסור למלא יותר מ-45 ליטרים? אתה חושב שהיצרן לא יכל לרשום 50+ ליטר בספר הרכב?

בברכה,

עדי

פורסם
שלום לכולם,

תדלקתי היום בתחנת תן בצומת רעננה , באתי לשם שהמיכל לא היה ממש ריק היו עוד 2 פסים לסוף המיכל.

המתדלק שם את המשאבה במיכל והמשאבה התחילה לעבוד, המשאבה קפצה שזה הגיע ל40 ליטר. באתי להוציא את המשפך

אז המתדלק עצר אותי ואמר לי תראה יש פה כפתור במיכל שמוציא אויר והוא לחץ עליו ובאמת יצא אויר ואז הוא הכניס את המשפך ונכנסו עוד 12 ליטר !!!!! בסך הכל 52 ליטר , בספר יצרן כתוב 45 ליטר קיבולת מיכל איך יכול להיות שנכנסו עוד ליטרים ועוד באתי לשם כשהמיכל לא היה ממש ריק.

התחלתי להגיד לו את זה הוא אומר לי: לא, זה סתם כתוב בספר יצרן אני הוצאתי לך אויר מהמיכל ובגלל זה נכנס עוד.

ואני שואל אותכם האם עבדו עליי??

יש לציין שבחיים שלי לא ראיתי את הכפתור של ההוצאת אויר הזה ברכב שלי ואף פעם לא השתמשו בו.

מדובר בסיאט איביזה חדשה 1600 שנת 2010 דצמבר.

מישהו פה חשב אולי שהמשאבה מזייפת. ולכאורה מכניסה פחות ממה שכתוב.

אומנם כתוב במשאבה של הדלק שנכנס 52 ליטרים אך בפועל נכנסו 40 ליטרים לדוגמא.

ויש תחנות כאלו וזה לא מתום לב. לכן אני ממליץ למי שלא מתדלק במקום קבוע לעשות מעקב מדויק אחרי צריכת הדלק של הרכב עם רישום וכו'. במקרה שמתגלה חריגה רצינית בכמות הדלק שהרכב צרך (ללא שינוי חריג בצורת הנהיגה) אז ציריכה להדלק לך מנורה אדומה בקשר לתחנת דלק.

שיהיה בהצלחה.

• תוכן חדש...