Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הנני בעלים מרוצה של פורד מונדיאו 2004 מזה כשלוש וחצי שנים, קיבלתי חווית נהיגה נהדרת ויש לי רק מחמאות לדגם הנ"ל,

אני שוקל ומתכונן להחליף את המונדיאו משתי סיבות עיקריות:

1. דלק - למרות שאני מוציא מהמונדיאו 1:10.5 (רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות) הדלק שוחט ואני יודע שעם רכב חסכוני יותר אוכל לתת 1:15 בכיף מה שיחסוך כ30%-40% מעלויות הדלק המטורפות שכיום עומדות על כ1500 שקלים בחודש.

2. גודל - אני גר בתל אביב חשוכת החניה ולמרות שעד היום סחבתי עם המונדיאו מספר הפעמים בהן נאלצתי לוותר על חניה סקסית בשל אורכה של המונדיאו גמרו לי יותר מעוגמת נפש.

אני מחפש לשדרג לשנתון 2008-9 לערך ומחפש רכב שיענה ככל הניתן על הקריטריונים הבאים (לפי חשיבות...)

1. חסכון בדלק.

2. גודל בינוני קטן (לא יאריס, אני אדם גבוהה ונסיעות בסופר מיקרו מיני גומרות אותי) אני מחפש רכב שאדם גבוהה יוכל לשבת בו בנוחות נסיעה של שעתיים בערך ביום.

3. סחירות - גם כאן נכוויתי עם המונדיאו עליה איבדתי סכום לא מבוטל בשלוש וחצי שנים

4. נוחות נהיגה - לעבור לרכב עם התנהגות כביש מחורבנת לא יהיה תענוג גדול לנהיגה של כשעתיים ביום.

5. לא אסע ברכב גרמני או צרפתי, הראשון בגלל ההסטוריה והשני בגלל קראסו

6. מראה - בהנתן כל התנאים הבלתי אפשריים :) שרשמתי למעלה.. אעדיף לא לעלות על משהו דמוי פיאט מולטיפלה וכדומה.

יש לי בראש מספר מועמדות פוטנציאליות אך אעדיף לקבל חוות דעת מכם ללא איזכורן והטיית השאלה להתמקדות בהן.

אציין כי שקלתי לרכוש רכב חדש (ג'אז או ספייס ורסו שמאוד התאימו לפרופיל כמכוניות חדשות) אך לא מתחשק לי לספוג את השנתיים הראשונות ואת המחיר הגבוהה שמאבדים בעליית רכב לכביש.

אני לא קונה רכב לשנה שנתיים אלא לשלוש ארבע שנים ולכן המחיר אותו אני מוכן לשלם גמיש מאוד.

תודה מראש על הזמן והעזרה,

יניר

פורסם

אם אתה מרוצה מהמונדאו אז נסה פוקוס.

לדעתי שווה להתאמץ ולחפש רכב פרטי בדגם המאובזר יותר או את דגמי ה-2 ליטר הנדירים. רכב מרווח ונוח קטן יותר ומאוד איכותי. אני לא יודע אם הבדלי הגודל בין הסדאן להאצ'בק גדולים אבל לדעתי ההאצ'בק נאה יותר.

אם לא היא אז אמליץ על יונדאי I30, בתקציבך נכנסים הדגמים המאובזרים יותר שנמכרו לידיים פרטיות ומציעים איבזור עדיף וחלקם גם מנוע 2 ליטר. רכב קומפקטי זריז וחסכוני יחסית. מבחינת התנהגות ההגה קצת מנותק אבל בסך הכל הרכב דיי הדוק ונעים לנהיגה. יש הבדל בהתנהגות ברכבים שמגיעים עם חישוקים גדולים (17') וצמיגים איכותיים יותר בחתך נמוך.

