Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום!

ברכבי יש נעילה מרכזית(מקורית מהייצרן) וקודנית(הותקנה בארץ).

קניתי דרך אי ביי שלטי נוחות, מצ"ב תמונה:

kgrhqeokkee1s92kbnljbms.jpg

ההנחה שההתקנה תהיה לא מסובכת יותר מהתקנת חיישני רוורס/מצלמה וכו' התבררה כשגויה.

מבקש עזרתכם - היכן ממקמים את ה"מוח" וכיצד יש לחווט את העניין(הזנה קבועה-לא בעיה, נעילה מרכזית-?, פנסים-?).

תודה מראש!

פורסם

שלטי הנוחות שאני מכיר משמשים להפעלת הנעילה המרכזית בלבד (ניתן גם להשתמש בהם למתן פיקוד למרים חלונות).

זה אומר שאתה צריך לחבר אותם לפיקוד של הנעילה המרכזית. מיקום ואופן החיבור משתנה בין רכב לרכב ולכן לא ניתן לעזור לך ספציפית.

שרטוט חשמלי אני מניח שקיבלת, אם אתה לא מבין אותו תסרוק ותעלה, אני אסביר לך מה הולך שם.

אם הבעיה שלך למצוא את הפיקוד של הנעילה המרכזית ברכב זה כבר דורש היכרות עם הרכב. אתה יכול לתפוס את חוטי הפיקוד באחד משני מקומות טיפוסיים:

1. בחוטים שעוברים לדלת הנהג.

2. בכפתור פתיחה/נעילה שנמצא בקונסולה המרכזית. לא בכל רכב יש כפתור כזה, למיטב זכרוני באקסנט יש.

פורסם

אביב, קודם כל תודה,

בעקרון זה היה הכיוון הראשוני שלי, להתקין בדלת הנהג(פירקתי אותי בעבר לצרכים אחרים) כי אכן יש כפתור של נעילה.

העניין הוא שהפתרון הזה אינו אלגנטי היות והמוח יכול לשלוט גם בפנסים, דבר שיהיה שימושי לדעתי.

כמו כן, אני חושב שכדאי להתקין כמו שנהוג ולא להמציא את הגלגל, השאלה היא האם נהוג להתקין את המוח הזה בתא המנוע או שמה מתחת להגה(כלומר, היכן לחפש את החיווט הרלוונטי)

פורסם

1. אין צורך לפרק את הדלת. החוטים מגיעים למסגרת של הדלת דרך המעבר שבין הדלת למשקוף.
  2. לא הבנתי איזה שליטה באורות צריך משלטי הנוחות.
  3. המקום המקובל להתקנה הוא בין האיזור שממנו יוצאים החוטים לבין האיזור שמתחת ההגה.

פורסם

1. נכון, אם מפרקים אז הרבה יותר קל לזהות מה שולט על הנעילה.

2. כשאתה נועל/פותח את הדלתות עם השלט, נהוג שיהיה צפצוף ויהבהו אורות - ז"א יש לקשר ביניהם

3. גם זה משהו :)

פורסם

סרוק או צלם במצלמה דיגיטלית את סכמת החיווט שקיבלת.

אסמן לך לאן לחבר כל חוט מהחוטים שבצמה.

כמו שאמר לך אביב המיקום המקובל למח הוא מתחת להגה, או בחלל פנוי בקונסולה המרכזית.

זה פשוט מאד עניין של נוחות. חוץ משני חוטים שאולי ילכו לדלת (ואולי לא) כל ההתחברויות שלך יהיו קרובות לשם.

שתי שאלות של התעניינות אישית במוצר:

האם יש לך שליטה גם על פתיחת מכסה אחורי?

האם אפשר קישור למכירה?

נתקו

דא"ג : התקנה של חיישני רוורס/אזעקה/נעילה מרכזית יותר מסובכת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מצ"ב הקובץ עם הסכמות, יש לבחור אגב את המתאימה לנעילה המקורית ברכב(לא יודע מהי):

http://www.megaupload.com/?d=MOJLDQAX

יש שליטה על מכסה מטען - אם יש כזאת חשמלית ברכב(אצלי אין).

קישור למכירה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Car-Remote-Control-Keyless-Entry-Door-Lock-Locking-Kit-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2a104a5dedQQitemZ180661935597QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

בכל מקרה הבעיה הכי גדולה שלי היא לזהות את הצמות ברכב(מי ולאן).

