Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוסך זה השוכן בת"א עושה לעצמו נפשות בסיוע פורום זה , בו הוא מפרסם ובו משיב בצורה רצינית ומכובדת לשאלות הגולשים, וכך מביא אותם לבקר אצלו. (פעילות לגיטימית בעיקרה)

המוסך אינו מוסך מורשה יבואן רכב, אך "מתמחה" ברכבי פיז'ו וסיטרואן.

נעניתי להצעתו לעשות שם טיפול לרכבי, טיפול שהתבצע היום. (במסגרת מבצע פסח בו עלות העבודה בטיפול חלה על המוסך)

קודם לטיפול בררתי טלפונית עלויות וסוגי חלפים (קבלתי תשובות חלקיות בלבד לשאלותיי, שנענו בחוסר רצון).

הגעתי למוסך בשעה היעודה, וכאן החלה מסכת לא נעימה בעליל שעיקרה "זה המקום שלנו בו אנו קובעים את הכללים. אתה שב בחדר ההמתנה ובסוף התהליך שלוף את הארנק ושלם כמה שיאמרו לך".

-מעולם לא נתקלתי במוסך שאינו מרשה ללקוח לצפות בהליך הטיפול ברכבו (ודורש במפגיע מהלקוח שלא יתקרב לאזור הטיפול ולא ישוחח עם העובד המטפל ברכב).

-הובטח לי שימלאו שמן מתוצרת אחת - והביאו שמן מתוצרת אחרת. (מילאו וחייבו על כמות שמן שמעבר לכמות שמוגדרת ע"י היצרן כקיבולת מלאה)

-דרשתי בשיחת הטלפון המקדימה מצתים מקוריים בלבד(אקווים) ודרשו במוסך שאסכים למצתים מתוצרת אחרת. (קניתי בעצמי)

-בקשתי שבמסגרת הטיפול יחליפו מסנן אויר למזגן ופילטר דלק. חייבו בעלות עבודה להחלפת כל אחד מהם (סך 80 ש"ח+מע"מ!!), כאילו אינם חלק מטיפול ברכב. (דקה עבודה לכל החלפת פילטר)

-לא התביישו לגבות 11 ש"ח + מע"מ על החלפת נורת אור בלם....

-דרשו 100 ש"ח + מע"מ עבור החלפת נורת ביונט בצג הרכב.... (סרבתי להצעה...)

בקיצור - ממש לא נהניתי משהות של 4.5 שעות מתסכלות במוסך "אם הדרך".

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על איזה מבצע אתה מדבר? אני עברתי עכשיו על ההודעות של מוסך אמ הדרך ולא ראיתי שום מבצע(אלא אם כן זה פורסם במקום אחר).

-מעולם לא נתקלתי במוסך שאינו מרשה ללקוח לצפות בהליך הטיפול ברכבו (ודורש במפגיע מהלקוח שלא יתקרב לאזור הטיפול ולא ישוחח עם העובד המטפל ברכב). אני לומד הנדסאים, אותנו לימדו לא לתת לאדם להתקרב לאיזור הרכב, בפועל ברוב המוסכים ההנחיה לא מתבצעת.

-הובטח לי שימלאו שמן מתוצרת אחת - והביאו שמן מתוצרת אחרת. (מילאו וחייבו על כמות שמן שמעבר לכמות שמוגדרת ע"י היצרן כקיבולת מלאה) איזה שמן מילאו לך? איזה שמן ביקשת? האם אמרת להם במקום על כך? מה הייתה התגובה?

-דרשתי בשיחת הטלפון המקדימה מצתים מקוריים בלבד(אקווים) ודרשו במוסך שאסכים למצתים מתוצרת אחרת. (קניתי בעצמי)

-בקשתי שבמסגרת הטיפול יחליפו מסנן אויר למזגן ופילטר דלק. חייבו בעלות עבודה להחלפת כל אחד מהם (סך 80 ש"ח+מע"מ!!), כאילו אינם חלק מטיפול ברכב. (דקה עבודה לכל החלפת פילטר) בדקת מראש מה כלל המבצע? האם נאמר לך שהחלפת הפילטרים האלו כלולים במחיר של המבצע?

קובי

פורסם

מה למדת בדיוק?

כנראה פעם ראשונה אתה במוסך לפי מה שאתה רושם. אם ייגרם לך נזק חס וחלילה והליפט יקרוס והרכב יתרסק לך על הראש?

אל מי אתה תבוא בטענות?

למה נראה לך שהם צריכים להחליף לך נורה בחינם אלא אם כן מצאת חן בעיניהם והם רוצים להעניק לך הטבה.