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובות

לגבי הפיאט, היא דווקא פתרון לא רע, גודל טוב ועושה רושם שהיא דיי חסכונית (לפי נתוני יצרן שראיתי עכשיו בערך 1:19 מחוץ לעיר ו1:11 בתוך העיר כניראה שמשולב יצא 1:15 כשאת רוב הנסיעות אני עושה מחוץ לעיר..) הבעיה שלי איתה היא של סחירות בעייתית מאוד (אובדן ערך + קושי למכור בסוף תקופה) + אמינות מפוקפקת אם לא בגלל היצרן (שאשם בחלק לא מבוטל מהתקלות) אז בגלל המוסך (סמל"ת) שאין לו שם טוב מדי (היה לי נסיון לא טוב מדי עם שתי פונטו) הרכבים שלהם טובים אבל לא אמינים לנסיוני, למרות שאת הדגם הזה אני לא מכיר ואשמח אם מישהו יעמיד אותי על טעותי באחת משתי הנקודות החריפות שלמעלה (שכל אחת מהן בפני עצמה תגרור ביטול האופציה מבחינתי, גם הסחירות וגם האמינות)

לגבי הפוקוס, זה גם רכב נהדר כמו המונדיאו, את זה אני יודע, אבל למנוע 2 ליטר אני בטוח לא אתקרב (אני מחפש קודם כל הוזלת עלויות דלק) ובנוסף.. זהו רכב גדול... אין הבדל עצום בין המונדיאו לפוקוס בגודל (אני יודע שיש הבדל משמעותי אבל גם פוקוס זה לא פינוק לחניה בת"א...)

I30 לא כ"כ מלהיבות, כל הקוריאניות מעוררות בי קצת סלידה (אני מתכוון למכוניות כמובן), אני לא כ"כ מבין מה הבאז שהולך פה על היונדאי שזה מאותם מפעלים שהביאו לנו את דייהו ודומותיה, ושוב, אולי אני נשען על סטיגמות עתיקות ולא רלוונטיות (יונדאי היא בכל זאת יצרנית העגורנים מספר אחד בעולם + מזגנים + מקררים + טלוויזיות... ויותר מדי דברים שהם לא מכוניות)

פורסם

לי יש הסתייגות מהבראבו בדמות גיר רובוטי חד מצמדי. הרכב הזה בשידוך לגיר ידני הוא עיסקה טובה בהרבה לדעתי.

בנוגע ליונדאי, אתה כנראה באמת קצת שבוי בסטיגמות. מדובר ברכב שמיישיר מבט לכל מתחריו והוא מציע תמרה טובה למחיר מבחינת איבזור וגם חבילה מאוד מאוזנת. ההתקדמות מאז שנות ה-90 אצל היצרנים האלה היא מטאורית ובמקרה של ה-I30 מדובר ברכב פשוט מוצלח.

פורסם

במקומך הייתי בודק את הפונטו איבו. יש לי הרגשה שאתה קרוב מאוד לרכב חדש.

הרכבים הללו מאוד אמינים ואני לא יודע מה היה לך בעבר אבל אני מאוד מבסוט על הפונטו שיש לי (ספייס) ואנחנו מחזיקים גם גרנדה פונטו 2010 עם גיר רובוטי קליל וחביב וגם ממנה מרוצים מאוד.

בסה"כ רכב חסכוני לאללה, מתאים לחניות צפופות וגם נראה טוב.

אין לך מה לדאוג לסחירות - הם מתחייבים לטרייד אין עתידי במחיר מחירון. זה גם שווה כסף בימינו.

פורסם

אנחנו מחזיקים 3 פיאט בבית-

פונטו ספייס 2003, פונטו גרנדה 2010, ובראבו 2011

כולן ידניות

בעיקרון, אתה יכול ללכת על הפונטו איבו, ב 75 כ"ס אולי זה לא מטוס קרב, אבל סוחבת בכל עליה גם עם רכב מלא, אנשים גבוהים נכנסים בה בלי בעיה, יחסית לקטגוריה היא מאוד מרווחת, איכות ההרכבה טובה (אני לא אגיד לך שזה סטנדרט גרמני, אבל בהחלט טובה)

הנסיעה גם כן מאוד נוחה, גם בזכות המושבים וגם בזכות מכלולי הרכב עצמם.

