Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אז איך לא המשפט הידוע והנכון כל כך שצרות באות בצרורות תקף גם עליי.

(תזכורת קטנה,המכה בגיר בהילוך שני שאגב נעלם כאילו לא היה)

לאחר המון זמן שלא הפעלתי את המזגן ברכב (מיצובישי גלאנט 2001) חיכתה לי הפתעה:

הפעלתי את המזגן והאוטו פשוט התחיל לרעוד עם טורים ממש נושק ל0 כשהאוטו בהילוך (D).

בלתי אפשרי לנסוע עם האוטו עם מזגן ולעמוד איתו ברמזור,האוטו כולו רועד ועומד על סף כיבוי.

כשאני עומד עם הרכב בN המצב שונה,האוטו לא מגמגם,רק כאשר אני מחליף לD שוב..

מה שכן שמתי לב שהסל"ד לא יציב גם כשהמזגן כבוי,המחוג עולה ויורד כאילו לא החלטי,משהו שמפריע בעין יותר ולא לפעולה של הרכב. האם זה תקין המצב הזה?

שאלתי את המוסכניק שלי אם יעזור לעלות פשוט את הסלד מהמכסה מנוע,אז הוא ענה לי בשלילה שמחשב הרכב יחזיר אותו חזרה למצב שהוא היה.

יש מקום מקצועי שאני אוכל לבדוק את הבעיה הזו? במוסך אצלי הוא אמר שייתכן שזה גלגל שיניים שנשבר ועלות תיקונו זה כ700 שח.

לא הבנתי לאיזה גלגל שיניים הוא התכוון ומה הקשר למזגן עם הטורים לכן אני מעוניין לקבל הצעה נוספת.

היכן יש מקום מקצועי ושאוכל לסמוך עליו (מילה קצת קשה בתחום הרכב) באיזור פ"ת?

נ.ב יש לציין שהאוטו עבר טיפול 10K מלא לפני 5K.

תודה מראש

פורסם

מתחילים בניקוי בית מצערת מלא! (כולל מנע צעדים ורצוי לפרק הכל) אם הוא לא עשה את זה אין על מה לדבר הלאה. אחרי זה אם זה ממשיך (וסביר להניח שלא) בודקים עוד דברים.

אין לי מושג על איזה גלגל שיניים הוא דיבר.

פורסם

ראשית תודה על תגובתך,

שנית,מה עושה ניקוי בית המצערת? האם אפשר לעשות זאת במקום? זה עניין של כמה דקות או ממש חצי יום עבודה? כיצד אוכל לדעת שהוא באמת ניקה? וכיצד עובד כל העסק?

תודה רבה

פורסם
כן אז איך לא המשפט הידוע והנכון כל כך שצרות באות בצרורות תקף גם עליי.

(תזכורת קטנה,המכה בגיר בהילוך שני שאגב נעלם כאילו לא היה)

לאחר המון זמן שלא הפעלתי את המזגן ברכב (מיצובישי גלאנט 2001) חיכתה לי הפתעה:

הפעלתי את המזגן והאוטו פשוט התחיל לרעוד עם טורים ממש נושק ל0 כשהאוטו בהילוך (D).

בלתי אפשרי לנסוע עם האוטו עם מזגן ולעמוד איתו ברמזור,האוטו כולו רועד ועומד על סף כיבוי.

כשאני עומד עם הרכב בN המצב שונה,האוטו לא מגמגם,רק כאשר אני מחליף לD שוב..

מה שכן שמתי לב שהסל"ד לא יציב גם כשהמזגן כבוי,המחוג עולה ויורד כאילו לא החלטי,משהו שמפריע בעין יותר ולא לפעולה של הרכב. האם זה תקין המצב הזה?

שאלתי את המוסכניק שלי אם יעזור לעלות פשוט את הסלד מהמכסה מנוע,אז הוא ענה לי בשלילה שמחשב הרכב יחזיר אותו חזרה למצב שהוא היה.

יש מקום מקצועי שאני אוכל לבדוק את הבעיה הזו? במוסך אצלי הוא אמר שייתכן שזה גלגל שיניים שנשבר ועלות תיקונו זה כ700 שח.

לא הבנתי לאיזה גלגל שיניים הוא התכוון ומה הקשר למזגן עם הטורים לכן אני מעוניין לקבל הצעה נוספת.

היכן יש מקום מקצועי ושאוכל לסמוך עליו (מילה קצת קשה בתחום הרכב) באיזור פ"ת?