למה לכל הרוחות נראה לך שאתה יכול לקבוע שעתון עבודה לפילטר כזה או אחר.

למה המכונאי צריך אותך על הראש שלו ובגללך הוא לא יוכל לעבוד בשקט.

אלוהים ישמור, איך יש לאנשים אומץ לפתוח שרשורים כאלה עוד בכלל לפני שניסו ללבן את העניינים עם המוסך, פשוט עצוב ומביש:evil: :evil:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

כמה שווה העבודה, שבמסגרת אותו מבצע קיבלת בחינם? 200 ש"ח? אז מה שכואב לך זה שחייבו אותך 11 ש"ח עבור החלפת המנורה?

אם זה משהו שיכלת לעשות בעצמך ועדיין בחרת לעשות אותו במוסך, למי בדיוק אתה בא בטענות? אם זה לא משהו שיכלת לעשות בעצמך, אתה כועס על המוסך על כך שגבה ממך כסף על עבודה שביצע?

לא מכיר את המוסך הזה ובחיים שלי לא הייתי בו, אבל על פניו לא מצאתי משהו לא תקין בהתנהגות של המוסך בכל הסיפור שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בכל המוסכים שביקרתי, תמיד אבל תמיד נתנו לי לעמוד ליד הרכב בזמן שמתבצע הטיפול (כולל מוסכים מורשי יבואן). מבחינתי, אם לא נותנים לי את זה במוסך אחד, אני ימצא מוסך שכן נותנים. לא פעם הצלתי את רכבי, כי אני עוקב אחרי כל בורג ובורג.

היה מוסך אחד שפעם הייתי מטפל בו ברכב שלי, פעם אחת המכונאים התעקש לא לאפשר לי לעמוד לצידו: זה נגמר במפרק ציריה לא מחובר ונסיעה חוזרת למוסך.

פעם רצו לשחרר אותי ללא שמן גיר (באותו מוסך איפה שכחו להבריג חלק שמחבר מפרק של הצירייה).

אני לא מפריע לעבוד למכונאי, אלא עוקב ואם צריך גם מאיר. מכונאות זאת עבודה בתנאים קשים: בחום רב ומאמץ פיזי, בקלות אחרי הרבה שעות אפשר בטעות לסגור בורג קריטי, אפילו מנתחים לפעמים שוכחים כלים בתוך המטופל. כולנו אנשים ועושים טעיות - עוד עין לא מזיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מוסך זה השוכן בת"א עושה לעצמו נפשות בסיוע פורום זה , בו הוא מפרסם ובו משיב בצורה רצינית ומכובדת לשאלות הגולשים, וכך מביא אותם לבקר אצלו. (פעילות לגיטימית בעיקרה)

המוסך אינו מוסך מורשה יבואן רכב, אך "מתמחה" ברכבי פיז'ו וסיטרואן.

נעניתי להצעתו לעשות שם טיפול לרכבי, טיפול שהתבצע היום. (במסגרת מבצע פסח בו עלות העבודה בטיפול חלה על המוסך)

קודם לטיפול בררתי טלפונית עלויות וסוגי חלפים (קבלתי תשובות חלקיות בלבד לשאלותיי, שנענו בחוסר רצון).

הגעתי למוסך בשעה היעודה, וכאן החלה מסכת לא נעימה בעליל שעיקרה "זה המקום שלנו בו אנו קובעים את הכללים. אתה שב בחדר ההמתנה ובסוף התהליך שלוף את הארנק ושלם כמה שיאמרו לך".

-מעולם לא נתקלתי במוסך שאינו מרשה ללקוח לצפות בהליך הטיפול ברכבו (ודורש במפגיע מהלקוח שלא יתקרב לאזור הטיפול ולא ישוחח עם העובד המטפל ברכב).

-הובטח לי שימלאו שמן מתוצרת אחת - והביאו שמן מתוצרת אחרת. (מילאו וחייבו על כמות שמן שמעבר לכמות שמוגדרת ע"י היצרן כקיבולת מלאה)

-בקשתי שבמסגרת הטיפול יחליפו מסנן אויר למזגן ופילטר דלק. חייבו בעלות עבודה להחלפת כל אחד מהם (סך 80 ש"ח+מע"מ!!), כאילו אינם חלק מטיפול ברכב. (דקה עבודה לכל החלפת פילטר)

-לא התביישו לגבות 11 ש"ח + מע"מ על החלפת נורת אור בלם....

-דרשו 100 ש"ח + מע"מ עבור החלפת נורת ביונט בצג הרכב.... (סרבתי להצעה...)

