Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם!

בתור מישהו ששם לב לכל שינוי בצריכת דלק של הרכב שלו, ומקלל כל פעם שצריך לתדלק לפני שהמד מראה לי 800 ק"מ, רציתי לדעת, מה כמות הק"מ המקסימלית שהצלחתם לסוע על מיכל מלא?

אני אתמול שברתי את השיא, 933 ק"מ על מיכל אחד עם הרכב בחתימה. וכשנכנסתי לתדלק, כרגיל תדלקתי 48 ליטרים כמו שאני משתדל תמיד (מין שריטה כזאת, המשאבה קופצת לבד כבר בסביבות ה43/44 ליטר, כל השאר אני דואג להכניס אחרי הוצאת אוויר). בחישוב פשוט יצא 1/19, שזה בשביל רכב עם מנוע עצלן ביותר, שנאלץ לסוע בתנאים של בעיקר עליות ורמזורים שעושים דווקא, פשוט מדהים!

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל הכבוד ,נתון מרשים בהחלט.

אין שום סיכוי שהמאזדה שלי תגיע לדבר כזה ,רק אם אסע 5 קמ"ש כל ה800 ק"מ ,וגם אז לא בטוח...

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הלוואי עלי כזאת תצרוכת דלק, הגיר האוטומטי שלי יש לו יחסי העברה ממש עצלנים ובשביל לקפוץ מהילוך להילוך הסל"ד עולה לאזור ה2500 בכל פעם. תוסיף לכל זה את העובדה שאני גר בירושלים שיש בה מלא עליות וירידות ומפגעי מע"צ שגורמים לך כל פעם לבלום את הרכב ולנסוע בזהירות רבה וכל פעם לשחק יויו עם המהירויות, ותגיע לתצרוכת דלק של 1-11 בלחץ רב מאוד - ואני מאוד רגוע עם דוושת הדלק.

אני מתדלק כל שבוע בערך 14 ליטר ועושה נסיעות קצרות של לא יותר מ20 ק"מ ביום בממוצע (בשבת האוטו בד"כ לא נוסע).

זה המחיר שצריך לשלם בשביל הנוחות של גיר אוטומטי :)

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
חג שמח לכולם!

בתור מישהו ששם לב לכל שינוי בצריכת דלק של הרכב שלו, ומקלל כל פעם שצריך לתדלק לפני שהמד מראה לי 800 ק"מ, רציתי לדעת, מה כמות הק"מ המקסימלית שהצלחתם לסוע על מיכל מלא?

אני אתמול שברתי את השיא, 933 ק"מ על מיכל אחד עם הרכב בחתימה. וכשנכנסתי לתדלק, כרגיל תדלקתי 48 ליטרים כמו שאני משתדל תמיד (מין שריטה כזאת, המשאבה קופצת לבד כבר בסביבות ה43/44 ליטר, כל השאר אני דואג להכניס אחרי הוצאת אוויר). בחישוב פשוט יצא 1/19, שזה בשביל רכב עם מנוע עצלן ביותר, שנאלץ לסוע בתנאים של בעיקר עליות ורמזורים שעושים דווקא, פשוט מדהים!

נתונים טובים ,אבל זה כבר ניהיה משעמם וטריוויאלי לעסוק בנושא השחוק הזה , צריך להשלים ,המחירים לא יירדו בשנים הקרובות , חבל על הנשנוש המשעמם בנושא .

למי ששם לב מכוניות זוללות מאבדות עשרות רבות ממחירן ,אמריקאיות בכלל הפכו לגושי פלדה בלתי רצויים ,בעיקר הישנות .

פורסם

לגבי האורך, אני חצי תימני, אז ..

1/19 נתון יפה, אצלי רנו 19 (קרבורטור) בנסיעה בין עירונית מהירות שיוט (ת"א - י-ם) 95-90 - 1/13.5.

זה נכון

פורסם

הצלחתי להוציא 450 ק"מ לטנק מלא במאזדה 2 (במשולב - פקקים של איילון בבוקר, נסועה בינעירונית ועירונית). כמובן שאצלי טנק מלא זה 35 ליטר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני עליתי על הסוד של איך להוציא צריכת דלק טובה מבלי לנהוג כמו סבתא על 20 קמש.