נ.ב יש לציין שהאוטו עבר טיפול 10K מלא לפני 5K.

תודה מראש

ברכב המצוייד במערכת הזרקה/הצתה אלקטרונית ממוחשבת לא ניתן לכוון סל"ד סרק מהמכסה מנוע :roll:.

אני הייתי מתחיל מבדיקה עם סורק תקלות ומשם ממשיך הלאה.

אני דווקא חושד במייצב סל"ד סרק או בחיווט של מחשב בקרת מיזוג או במחשב עצמו שלא מזהה שהמזגן עובד ולכן אינו מעלה את סל"ד הסרק.

איזה כייף לי :)

פורסם

באמת? מוזר אני זוכר שהוא פתח את המכסה מנוע ברכב הקודם (גלאנט 2000) וסובב שם איזה בורג והטורים פשוט עלו....

אני אלך באמת מחר בבוקר ואעשה בדיקה מקיפה לבעיה..

כמו כן ,מישהו יודע בערך כמה צריך לעלות טיפול כזה של ניקוי בית מצערת?

פורסם

משהו כמו 200 ש"ח אבל תוודא שניקוי בית המצערת נעשה באופן יסודי ע"י הוצאת כל המיכלול מהרכב וניקויו בחוץ ואז הרכבתו שהוא נקי. הטריק הידוע של המוסכניקים העצלנים הוא להשפריץ ספריי קרבורטורים דרך פרפר המצערת שהרכב מונע ודרך זו היא הכי לא תקינה ואף מזיקה עוד יותר.

:)
פורסם

מרק, במזדה לאנטיס 2001 סלד הסרק מכוון באמצעות בורג.

טיפול (מלא ורציני) של ניקוי בית מצערת אמור לעלות עד כ 300 ש"ח, שים לב שלא סתם מרססים לך ספריי ניקוי קורבורטורים לכניסת המצערת (טיפול חפרי העלול לגרום לנזק לחישן כמות אוויר) אלא כי מפרקים אותה ומנקים את כל החלקים ידנית.

לדעתי, עדיף לבדוק באמצעות סורק את הרכב לפני שמשלמים על עבודה מיותרת (מה שכתבת מתאר בעייה במייצב סל"ד הסרק או בעיית חיישנים) ובמוסכים רציניים מזכים על הסריקה אם מבוצע טיפול בעקבותיה.

עריכה: הקדימו אותי.

פורסם

הבנתי,לא יודע עד כמה המוסך שאני מטפל בו יוציא את כל החלקים וינקה אותם ידנית מרוב המכוניות שיש לו שם וכמות העובדים המצומצמת,לכן אני אעדיף ללכת לבן אדם מקצועי שמבין בתחום ויעשה את זה מול העיניים שלי,כמובן אם יש באיזור פ"ת (שמעתי משהו על הפרסי?) זה יהיה עדיף.

תודה רבה חברים:wink:

פורסם
מרק, במזדה לאנטיס 2001 סלד הסרק מכוון באמצעות בורג.

עריכה: הקדימו אותי.

לא מכיר מזדה.

לפי דעתי במידה קיים בורג ברוב המקרים אין צורך לגעת בו מכיוון שמחשב ניהול מנוע דואג לשמור על סל"ד תקין בכול תנאי הנסיעה.

פורסם

מוזר,התקשרתי לאלי מנצור ולעוד שני מוסכים בפ"ת ובטלפון אומרים שהמספר חסום לשיחות נכנסות או שהוא לא זמין.. טלפון של בזק.

ייתכן שהם לא עובדים היום?

פורסם
לא מכיר מזדה.

לפי דעתי במידה קיים בורג ברוב המקרים אין צורך לגעת בו מכיוון שמחשב ניהול מנוע דואג לשמור על סל"ד תקין בכול תנאי הנסיעה.

לעיתים יש בורג כוון סל"ד סרק בסיסי, אותו יש לכוון תקופתית ומוצאים את זה לרוב בדגמים יפניים מלפני 10 שנים בערך.

פורסם
לעיתים יש בורג כוון סל"ד סרק בסיסי, אותו יש לכוון תקופתית ומוצאים את זה לרוב בדגמים יפניים מלפני 10 שנים בערך.

למה צריך לכוון אותו תקופתית או מה הדבר שבגללו יש צורך לכיוון תקופתי ?

• תוכן חדש...