בקיצור - ממש לא נהניתי משהות של 4.5 שעות מתסכלות במוסך "אם הדרך".

שלום לך יוגב רסיסי

לא הצענו לך דבר, כמו כל לקוחותינו קבלת גם אתה מיסרון המספר על המבצע לחג שלנו, ידעת מראש שהעבודה עליה לא תשלם כוללת החלפת שמן, מסנן שמן ומסנן אויר וכן בדיקת בטיחות הכוללת פ"ה גלגלים לבדיקת בלמים.

יש לך הרגל קבוע לעשות הכל כדי לא לשלם במוסך, ( ואפשר לשאול גם בעלי מוסכים אחרים הכותבים כאן בפורום), כך תבעת במפגיע שנשתמש בחומרים שאתה תביא לטיפול, כלאמר המוסך יתן לך את העבודה בחינם במסגרת המבצע, ואתה תביא את החלקים............וואלה יופי!!! לא היה חסר הרבה כדי שאתה תתחיל לנהל לי את המוסך, מסתובב מתחת לרכב, נותן הוראות לעובד מה לעשות ומה לא , וכל זאת למרות שאמרתי לך יותר מפעם אחת לחדול מכך, יש לנו חדר לקוחות גדול ומרווח אפשר לצפות ממנו אם רוצים בהתקדמות העבודה, לקבל קפה ולראות טלביזיה או לקרוא את עיתון היום, ואם רוצים ,לקבל את המידע ממנהל המוסך .התנהגותך זו הרגיזה אותי מאד בפרט לאחר שלא שמעת בקולי ונשארת מתחת לרכב.

ועכשו לטענותיך: נכון שהבטחתי לך שמן 5w40 מתוצרת efl וקבלת את אותו השמן של urol שניהם שמנים המיובאים ע"י יבואן הרכב בארץ ומומלצים על ידו למכוניות פגו וסיטרואן, אלה שמנים משובחים ואני גאה להשתמש בהם ללקוחותינו. כמות השמן שהוכנסה למנוע שלך היתה 4.5 ליטר ושילמת עבור כמות זו ולא שקל יותר!!!

יש לך טעות, שילמת 40 ש"ח עבור החלפת מסנן האויר למזגן , ו 40 נוספים עבור החלפת מסנן הדלק, אתה בא בטענות על כך, אבל כמו שאמרתי קודם , יוגב רסיסי לא אוהב לשלם במוסך עבור השרותים שהוא מקבל!!!

אנחנו משתמשים במצתים מתוצרת denso בין הטובים בעולם לכל הדעות, בסופו של דבר התברר שהמצתים שהיו מורכבים אצלך לא התאימו כלל להוראות היצרן......

אני פונה אל כל המוסכים הנותנים שירותים לפז'ו וסיטרואן, הזהרו מיוגב רסיסי ושכמותו !!!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד עין לא מזיקה, אבל אם תחליק חו"ח למשל על כתם שמן שם ותפצע מי יקח אחריות על זה?

המצב שנוצר הוא שהלקוח דואג לרכב שיטופל במקצועיות אבל המוסך דואג לבטיחות הלקוחות וגם שלא יסגרו אותו על רשלנות.

בכל המוסכים שביקרתי, תמיד אבל תמיד נתנו לי לעמוד ליד הרכב בזמן שמתבצע הטיפול (כולל מוסכים מורשי יבואן). מבחינתי, אם לא נותנים לי את זה במוסך אחד, אני ימצא מוסך שכן נותנים. לא פעם הצלתי את רכבי, כי אני עוקב אחרי כל בורג ובורג.

היה מוסך אחד שפעם הייתי מטפל בו ברכב שלי, פעם אחת המכונאים התעקש לא לאפשר לי לעמוד לצידו: זה נגמר במפרק ציריה לא מחובר ונסיעה חוזרת למוסך.

פעם רצו לשחרר אותי ללא שמן גיר (באותו מוסך איפה שכחו להבריג חלק שמחבר מפרק של הצירייה).

אני לא מפריע לעבוד למכונאי, אלא עוקב ואם צריך גם מאיר. מכונאות זאת עבודה בתנאים קשים: בחום רב ומאמץ פיזי, בקלות אחרי הרבה שעות אפשר בטעות לסגור בורג קריטי, אפילו מנתחים לפעמים שוכחים כלים בתוך המטופל. כולנו אנשים ועושים טעיות - עוד עין לא מזיקה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו ששאלתי בתחילת השירשור, על איזה מבצע מדובר? עד שלא יהיו לנו פרטי המבצע אף אחד לא יוכל לקטול את המוסך או את בעל הרכב.

