Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את הפולו החדשה שלי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול קיבלתי את הפולו החדשה שלי!

כיף גדול לסיום הסאגה המתישה של חיפוש רכב, וכמו שהבטיחו לי - הרכב הגיע לפני החג, וממש תוך שבוע מאז השלמת מלוא התשלום.

זו פעם ראשונה שיש לי אוטו חדש חדש וזה מגניב! (-:

מדובר בגרסה הידנית, מנוע 1400, ממה שנסעתי בינתיים הוא לגמרי עונה לצרכים שלי ולא נופל מהגולף שהיתה לי קודם 1600 סמק, מודל 2001. סביר להניח שבימים הקרובים אגלה שהפולו החדשה הרבה יותר טובה מהגולף הישנה, אבל בינתיים אני נוסעת מאוד בזהירות ולאט יחסית, עד 100 קמש כדי לא לאמץ את הרכב (ככה כתוב בספר הרכב ל-1500 ק"מ הראשונים, זו המלצה אמיתית או שאפשר ליסוע גם יותר מהר?) אז קשה לי באמת להתרשם מהרכב.

קצת התאכזבתי לגלות שאבזור שהיה ברכב תצוגה לא נמצא אצלי ברכב. למשל אין אצלי את הבאגז הנסתר הזה (שזה בעצם מעין פלטה שמתלבשת בתא המטען ויוצרת 2 קומות, כשלמטה אפשר לשים את כל הבלאגן ואז תא המטען נראה נקי וריק). כמו כן לוח השעונים מאוד דל, ואין לי אפילו מד חום מנוע, שזה דבר שהיה חשוב לי. אני לא מבינה למה לא שמים.

כנראה שזה הגיוני שהאבזור דל כי לקחתי את הדגם הפשוט והזול יותר, רק חבל שלא אומרים ללקוחות (ושאלתי את זה במפורש את הסוכן ממנו הזמנתי בהתחלה והוא אמר שכל מה שאני רואה ברכב תצוגה זה בעצם הרכב וההבדל היחיד שאני קונה עם תיבה ידנית ולא אוטומטית).

הצבע מקסים בעיני, ראיתי אותו בתצוגה על הפסאט, ולא ידעתי אם אכן זה יהיה בדיוק אותו צבע, ובשנייה שראיתי את האוטו - המחשבה הראשונה היתה שהצבע מהמם.

משהו שקצת מוזר לי ואני מקווה שזו לא בעיה ספציפית אצלי ברכב אלא תוצאה של זה שהרכב חדש, הוא שהרכב ממשיך להתדרדר כשהמנוע דולק למרות שהאנדברקס משוך בחוזקה עד למעלה. כמעט התנגשתי ברכב חונה בגלל זה כשחניתי לראשונה ליד הבית כי הרמתי אנדברקס הורדתי רגלים מהדוושות ופתאום הוא התחיל ממש להתדרדר למטה (לא סנטימטרים, בערך מטר שלם... למזלי הספקתי לבלום שנייה לפני התנגשות (: הייתי מתה אם הייתי דופקת את האוטו 15 דקות אחרי שקיבלתי אותו. אשמח לשמוע מבעלי פולו אם הם מכירים את הבעיה הזו?

אה ומשהו ממש מגניב ברכב הידני שיש לו מערכת לסיוע בזינוק בעלייה כלומר הרכב לא מתדרדר, ממש כמו אוטומט! זה ככה בכל הרכבים הידניים החדשים? ממש הופתעתי מזה! זה נהדר.

שורה תחתונה - אני מרוצה מאוד ונראית לי עסקה מצויינת, רכב חזק וטוב תמורת פחות מ-90 אלף שקל.

מצרפת שתי תמונות (:

DSC02442a.jpg

DSC024502.jpg

• תגובות 222
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל תתחדשי ותהני - מגיע לך אחרי כל מה שעברת.

רכב יפה, הצבע באמת מקסים.

לדעתי בלם יד זקוק לבדיקה במוסך - הרכב לא צריך להתדרדר , כאשר בלם יד משוך עד למעלה.

כנראה כיוון יפתור את תופעת ההתדרדרות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תתחדשי. אחד הרכבים היפים ביותר על הכביש בימינו.

לגבי ההנדברקס, האוטו יכול לזוז אם יש פעולה של המנוע, יכול להיות שלא היית על ניוטרל?

פורסם

לדעתי בלם יד זקוק לבדיקה במוסך - הרכב לא צריך להתדרדר , כאשר בלם יד משוך עד למעלה.

כנראה כיוון יפתור את תופעת ההתדרדרות.

תודה. אוי ואבוי רק אל תשלח אותי למוסך (-: אני בניתי על 3 שנים לפחות לראות מוסך רק בטיפולים...

תתחדשי!

אחרי כל ההתלבטויות עשית לדעתי בחירה טובה.

נסיעה בטוחה ונעימה וחג שמח!