גרנדה פונטו זו גם אופציה, הבעיה היא שידנית יש רק ב 1250 סמ"ק, ואת הרובוטית אישית לא אהבתי. נתון לשיקולך.

יש לנו את גרסת ה 1250 הידנית, אני יכול להגיד לך שמשהו השתנה בין הדגמים מ 2008 ל 2010, ה 2008 שהייתה לנו לפני פשוט סחבה פחות טוב מזו שיש לנו עכשיו. אולי אני רק מדמיין, אבל זה מרגיש ככה. הרכב נוסע בכיף עם 2-3 אנשים גם בעליות של טבעון פה באיזור, חסכוני בדלק (1:14-1:15 משולב, תלוי מי נוהג), מרווח, ונוח. אם אתה לבד עם קצת מטען, זו אופציה טובה. אם אתה הרבה עם אוטו מלא ו/או סוחב הרבה מטען, אני ממליץ לוותר.

הבראבו- זה כבר טיל בליסטי (ביחס לקטגוריה ולמחיר, לא מדובר פה כמובן על איזו פרארי...)

הרכב (זו שיש לנו לפחות) קצת קשיח יותר מהפונטו, קצת יותר לכיוון הספורטיבי, אבל זה לא אומר שהרכב לא נוח.

המושבים טובים והנסיעה נעימה, אבל לא מדובר פה על רכות שאתה רגיל אליה כנראה מהמונדיאו. מרגישים יותר מחוברים לכביש.

הרכב כיף לנהיגה, טס בעליות (כאמור, 120 כ"ס על רכב לא גדול ולא בדיוק כבד) ויש לו אחיזת כביש פשוט מעולה.

צריכת דלק- תלוי מי נוהג ואיך נוהג. יש לנו את גרסת ה 6 הילוכים הידנית, וצריכת הדלק המשולבת יכולה לנוע בכל מקום בין 1:9 ל 1:14, תלוי בסגנון הנהיגה שלך. תלחץ הרבה על הגז ותמשוך הילוכים? אתה תאכל קש בצריכת דלק. תנהג רגיל ושקול? הרכב יהיה בהחלט חסכוני.

*צריכת הדלק שכתבתי היא משולבת, אבל הרוב המוחלט של הנסיעות הוא על כביש 6 במהירויות הממוצעות שם, כלומר 130-140 ואפילו יותר. בשיוט 100 קמ"ש על הילוך שישי אני מאמין שאפשר להוציא יותר.

עצה כללית- אם פיאט, אז ידנית. אתה צודק בהחלט שקשה למצוא מקום שמטפל כמו שצריך בפיאט (אפילו המוסכים המורשים עושים לא מעט טעויות) וזה עושה לא מעט עוול למותג מבחינת אמינות, אבל אם אתה יוצר קשר עם מוסך ותופס שם מישהו שיהיה אפשר לסמוך עליו, אתה לא תיתקל בבעיות מיותרות.

פורסם

בוקר טוב,

מלבד הפונטו והבראבו שהציעו לך כאן, שהן אופציות טובות, יש עוד כמה רכבים שיכולים להתאים לדרישות שלך. טיוטה אוריס או ראנקס חסכונית יחסית, אמינה, גדולה מהיאריס וגם די סחירה ושומרת על המחירון. יש גם הניסאן טידה, שמגיעה גם בצורה של חמש דלתות שהיא קצת יותר קצרה, שגם יכולה להתאים לא רע לדרישות שלך.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

לגבי היונדאי: קיבלתי ואבדוק, למרות שעדיין שמן של המכוניות הולך לפניהן ואני לא בטוח לגבי האמינות של יצרנים קוריאנים. איך שוק המשומשות שלהן? איך שמירת הערך? מנועים לא קצת מיושנים?

נסיון העבר עם פיאט פונטו לדורותיה עדיין קצת מוריד לי את החשק (כמו שציינתי, מוסך לא מוצלח במיוחד, ירידת ערך ואמינות כללית למרות השיפור שחל בדגמים עם השנים). את הבראבו את פחות מכיר והיא נראית לי מעניינת, איך האמינות של הדגם הנ"ל, איך התיבה הרובוטית?