לדעתי בלי שום קשר למהירות, נהגים רגועים (גם אם הם נוסעים מהר) משיגים נתונים הרבה יותר טובים.

יש תמיד בכביש המהיר את העצבניים האלה שרואים רכב בצד שמאל, הם לא יתנו לו צאנס בכלל לעבור ימינה, הם ידבקו אליו כמו בהמות בגז וברקס כדי לא להתנגש בו ואם הוא לא מגיב תוך חצי שנייה ובורח הם יחתכו ימינה ישימו גז וישתחלו בין כמה מכוניות בפראיות כדי לעקוף (וברוב המקרים כדי לפגוש אותו מאה מטר אחכ ברמזור אם זו נסיעה עירונית..). זה לדעתי מה שמשפיע הכי הרבה על צריכת הדלק. לעומתם יש את אלה שנוסעים מהר אבל אם איזה רכב נתקע בשמאלי הם יחכו שהוא יעוף משם ואם לא הולך אז כשהכביש פנוי יעברו ימינה ויעקפו והכל בלי לחץ ובלי להשתולל.

פורסם

על הלנטרה הידנית עם מנוע 1600 סמ"ק מבציר 95', הגעתי ל430 ק"מ בנסיעה עירונית בחיפה.

מיכל של 52 ליטר. עצוב.

פורסם

רובר 214 שיא של השיאים 700 ק"מ על מיכל של 50 ליטרים בבינעירוני. בד"כ 650 ק"מ עם מזגן פועל כל הדרך, ועליות וירקות.

בעירוני שיא של 520 ק"מ.

בד"כ בעירוני 430-480 ק"מ.

משולב בד"כ 600-620 ק"מ.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אצלי מיכל דלק מלא הוא 55 ליטר.

אני מתדלק בד"כ 45 ליטר כשנדלקת הנורה ובמהלכן אני עובר כ-520 ק"מ.

אני מתאר לעצמי שניתן לנסוע כ-600 על טנק דלק מלא עם הרכב שלי (למרות שלא אנסה זאת).

צריכת הדלק שלי היא 1 ליטר ל-11 ק"מ בממוצע, קבוע.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

נתון מפתיע ללא ספק אבל בתור רכב דיזל אני מניח שמדובר בנתון אפשרי.

לגבי עליות ורמזורים...נראה לי שאתה קצת מגזים.

נסיעה לא בתנאים אידיאלים (אגב ב 20 קמש צריכת הדלק מאד גבוהה למי שלא ידע) מרחיקים את הביצועים מנתוני היצרן באופן משמעותי

פורסם

לפתוח השרשור, זוכר מה היה קורה כשהיינו מרכיבים קבוצות לפני כדורגל כשהיינו קטנים? תמיד היה זה שאומר ש"זה לא כוחות". ככה גם במקרה שלך, אתה מדבר על רכב עם מנוע דיזל, לרוב החברים כאן מנוע בנזין ומנועי בנזין צמאים יותר מאחיהם הדיזליים.

גם השאלה של "כמה נסעתם על מיכל" שגוייה וצריכה להיות "מהי צריכת הדלק הטובה ביותר שהגעתם אליה?" מאחר וטווח הרכב מוגבל בשל גודל המיכל ולכן לא הגיוני להשוות בין רכב עם מיכל בנפח 35 ל' לרכב עם מיכל של 50 ל'.

אז תרשה לי לענות לך בשתי הצורות:

המרחק הכי גדול שעברתי על מיכל אחד לפני שנכנסתי לתדלוק היה 682.2 ק"מ.

הצריכה המדודה (בשיטה הישנה והטובה, לא לפי מחשב הדרך האופטימי משהו) הטובה ביותר עומדת על 18.009 ק"מ\ל' וכללה כמעט רק בין-עירוני אבל גם מעט עירוני ותאוויי הררי עם 4 נוסעים.

בהנחה שזו הצריכה הטובה ביותר שהרכב יודע לייצר ניתן להסיק כי על מיכל מלא (לפי חישוב של 42 ל' ולא 45, אנחנו לא רוצים להיתקע בדרך): 18X42=756 ק"מ למיכל. נראה לי מכובד לרכב עם יחס הספק\משקל של 113 כ"ס לטון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...