פורסם

סורי חבר, מגה אפלואוד טוען שהתמונה לא זמינה.

בכל מקרה, הנעילה אצלך היא נעילת מינוסים.

המחיר באיביי נראה ממש משתלם.

תודה.

פורסם

בדקתי שוב, הקובץ זמין - כמעט 10MB

תודה על האינפורמציה עד כה. עוד קצת ואצליח להרכיב. אני עובד עם מולטימטר אך מגוון האפשרויות רב.

אשמח לעוד איזה מומחה שישפוך מעט אור על הסוגיה - תודה מראש!

פורסם

או.קיי. הורדתי.

בדוק חיווט כזה:

טריגר נעילה וטריגר פתיחה- אם יש לך כפתור נעילה בתוך הרכב הכי קל להתחבר אליו.

אם לא פרק את הדיפון בדלת הנהג.

מהלוקר של הדלת יוצאים חמישה חוטים.

זה לא הירוק, לא הסגול ולא השחור. זה שני הצבעים הנוספים.

(סליחה על החידון, אבל הצבעים של הטריגר משתנים ממערכת למערכת. בד"כ כחול ואדום, אבל כבר ראיתי מערכות על בסיס של לבן ולבן עם עוד צבע)

מינוס גוף זה קל מאד. סמוך ללוח הנתיכים תמצא חוט עבה שמתחבר לגוף האוטו. תתעלק לו על הבורג, בשום אופן אל תחתוך או תחשוף אותו. לא מצאת? קח מינוס מהמצית. לא משום מערכת אחרת.

פלוס קבוע גם קל מאד. או שתכניס חדש מהמצבר או שתתחבר מאחורי לוח הנתיכים לפלוס שכבר מגיע מהמצבר.

השאר כמו שכתבתי על הסכמה

בהצלחה.

תכתוב תגובה ותצלם אם הסתבכת.

Untitled-1.jpg

פורסם

נתקו, שיחקת אותה - הנתון על נעילת המינוסים והמיקום מתחת להגה, היו המפתח העיקרי לפתרון.

הכנתי את החיווט על השולחן בבית לפי הסכמה וההערות שלך:

img0810c.jpg

בהמשך פירקתי את הפנל שמכסה את כל נתיכים והחיווט(מכסה פלסטיק צדדי וארבעה ברגים, שניים מהם פיליפס):

img0812h.jpg

img0813o.jpg

ראשית חיברתי את המינוס לגוף:

img0818r.jpg

בהמשך בעזרת רב מודד זיהיתי את חוטים שמגיבים לפתיחה ולסגירה של הנעילה ולהדלקת אורות החניה:

img0814z.jpg

המצב לאחר החיווט הנדרש, מצד ימין רואים את השלט:

img0817bx.jpg

מיקמתי את המוח והחיווט העודף בצורה מסודרת בטרם סגרתי את הפנל.

img0819zo.jpg

שיחקתי קצת עם השלט וחזרתי לכאן, להודות שוב לנתקו ואביב שעזרו לי מאוד! :ok:

שבת שלום וחג עצמאות שמח לכולם! :beerchug:

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי, עזרה בנושא התקנה עצמאית: האם ניתקת את החוטים המקוריים של פתיחת הדלתות והתחברת למוח ומהמח לשקע המקורי ברכב? או ש"התלבשת בנוסף על החוטים הקיימים?

כנ"ל לגבי האורות.

תודה

erezcv

פורסם

ברוך הבא אל הפורום.

בבקשה לקרוא את הכללים וההנחיות לכתיבה בפורום הטכני.

אין להקפיץ שרשור בן כמה חודשים אם אין עניין מהותי ביותר להקפצתו.

לגבי שאלתך, חיבור לאורות /ווינקרים מתבצע בדכ בחיבור מקבילי, חיבור לנעילה מרכזית לפי סוג הרכב וסוג הנעילה המרכזית. אין תשובה חד משמעית, אלא אם תרשום סוג רכב , יצרן, דגם, שנה.

כדאי שתפתח שרשור חדש, רשום כותרת ע,פ הכללים, הכל כמוגדר בכללים של הפורום הטכני, בהודעות הדביקות.

נעול.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...