לגבי האוריס, נשמעת מעניינת מאוד, איך החו"ד עליה? שוק (אני רואה מלא למכירה מ2008 ומעט מאוד מ2009) מה הולך שם? אבזור? על אמינות אני לא שואל בטויוטה.

הראנקס מתומחר גבוהה מדי בצורה מוגזמת.

פורסם

האמינות של היונדאי הייתה מעולה, שום תקלה אצלי. שמירת הערך בדגמים הפרטיים טובה והם גם נהינים מביקוש ער. מנוע ה-1.6 הגיע בהתחלה ב-2008 עם 122 כ"ס ובאמצע 2009 קיבל חיזוק קל ל-126.

בנוגע לטויוטה ולבראבו, שתיהן מצויידות בגיר רובוטי (בגלל זה מוצעות המון אוריס למכירה). אני מציע לך לבצע נסיעת מבחן ממצה על רכב המצוייד בתיבה כזאת בכדי לדעת האם היא מתאימה לך או לא.

פורסם

לגבי האוריס, חיפוש קטן פה בפורום הוריד אותי ממנה (אין סוף שרשורים העוסקים בבעיות בגיר) ובנוסף 500 מודעות ביד שתיים לשנתון המבוקש גרמו לי לרדת ממנה לגמרי.

הI30 פשוט לא מצליחה להלהיב, אני לא יודע אם זה המנוע הישן או משהו אחר אבל יש לי הרגשה חזקה מאוד לגבי כל היונדאי שמדובר וקובות של בוץ שעטופות באריזת ממתק יפה (עם חיבור MP3 שכשזה מצויין יותר מפעם אחת גורם לי לחשוב)

המלצות נוספות?

פורסם

כמה זמן החזקת יונדאי I30? כמה פעמים תדלקת אותה? כמה פעמים בדקת צריכת דלק?

אני מניסיון ארוך יכול להעיד שהצריכה היא סביב 12-12.5 ק"מ לליטר, זה שתיינית בעינייך?

לי נגמרו ההצעות, פסלת את האירופאיות וקוראניות לא נראות לך. היפניות בשנתונים האלה הם או רובוטיות או מאזדה 3.

בהצלחה.

פורסם

אתה עונה לכמה אנשים שונים בבת אחת, ממש לא פסלתי את האירופאיות (להיפך, המלצתי על אירופאיות...)

הייתה לנו פה I30 לשבועיים בערך, אחת שנת 2010 שעברה 20 ומשהו אלף ק"מ, עשינו איתה מעל 1500 ק"מ בנהיגה רגועה למדי, צריכת דלק משולבת ממוצעת 1:10-1:11 בצורה עקבית

אתר kml מראה תוצאות אפילו טיפה נמוכות יותר מזה, וכל מי שאני מכיר שמחזיק ברכב (3 משפחות) מדווח על צריכה דומה.

חוץ מצריכת הדלק אני בהחלט מסכים עם העובדה שזה אחלה אוטו, והקוריאניות היום הן ממש לא מה שהיו פעם (למרות שאישית, אני מחבב יותר את הסיד והפורטה מאשר את ה I30, אולי זה העיצוב, לא יודע)

לפותח הת'רד- כמו מייק פה אני ממליץ להימנע מהבראבו הרובוטית, למרות שזה כבר לא אסון כמו הגירים המוקדמים יותר, בהחלט מרגישים את החלפות ההילוכים. התיבה הידנית כ"כ הרבה יותר מוצלחת שחבל לא לקחת.

לגבי יונדאי למיניהן, למרות שבמקרה הספציפי הזה אני לא ממליץ, אלו ממש לא המפעלים של דייהו וחבורתם.

יונדאי כבר מסוף שנות ה 90 בעליה עקבית ברמה ואיכות, וכיום יש להם מבחר לא קטן של אחלה רכבים (להם ולקיה)

לא סתם הם הפכו לכאלו פופולריים ב 4 השנים האחרונות.

• תוכן חדש...