אם בעל הרכב הלך עקב המבצע, ובפרסומת היה כתוב שהטיפול לא כולל החלפת פילטר מזגן אין לו על מה לבוא על כך בטענות, אם כתוב שמחליפים את הפילטר הנ"ל במסגרת המצבע ובכל זאת חייבו אותו על הפעולה, אני בטוח שכולכם הייתי יוצאים נגד אותו המוסך.

כרגע פרטי המבצע אינם ידועים לנו, אנחנו לא יודעים מה הוא כלל ומה לא.

כך שבעל הרכב(כרגע) יכול לבוא בטענות על כך שהוא לא היה שותף/צופה בנעשה ברכבו- אבל אני מניח שאף אחד לא היה מחזיק אותו שם בכוח.

ועל השמן, גם על איכותו וגם על הכמות שחוייב.

קובי

פורסם

^^^

אתה יכול לראות שבעל המוסך הגיב בעצמו.

ומפרט מה כלל הטיפול.

כמו כן הוא מפרט למה לא כדאי להתעסק עם יוגב רסיסי, האיש "שאוהב חינם",וחינם לא אוהב אותו!

פורסם

אמנון ויסברוט היקר ממוסך "אם הדרך".

תגובתך המתלהמת והחוטאת לאמת לא מתאימה למי שמציג עצמו כאדם אמין ומקצועי.

מה שכתבתי אמת לאמיתה, לא בקשתי להיות "מתחת לרכב" אלא רק לצפות במהלך העבודה כשאני ניצב לידו, לא בקשתי שתעשה לי דבר בחינם, אבל איני מוכן להיות ה"כספומט" הבלתי נדלה של בעל מוסך כמותך.

אני מבין את כעסך מאחר ואתר זה הווה עבורך אבן שואבת ללקוחות מזדמנים, ונראה שלא עוד.

כל גולש יקרא וישפוט.

פורסם

אני לא חושב שהפוסט שלך יבריח אנשים ממוסך "אם הדרך" (ואני בכלל מבאר שבע).

מה גם שמלבדך ביקרו במוסך זה עוד עשרות מהפורום.

לא זכור לי שמספטמבר 2008 ראיתי תלונה (מטומטמת) שכזאת.

ולא אין לי מניות במוסך.

נ.ב

שכחתי לשאול...

באמת חשבת שאת הנורות בלם בעלי מוסך מחלקים כסוכריות ללקוחות?

החלפת נורה "בצג הרכב" נשמע משהו קליל.

מה עם פירוק מכסה לוח שעונים או עבודה של 20 דק+ וחומר גלם (דהיינו הנורה)

לא שווה לדעתך 100 ש"ח ?

כמה היית עושה את העבודה לבנאדם כשנורה עליך ואתה משלם מע"מ?

ועוד משהו...זה אשכול ששווה מחיקה

מחיפוש פשוט בגוגל "מוסך אם דרך" האשכול של הבחורצ'יק בעמוד הראשון

פורסם

קראתי, שמעתי ומה שהבנתי שאתה הסיוט של כל מוסך. גם נותנים לו עבודה חינם וגם רוצה להביא חלקים משלו, חח באמת שזה הצחיק אותי.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עשה אווטינג וקיבל נבוט בראש. נראה לי שברור לחלוטין מי הצד הטוב בסיפור הזה.

כחובב רכב אני בהחלט יכול להבין את העניין של לשים עין מהצד, אבל אסור בתכלית האיסור ללקוחות להסתובב בשטח המוסך. תקלות במוסכים יש למכביר, כולל נפילת אוטו מליפט, חלקים מתעופפים ואיזורים מועדים להחלקה. אין ברירה, כשבוחרים מוסך חייבים לסמוך על בעל המוסך ועובדיו, ולשמחתנו כחובבי רכב יש מספיק מקומות כאלה.

יוגב, באמת, אין לך טיפת בושה? הבאת פלאגים ועוד במבצע שבו העבודה "חינם"? חשבת שפילטרים כלולים בעסקה? מה בדיוק עבר לך בראש? באמת מעניין אותי לדעת :roll:

ואחרי כל זה יש לך עוד חוצפה לבוא בטענות, 11 שקל להחלפת נורה! ויי זמיר! מיד תלונה לאיגוד המוסכים! גזל!

100 ש"ח לפירוק קונסולה מרכזית והחלפת נורות? גוועלד! ברח כל עוד נפשך בך.

אחרי התגובה של אמנון ברור לחלוטין מי כאן הטוב ומי הרע וכל מה שנותר לך לעשות הוא להתבייש ולפרסם הודעת התנצלות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...