Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

כבר זמן מה שהנושא מציק לי. משדרים בפרסומות כל מיני מסרים שלדעתי לא צריך לפרסם על חשבונם. נושא הנהיגה, במיוחד בארץ לא אמור להיות מושא לצחוק\בידור.

זה התחיל עם פרסומת של חברת ביטוח כלשהי שהסיטואציה בה הרכב נוסע בירידה ללא בלמים מצחיקה איכשהו את הגיבור. לא כל כך אהבתי את המסר שמאחורי המסר. לדעתי זה לא מצב שצריך לצחוק עליו בטוענה ש"הביטוח יכסה".

מה שהתסיס את מנוחתי מחדש זה הפרסומת החדשה שמוצגת לאחרונה בערוץ 2, נדמה לי. פרסומת למכשיר חדש ומדהים שמסיר את האחריות מהנהג! זה מתחיל במשפט המטופש: "לא נמאס לכם לנהוג במכוניות מתנגשות?" - כלומר המכוניות הן אלה שמתנגשות ולא חלילה הנהגים הלא זהירים. אח"כ רואים נהג\נהגת שנכנסים למכונית מתנגשת כמו במתקני השעשועים.

ואח"כ מוצגות כמה סיטואציות "יומיומיות" נהג שנוסע ומתעסק עם הפלאפון וכמעט דורס ילדה שחוצה את הכביש. ואמא שמדברת דרך המראה האחורית עם הילד בספסל האחורי ולא רואה לאן היא נוסעת וכמעט נכנסת ברכב עומד.

עכשיו "מכשיר הפלא" נותן התרעה ומעיר את הנהג ממה שהוא עסוק בו ואז הנהג בולם בזמן וכולם מאושרים. אין לי בעיה עם המכשיר, יכול להיות שהוא מעולה, יש לי בעיה עם המסר. אתה, הנהג הלא אחראי, שלא מתעסק בנהיגה בזמן הנהיגה - יכול מעכשיו לסמוך על המכשיר הזה ולהמשיך בעיסוקייך ה"חשובים" והלא קשורים. זה קצת לא מוסרי להציג מצבים כאלה כאילו הם נורמאליים לחלוטין. תחשבו איך הנהג הישראלי הממוצע והבעייתי עלול לפרש את הלגיטימאציה הזאת שמאפשר לו המכשיר - יש עוד עין שתשים לב על הנעשה, במקומך.

לצערי לא הצלחתי לאתר לינק לפרסומת כדיי שתבינו על מה אני מדבר, אבל היא משודרת די הרבה לאחרונה, בעיקר הסופ"ש הזה.

אני חושב שזה נקרא מוביל-איי.

רציתי לשתף ולשמוע דעתכם, האם אני סתם קטנוני או שיש דברים בגו.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אם מדובר ב"מוביל איי" הרי שמדובר במוצר המפורסם בדרך דומה ברדיו כבר מספר שנים - למשל נהג המקיש כתובת ב-GPS ואז נשמע רעש ההתנגשות. יש אפילו ח"כ שרוצה לחוקק חוק המחייב התקנת מכשיר זה (משל אותו יצרן - ולא משל מתחרה) בכל רכב כבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הם לא באים לחנך, הם באים למכור.

לצערי הסיטואציות שהעלתה פה כפסולות נראות לנהג הישראלי הממוצע כיומיומיות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מסכים לחלוטין.

אך, החברות הללו באות למכור את המכשירים הללו ולא ממש מעניין אותן איך.

נכון שהמסר דפוק אבל העיקר שזה מוכר.

פורסם
לצערי הסיטואציות שהעלתה פה כפסולות נראות לנהג הישראלי הממוצע כיומיומיות.

זו הבעיה שלי, פרסומת כזו אומרת - "ההתנהגות הזאת מקובלת וכולם עושים את זה", היא מנציחה את זה.

מישהו מבקר את הפרסומות או שנושאים כמו בטיחות בדרכים ממנו והלאה ושמשרד התחבורה יטפל בזה?

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אני מסכים אתך ב100%, לא ראיתי את הפרסומות אבל מהתאור שלך יש להוריד אותן משידור.

אני מתאר לעצמי שאם נפנה לאור ירוק הם יגידו "כל עוד הם לא נוסעים במהירות תוך כדי שהם עושים את הדברים הללו אנחנו לא מתערבים".

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...