תודה רבה! וחג שמח.

תתחדשי. אחד הרכבים היפים ביותר על הכביש בימינו.

לגבי ההנדברקס, האוטו יכול לזוז אם יש פעולה של המנוע, יכול להיות שלא היית על ניוטרל?

הייתי על ניוטראל. ושתי דקות אחכ אחרי שמשכתי באמת את ההנדברקס עד למעלה אז אחותי ובעלה נכנסו לאוטו וכנראה בגלל המשקל (לא שהם שמנים או משהו :) הרכב התחיל שוב להתדרדר (גם, בניוטראל). זה היה מפחיד. בדקתי את זה גם היום ואותה תופעה. בספר רכב ראיתי שכתוב שעד שהצמיגים משתפשפים קצת אז הבלימה לקויה. אני אראה בימים הקרובים מה המצב, בינתיים אני מחנה רק במישור, לא לוקחת שום סיכון (-:

פורסם

אוקי , תודה. אני בהחלט אעשה זאת.

באסה. קראתי פה הרבה שרשורים של מקבלי רכבים חדשים ואף אחד מהם לא הלך למוסך יומיים אחרי שקיבל את הרכב ):

אבל ממילא אני צריכה לחזור אליהם לאסוף את הגיפיאס. אגב לכל מי שמחפש סוכנות פולקסוואגן בחיפה אני ממליצה בחום על סוכנות עוז שצמודה למוסך עוז בחוף שמן (ובשום אופן אל תתקרבו לסוכנות המרכזית בבית אמות בחיפה!). בעוז הם היו פשוט מקסימים, אי אפשר לתאר את ההבדל ביחס ובשירות.

פורסם

באסה. קראתי פה הרבה שרשורים של מקבלי רכבים חדשים ואף אחד מהם לא הלך למוסך יומיים אחרי שקיבל את הרכב )

את לא לבד עם הפולו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=362698&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אתמול קיבלתי את הפולו החדשה שלי! התחדשי!

סביר להניח שבימים הקרובים אגלה שהפולו החדשה הרבה יותר טובה מהגולף הישנה, אבל בינתיים אני נוסעת מאוד בזהירות ולאט יחסית, עד 100 קמש כדי לא לאמץ את הרכב (ככה כתוב בספר הרכב ל-1500 ק"מ הראשונים, זו המלצה אמיתית או שאפשר ליסוע גם יותר מהר?) אז קשה לי באמת להתרשם מהרכב. זו המלצה אמיתית! למרות שאפשר לנסוע מהר יותר, רצוי מאוד שלא לעשות זאת, בהדרגה עד 1500 ובמיוחד בהתחלה! גם לא למשוך הילוכים ולא לשמור על מהירות קבועה לאורך זמן - כל מה שרשום שם. קראי את כל הספר תהיי מומחית!

משהו שקצת מוזר לי ואני מקווה שזו לא בעיה ספציפית אצלי ברכב אלא תוצאה של זה שהרכב חדש, הוא שהרכב ממשיך להתדרדר כשהמנוע דולק למרות שהאנדברקס משוך בחוזקה עד למעלה. כמעט התנגשתי ברכב חונה בגלל זה כשחניתי לראשונה ליד הבית כי הרמתי אנדברקס הורדתי רגלים מהדוושות ופתאום הוא התחיל ממש להתדרדר למטה (לא סנטימטרים, בערך מטר שלם... למזלי הספקתי לבלום שנייה לפני התנגשות (: הייתי מתה אם הייתי דופקת את האוטו 15 דקות אחרי שקיבלתי אותו. אשמח לשמוע מבעלי פולו אם הם מכירים את הבעיה הזו? אלא אם מדובר בחלק מהמערכת לזינוק בעליה, אז בלם היד דורש כיוון בהקדם. זה קורה גם כשהמנוע כבוי? בינתיים חני במישור, הפני את הגלגלים לכוון המדרכה ושלבי הילוך ראשון במעלה ואחורי במורד.

אה ומשהו ממש מגניב ברכב הידני שיש לו מערכת לסיוע בזינוק בעלייה כלומר הרכב לא מתדרדר, ממש כמו אוטומט! זה ככה בכל הרכבים הידניים החדשים? ממש הופתעתי מזה! זה נהדר.

שורה תחתונה - אני מרוצה מאוד ונראית לי עסקה מצויינת, רכב חזק וטוב תמורת פחות מ-90 אלף שקל.

מצרפת שתי תמונות (:

הערותי באדום.

ומה שצריך להשתפשף זה רפידות וצלחות הבלימה, בהתחלה כח העצירה מופחת משמעותית. ההתאמה היא בהדרגה ובלימה חריפה תפגע בהן! (אלא אם מוכרחים! זו גם סיבה לנסוע לאט, במיוחד ב- 500 ק"מ הראשונים מאז המצב סביר!)

פורסם

vladclar - תודה על הלינק. וואו, לא נעים עם רכב חדש להסתבך ככה עם קולות מהמנוע וכו'. אצלי זו נראית בעיה די קטנה ואם לא יסדרו לי את זה אז אלך למוסך רון. אבל הם בטח יסדרו את זה. בגולף שהיתה לי זה לא קרה לי בחיים. אבל זה מזכיר לי פעם אחת יחידה היה לי קטע הזוי ששמעתי צפירות ובלאגן שלם ברחוב, ואז פתאום דופק לי שכן על הדלת וטען שהאוטו שלי חוסם את כל הכביש. ירדתי למטה ואכן הרכב עמד לו חונה באמצע הכביש בנחת. אנשים שם היו בטוחים שאני החניתי אותו שם והשתוללו מעצבים וכמעט נתנו לי מכות. הוא התדרדר בצורה מושלמת מצד המדרכה, בלי לפגוע בשום רכב אחר ופשוט נעצר באמצע הכביש. זה היה מקרה הזוי וחד פעמי כנראה כתוצאה מכך שרכב שחנה לפניו התנגש בו ברוורס וברח וזה גרם להתדרדרות (למרות שעל הרכב לא היו סימני פגיעה כלשהם...)

Eily - תודה רבה על ההמלצות! הרכב לא מתדרדר כשהמנוע כבוי, רק כשדולק ורק כשאני מחנה בירידה - כלומר החלק הקדמי של הרכב פונה למטה. בספר הרכב כתוב שזה נורמלי שהרכב יתדרדר "מספר סנטימטרים" עם בלם יד משוך כשהרכב מותנע ועל ניוטראל. רק שאצלי כאמור זה ממש לא מספר סנטימטרים.

בכל מקרה תודה לכולם.

פורסם

הניחוש שלי שזה קשור למערכת מניעת הדרדרות!

נסי לקרוא בספר רכב על זה, או שמישהו מהפורום מכיר את המערכת ויוכל לחוות דעתו. או לצלצל למוסך - אבל להיות מאוד ספציפיים!

אני הייתי בודק מה קורה כשהמנוע כבוי:

כשאת מחנה במדרון (עדיף מורד אפשר מעלה) בינוני - לא תלול מדי, אבל כזה שהרכב מייד מדרדר כשעוזבים את הברקס, ברחוב פנוי ממכוניות ואנשים, מיד לאחר כיבוי המנוע. משכי את בלם היד בחוזקה שלבי ניוטרל ועזבי את הברקס. הרכב לא אמור להדרדר!

פורסם

נראה לי שאתה צודק!

בספר הרכב אין כלום, או שלא מצאתי כלום. מצאתי בו רק משהו אחד לא קשור שהם כותבים להתניע את הרכב כשהקלאץ לחוץ וזה דבר שלא עשיתי בחיים. אני תמיד על ניוטראל מתניעה ורק אחרי זה שמה קלאץ וברקס וכו. יש לזה משמעות? (לא לעניין ההתדרדרות כמובן, אלא באופן כללי)

זה לא לעניין בכלל, בעיקר כי היה לי מזל גדול שלא דפקתי את האוטו ואת זה שעמד לפני. הרכב התדרדר בערך מטר עד שבלמתי כי בכלל כבר לא הייתי עם עיניים על הכביש או רגל על הברקס, לקח לי כמה שניות להגיב... ובלמתי סנטימטרים בודדים מהרכב שעמד לפני). מה שכן, זה קרה בירידה מאוד תלולה (שחניתי בה מאה פעם בעבר בלי בעיה)

פורסם

קודם כל, תתחדשי על הרכב וסעי בדרכים טובות.

שנית, האם הרכב הוא TSI עם DSG? אם כן, ייתכן שמערכת למניעת הדרדרות לא נכנסה לפעולה (אם היא קיימת), או שבלם היד לא הורם מספיק עד הסוף. אם זה קורה שנית, אני ממליץ לך לפנות למוסך כמה שיותר מהר. זה לא נעים למצוא את הרכב החדש "מנשק" רכב אחר.

פורסם

לא מדובר בTSI או DSG, לקחתי את הדגם הכי פשוט 1400 סמק ידני רגיל.

זה קרה כמה פעמים. יש מערכת סיוע לזינוק בעלייה אבל זה קורה לי בכיוון ההפוך כשהרכב חונה בירידה.

אולי הבלם יד לא מספיק לחוץ אבל אם ככה סימן שיש בו בעיה כי הרמתי אותו הכי הרבה שאפשר ואחרי שהתדרדר התברר שיש עוד טיפה שממש צריך כוח (מוגזם) כדי להעלות אותו. ברכב נורמלי מעלים את הבלם יד כרגיל עד הסוף וזה מספיק.

טוב יאללה שטויות. אני אטפל בזה. באסה שכל השרשור החגיגי שלי הפך לפורום טכני (-:

לילה טוב וסופשבוע מעולה לכולם.

• תוכן חדש...